Web Analytics Made Easy - Statcounter

احمد مازنی، نماینده تهران و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به سوالی درباره تاثیر رد صلاحیت افرادی که در انتخابات می‌توانستند افکار عمومی را مدیریت کنند گفت: در مقابل شعار فشار حداکثری دشمن، ما باید شعار مقاومت حداکثری و مشارکت حداکثری را داشته باشیم، که هر ۲ مورد هم مستلزم جلب اعتماد عمومی است و به سرمایه اجتماعی نیاز دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: اگر بخواهیم در مقابل دشمن مقاومت و از خون سردار شهید سلیمانی پاسداری و صیانت کنیم و انتقام خون شهدا را بگیریم، جامعه باید به ما مسئولان اعتماد کند. بنابراین هر حرکتی که منجر به کاهش اعتماد عمومی شود حتماً به ضرر راهبرد مقاومت حداکثری خواهد بود.

این نماینده مجلس با تاکید بر لزوم اعتماد مردم به مسئولان گفت: مشارکت حداکثری نیازمند اعتماد است. مشارکت حداکثری زمانی محقق می‌شود که مردم احساس کنند نمایندگان‌شان در میان نامزدها هستند. هرچه تعداد نامزدهای جریان‌های گوناگون بیشتر باشد زمینه مشارکت بیشتر فراهم می‌شود. اگر خدایی ناکرده با تنگ‌نظری برخورد شود مشارکت هم کاهش می‌یابد.

مازنی تاکید کرد: ما می‌توانیم به حضور مردم در خیابان‌ها، تظاهرات و تشییع جنازه‌ها استناد کنیم؛ به اینکه ملت پشتیبان جمهوری اسلامی، نظام و رهبری است و از تمامیت ارضی کشور و کیان ایران حمایت می‌کند. اما هیچ‌کدام از این تجمعات به اندازه انتخابات نمی‌تواند تاثیر داشته باشد. چون انتخابات سرشماری است و به تعداد افرادی که رأی می‌دهند شمارش می‌شود. بنابراین مهم نیست چه کسی و کدام جناح رأی می‌آورد بلکه مهم این است که مشارکت بالا باشد.

رد صلاحیت برخی نامزدها که جنبه سیاسی دارد ناشی از سوءتفاهم است

او ادامه داد: مشارکت بالای مردم در انتخابات صرفاً مساله‌ای داخلی نیست، بلکه موضوعی بین‌المللی است و با مشارکت بالای مردم، همه تحت تاثیر این حضور قرار می‌گیرند. رد صلاحیت و عدم احراز برخی از نامزدهایی که ثبت‌نام کردند حتماً ناشی از سوءتفاهم است. باید حداقل به نامزدهایی که بر اساس مستندات قانونی رد شده‌اند دلایل را اعلام کنند. اما آنهایی که رد صلاحیت‌شان جنبه سیاسی دارد ناشی از سوءتفاهمی است که برای هیات نظارت در این مرحله به وجود آمده است.

این نماینده مجلس تاکید کرد: از عزیزانی که با پاسخ عدم احراز یا عدم تایید صلاحیت روبه‌رو شده‌اند خواهش می‌کنم حتماً اعتراض‌شان را در زمان قانونی ارائه دهند که در هیات مرکزی نظارت رسیدگی شود. بعد از هیات مرکزی نظارت هم اگر نتیجه نگرفتند، به شورای نگهبان اعتراض کنند. تفاوت اصلاح‌طلبان با دیگران در این است که به قانون احترام می‌گذارند و به مر قانون عمل می‌کنند. قانون‌مداری ایجاب می‌کند کسانی که پاسخ مثبت دریافت نکرده‌اند در زمان قانونی اعتراض کنند.

