Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-29@09:19:30 GMT

حوزه علمیه در تبیین معارف فاطمی نقش راهبری دارد

تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۶۷۵۰۶

حوزه علمیه در تبیین معارف فاطمی نقش راهبری دارد

گروه معارف ــ مدیر حوزه علمیه هرمزگان در خصوص نقش حوزه‌های علمیه در تبیین معارف فاطمی، گفت: از آنجا که اسلام از طرف حوزه‌های علمیه ترویج می‌شود شاید بتوان گفت بالاترین نهاد راهبر در این زمینه حوزه‌های علمیه هستند و نقش بسیار مهمی را می‌توانند ایفا کنند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین نادر حقیقی، مدیر حوزه علمیه استان هرمزگان در گفت‌وگو با ایکنا، اظهار کرد: از زمانی که این مسئولیت را بر عهده گرفته‌ام بیشتر وقت خود را برای جبران و ساماندهی مشکلات و امورات حوزه‌های علمیه صرف کرده‌ام که خوشبختانه تاکنون مدارس علمیه استان به ساماندهی خوبی رسیده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه در این مدت فعالیت‌های خوبی در بخش‌های آموزش، تهذیب، تبلیغ، منابع پایدار حوزه‌های علمیه و سایر بخش‌ها انجام شده است، افزود: برای اولین بار در حوزه علمیه استان هرمزگان، المپیاد علمی بین 100 نفر از طلبه‌ها برگزار کردیم که مرحله اول آن انجام شد و مرحله دوم آن نیز در اواخر بهمن‌ماه در سه موضوع ادبیات عرب، تفسیر علوم قرآن و علوم نقلی برگزار خواهد شد.

مدیر حوزه علمیه هرمزگان تصریح کرد: در زمینه جذب اساتید مجرب و پذیرش طلبه نیز فعالیت‌های خوبی صورت گرفته و امیدواریم با کمک سایر نهادهای مرتبط با حوزه علمیه مانند سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، اداره‌کل اوقاف و امور خیریه، کانون مساجد، اداره تبلیغات اسلامی و ... در استان هرمزگان بتوانیم پذیرش خوبی را در حوزه‌های علمیه داشته باشیم.

برگزاری مسابقات قرآنی را در آینده‌ای نزدیک خواهیم داشت

حقیقی اضافه کرد: یکی از وظایف مهم و ذاتی ما در حوزه‌های علمیه فعالیت‌های قرآنی بین طلبه‌ها و آحاد جامعه است که خوشبختانه تاکنون در این زمینه عملکرد خوبی داشته‌ایم، در آینده نیز به‌دنبال برگزاری مسابقات قرآنی در رشته‌های حفظ، ترتیل، قرائت و ... با کمک اداره‌کل اوقاف و امور خیریه استان هرمزگان بین طلبه‌ها و سایر اقشار جامعه در آینده‌ای نزدیک هستیم.

وی با بیان اینکه در بخش معاونت تبلیغ حوزه علمیه هرمزگان حدود 120 طلبه در سراسر استان مشغول فعالیت هستند، گفت: مبلغان امین ما در روستاها و مدارس آموزش‌وپرورش فعالیت ویژه‌ای دارند که امیدواریم بتوانیم در سال‌های آتی بر تعداد آنان بیفزاییم.

مدیر حوزه علمیه هرمزگان با تأکید بر اینکه یکی از دغدغه‌های جدی ما اخلاق عمومی است، افزود: امیدواریم بتوانیم حداقل ماهی یک جلسه اخلاق عمومی را در شهرستان‌های استان برگزار کنیم تا طلبه‌ها و آحاد جامعه از آن استفاده کنند.

حقیقی ادامه داد: همچنین به‌دنبال رواج مشاوره در حوزه‌های علمیه و دایر کردن مراکز مشاوره در سطح شهرستان‌های استان برای استفاده طلبه‌ها و عموم مردم هستیم.

