Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-03@03:39:49 GMT

مسابقات نوآوری های صنعتی برگزار می شود

تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۶۶۶۲۳

مسابقات نوآوری های صنعتی برگزار می شود

اصغری گفت: مسابقات نوآوری های صنعتی با مشارکت سازمان بسیج مستضعفین و سازمان انرژی اتمی با هدف الگو سازی جهادی و انقلابی در عرصه صنعت برگزار می شود.

خبرگزاری شبستان گروه سیاسی_ فرزانه تهجا: صنعت به عنوان یکی از مهمترین مولفه های پیشرفت و توسعه در هر کشوری محسوب می شود که در تعریف علمی مجموعه ای از بنگاههای اقتصادی هستند که نیازهای جامعه را در بخش های مختلف پوشاک، غذا، خودرو، لوازم منزل تامین می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به شرایط وِیژه جنگ اقتصادی و شرایط تحریم از سوی برخی کشورها نسبت به جمهوری اسلامی ایران در این میان استفاده از ظرفیت نخبگانی و متخصصان جامعه در اقشار مختلف می تواند بسیاری از مشکلات صنعت را از میان بردارد و شرایط کشور را برای رفع نیازهای جامعه در بخش های مختلف پاسخ دهد مسابقات نوآوری های صنعتی از جمله فرصتهای خوبی است که می توانیم شاهد ظهور و بروز طرح های گره گشا در بخش صنعت باشیم بر همین اساس مصاحبه زیر با مجتبی اصغری جانشین بسیج مهندسین صنعتی کشور به شرح زیر ارایه می شود.

 

مسابقات نوآوری های صنعتی با چه رویکردی برگزار می شود؟

مسابقات نوآوری های صنعتی از برنامه های مصوب بسیج مهندسی محسوب می شود که دومین دور از مسابقات نوآوری صنعتی امسال برگزار می شود. این مسابقات با رویکرد افزایش ظرفیت نخبگی و متخصصی سال گذشته اولین دور خود را پشت سر گذاشته و با این رویکرد ما می توانیم نخبگان و متخصصان بسیجی را افزایش دهیم که می تواند شامل جامعه مخاطب اقشار دانشجو، اساتید، دانش آموزی و یا مهندسان متخصص در وزارتخانه های مختلف شود.

 

آیا در این مسابقات از ظرفیت اقشار مختلف نخبگان در حل مسائل کشور استفاده می شود؟

اقشار مختلف نخبگان و متخصصان جامعه ظرفیت خوبی در حل مشکلات کشور دارند در حقیقت متخصصان در هر وزارتخانه می توانند در رفع نیازهای همان وزارتخانه بسیج شوند به این ترتیب که در دستگاه های دولتی تابعه مانند وزارت صمت، نیرو، نفت، ارتباطات و فناوری اطلاعات و سازمان انرژی اتمی کارگروه های تخصصی ذیل کانون های تخصصی تشکیل می شوند که در این کانون ها مسایل اولویت دار از سوی وزارتخانه های متبوع اعلام می شود.

 

موضوع مسابقه نوآوری های صنعتی با توجه به گستردگی صنعت چیست؟

موضوع مسابقات نوآوری های صنعتی امسال در موضوع لیزر برگزار می شود که در این مسابقات،‌ سازمان انرژی اتمی در مورد حسگرهای کوانتونومی برای ترازوها در موضوع گرانش سنگ ها موضوعی را مطرح می کند یا وزارت صمت موضوع جوشکاری های لیزری و ناهمجنس های فولادی را اعلام می کند تا بتواند در ضخامت یک و نیم میلی متر این مسئله را حل کند.

 

وزارت نیرو نیز در موضوع لیزر در خصوص توربین های تولید نیرو اعلام نیاز می کند و یا وزارت نفت در مورد مته های حفاری خود با موضوع لیزر مشکلات خود را عنوان می کند و وزارت ارتباطات نیز در موضوع تصویربرداری کوانتونومی نیازهای خود را تشریح می کند و هر یک از وزارتخانه ها به تناسب نیاز خود با لیزر موضوعاتی را بیان می کنند. پس از اعلام این نیازها و احصای آنها در کارگروه های تخصصی و متمرکز موضوعات رصد می شود و با فراخوان عمومی و تخصصی جامعه دانشگاهی و بسیج اساتید و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و شرکت های دانش بنیان با این چالش ها مواجه می شوند.