هیات مرکزی نظارت و شورای نگهبان نگذارند با سوءتفاهم، شخصیت‌های تاثیرگذار کشور و مجلس رد صلاحیت شوند

او خطاب به شورای نگهبان گفت: از هیات مرکزی نظارت و شورای نگهبان تقاضا می‌کنم مدیریت کنند و نگذارند با سوءتفاهم شخصیت‌های تاثیرگذار کشور و مجلس رد صلاحیت شوند. مردم از اینکه فضایی فراهم شود که افراد منتقد و کسانی که نگاه متفاوت دارند در میان نامزدها باشند خوشحال می‌شوند.

اگر مردم به خاطر رد صلاحیت‌ها احساس کنند که انتخابات آزاد نیست ما هزینه خواهیم داد

مازنی در پایان گفت: در یک انتخابات آزاد کم‌هزینه‌ترین کار را برای ارتقای سرمایه‌های اجتماعی و حل مشکلات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی انجام دهیم. اگر مردم به دلیل رد صلاحیت‌ها احساس کنند که انتخابات آزاد نیست هزینه‌ای خواهیم داد که قابل جبران نیست. در حال حاضر توپ در زمین هیات مرکزی نظارت است که به اعتراضات دقیق رسیدگی کند و در مرحله بعد در زمین شورای نگهبان خواهد بود که باید مدیریت کند تا ان‌شاءالله با کمترین هزینه، بیشترین بهره را از انتخابات دوم اسفندماه ببریم.

۲۱۷۲۱۵

کد خبر 1346162

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: شورای نگهبان انتخابات مجلس یازدهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۶۹۵۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست انتخاباتی عضو دفتر رهبری از مردم /انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مهدی فضائلی عضو دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی، درباره اهمیت حضور مردم در دور دوم انتخابات مجلس اظهار داشت: انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی از نظر اهمیت تفاوتی با انتخابات دور اول آن ندارد و همه آن مواردی که باعث اهمیت حضور و مشارکت در انتخابات دور اول مجلس بود، در این دوره نیز به همان اندازه تاثیرگذار است.

وی در گفتگو با ایرنا، افزود: مشارکت و حضور در انتخابات مجلس شورای اسلامی به دلیل جایگاه مجلس و نقشی که نمایندگان مردم می‌توانند به واسطه بهبود روند قانونگذاری در کشور و نیز نظارت بهتر و دقیق‌تر بر اجرای قوانین داشته باشند، بسیار حائز اهمیت است و این موارد در دور دوم انتخابات نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم مانند دور اول انتخابات نمایندگان وجود دارد.

این فعال سیاسی بیان کرد: البته نمایندگان بسیاری از حوزه‌های انتخاباتی در همان دور اول با کسب اکثریت آرا، مشخص شدند اما در تعدادی از حوزه‌ها از جمله در تهران، انتخابات به دور دوم کشیده شد که امید است مردم در این دور از انتخابات نیز مشارکت جدی داشته باشند.

هر چقدر مجلس در امر قانونگذاری بهتر عمل کند دستگاه‌ها مسیر دقیق‌تری خواهند داشت

فضائلی یادآور شد: باید امیدوار باشیم که در شهرهایی که انتخابات مجلس به دور دوم کشیده شده است، مردم انقلابی، فهیم و همیشه در صحنه با درک بالای خود و با اهتمام لازم و مشارکت بالا پای صندوق‌های اخذ رأی حاضر شوند.

وی با اشاره به اینکه مشارکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی از دو بُعد حائز اهمیت است، عنوان کرد: در بُعد اول، این اهمیت مربوط به مجلس شورای اسلامی و جایگاه اصلی آن در حوزه قانونگذاری است که وظیفه تقنین قوانین کشور و ریل‌گذاری را بر عهده دارد و در حقیقت این مجلس است که مسیر اجرایی و آینده کشور را ترسیم می‌کند.

این فعال رسانه‌ای تاکید کرد: بنابراین هر چقدر مجلس شورای اسلامی در امر قانونگذاری بهتر عمل کند و قوانین مصوب آن دقیق‌تر و ناظر بر اولویت‌های کشور باشد، به طور طبیعی می‌توانیم امیدوار باشیم مسیری که دستگاه‌های اجرایی در آینده بر اساس آن قوانین طی می‌کنند، دقیق‌تر و معطوف به اهداف جامعه باشد.

