Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@07:41:25 GMT

چند درصد مردم در معرض حمله میگرنی هستند؟

تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۶۸۰۶۸

چند درصد مردم در معرض حمله میگرنی هستند؟

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا افززود: بر مبنای برآوردهای منتشر شده، یک‌پنجم تمام کودکان و تا سن ۱۲ سالگی تقریبا ۹۰ درصد آنها به نوعی از سردردهای مختلف دچار می‌شوند.

سید ضیا مظهری با بیان اینکه عوامل تاثیرگذار و مساعدکننده حمله‌های میگرنی و سردردها، بسیار متنوع، گسترده و چند وجهی هستند، اظهار داشت: استرس، اضطراب و حتی رهایی ناگهانی از استرس، تغییرات ناگهانی جوی، داروهای تجویزشده برای درمان بعضی اختلالات و بیماری‌های هورمونی، نورهای تند و پرنوسان، آلودگی هوا و تراکم گازهای سمی مخصوصا در فصولی که وارونگی ایجاد می‌شود و جابه‌جایی در هوای محیط انجام نمی‌پذیرد، کم خوابی‌های مزمن و حاد، پرخوری و بدخوری و بالا رفتن سطح چربی‌های خون، کم خوری و گرفتن رژیم‌های بسیار کم کالری و غیرمتعارف و مسائل ژنتیکی و وراثت از عوامل بروز سردردهای میگرنی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: تاثیرپذیری افراد از این عوامل تاثیرگذار یکسان و یکنواخت نبوده و واکنش‌های متفاوت و عکس‌العمل‌های غیرهمسانی از بعد شدت و  زمان تداوم سردردها مشاهده می‌شود، هرچه افراد از بعد زمینه‌های ارثی و ژنتیکی مستعدتر باشند، عوامل ایجادکننده سردردها سهل‌تر، شدیدتر و طولانی‌مدت‌تر امکان بروز پیدا کرده و در قبال اقدامات درمانی، پایداری و ماندگاری بیشتری نشان می‌دهند.

این متخصص تغذیه تصریح کرد: تغذیه روزمره با بهره‌گیری تفننی و تصادفی از بعضی غذاها و فرآورده‌های غذایی، بسته به نوع ترکیبات طبیعی مواد اولیه خود و یا تغییراتی که در پروسه محل نگهداری فرآوری پیدا می‌کنند، دو اثر متفاوت را بروز می‌دهند و از این نظر به بعضی از گروه‌های غذایی به عنوان مواد زمینه‌ساز و عامل ایجاد سردردها و میگرن نسبت داده می‌شوند و برخی از مواد غذایی نیز نقش کاهش دهنده و بازدارنده از سردردها را دارند.

مظهری گفت: غذاهای حاضری فریز شده و یخ‌زده، چیپس و سیب‌زمینی‌های سرخ کرده، گوشت‌های کنسرو شده، سوپ‌های حاضری و پاکتی، غذاهای حاوی نیتریت و نیترات مانندفرآورده‌های گوشتی از قبیل سوسیس، کالباس، همبرگرهای حاضری و ماهی دودی، تیرامین در موادی مانند پنیر و پنیر سبز یا آبی، شاه ماهی، ماهی دودی، شکلات، موز، مرکبات، آووکادو، گوجه‌فرنگی، جگر مرغ، غذاهای حاوی قارچ‌های خوراکی وجود دارد سردرهای میگرنی را افزایش می دهند.

وی افزود: منابع غذایی پیشگیری‌کننده از سردردها شامل ماهی‌های سالم و فاقد آلودگی‌های میکروبی و فلزات سنگین مثل متیل مرکوری (حاوی ترکیبات جیوه)، روغن ماهی فاقد جیوه، روغن‌های امگا۳ به صورت بعضی از ترکیبات مواد غذایی یا کپسول، زنجبیل تازه یا پودر زنجبیل یا عصاره زنجبیل غنی شده با اسیدفولیک است.

