Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول کارگروه محیط زیست سیلاب‌های اخیر بر ضرورت تاسیس مرکز مستقل ساختار غیردولتی در کشور تاکید کرد و گفت: اگر این مرکز تاسیس شود، ظرف چهار تا پنج سال آینده موضوع وقوع سیل دیگر برای ما دردسرساز نخواهد شد.

به گزارش ایسنا، دکتر مکنون در نشست خبری امروز که به منظور ارائه گزارش سیلاب و پاسخ به سوالات رییس جمهور درباره سیلاب‌های سال ۱۳۹۸ – ۱۳۹۷ برگزار شد، تغییر اقلیم و بارش‌ها را یکی از مهم‌ترین پیش‌بینی‌های این کارگروه برای آینده عنوان کرد و گفت: اگر ما بتوانیم این موضوع را بپذیریم و بر اساس آن سیاست‌گذاری کنیم، طبیعتا مردم با مشکلات کمتری مواجه خواهند شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع در بحث سیلاب نیز باید بگوییم که ما با شرایطی مواجه خواهیم شد که بارندگی‌های ما تحت تاثیر این تغییر اقلیم قرار خواهد گرفت، بنابراین اگر برنامه‌ریزی‌ها در این راستا باشد، جامعه با تبعات کمتری مواجه خواهد بود.

وی در ادامه براهمیت مدیریت بحران در کشور تاکید کرد و گفت: وجود یک مدیریت جامع و یکپارچه در مواقع بحران‌های زیست‌محیطی از اهمیت بالایی برخوردار است. متاسفانه مدیریت یکپارچه‌ای در بحث سیل وجود نداشت و حتی در سیل اخیر سیستان و بلوچستان با این‌که ۴۸ ساعت قبل این موضوع اطلاع‌رسانی شده بود، ولی اقدامات لازم صورت نگرفت؛ در صورتی که اگر مدیریت بحرانی وجود داشت، دو برابر حجم خالی برای مدیریت سیل در این استان داشتیم. ضمن این‌که ارگان‌های مختلف که در مدیریت بحران درگیر هستند، با یکدیگر همخوانی ندارند.

مسئول کارگروه محیط زیست سیلاب‌های اخیر همچنین خاطر نشان کرد: یکی دیگر از موضوعات مهم که هیات بررسی سیلاب‌ بر آن تاکید دارد، این است که زمین‌های کشاورزی و مراتع نقش مهمی در کاهش اثرات زیان‌بار سیل ایفا می‌کنند. بنابراین حفظ مراتع و زمین‌های کشاورزی نیز می‌تواند اهمیت قابل توجهی داشته باشد، ضمن این‌که جبران خسارت از دیگر موضوعاتی است که کارگروه محیط زیست بررسی سیلاب‌ها بر این موضوع تاکید کرد؛ این در حالی است که بیمه در پنج درصد این موارد نقش دارد.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران خاطر نشان کرد: دولت به تنهایی نمی‌تواند هزینه‌های ناشی از بحران‌های زیست محیطی را پرداخت کند، چرا که این بحران‌ها در بسیاری از موارد غیرقابل پیش‌بینی هستند، بنابراین حضور مردم در کاهش تبعات این بحران‌ها بسیار مهم است و باید شفافیت لازم در این مواقع اتفاق بیفتد. متاسفانه در صداوسیمای ما در بسیاری از موارد خبرهای این چنینی به دلایلی مطرح نمی‌شود، در حالی که شفاف‌سازی به شناخت دقیق مساله امر بسیار مهمی است.

دکتر مکنون بر ضرورت راه‌اندازی یک مرکز مستقل از ساختار دولتی در مواقع بحران‌های زیست‌محیطی تاکید کرد و گفت: اگر این نهاد مستقل از ساختار دولتی تاسیس شود، یقینا طی چهار تا پنج سال آینده بسیاری از مشکلات ناشی از سیل در کشور کاهش می‌یابد.