 

وزارتخانه های یاد شده در این مسابقات چه حمایت هایی را از طرح های عنوان شده و منتخب می کنند؟

حسن این موضوع آن است که با توجه به اینکه این موضوع مسئله یک وزارتخانه است از آنجا که طرح آنها به عنوان ایده برتر انتخاب می شود، سایر موارد پشتیبانی از سوی وزارتخانه مانند موضوع تجاری سازی آن طرح نیز مورد حمایت قرار می گیرد. در پایان این مسابقات به برگزیدگان، علاوه بر جوایز نقدی از سوی وزاتخانه ها، خدمات پس از خدمت نیز به عنوان جایزه به طراحان نوآوری های صنعتی تعلق می گیرد.

 

نقش بسیج مستضعفان در این مسابقات چگونه بیان می کنید؟

بسیج مهندسان حلقه واسطه میان طراح و نیاز واقعی جامعه است مجموعه این شرایط کمک می کند تا شرکت های دانش بنیان و نخبگان که انرژی و ظرفیت خود را در خدمت حل مسایل واقعی کشور قرار  می دهند و دغدغه بازار از آنها گرفته شود و مطمئن باشند که تقاضا و مشتری وجود دارد.  

 

مکان و زمان برگزاری مسابقات نوآوری های صنعتی را توضیح دهید؟

متقاضیان برای شرکت در مسابقات دور دوم نوآوری های صنعتی تا پایان بهمن ماه فرصت دارند تا طرح های خود را به دبیرخانه مربوطه ارسال کنند. مراسم اختتامیه این مسابقات در دوازدهم اسفند ماه در نمایشگاه بین المللی برگزار می شود. همچنین اختتامیه سال گذشته نیز در پانزدهم بهمن در مصلی  امام خمینی (ره) برگزار می شود.

 

چرا اختتامیه مسابقات سال گذشته در سال 98 برگزار می شود؟

در مورد فاصله برگزاری اختتامیه دور اول مسابقات نوآوری های صنعتی باید بگویم که طرح های دوره اول این مسابقات پس از وارد شدن به بخش صنعت تا رسیدن به نتیجه و انعقاد قرارداد زمان زیادی صرف شد؛ به همین جهت اختتامیه دور اول در پانزدهم بهمن ماه امسال در مصلی تهران برگزار می شود و این امر در پروسه اداری و اجرایی وزارتخانه ها با قدری زمان معطوف شد.

 

مسابقات نوآوری های صنعتی با مشارکت چه نهادهایی برگزار می شود؟

مسابقات نوآوری های صنعتی به همت بسیج مهندسین کشور و مرکز ملی علوم و فنون لیزر (زیرمجموعه سازمان انرژی اتمی) برگزار می شود. سازمان انرژی اتمی دارای حوزه لیزر است که عناوین مسابقه در یک اتاق فکر مشترک با وزارتخانه های یاد شده در موضوع لیزر مطرح شده است.

 

 در مورد تعداد تقدیرشدگان در مسابقات نوآوری های صنعتی توضیح دهید؟

در حدود 15 مسئله در مسابقات نوآوری های صنعتی عنوان شده است که در هر مسئله سه نفر برگزیده انتخاب می شوند. در سال گذشته  این مسابقات در 10 موضوع برگزار شد که در برخی موضوعات فقط  یک نفر معرفی شد.

 

چه افرادی به عنوان میهمانان در اختتامیه مسابقات نوآوری های صنعتی  حضور دارند؟

به طور معمول یک یا دو وزیر از سازمان های مربوطه و همچنین ریاست سازمان بسیج مستضعفین و فرمانده کل سپاه در این همایش حضور دارند.