این استاد دانشگاه درباره چگونگی عملکرد مواد غذایی حاوی ترکیبات مختلف زمینه‌ساز بروز سردرد و میگرن اظهار داشت: تیرامین یا نیتریت و نیترات و سایر مواد شیمیایی، بر روی رگ‌های مغز تاثیر می‌گذارند و به طور غیرمستقیم، تغییراتی را در عملکرد مویرگ‌های داخل و خارج از کاسه سر و رشته‌های عصبی ایجاد می‌ کنند، تعدادی از این ترکیبات، موجب انقباض و بعضی دیگر سبب انبساط رگ‌ها می‌شوند و عدم تعادلی‌ را به وجود می‌آورند که به ایجاد درد کمک می‌ کند.

برچسب‌ها سردرد بهداشت و سلامت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سردرد بهداشت و سلامت سردرد بهداشت و سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۶۸۰۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویتامین B روی عصبانیت چه اثری دارد؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، «خدیجه رحمانی» متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران در پاسخ به این سوال که بیشتر کمبود کدام ویتامین در کشور وجود دارد گفت: کمبود ویتامین B۱ در کشور بیشتر دیده می‌شود. با الگوهای مصرفی که وجود دارد باید آن را در غلات گنجاند. مثلا نان‌ها باید برای دریافت این ویتامین تصفیه نشده باشند، اما متلاسفانه بیشتر نان‌های ما تصفیه شده است و برای همین ویتامین B۱ دریافت نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: تکنیکی ساده برای کنترل خشم

رحمانی درباره تاثیر ویتامین‌ها روی کیفیت خلق و خو نیز توضیح داد: ویتامین‌های گروه B نقش مهمی در کمک به مغز در تولید سطح کافی مواد شیمیایی مورد نیاز برای مدیریت خلق و خو و سایر عملکردها دارند. بنابراین ویتامین‌های گروه ب در خلق و خو به‌ دلیل نقشی که در متابولیسم بدن دارند بسیار تاثیرگذارند. اگر کسی دارای مقادیر کم ویتامین B و به ویژه B۱۲ باشد، احتمال دارد علائم افسردگی را تجربه کند. به ویژه B۱۲ در کاهش خستگی شناخته شده است.

وی افزود: ویتامین B۳ نیز که در تولید سروتونین نقش دارد بسیار اهمیت دارد. در افراد مبتلا به افسردگی، سطح سروتونین آنها پایین است. توزیع ویتامین B۳ در مواد غذایی زیاد است و عمدتا کمبود آن کمتر پیش می‌آید. مگر کسی مشکلات گوارشی داشته باشد. اما جذب ویتامین B۱ و B۲ از طریق مواد غذایی کمتر است. B۲ بیشتر در شیر و لبنیات یافت می‌شود. اگر به این دست لبنیات حرارت زیاد داده نشود و در معرض نورآفتاب قرار نگیرند، چون نور آفتاب آنها را از بین می‌برد، ممکن است با این شرایط بیشتر جذب بدن شوند. چون ویتامین گروه B نسبتا ناپایدارند و در مراحل پخت بین ۳۰ تا ۶۰ درصد آنها از بین می‌رود برای همین کمبود آن بیشتر حس می‌شود.

منبع: ایلنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1229694 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • ویتامین B روی عصبانیت چه اثری دارد؟
  • در زمستان پیاز سبز بخورید!
  • این مواد غذایی قند پنهان دارند
  • ۱۰ ماده غذایی که نباید با معده خالی بخورید
  • ۱۰ ماده غذایی که به شما در سفر به سوی کاهش وزن کمک می‌کنند
  • عضو انجمن آسم و آلرژی : ۹ تا ۱۳ درصد مردم کشور آسم دارند / آلودگی هوای کلانشهرها از عوامل مهم ابتلا به آسم است
  • چه افرادی در معرض کمبود ویتامین B۱۲ قرار دارند؟
  • کدام محصول غذایی در بازار ایران سمی است؟
  • با 7 بمب منیزیم آشنا شوید
  • امحای ۲ تن انواع مواد غذایی غیرقابل‌مصرف در میاندوآب