وی در خصوص فعالیت‌های حوزه علمیه در ایام سوگواری حضرت فاطمه زهرا‌(س) اظهار کرد: بیشتر طلبه‌های ما که به مرحله تبلیغ و منبر رسیده‌اند به مراسم‌ سطح استان اعزام می‌شوند، همچنین برنامه‌های بسیار خوبی برای ایام فاطمیه دوم تدارک دیده‌ایم و تا حد امکان آن‌ها را با شکوه هرچه‌تمام‌تر برگزار خواهیم کرد.

گفتمان مقاومت، اهتمامی جدی می‌طلبد

مدیر حوزه علمیه هرمزگان با اشاره به اینکه در سال جاری مصادف شدن چند موضوع مختلف اهمیت ایام فاطمیه را بیشتر کرده است، افزود: شهادت سپهبد قاسم سلیمانی از موضوعات بسیار جدی است که در این ایام باید به آن بپردازیم و نسبت به گفتمان مقاومت اهتمام جدی داشته باشیم.

حقیقی ادامه داد: جایگاه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که اخیراً به دلیل سانحه هواپیمای اوکراینی مورد تهاجم قرار گرفته نیز باید در این ایام مورد توجه ویژه‌ای قرار گیرد.

نسبت به انتخابات روشنگری داشته باشیم

وی تصریح کرد: همچنین موظف هستیم نسبت به موضوع انتخابات که این روزها بحث داغ و به‌روز جامعه است روشنگری کرده و شاخص‌های مهمی که مقام معظم رهبری برای یک نماینده اصلح مشخص کرده‌اند را بدون آنکه از شخص خاصی حمایت کنیم برای مردم تبیین کنیم.

مدیر حوزه علمیه هرمزگان ادامه داد: بالاتر از همه جایگاه و گفتمان بی‌بی فاطمه زهرا‌(س) در سبک زندگی اسلامی است که پیوند عمیقی با بیانات مقام معظم رهبری در گام دوم انقلاب در خصوص سبک زندگی اسلامی دارد، سبک زندگی حضرت فاطمه‌(س) به‌خصوص بین بانوان می‌تواند جلوه پررنگی داشته باشد.

حقیقی در خصوص نقش حوزه‌های علمیه در تبیین معارف فاطمی، گفت: از آنجا که اسلام از طرف حوزه‌های علمیه ترویج می‌شود شاید بتوان گفت بالاترین نهاد راهبر در این زمینه حوزه‌های علمیه هستند و نقش بسیار مهمی را می‌توانند ایفا کنند.

وی افزود: در  مناسبت‌های خاصی همچون ایام فاطمیه و محرم که اجتماعات مردمی شکل می‌گیرد و روحانیت ما بخشی از این اجتماعات را تشکیل می‌دهد، حوزه می‌تواند نقش مهمی داشته و زمینه مناسبی برای تبیین معارف فاطمی باشد.

مدیر حوزه علمیه استان اظهار کرد: بی‌بی فاطمه زهرا(س) در گفتمان معنویت، مقاومت، روش‌های همسرداری برای بانوان، روش زندگی، حجاب و عفاف و ... اسوه‌ای تمام برای بانوان و کل آحاد جامعه است و از این ایام می‌توانیم برای ترویج سبک زندگی اسلامی استفاده کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا حوزه علمیه ایام فاطمیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۶۷۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرزندان با استعداد خود را به حوزه های علمیه بفرستید

به گزارش خبرنگار حوزه استان های خبرگزاری تقریب، آیت‌الله مصطفی محامی نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان در خطبه‌های نمازجمعه این هفته زاهدان با قرائت و شرح فرازی از دعای۲۷ صحیفه سجادیه بهوبیان نکاتی پیرامون افزایش سطح معرفت، علم و بصیرت در مسیر مبارزه با دشمن پرداخت.

