Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-06@05:30:02 GMT

۵ هزار رأس دام به دلیل سیل تلف شد

تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۷۳۸۲۵

به گزارش اکوفارس به نقل از تسنیم، علیرضا رفیعی‌پور رئیس سازمان دامپزشکی کشور امروز در نشست خبری به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اظهار کرد: این سازمان با به روز رسانی دفاتر تخصصی خود در شرایطی که در جنگ اقتصادی به سر می‌بریم توانسته خدمت بزرگی برای فعالین بخش خصوصی انجام دهد در حالی که در حال حاضر مراجعه حضوری برای فعالیت‌های مربوط به دامپزشکی 90 درصد کاهش یافته است و همکاران ما در بخش ستادی بیشتر فعالیت‌های نظارتی انجام می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تاکید کرد: با ارتقای سامانه‌ها و دستورالعمل‌ها میزان مراجعه ارباب رجوع در برخی از دفاتر بیش از 90 درصد کاهش داشته در حالی که میزان کمیت و کیفیت خدمات نسبت به سال گذشته بهبود یافته است.

این مقام مسئول با یادآوری سیل اوایل سال گذشته که اخیرا نیز در مناطق جنوبی کشور تکرار شده است، گفت: همزمان با بروز سیل امکان بروز و اپیدمی بیماریها و وارد آمدن خسارات سنگین به بهره‌برداران بخش دامپروری وجود داشت که با حضور به موقع همکاران ما در سازمان دامپزشکی عوارض این بحران کنترل شد.

وی با بیان اینکه نهاده‌های مورد نیاز دامداران تامین شده است گفت: انجمن خوراک دام نیز در این راستا خوراک دام را به صورت رایگان برای دامداران این منطقه ارسال کرده است.

* ارز مورد نیاز واردات نهاده‌ها تا پایان سال تامین شد

وی در ادامه صحبت‌های خود با بیان اینکه مشکلی برای تامین ارز مورد نیاز تولیدکنندگان و واردکنندگان نهاده‌های دامی وجود ندارد، افزود: با وجود اینکه هنوز به پایان سال نرسیده ایم اما ارز مورد نیاز در اختیار واردکنندگان و تولیدکنندگان قرار گرفته است تا از فعالین این بخش حمایت صورت گیرد.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور  همچنین خبر از واکسیناسیون رایگان دام‌ها در کشور برای مقابله با تب برفکی خبر داد.

رفیعی‌پور در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اینکه محصولات مختلفی در حوزه دامپزشکی صادر می‌شوند گفت: 63 قلم محصولات خوراکی و غیرخوراکی در این ارتباط به سایر کشورها صادر می‌شود که از این اقلام می‌توان به آبزیان زینتی با 624 هزار قطعه در سال، آلایش خوراکی حدود 2 هزار تن ، پا و پنجه مرغ حدود 5 هزار تن و لبنیات حدود 16 هزار تن دیگر اشاره کرد.

وی ادامه داد: علاوه بر لبنیات حدود 9 هزار تن شیر خام و همچنین 27 هزار تن میگو، 46 هزار تن ماهی منجمد خوراکی از دیگر اقلام شاخص صادراتی در حوزه دامپزشکی است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور  تاکید کرد: محصولات لبنی ایران به 5 قاره دنیا صادر می‌شوند که در حال حاضر و با توجه به شرایط تحریمی عمده این محصولات به کشورهای همسایه و اروپا است.

وی در بخش دیگر صحبت‌های خود با اشاره به اجرای فاز مقدماتی ارتقای کیفیت گوشت مرغ در کشور گفت: ارتقاء و تضمین سلامت تخم مرغ  در دستور کار قرار دارد و بزودی با برگزاری مراسمی این مهم رونمایی می‌شود.

*موردی از بیماری مشه‌مشه در کشور گزارش نشده است

رفیعی‌پور با بیان اینکه در برنامه پنج ساله به دنبال ریشه‌کنی بیماری طاعون گاوی در کشور هستیم گفت: 891 هزار تست بروسلوز دام در کشور انجام شده تا از بروز بیماریهای مشترک جلوگیری به عمل آید؛ همچنین 32 هزار آزمایش مشه‌مشه بر روی دام‌های تک سُمی انجام شده است.

5 هزار راس دام در استان سیستان و بلوچستان تلف شد

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در بخش دیگری از سخنان خود  گفت: با توجه به سیل اخیر در مناطق جنوبی کشور 5 هزار راس دام تلف شده در استان سیستان و بلوچستان دفن بهداشتی شد.

وی در ادامه صحبت‌های خود گفت: ماده ضدعفونی کننده در اختیار دامپزشکان قرار گرفته تا در این مناطق ضدعفونی انجام دهند که این امر از اپیدمی بیماریها جلوگیری به عمل می‌آورد.

