Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایلنا، حسین عرفانی رئیس اداره مراقبت بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ارتباط با ویروس کرونا ۲۰۱۹ که در کشورهای مختلف شایع شده است، گفت: بنا بر حدس‌ها، منبع اولیه این ویروس بازار فروش ماهیان و آبزیان دریایی بوده و انتقال فرد به فرد سبب ابتلای تعداد زیادی از افراد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حداقل تا دیروز ۱۰۰۰ نفر به این ویروس مبتلا شده‌اند و ۲۷ نفر جان باخته‌اند.

وی افزود: با توجه به گزارش‌هایی که از کشورهای دیگر وجود دارد در آمریکا، تایوان، تایلند، کره‌جنوبی، استرالیا و ژاپن هم مواردی از ابتلا یافت شده است. 

موارد مشکوک برای معاینه بیشتر به مراکز درمانی منتقل می‌شوند

عرفانی با تاکید بر اینکه تمام تمهیدات لازم برای جلوگیری از انتقال این بیماری به داخل کشور انجام شده است، اظهار کرد: تنها مبدا مستقیم با مسافران چینی که احتمال انتقال ویروس را ایجاد می‌کند، فرودگاه بین‌المللی امام(ره) است که مسئولان فرودگاه و مسئولان پایگاه بهداشت مرزی، مسافران ورودی از کشور را به صورت فعال مورد معاینه قرار می‌دهند و موارد مشکوک جهت معاینه بیشتر به مراکز بهداشتی و درمانی منتقل می‌شوند. تاکنون  ما مورد مثبتی از ابتلا در کشور نداشته‌ایم. 

مسافران ایرانی قبل از خروج از کشور آموزش‌ می‌بینند 

رئیس اداره مراقبت بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان وزارت بهداشت گفت: همچنین به افرادی که از کشور به مقصد چین خارج می‌شوند، اطلاعات و آموزش‌های لازم داده می‌شود که از ابتلای آن‌ها و انتقال ویروس به وسیله آن‌ها جلوگیری شود. با توجه به اینکه هموطنان ایرانی به کشور چین و سایر کشورهایی که در آن‌ها ویروس کرونا گزارش شده است رفت و آمد دارند، به آنها توصیه می‌کنیم که علائم و راه‌های انتقال بیماری را بشناسند و در صورت بروز هر گونه علامت  مشکوک به پزشک مراجعه کنند.

وی ادامه داد: همچنین مسافران ورودی از سایر مسیرهای مرزی زمینی و هوایی که امکان انتقال بیماری از مبدا چین را به شکل غیرمستقیم ممکن می‌کنند، توسط پایگاه‌های بهداشت مرزی کنترل می‌شوند. 

ویروس کرونا چگونه به انسان منتقل می‌شود؟

عرفانی در ارتباط با مسیرهای انتقال بیماری بیان کرد: باید توجه کرد که موارد اولیه بیماری از مصرف آبزیان ایجاد شده است. احتمال انتقال این بیماری از حیوان به انسان و انسان به انسان وجود دارد. به احتمال زیاد انتقال این بیماری از مجرای تنفسی صورت می‌گیرد. ۶ نوع از ویروس کرونا از سال ۲۰۱۹ برای ما شناخته شده بود که ۲ نوع از آن (سارس و مرس) خطرناک محسوب می‌شد. نوع هفتم این ویروس هم تحت نام کرونا ویروس ۲۰۱۹ نام‌گذاری شده است. 

امکانات بسیار مناسبی برای تشخیص بیماری‌های خانواده کرونا داریم

وی در پاسخ به این پرسش که آیا با وجود تحریم‌ها مشکلی برای تهیه کیت‌های تشخیصی نداریم، گفت: در کشور بهترین آزمایشگاه‌های تشخیصی را در بحث مراقبت‌های عفونی تنفسی از ‌جمله کرونا داریم. بنا به آخرین گزارش‌ها، امکانات بسیار مناسبی برای تشخیص بیماری‌های خانواده کرونا داریم. به محض اینکه مشخص شود با چند نوع از ویروس کرونا مواجه هستیم، ما تمام کیت‌های تشخیصی و اختصاصی را برای تمام بیماری‌های خانواده‌ کرونا خواهیم داشت. ما هیچ مشکلی از لحاظ آزمایشگاهی نداریم. 

