Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-26@12:19:47 GMT

دانش تولید یک محصول راهبردی، بومی شد

تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۶۳۹۷۴

دانش تولید یک محصول راهبردی، بومی شد

به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، صمغ زانتان یک قندی برون سلولی است که توسط گونه‌های مختلف زانتوموناس تولید می‌شود. صمغ زانتان نخستین نسل جدید چندقندی برون سلولی در علم زیست‌فناوری است که توسط چندین ریزاندامگان مانند باکتری زانتوموناس کمپستریس (campestris Xanthomonas) تولید می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


واحد‌های سازنده این صمغ، گلوکز، مانوز و دی-گلوکورونیک اسید هستند. این صمغ، با وجودِ داشتنِ وزن مولکولی بالا، به سادگی در آب سرد و گرم حل می‌شود و حتی در مقادیر کم، محلول بسیار غلیظ تولید می‌کند. در اثر بهم‌زدن، از گرانرویی آن کاسته می‌شود. تغییرات PH پی اچ، اثر چندانی بر روی آن ندارد.

مجتبی بدری، مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان که تولیدکننده این محصول پرکاربرد در صنایع کشور است، گفت: این صمغ در صنایع بسیاری از جمله شیمی صنایع غذایی، فراورده‌های نفتی و مواد آرایشی کاربرد دارد. این صمغ در انواع مختلفی از نوشابه‌ها، کنسرو‌ها و مواد غذایی منجمد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این فعال فناور به ویژگی‌های این محصول اشاره کرد و گفت: به دلیل وجود گروه‌های استیل و پیروویل، گزانتان یک پلی ساکارید آنیونی است.

او با بیان این‌که صمغ زانتان یک ترکیب پیچیده اگزو پلی ساکارید است که از طریق میکروارگانیسم‌ها در طول فرآیند تخمیر تولید می‌شود، توضیح داد: هنگامی که گلوکز، سقز یا فروکتوز تخمیر می‌شود، این پلی ساکارید پیچیده تولید می‌شود و می‌تواند با استفاده از الکل استخراج شود. پس از خشک شدن، این صمغ را می‌توان به صورت یک پودر خرد کرد و به عنوان یک افزوده از آن استفاده کرد.

بدری نیاز مصرف سالانه را ۵۰۰ تن بیان کرد و افزود: از این مقدار ۴۰۰ تن توسط این شرکت تولید می‌شود و ۱۰۰ تن باقی مانده از طریق واردات تامین می‌شود؛ بنابراین با توجه به نیاز گسترده کشور به این محصول استراتژیک توان خود را بر روی بازار داخل متمرکز کرده‌ایم.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به کاربرد این محصول در صنایع مختلف گفت: این ماده در صنایع بالا دستی نفت، صنایع غذایی، بهداشتی و آرایشی، دارو سازی، رنگ‌های ساختمانی، لعاب و سرامیک، نساجی، سرامیک، کشاورزی و راه سازی و معدن کاربرد بسیاری دارد.

او ادامه داد: محصول تولید شده این شرکت کاملا بومی و حاصل چندین سال تحقیق و پژوهش است و در دنیا نیز کشور‌های معدودی مانند: آمریکا، آلمان، فرانسه، انگلیس دارنده فناوری تولید این ماده هستند.

این فعال فناور ادامه داد: در این کارخانه با فعالیت فقط یک خط تولید ۱۶ نفر مشغول به کار هستند و اگر ۵ خط تولید دیگر نیز تکمیل راه‌اندازی شوند تعداد شاغلین و تولیدات در این کارخانه نیز بیشتر خواهد شد.

او در پایان گفت: کیفیت تولیدات این شرکت در مقایسه با نمونه تولید شده کشور چین بسیار بهتر است، ولی متاسفانه به لحاظ قیمتی با هم برابر هستند.   انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شرکت دانش بنیان فناوری جدید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۶۳۹۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه قطعی وزارت نفت خاموشی فلرها در پارس جنوبی است

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی کشور یکی از برنامه‌های مهم وزارت نفت را خاموشی فلرها دانست و گفت: این فلرها بر اساس برنامه زمانبندی خاموش و به ارزش افزوده تبدیل می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از عسلویه مرتضی شاهمیرزایی ظهر امروز در نشست هم‌اندیشی راهکارهای تحقق حداکثری جهش تولید با مشارکت مردمی در صنعت ارز آفرین پتروشیمی در شرکت پتروشیمی بوشهر را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: مشعل‌های صنایع و شرکت‌ها و صنایع مختلف مستقر در منطقه پارس جنوبی باید خاموش شوند.

معاون وزیر نفت افزود: برنامه قطعی وزارت نفت و نظام، خاموشی فلرها است.

فلرها، سلامتی مردم عسلویه را نشانه گرفته است

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی کشور اضافه کرد: از هم اکنون که پروژه‌ها در حال اجرا هستند در مورد مصرف بهینه انرژی برنامه‌ریزی لازم صورت بگیرد.

وی با بیان این که فلرها برای اضطرار و موارد خاص هستند، خطاب به مدیران فنی و طراحان گفت: اقدامات تکمیلی برای مهار فلرها انجام شود.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی بوشهر هم از افزایش رشد 37 درصدی تولید این پتروشیمی در سال گذشته نسبت به سال ماقبل آن خبر داد و گفت: پتروشیمی بوشهر در سال گذشته با 510 میلیون دلار صادرات در این شاخص رشد 18 درصدی ثبت کرد.

جواد حاتمی کسب درآمد 20 هزار میلیارد تومانی را از دیگر موفقیت‌های شرکت پتروشیمی بوشهر در سال قبل دانست و بیان کرد: ظرفیت تولید شرکت پتروشیمی بوشهر حدود 9 میلیون و 248 هزار تن است که ضمن تامین خوراک صنایع دیگر بخش از آن به عنوان محصول نهایی صادر می‌شود.

ایران در برداشت گاز از میادین مشترک از قطر پیشی گرفت/ احداث 50 پالایشگاه و پتروشیمی

وی از راه‌اندازی فاز دوم این پتروشیمی خبر داد و تصریح کرد: یکی از مسائل و مشکلات پتروشیمی بوشهر تهیه خوراک است که با توجه به راه‌اندازی فاز دوم در آینده نزدیک نیاز است سهمیه خوراک این مجموعه افزایش یابد.

انتهای پیام/190

 

دیگر خبرها

  • تأمین ۴۰ درصدی نیاز داخلی به دستگاه نوار قلب با محصول ایران‌ساخت
  • تولید محصول دانش‌بنیان نیروگاهی باهدف جلوگیری از خروج ارز
  • تکنولوژی عامل اصلی فعال‌سازی معادن پیر
  • رونمایی از نخستین «موتور شش سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت
  • همت والای کارگران زمینه ساز تحقق شعار سال خواهد شد
  • تولید ۲۰ محصول دانش‌بنیان در شرکت‌های زیرمجموعه اوقاف
  • رونق تولید و اشتغال‌زایی؛ ثمره سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکت صنایع پیشرفته رضوی در پروژه‌های فناورانه
  • برنامه قطعی وزارت نفت خاموشی فلرها در پارس جنوبی است
  • دانش ایرانی در خدمت امنیت حفاری
  • بازدید مدیرعامل بانک مسکن از شرکت ناواکو و تاکید بر استفاده از ظرفیت ها، تجارب و دانش بومی شرکت در جهت افزایش نوآوری، درآمدزایی و خودکفایی مالی