فضائلی گفت: در بُعد دوم، اهمیت مجلس شورای اسلامی به بحث نظارت آن بر اجرای صحیح قوانین بازمی‌گردد که این امر توسط نمایندگان مجلس انجام می‌شود و این نظارت هر چه دقیق‌تر و سالم‌تر انجام شود، می‌تواند در اجرای قوانین و در اینکه دستگاه‌های اجرایی وظایف‌شان را بهتر و دقیق‌تر انجام دهند، بسیار موثر باشد.

قانونگذاری و نظارت بر اجرای قوانین در راس وظایف نمایندگان است

وی افزود: البته نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حوزه‌های دیگر هم نقش‌آفرینی دارند اما قانونگذاری و نظارت بر اجرای قوانین، در رأس اموری است که باید در آن نقش‌آفرینی داشته باشند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر مشارکت مردم در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی یک پیام بسیار مهم به همراه خواهد داشت و آن پیام این است که نشاط اجتماعی و سیاسی در جامعه ایران وجود دارد.

تحلیلگر سیاسی بیان کرد: ابراز و به نمایش گذاشتن این نشاط اجتماعی و سیاسی هم می‌تواند برای مردم ایران و هم برای کسانی که از بیرون مسائل کشور ما را تحلیل می‌کنند و بر اساس آن تحلیل‌ها، تصمیم‌هایی در خصوص نحوه تعامل با جمهوری اسلامی اتخاذ می‌کنند، موثر باشد.

فضائلی یادآورشد: این نشاط اجتماعی و سیاسی می‌تواند یک پیام به همراه داشته باشد و در مقابل کسانی که نگاه منفی به کشور ما داشته و رفتارهای خصمانه از خود بروز می‌دهند، نقش بازدارندگی خواهد داشت.

انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود

فضائلی گفت: مشارکت بالای مردم در انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی برای دوستان کشور ما در سراسر دنیا هم یک پیام امیدوارکننده و خوشحال‌کننده را به همراه خواهد داشت و نشاط اجتماعی و سیاسی مردم ایران را در مقابل چشمان آنها به نمایش خواهد گذاشت.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا با توجه به تعداد بیشتر نمایندگان تهرانی نسبت به نمایندگان شهرستانی، آنها هیات رئیسه مجلس دوازدهم را تعیین خواهند کرد، گفت: به عقیده من انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود.

این فعال سیاسی خاطرنشان کرد: البته نمایندگان تهران به لحاظ تعداد، در مجلس دوازدهم تعیین‌کننده هستند و تاثیرگذاری‌شان زیاد است ولی این طور نخواهد بود که مجلس دوازدهم و انتخاب هیات رئیسه آن، در انحصار آنها باشد.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902976

دیگر خبرها

  • درخواست محمد هاشمی از نمایندگان مجلس آینده
  • کنایه به اظهارات سخنگوی شورای نگهبان درباره ردصلاحیت حسن روحانی
  • اخبار سیاسی ۱۶ اردیبهشت؛ ۶ مرحله اخذ رای الکترونیک/ نشست رئیسی و استانداران
  • اخبار سیاسی ۱۶ اردیبهشت؛ ۶مرحله اخذ رای الکترونیک/نشست رئیسی با استانداران
  • درخواست انتخاباتی یک نماینده مجلس از مردم
  • درخواست انتخاباتی عضو دفتر رهبری از مردم /انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود
  • واکنش به اظهارات حسن روحانی درباره دلایل رد صلاحیت خود | آخرین وضعیت لایحه حجاب | شورای نگهبان به مصوبه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان ایراد گرفت؟
  • مسیر اجرایی با انتخاب نماینده اصلح ترسیم می‌شود/نمایش نشاط عمومی با مشارکت مردم
  • طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • طعنه سنگین روحانی به شورای نگهبان و دولت؛ باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!