امام جمعه زاهدان با اشاره به برخی مناسبت‌های پیش رو عنوان کرد: سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت‌ماه تحت عنوان روز کارگر نامگذاری شده که این روز را خدمت جامعه کارگری تبریک عرض نموده و از همه کسانی که با احساس مسئولیت و صبورانه برای رشد اقتصادی کشور تلاش می‌کنند تقدیر و تشکر می‌کنیم.

آیت‌الله محامی اظهار داشت: رشد اقتصادی جامعه و چرخش چرخ اقتصاد و معیشت مردم بر محور کار و کارگر است و کارگران و کارفرمایان در خط مقدم و خاکریز اول این جبهه و جهاد اقتصادی هستند و طبعأ نامگذاري یک روز تحت عنوان روز کارگر برای تقدیر و تشکر از آن‌هاست و به تعبیر امام خمینی(ره) :"هر روز، روز کارگر است و جامعه نیازمند تلاش این قشر محترم و ارزشمند است".

وی اضافه کرد: قدرشناسی از این عزیزان نه تنها در زبان بلکه باید در مقام عمل هم باشد و رسیدگی به جامعه کارگری و پاسخ به انتظارات آن‌ها تقدیر عملی از آن‌ها است. وی افزود: حمایت قانونی، تامین آبرومند معیشت و زندگی، حقوق کافی، امنیت شغلی و تامین عادلانه حق کارگر و کارفرما نمونه‌هایی از اقدامات عملی مورد نیاز است و طبعا هم کارگر و هم کارفرما باید به حق خود برسد تا برای هر دو صرفه کار و سرمایه‌گذاری داشته باشد و امیدواریم با لطف الهی و کمک دولتمردان و تلاش آن‌ها برای خدمت بیشتر به جامعه کارگری و حل مشکلات کارگران و کارفرمایان شاهد بهبود معیشت این قشر زحمت‌کش باشیم چرا که بهبود معیشت این افراد موجب رشد اقتصادی جامعه و بهبود معیشت سایر اقشار مردم و در نهایت تحقق شعار سال خواهد بود.

آیت‌الله محامی اظهار کرد: دوازدهم اردیبهشت‌ماه سالروز شهادت استاد شهید آیت‌الله مرتضی مطهری است و به همین مناسبت تحت عنوان روز معلم نامگذاری شده است که این روز را به همه کسانی که در امر تعلیم و تربیت جامعه تلاش می‌کنند اعم از معلمان آموزش و پرورش، اساتید حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها تبریک و تهنیت عرض می‌کنیم.

امام جمعه زاهدان افزود: قدرشناسی از معلمان و اساتید حوزه و دانشگاه تنها به زبان نیست بلکه تقدیر عملی این است که ارزش‌گذاری و قدرشناسی برای علم و عالم در جامعه گسترش یابد و فرهنگ جامعه فرهنگ پیگیری و پی‌جویی برای کسب علم و دانش باشد و دانشجویی، علم آموزی و دانش آموزی فرهنگ و افتخاری برای نسل جدید ما باشد.

وی گفت: معلمان و اساتید زمانی خوشحال می‌شوند که ببینند جوانان قدر علم و عالم را می‌دانند و تمام همت و تلاش خود را برای خوب درس خواندن و فتح قله‌های علم به کار می‌بندند. وی ادامه داد: تقدیر عملی شاگرد از استاد، خوب درس خواندن، دل دادن به درس و رشد علمی است تا استاد احساس کند که زحمات او هدر نرفته است.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: جلوه دیگر تقدیر عملی از معلم و استاد این است که معلمان و اساتید بزرگ و نمونه را بشناسیم، از آنها درس و الگو بگیریم و راه آن‌ها را ادامه بدهیم.