وی همچنین خاطر نشان کرد: در کشور ما از ۳۷ حادثه طبیعی و زیست محیطی ۲۵ حادثه اتفاق می‌افتد. باید برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌هایی صورت گیرد تا به این اندازه در برابر حوادث طبیعی شکننده نباشیم.

در ادامه دکتر فاطمی، مدیر کارگروه تامین مالی و اقتصادی هیات بررسی سیلاب‌های اخیر بر ضرورت بهبود کیفیت حکمرانی در مواقع وقوع بحران‌های طبیعی تاکید کرد و گفت: لازم است در مواردی اعم از سیاست‌گذاری، اجرا و ارزیابی‌های پس از اجرای برنامه‌های مربوط به مسائل زیست محیطی بهبود کیفیت حکمرانی را مدنظر قرار دهیم.

مدیر کارگروه تامین مالی و اقتصادی هیات بررسی سیلاب‌های اخیر در ادامه تاکید کرد: باید توصیه‌های کمیته‌ها و کارگروه‌های هیات بررسی سیلاب‌های اخیر به دستگاه‌های مسئول، توسط این دستگاه‌ها به مرحله‌ اجرایی برسد، چرا که اهمیت حکمرانی در حوزه‌های مختلف موضوعی است که امروزه جای خالی آن احساس می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سیلاب سیل دانشگاه تهران مدیریت سیلاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۷۰۱۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت بارش باران درشمال اصفهان/سیلاب در روستای صالح‌آباد جاری شد

به گزارش خبرنگار مهر، منصور شیشه فروش ظهر سه‌شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به خسارات ناشی از بارش در استان اصفهان اظهار کرد: بارش رگباری باران باعث جریان رواناب و سیلاب در روستای صالح آباد شهرستان نطنز شد.

وی با اشاره به بروز خسارت به باغات، معابر، آسفالت راه ارتباطی و شبکه آب شرب روستا و چند دستگاه خودرو افزود: خوشبختانه این سیلاب خسارت جانی نداشت.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه عوامل مدیریت بحران شهرستان و دهیاری در محل روستا حضور دارند، اضافه کرد: در این راستا مقرر شد اداره راهداری، بنیاد مسکن، اداره جهاد کشاورزی و اداره برق در راستای ایمن‌سازی شبکه‌ها و ارزیابی خسارات و رفع اضطراری آسیب‌های وارد شدا اقدام کنند.

وی گفت: همچنین به علت شدت بارش‌ها آبگرفتگی در محور قدیم جاده نطنز - کاشان و نیز برخی ازمحورهای جاده‌ای در شهرستان اردستان و نیز معابر روستایی و شهری در برخی نقاط کاشان گزارش شد که عوامل امدادی در سطح مناطق شرق و شمال برای امدادرسانی مستقر هستند.

شیشه فروش تصریح کرد: بارش‌های همرفتی تا صبح روز چهارشنبه در سطح استان تداوم دارد.

کد خبر 6086564

دیگر خبرها

  • اختصاص ۱۵۰ میلیارد تومان به راه‌های عشایری خسارت دیده از سیل در کهگیلویه و بویراحمد
  • ۱۷ گروه ارزیاب خسارت سیل اصفهان را برآورد می‌کنند
  • جزئیات جدید از سیلاب در اصفهان | اعلام آخرین وضعیت محورهای این استان
  • فرونشست زمین در میدان امام حسین(ع) یزد با بارش‌های اخیر
  • سیل ۱۱۰ هزار میلیارد ریال خسارت به زیر ساخت‌های سیستان و بلوچستان وارد کرد
  • آبگیری بخشی ازتالاب جازموریان بر اثر بارندگی‌های اخیر
  • چگونه خسارات سیل را کاهش دهیم؟
  • آبگیری بخشی از وسعت تالاب جازموریان در اثر بارندگی‌های اخیر
  • خسارت بارش باران درشمال اصفهان/سیلاب در روستای صالح‌آباد جاری شد
  • ضرورت آموزش حفاظت و نگهداری از طبیعت به دانش آموزان