 

 مسابقات نوآوری های صنعتی با چه اهدافی برگزار می شود؟  

افزایش مشارکت نخبگان و صاحب نظران در حل مسایل حوزه صنعت، الگوسازی جهادی و انقلابی در عرصه صنعت، کمک به ایجاد بستر مناسب در ارتباط حقیقی میان نهادهای موثر و توزیع علم و فناوری، ایجاد زمینه سازی برای شناسایی ایده های نوآورانه و استعدادهای اقتدارآفرین و ارایه راهکارهای میان بر، سریع، آسان و کم هزینه در صنعت با رویکرد حل مسئله از جمله اهداف این مسابقات است./

 

 

 

 

پایان پیام/34

منبع: شبستان

کلیدواژه: کانون های فرهنگی هنری مساجد مسجد مسجد مسجد نماز جمعه رویداد ملی فهما کانون های فرهنگی هنری مساجد کانون های فرهنگی هنری مساجد رویداد ملی فهما کانون های فرهنگی هنری مساجد نوآوری های صنعتی بسیج مهندسین مسابقه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۶۶۶۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی یک واحد صنعتی در دانشگاه آزاد شاهرود/ اشتغال ۵۰ دانشجو در فاز نخست

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، حسینعلی سمیعی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود در مراسم گرامیداشت روز معلم از به وقوع پیوستن واقعی ارتباط صنعت با دانشگاه با راه‌اندازی یک کارخانه در این واحد دانشگاهی و اشتغال ۵۰ نفر از دانشجویان این دانشگاه در فاز نخست خبر داد.

وی اضافه کرد: همیشه معتقد بودیم اگر می‌خواهیم در اهداف دانشگاه موفق باشیم باید به طور عملی با صنعت در ارتباط باشیم و این موضوع بسیار مهمی بود که از اول دنبال می‌کردیم و در این راستا جلسات مهمی با کارخانجات بزرگ شهرستان انجام شد و نهایتاً با یکی از بزرگترین هلدینگ‌های کشور توانستیم به تفاهم برسیم که اکنون اتفاق بسیار خوب و بزرگی رقم خورد که در راستای آن می‌توانیم مدعی باشیم یکی از معدود دانشگاه‌هایی هستیم که در داخل مجموعه دانشگاه کارخانه فعال راه‌اندازی شده است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود متذکر شد: این کارخانه‌ قرار است در هر شیفت ۵۰ نفر فعالیت کنند و در سه شیفت مشغول به کار است.

سمیعی با بیان اینکه افتخار ما این است که از فرزندان همین شهرستان در این کارخانه مشغول به کار شدند، افزود: نکته مهم‌تر این است که طبق تفاهمنامه‌ای که با هلدینگ بزرگ طب پلاستیک رقم خورد قرار بر این شد که ۵۰ دانشجو در این مجموعه صنعتی مشغول به کار شوند و این خود یعنی مصداق بارز اشتغالزایی از طریق دانشگاه.

وی، ایجاد امید به آینده برای دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود را یکی از مهم‌ترین ثمرات راه اندازی کارخانه در دانشگاه عنوان و تصریح کرد: اگر روزی ارتباط با صنعت در حد یک شعار بود امروز به واقعیت رسیده است و این تعامل ادامه دارد و در سطح وسیع‌تر انشالله انجام خواهد شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود بیان کرد: هدف عالی ما آموختن آداب صنعت برای راه‌اندازی خط تولید از طریق خود دانشگاه است و امیداریم با تعامل با صنعت و یافتن راه کار‌های مناسب این مهم نیز اتفاق بیفتد.

سمیعی افزود: نکته دیگری که دنبال آن هستیم راه‌اندازی سرای گردشگری در دانشگاه است که در آینده اتفاقات خوبی رقم خواهد خورد؛ چراکه شاهرود در بین دو شهر مهم تهران و مشهد مقدس قرار داشته و ظرفیت بالایی برای اسکان مسافر وجود دارد، بنابراین یکی از ساختمان‌های بزرگ دانشگاه به این امر اختصاص داده شد که در حال اجرای زیرساخت‌های لازم برای راه‌اندازی این ساختمان هستیم.