وی افزود: شهید مطهری دارای ویژگی‌های متعددی بود از جمله قوت عقل و عقلانیت، قوت علمی و دانش بالا، دقت نظر، بصیرت و تیزبینی، نگاه نافذ، ایمان بالا، کار مخلصانه و دغدغه و دلسوزی برای جامعه اسلامی و نشانه‌های این ویژگی‌ها نیز مشخص است و کتاب‌های علمی و دقیقی از ایشان به جای مانده است به گونه‌ای که حضرت امام خمینی(ره) تعبیر بلندی در خصوص ایشان دارند و فرمودند:" من هیچکس را نمی‌شناسم که بگویم همه کتاب‌هایش مفید است و مردم را به کتاب‌های او ارجاع دهم اما آقای مطهری این گونه است و همه کتاب‌های او علمی و دقیق است".

امام جمعه زاهدان تصریح کرد: در موقعیتی که بسیاری از بزرگان انقلابی، مجاهدین را به عنوان مسلمانان انقلابی می‌شناختند و نزد امام برای آن‌ها وساطت می‌کردند شهید مطهری انحراف فکری آن‌ها را تشخیص داد و با آن‌ها مقابله کرد و جان خود را در این مسیر از دست داد و از جمله اولین کسانی بود که بعد از انقلاب اسلامی توسط گروه فرقان به شهادت رسید.

آیت‌الله محامی اظهار کرد: دغدغه برای جامعه اسلامی، فرهنگ دینی و حضور در عرصه‌‌های مورد نیاز از ویژگی‌های دیگر این شهید است به گونه‌ای که وقتی احساس نیاز می‌کند دست به قلم شده و برای کودکان کتاب داستان راستان را می‌نویسد که نشان از ایمان، تعهد، دغدغه و دلسوزی اوست و در زمان شاه هنگامی که حجاب زنان و دختران جامعه اسلامی را در خطر می‌بیند برای دفاع مقاله می‌نویسد و آن را جهت چاپ به مجله "زن روز" می‌دهد و خیلی‌ها از ارائه مقاله به این مجله ایراد گرفتند اما ایشان در پاسخ عنوان می‌کنند: این مجله را همان‌ افرادی که مخاطب من هستند می‌خوانند پس باید مقاله من را هم بخوانند.

وی ادامه داد: شهید مطهری عضو شورای عالی انقلاب اسلامی بوده و در جای جای انقلاب اسلامی حضوری عالمانه، عاقلانه و قاطعانه داشت و زندگی، مرگ و شهادت با سعادتی نصیب ایشان شد. نماينده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان عنوان داشت: ما باید از این شهید بزرگوار درس بگیریم و در همه عرصه‌های تعلیم و تربیت که نیاز است حضور پیدا کنیم‌.

وی ادامه داد: روز گذشته همایش آموزش و پرورش و خیرین مدرسه یار و نیز همایش تقدیر از مدافعان سلامت برگزار شد که ما جهت تقدیر و عرض خداقوت خدمت دوستان رسیدیم و از هر دو مجموعه اصحاب تعلیم و تربیت و اصحاب سلامت تقدیر و سپاسگزاری می‌کنیم.

آیت‌الله محامی گفت: ششم اردیبهشت‌ماه سالگرد شهادت شهید بزرگوار حضرت آیت‌الله عباسعلی سلیمانی نماینده محترم سابق ولی‌فقیه در استان سیستان و بلوچستان که ایشان سالیان سال در خدمت شما مردم در استان بودند و نتیجه تلاش‌های خود را با شهادت گرفتند و روز پنجشنبه ششم اردیبهشت دوستان به دنبال برگزاری مراسمی بودند که با توجه به برگزاری مراسم در شهر قم و حضور فرزندان شهید در این برنامه مقرر شد صبح روز دوشنبه دهم اردیبهشت‌ماه مراسم بزرگداشت اولین سالگرد شهادت شهید عباسعلی سلیمانی در مسجد جامع شهر زاهدان برگزار شود و امیدواریم مردم ما با قدرشناسی از تلاش‌های این عالم گرانقدر در این مراسم شرکت داشته باشند.