رفیعی‌پورگفت: برای این امر یک میلیارد و 200 میلیون تومان به صورت نقدی به سیل‌زدگان پرداخت شده تا برای تأمین داروهای مورد نیاز، مکمل‌ها و ضدعفونی‌کننده‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا دستورالعملی برای مقابله با بیماری کُرنا در ایران وجود دارد، گفت: این بیماری چندین سال تنها در حوزه دام بوده است اما اکنون جهش یافته و برای انسان نیز تبدیل به ویروسی کُشنده شده است.

* ویروس کرونا ویروس جهش‌یافته دامی است

وی افزود: این ویروس طی چند سال در کشورهای خاصی مانند چین، اپیدمی ایجاد کرده و جهش یافته است و امروز به صورت انسان به انسان منتقل می‌شود.

رفیعی‌پور گفت: در صورتی که ویروس آنفولانزای فوق حاد پرندگان که در کشورمان در جامعه طیور و پرندگان شیوع پیدا کرده بود کنترل نمی‌شد ممکن بود که این ویروس نیز امروز تبدیل به ویروسی جهش یافته  وخطرناک برای انسان تبدیل شود.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: هنوز منبع ویروس کرونا مشخص نیست اما احتمال می‌رود که حیواناتی مانند خفاش و مار منشاء این بیماری باشند؛ این ویروس می‌تواند در انسان اختلال تنفسی و مرگ ایجاد کند.

* آمار جهانی فوت بر اثر ویروس کرونا به 51 رسید

وی تاکید کرد: تا به امروز 51 نفر بر اثر آلودگی به این ویروس فوت کرده‌اند و بیش از یک هزار نفر به آن آلوده شدند و حتی یک مورد از ابتلاء در ایالات متحده آمریکا نیز گزارش شده است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در واکنش به  اینکه آیا سازمان دامپزشکی دستورالعملی برای مقابله با این بیماری دارد، گفت: فعلا سازمان پزشکی دام تکلیفی برای دامپزشکی کشورهای مختلف مشخص نکرده است بنابراین دستورالعملی نیز در داخل کشور در این ارتباط نداریم.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۷۳۸۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار دامپزشکی زرند درباره بیماری تب کنگو

علی لطفعلی پور گفت: تب کریمه کنگو بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام است،  ویروس بیماری توسط گزش کنه آلوده و یا از طریق تماس با خون و لاشه دام آلوده، به انسان منتقل می‌شود.

 وی افزود: این بیماری شیوع بالایی در بین دامداران، دامپزشکان و کارکنان دامپزشکی، سلاخان، قصابان و کارکنان کشتارگاه، پزشکان، پرستاران و کارکنان بیمارستان‌ها، کشاورزان و اشخاصی که با دام سر و کار دارند مشاهده می‌شود.

وی تصریح کرد: بیماری در فصل‌های گرم سال از اواخر فروردین تا اواخر شهریور (زمان رشد و تکثیر کنه‌ها) شیوع پیدا می‌کند.

رئیس دامپزشکی زرند بیان کرد: این بیماری با رعایت نکات بهداشتی و راهکار‌هایی از جمله استفاده از دستکش و ماسک در هنگام تماس، ذبح دام و خرد کردن گوشت، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام،رعایت ‏اصول ایمنی کار به منظور جلوگیری از بروز خراش پوستی و تماس آن با ترشحات دامی، انجام سم‌پاشی‌های ادواری دام و جایگاه، کشتار دام در کشتارگاه‌های مجاز، تهیه ‏گوشت از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی، خودداری از خرید و مصرف گوشت بازرسی نشده و فاقد مهر و برچسب دامپزشکی، خودداری از کشتار دام به صورت غیر مجاز و خارج از کشتارگاه، و نگهداری گوشت تازه در دمای ۴ درجه سانتی‌گراد یخچال به مدت ۲۴ و جگر به‌مدت ۴۸ ساعت قابل پیشگیری است. 

وی گفت:با توجه به این که ویروس در برابر حرارت حساس است به افراد توصیه می‌شود از مصرف جگر خام و نیم پخته خودداری کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما
  • ۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند
  • ۱۳۵ پرونده تخلف حوزه دامپزشکی در استان سمنان تشکیل شد
  • کمبود دارو و واکسن دامی در لرستان نداریم
  • برگزاری اولین اردوی جهاد دامپزشکی در خرم‌دره
  • کاهش فواصل بهداشتی تولید را افزایش می‌دهد
  • بیش از ۲ میلیارد قطعه بچه میگو در استان بوشهر تولید می‌شود
  • هشدار دامپزشکی زرند درباره بیماری تب کنگو
  • جلوگیری از واردات واکسن‌های دامی دارای مشابه داخلی
  • کشف و معدوم سازی ۹۸۷ کیلوگرم گوشت قرمز فاسد