وی با بیان اینکه سالانه بالغ بر ۲۵ میلیون مسافر از جلوی این دانشگاه عبور می‌کنند و در صورتی که امکان اقامت برایشان فراهم شود دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود بهترین اقامتگاه برای آنها محسوب می‌شود، اظهار کرد: نکته دیگری که به جد دنبال آن هستیم بحث جذب دانشجوی غیرایرانی است که می‌توان از امکان گردشگری ذکر شده در این قضیه نیز استفاده کرد و مستندات این مهم نیز به وزارت علوم ارسال شده است و منتظر مراحل بعدی آن هستیم.

وی با تأکید بر اینکه رسالت اول دانشگاه آموزش است و در این راه باید تلاش کرد، گفت: یکی از هدف‌های مهم مجموعه تلاش برای جذب دانشجو است و این مهم اتفاق نمی‌افتد مگر با چند فاکتور از جمله اینکه اولاً داشته‌های فعلی را حفظ کرد و دوم برای همین تعداد دانشجویان به لحاظ کیفی و کمی بیشتر سرمایه‌گذاری کرد و در صورتی که رضایتمندی همین تعداد فعلی را حفظ کنیم انتهای آن منتهی می‌شود به افزایش تعداد دانشجو.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود متذکر شد: در کمیته هدایت تحصیلی و جذب افرادی با این کمیته همکاری داشتند که سمتی نداشتند، اما به صورت داوطلبانه و بدون هیچ چشم‌داشتی این همکاری را به بهترین نحو به انجام دادند که حاصل آن افزایش ۱۳ درصدی جذب دانشجو بود. در این راه تعامل بسیار خوبی با آموزش و پرورش رقم خورد و در اولین گام از ده‌ها نفر از مدیران و نیز مدیریت آموزش و پرورش شهرستان شاهرود دعوت و جلسات توجیهی با آنان انجام شد و هدف ما این بود که این عزیزان ظرفیت‌ها و قابلیت‌های دانشگاه را از نزدیک ببینند.

سمیعی عنوان کرد: در دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود امکانات بسیار خوبی وجود دارد، اما درب‌های دانشگاه باید به روی همه باز می‌شد تا از نزدیک این امکانات را ببینند. معتقدیم امکانات و سرمایه‌های این دانشگاه متعلق به همه مردم است و باید از آن استفاده کنند.

وی افزود: در گام بعدی بیش از ۲۰۰۰ دانش آموز از دانشگاه بازدید کردند و با ظرفیت‌ها و قابلیت‌های دانشگاه آشنا شدند و این موجب شد تا با چشم باز اهداف و رشته تحصیلی آینده خود را انتخاب کنند. تعاملات مختلفی را با آموزش و پرورش میامی و بسطام نیز داشتیم و برای جذب دانشجو برنامه‌های خوبی در آینده اجرا خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نوآوری و خلاقیت لازمه عبور از بحران‌های اقتصادی
  • جهاددانشگاهی؛ حلقه میانی پیوند صنعت و دانشگاه
  • راه‌اندازی یک واحد صنعتی در دانشگاه آزاد شاهرود/ ۵۰ دانشجو در فاز نخست شاغل می‌شوند
  • باید فبین‌فود را در سطح بین‌المللی گسترش دهیم
  • راه‌اندازی یک واحد صنعتی در دانشگاه آزاد شاهرود/ اشتغال ۵۰ دانشجو در فاز نخست
  • نجات اقتصاد کشور در سایه نوآوری رقم می‌خورد
  • بازتعریف نقش جهاد دانشگاهی در زیست بوم نوآوری و فناوری کشور
  • رویداد ملی نوآوری اجتماعی در پیشگیری از اعتیاد برگزار می‌شود
  • آیین‌نامه حمایت از «نخبگان درون سازمانی» تدوین و اجرا می‌شود
  • آغاز حمایت از کارگران نخبه با اجرای آیین‌نامه حمایت از «نخبگان درون سازمانی»