کیت‌های تشخیصی چند روز آینده وارد کشور می‌شود

رئیس اداره مراقبت بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان وزارت بهداشت ادامه داد: زیرساخت‌های لازم وجود دارد، اقدامات لازم در رابطه با انواع بیماری کرونا را قبلا هم انجام می‌دادیم، پس انجام دادن این اقدامات امروز هم انجام می‌گیرد. کیت‌های تشخیص اختصاصی چند روز آینده وارد کشور خواهد شد. کیت تشخیصی ویروس کرونا ۲۰۱۹ در کشور آلمان تولید شده است و ما نیز پس از شیوع ویروس در چین و گسترش آن برای تهیه کیت اقدام کرده‌ایم و آزمایشگاه مرجع سلامت برای شناسایی ویروس کرونا ۲۰۱۹ آمادگی دارد.

وی در ارتباط با علائم بیماری توضیح داد: علائم این بیماری ممکن است گلودرد، تب، کوفتگی، سرفه، سردرد و تنگی نفس باشد که نشانگان معمولی خیلی از بیماری‌های کرونا مانند سرماخوردگی است. همچنین در برخی موارد با علائم گوارشی مانند شکم‌درد و اسهال همراه است. دوره کمون بیماری حدود ۷ روز است.

ویروس سارس و مرس در کشور بومی نشده‌ است

عرفانی در پایان و در ارتباط با تاریخچه این بیماری در ایران و منطقه گفت: این خانواده ویروسی تا سال ۲۰۰۲ جزو شایع‌ترین علل سرماخوردگی محسوب می‌شدند. سال ۲۰۰۳ ویروسی از این خانواده شایع شد که نام آن را سارس گذاشتند. ویروس سارس ظرف مدت کوتاهی حداقل ۲۷ کشور را درگیر کرد. این ویروس در اعلام سازمان جهانی بهداشت با نام عنوان PHEIC یک تهدید سلامت اعلام شد.

وی افزود: بنابراین سازمان جهانی بهداشت دستور ایجاد اورژانس سلامت عمومی  را صادر کرد. در همان سال هم با اقدامات مناسبی که در کشورها انجام شد، ظرف مدت ۳ ماه پرونده آن بسته شد و بیماری تحت کنترل درآمد. در سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ نوع دوم و خطرناک ویروس از عربستان گذشت. ویروسی که از شتر به انسان انتقال پیدا کرده بود و تحت عنوان MERS شناخته شد. این ویروس منتقله از شتر به انسان از عربستان و کشورهای حاشیه خلیج‌فارس گزارش شد. همچنین موارد مثبتی از این ویروس در کشور ما، از آن سال تا امروز هم در حیوانات، شترها و انسان‌ها گزارش شده است. منتهی، با تمهیدات به‌موقع، این ویروس در کشور ما حالت بومی یا آندمیک پیدا نکرد.

کد خبر 480490 برچسب‌ها كروناويروس وزارت بهداشت و درمان بیماری - ویروس

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس وزارت بهداشت و درمان بیماری ویروس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۶۳۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی با داشتن سبک زندگی سالم

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، منیر ظفرنژاد مسئول شاخه قلب انجمن فیزیوتراپی اظهار کرد: بر اساس تازه‌ترین گزارش‌های منتشر شده در دنیا، پایین بودن فعالیت‌های فیزیکی، تغذیه ناسالم، خواب نامناسب و مصرف سیگار، کلسترول، قند و فشارخون بالا، چاقی و استرس از عوامل بروز بیماری قلبی است در حالیکه تغذیه سالم و افزایش فعالیت‌های فیزیکی دو فاکتور مهمی هستند که می‌توانند بر بسیاری از موارد بالا را تاثیر گذار باشند

وی با اشاره به برگزاری سیزدهمین کنگره تخصصی فیزیوتراپی و بازتوانی قلبی که در نهمین کنگره مشترک قلب و عروق ایران برگزار می‌شود، اظهار داشت: این کنگره سه روزه که از ۵ الی ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های بیمارستان قلب شهید رجایی با مشارکت ۱۵ انجمن علمی قلبی برپا می‌گردد بزرگ‌ترین کنگره سالانه قلبی در ایران است.

