Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجتبی سرادقی گفت: ماهواره سنجش از دور ظفر قدرت تفکیک ۲۵ متر دارد و تصاویرش می‌تواند کاربردی و قابل استفاده باشد.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، مشاور معاونت توسعه سازمان فضایی ایران در مصاحبه با رادیو گفتگو درمورد پخش زنده داشتن برای پرتاب ماهواره ظفر گفت: اکنون این تصمیم خیلی مشخص نیست و بستگی به شرایط و تصمیم مسئولان بالاتر دارد، اما فکر نمی‌کنم که پخش زنده آن مشکلی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی همچنین درباره ظفر توضیح داد: بعد از پرتاب ماهواره‌های نوید و تدبیر توسط دانشگاه علم و صنعت این مجموعه بهترین تجربه را در حوزه طراحی و ساخت ماهواره در کشور پیدا کرد و بر اساس همین تجربه ماهواره ظفر تعریف و کار طراحی و ساخت آن آغاز شد و خوشبختانه امسال نیز به پایان رسید.

او افزود: ماهواره ظفر یک ماهواره سنجش از دور با قدرت تفکیک ۲۵ متر است و به عبارتی این ماهواره یک ماهواره تحقیقاتی است.

سرادقی اظهار داشت: ماهواره‌های تحقیقاتی و توسعه تکنولوژی با هدف اثبات فناوری پرتاب می‌شوند. هر ماهواره تقریبا هفت زیر سیستم دارد که عملکرد هر کدام از آن‌ها در فضا یک ماموریت است یعنی اگر بتوانند کار خود را به درستی انجام دهند بخشی از موفقیت آن پروژه خواهد بود.

مشاور معاونت توسعه سازمان فضایی ایران در رادیو گفتگو تشریح کرد: تصویر، یکی از پارامتر‌های شناسایی عملکرد ماهواره است، ولی جمع‌بندی عملکرد سیستم‌های دیگر را نیز شامل می‌شود؛ بنابراین اگر بتوانیم یک تصویر خوب بگیریم یعنی همه زیرسیستم‌های ماهواره خوب کار کرده است، اما اگر تصویر نگرفتیم به این معنا نیست که ماهواره نتوانسته کار کند.

وی یادآور شد: خوشبختانه در ماهواره نوید تصویر گرفتیم، ولی قدرت تفکیک تصاویر آن حدود ۴۰۰ متر بود بنابراین در حد تشخیص خشکی، دریا، ابر و ... بود؛ لذا تصاویرش اینگونه و موجود است، اما مناسب رسانه‌ای شدن نبود، چون اولین کاری بود که انجام می‌شد، اما ظفر با قدرت تفکیک ۲۵ متر می‌تواند کاربردی باشد و از آن استفاده شود.

سرادقی در ادامه خاطرنشان کرد: بنا به کلاس و ماموریتی که برای یک پروژه ماهواره‌ای تعریف می‌شود معمولا در پروژه طراحی و ساخت آن بین ۲۰ تا ۱۰۰ نفر مشغول به کار می‌شوند. در پروژه ماهواره ظفر به طور متوسط حدود ۶۰ نفر در طی سه سال مشغول به کار بودند.

او در پایان گفت: متاسفانه آمار دقیقی ندارم که در کل حوزه فضایی کشور به طور مستقیم و غیرمستقیم چند نفر درگیر هستند، اما با توجه به کندی‌هایی که در سال‌های گذشته در این حوزه به خاطر بودجه، تحریم‌ها و سیاست‌ها رخ داد کاهش جذب نیرو‌های نخبه و متخصص را داشتیم، اما امیدوارم در آینده این روند رو به رشد و توسعه باشد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ماهواره ایرانی ماهواره ظفر رادیو گفتگو قدرت ماهواره ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۷۴۰۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین تصاویر اشعه‌ایکس از کاوشگر چشم‌خرچنگی

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سی‌جی‌تی‌ان، چین به تازگی تصاویر اولیه‌ای را که توسط ماهواره پرتو ایکس اینشتین گرفته شده است، منتشر کرده است.

این ماهواره که به افتخار فیزیکدان مشهور، آلبرت اینشتین به این نام نامگذاری شده است، توسط یک تیم از محققان چینی توسعه یافته و به کاوش‌های جذاب فضایی می‌پردازد.

تصاویر اولیه‌ای که توسط ماهواره انیشتین گرفته شده است، اطلاعات پرتو ایکسی از منابع فضایی مختلف را در اختیار می‌گذارد. این اطلاعات می‌توانند به محققان کمک کنند تا درک بهتری از ساختار و رفتار اجرام فضایی بدست آورند.

یکی از ابزار‌های روی کاوشگر، تلسکوپ پرتو ایکس میدان وسیع است که از طراحی شبیه چشم‌های خرچنگ برخوردار است.

ماهواره انیشتین ابزاری حیاتی برای مطالعه‌های مرتبط با فیزیک فضا و سیارات است و قادر است تصاویر با کیفیت بالا از منابع فضایی مختلف را ارائه دهد. چین به عنوان یکی از کشور‌های پیشرو در تکنولوژی فضایی، با ارسال ماهواره‌ها و فعالیت‌های فضایی خود، نشان داده که با جدیت به دنبال بررسی عمیق‌تر جهان خارج از جو سیاره زمین است. این تلاش‌ها به دستیابی به دانش‌های جدید و پیشرفت‌های بزرگ در زمینه فیزیک فضا کمک می‌کنند.

در همین راستا چین نخستین دسته از تصاویر گرفته شده توسط ماهواره کاوشگر انیشتین (EP) را در یک انجمن مرتبط با پکن منتشر کرد.

این ماهواره نجومی که در ژانویه به فضا پرتاب شد، مجهز به تلسکوپ پرتو ایکس میدان وسیع (WXT) و تلسکوپ اشعه ایکس (FXT) است که می‌تواند به طور همزمان به رصد میدان گسترده و تصویربرداری متمرکز بر اشعه ایکس بپردازد.

شمار تصاویر منتشر شده از این ماهواره یازده عدد است که شامل مشاهدات اجرام نزدیک به مرکز کهکشان راه شیری، سیاه‌چاله کلان‌جرم شگف‌انگیز «ام 87» و بقایای ابرنواختر مرتبط با آن و برخی از تصاویر دیگر است.

ماهواره مذکور در مراحل بعدی طبق برنامه از پیش تعیین شده، به تکمیل آزمایش‌های درون مدار ادامه می‌دهد و همکاری داخلی و خارجی و اشتراک‌گذاری داده‌ها را تقویت و به رصد و تحقیقات نجومی کمک می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نخستین تصاویر اشعه‌ایکس از کاوشگر چشم‌خرچنگی
  • انواع ورق صنعتی مهم کدام‌اند؟ چه کاربردی دارند؟
  • مبارزه با تغییرات اقلیمی با استفاده از پوشش گیاهی
  • زباله فضایی در دام دوربین ماهواره ژاپنی افتاد
  • چگونه تقاضای افزایش حقوق بدهیم؟ ( 12 توصیه کاربردی)
  • کمک تصاویر ماهواره‌ای به تدقین بیلان حوضه آبریز کارون بزرگ
  • درآمد میلیون دلاری شبکه‌های ماهواره‌ای از سینمای ایران! چرا و چگونه؟!
  • درجه نفوذ قیر چیست و قیر درجه نفود چه کاربردی دارد؟
  • قیر امولسیون چیست و چه کاربردی در صنایع دارد
  • از سینمای متفکر به فیلم های کمدی رسیدیم