امام جمعه زاهدان تصریح کرد: ما باید راه این علمای بزرگ و شهیدان فرزانه از جمله شهید مطهری، شهید بهشتی، شهید مفتح، شهید باهنر، شهید طباطبایی و شهید آیت‌الله عباسعلی سلیمانی را ادامه دهیم و در جبهه علمی و فرهنگی که دشمن شبیخون فرهنگی زده سرباز و سردار تربیت کنیم.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان اضافه کرد: برای این کار مردم ما باید فرزندان با استعداد، با ایمان و متعهد خود را به حوزه‌های علمیه برادران و خواهران بفرستند چرا که در ایام پذیرش حوزه‌های علمیه قرار داریم و نباید این سنگر خالی بماند.

وی ادامه داد: خانواده‌ها باید قدر این فرصت را بدانند و از جایگاه حوزه‌های علمیه آگاه باشند چرا که حوزه‌های علمیه مکتب خانه امام صادق(ع) و سرباز‌خانه حضرت ولیعصر(عج) است و اگر فرزند مستعدی دارند سهم خود را در ادامه این مسیر ایفا و فرزندان خود را به حوزه‌های علمیه بفرستند و در مقابل اساتید حوزه‌های علمیه نیز توفیق این خدمت را قدر بدانند و به درستی استقبال کنند و تلاش و سعی خود را برای تعلیم و تربیت طلاب به کار بگیرند.

نماینده مقام معظم رهبری در سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: این روزها باران رحمت الهی در استان خشک شده ما نازل شده هر چند سیلاب‌ها و خسارت‌هایی هم به همراه داشته است و بنده در دوره قبل سیلاب در مناطق سیل زده حضور پیدا کردم و در این دوره هم به صورت تلفنی از طریق مردم و مسئولان پیگیر کار بودم و همه آن‌ها شکرگزار خداوند بودند و خوشبختانه در شمال استان هم مقدار معتنابهی آب به چاه نیمه آمده و از آن حالت بحران آب خارج شدیم و نیاز به شکر الهی و شکر عمومی دارد.

وی گفت: در دوران خشکسالی در همین خطبه‌های نمازجمعه مطرح کردم که مردم خشکسالی را باور نکرده‌اند و نماز باران کمتر خوانده می‌شود و اگر نماز بارانی خوانده می‌شود هم جمعیت زیادی در آن شرکت نمی‌کنند و به قول آقایی مردم به دنبال آب از طالبان بودند و حالا خدای طالبان برای شما آب فرستاده و با وجود اینکه نماز باران نخوانده‌اید باید شکر این باران را به جای بیاورید و یک شکر عمومی و فراگیر داشته باشید.

امام جمعه زاهدان تصریح کرد: سیلاب اخیر خسارت‌ها و تلفات جانی هم به همراه داشته اما بر حسب گزارش ارائه شده بحران را پشت سر گذاشتیم و خدمات رسانی به میزان مطلوب رسیده و مردم نیز متشکر بودند اما نکته این است که زیرساخت‌ها و راه‌های خراب شده به این زودی قابل ترمیم نیست و درست کردن آن نیاز به زمان و هزینه دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بودجه نهادهای حوزوی چقدر افزایش یافت؟
  • آیت الله کوهستانی، ستاره آسمان فقاهت ایران
  • تربیت طلبه، یک کار انبیایی از ناحیه خداوند است
  • بانوان طلبه سنگربانان عرصه تربیت هستند
  • تمدن نوین اسلامی با وحدت محقق می‌شود/ عینت‌بخشی به وحدت اسلامی در دستور کارم بود
  • سفر به سومین دیار حرم اهل بیت (ع) در ایران -  بخش نخست
  • آغاز پذیرش حوزه‌های علمیه خواهران
  • پیام مدیر حوزه علمیه یزد در پی درگذشت والده شهیدان نیرنگ (حق شناس)
  • فرزندان با استعداد خود را به حوزه های علمیه بفرستید
  • آینده شغلی طلبه تداوم کار انبیاء است