دبیر اجرایی گروه فیزیوتراپی ادامه داد: دلیل اهمیت برگزاری کنگره‌های تخصصی در زمینه قلب نسبت به سایر کنگره‌ها، این است که به بررسی و تبادل نظر در مورد بیماری‌های قلبی بعنوان عامل اصلی مرگ ومیر در ایران (۴۶ درصد) می‌پردازد. اهمیت دیگر این کنگره، چون همیشه انتقال تجارب و یافته‌های علمی بین رشته‌ای و آشنایی با نقش تخصص‌های مرتبط با قلب در درمان و پیشگیری از بیماری‌های قلبی است.

مسئول شاخه قلب انجمن فیزیوتراپی ایران تاکید کرد: امسال برگزاری این کنگره با هفته سلامت نیز همزمان شده و در نتیجه زمان مناسبی برای آگاهی بخشی و اطلاع رسانی در مورد علل، شیوع و پیشگیری از بیماری‌های قلبی در سطح جامعه است. ضمن اینکه، بالا بردن دانش و آگاهی جامعه نسبت به فاکتور‌های خطر بیماری‌های قلبی می‌تواند کمک بزرگی در پیشگیری از مشکلات قلبی داشته و بار هزینه‌های بالای درمان را کاهش دهد.

وی افزود: ریسک فاکتور‌های قابل کنترل قلبی از مواردی است که برای کاهش ابتلاء به بیماری‌های قلبی باید تبلیغات وسیعی در مورد آنها انجام گیرد.

 گفته وی، شاخه قلب انجمن فیزیوتراپی امسال نیز برنامه‌های تخصصی خود را در سه روز برگزار می‌کند. مباحث فیزیوتراپی و بازتوانی قلبی مطرح شده شامل ۶ پانل تخصصی از جمله پانل رویکرد فیزیوتراپی در نارسایی قلبی، پانل رویکرد فیزیوتراپی در هایپرتنشن، پانل رویکرد فیزیوتراپی در ICU قلب، پانل رویکرد فیزیوتراپی در دیابت، پانل مشترک با انجمن نارسایی قلب با عنوان "فعالیت فیزیکی و ورزش در بیماری‌های قلبی عروقی"، و پانل مشترک با انجمن پرستاران قلب با عنوان "چالش‌های بازتوانی قلبی" است.

ظفرنژاد تصریح کرد: کارگاه‌های آموزشی نیز شامل فاز‌های ۱، ۲و همچنین فاز ۳ بازتوانی قلبی، کارگاه احیای قلبی ریوی و کارگاه آموزشی تنفس، توانبخشی و توانمند سازی ساختار‌های حیاتی بدن با استفاده از روش‌های توازن ذهن و تنفس دیافراگمی، می‌باشند. بعلاوه‌ی مباحث رویکرد فیزیوتراپی در بیماری‌های عروق محیطی، آموزش الکتروکاردیوگرام ویژه فیزیوتراپیست ها، بررسی رادیوگرافی ریه در بخش‌های ویژه و ارائه مقالات منتخب است.

وی در پایان گفت: در کنگره امسال جمعی از اساتید فیزیوتراپی دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران، تهران، شهید بهشتی، علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، شیراز، گیلان، جندی شاپور و هرمزگان حضور خواهند داشت که بر غنای علمی کنگره افزوده خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • خوزستان عاری از بیماری مالاریا
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • هفته سلامت، نقش فعالیت‌های تشخیصی آزمایشگاهی دامپزشکی در بهداشت دام
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • حذف انتقال محلی مالاریا در خوزستان در ۱۰ سال اخیر
  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی با داشتن سبک زندگی سالم