Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-06@16:34:36 GMT

چگونه سهمیه بندی طلاق آمارها را مخدوش می کند؟

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۷۶۳۷۰

آفتاب‌‌نیوز :

رضا علیزاده از طلاق به عنوان یک پدیده اجتماعی یاد کرد که معلول عوامل فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی است و گفت: این پدیده اجتماعی بر ساختار خانواده اثر می گذارد، اما متاسفانه هنوز شاهد اجرای مکانیزم هایی برای کاهش طلاق در کشور نیستیم.

وی طرح سهمیه بندی ثبت طلاق را یک حربه اداری - قضایی جهت کنترل دفترخانه های ثبت از سودجویی و رانت دانست و افزود: افکار عمومی از طرح سهمیه بندی ثبت طلاق انتظار کاهش طلاق نداشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان هدف از اجرای طرح سهمیه بندی ثبت طلاق را برقراری عدالت اجتماعی بین دفترخانه ها دانست و یادآور شد: یکی از آسیب هایی که این طرح می تواند ایجاد کند، مخدوش کردن آمارهای ثبت طلاق در استان ها بوده و داده ها را دچار سوگیری می کند.

این جامعه شناس ادامه داد: ممکن است زوجین به واسطه اتمام سهمیه ثبت طلاق در استان محل سکونت خود به استانی که دارای سهمیه است مراجعه کنند و همین موضوع موجب جابجایی نرخ طلاق در استان ها شده و در نهایت برنامه ریزی های فرهنگی و اجتماعی را دچار اختلال می کند.

وی با اشاره به افزایش آمار طلاق در کشور و به تبع آن در استان گیلان به واسطه مشکلات اقتصادی، خاطرنشان کرد: طرح سهمیه بندی ثبت طلاق تنها به ساماندهی طلاق های ثبتی می پردازد و به مشکلات خانواده ها که موجب شده زن و مرد به نقطه طلاق برسند توجهی ندارد.

علیزاده ریشه های فرهنگی و اجتماعی افزایش نرخ طلاق را مد نظر قرار داد و تصریح کرد: طلاق می تواند عامل شکل گیری آسیب های فرهنگی و اجتماعی و حتی اقتصادی نیز باشد.

وی بالا رفتن توقعات زوجین از یکدیگر، دل زدگی، اعتیاد، خشونت های خانوادگی، مشکلات درآمدی و معیشتی، افزایش نرخ بیکاری، نداشتن آینده شغلی و... را از دیگر مولفه های اثرگذار بر نرخ طلاق دانست و بیان کرد: برای کاهش طلاق باید زمینه های آن را برطرف کنیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان با تاکید بر لزوم برخورداری طرح ها از پیوست های فرهنگی و اجتماعی به ویژه در حوزه خانواده، خاطرنشان کرد: سهمیه بندی ثبت طلاق نباید موجب شود زوجین از حق و حقوق خود بگذرند و به طلاق توافقی روی بیاوردند تا از سهمیه جا نمانند.

وی یکی دیگر از تبعات سهمیه بندی ثبت طلاق را بلاتکلیفی یکساله تا چندساله برخی از زوجین دانست و یادآور شد: البته دادگستری و بهزیستی در فرایند طلاق باید به زوجین مهلت دهند و امر طلاق را سریعا محقق نکنند، اما گاهی انتظار کشیدن و در نوبت ماندن نتیجه عکس خواهد داشت و حس بلاتکلیفی ایجاد می کند.

علیزاده با بیان اینکه سهمیه بندی ثبت طلاق راه علمی و منطقی برای فرصت دادن به زوجین نیست، اظهار کرد: زوجین قبل از ازدواج، حین ازدواج و بعد از ازدواج نیاز به کسب مهارت های زندگی دارند و باید این مهارت ها را از طریق دوره های آموزشی و کلاس های مشاوره خانواده به دست آوردند.

به گزارش ایسنا، علی مظفری رییس کانون سردفتران ازدواج و طلاق، از اعمال محدودیت ثبت طلاق از امروز(شنبه) مورخ ۱۳۹۸/۱۱/۵ در دفاتر طلاق سراسر کشور خبر داده بود و گفت: در اجرای سیاست‌های قوه قضاییه در مبارزه با فساد به تقاضای کانون سردفتران ازدواج و طلاق و موافقت سازمان ثبت با بخشنامه ریاست قوه قضاییه جهت ثبت طلاق در هر یک از دفاتر طلاق محدودیت و سقف معینی تعیین می شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: طلاق سهمیه بندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۷۶۳۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند ولادت در استان بوشهر صعودی شد

به گزارش خبرنگار مهر، اسکندر پاسالار ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۱ در استان بوشهر آمار ولادت کاهشی بود، گفت: در مجموع ولادت‌های ثبت شده در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۱ در استان بوشهر، شاهد رشد ۰.۸ درصدی ولادت هستیم.

وی اعلام کرد: سال گذشته ۱۳ هزار و ۶۳۶ واقعه ولادت در استان بوشهر ثبت شد و جمعیت این استان به بیش از یک میلیون و ۲۱۰ هزار و ۹۰۰ نفر رسید.

مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر، افزود: بیشترین ولادت ثبت شده در این سال مربوط به شهرستان بوشهر با ۲۶.۴ درصد و کمترین سهم در این مدت شهرستان دیلم با ۲.۷ درصد دارد.

وی تصریح کرد: نسبت جنسی حاصل از ولادت‌های ثبت‌شده سال ۱۴۰۲ نیز ۱۰۶.٩ بوده که به ازای هر ۱۰۰ نوزاد دختر متولد شده، نزدیک به ۱۰۷ پسر به دنیا آمده است.

پاسالار یادآور شد: این رقم در سال پیش از آن ۱۰۸.۹ بوده است.

مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر ادامه داد: میانگین سن مادران بوشهری در تولد اولین فرزند در سال گذشته ۲۷.۱ سال بود در حالی که این میانگین در کشور ۲۷.۳ سال بوده است.

وی با بیان اینکه بیشترین ولادت‌ها با ۳۸.۱ درصد در ۵ سال اول زندگی زوجین به وقوع پیوسته است، افزود: فاصله ۶ تا ۱۰ سال پس از زندگی مشترک زوجین ۲۹.۸ درصد و مابقی ولادت‌ها پس ۱۰ سال زندگی مشترک زوجین ثبت شده است.

پاسالار به گروه سنی مادران اشاره کرد و گفت: بیشترین ولادت‌های ثبت شده استان بوشهر مربوط به گروه سنی مادران ۳۰ تا ۳۴ سال است و گروه‌های سنی ۲۵ تا ۲۹ سال و گروه سنی ۳۵ تا ۳۹ سال به ترتیب در رده‌های بعدی قرار دارند.

کد خبر 6097331

دیگر خبرها

  • دشمن تلاش دارد اعتماد مردم به نهادهای دینی را مخدوش کند
  • شرکت زوج‌های عضو کانون‌های مساجد کردستان در دوره علمی آموزشی«شمس»
  • آمار طلاق در دو سال اخیر کاهش یافته است
  • کاهش طلاق در دو سال اخیر/ تدوین دفترچه برای دستگاه‌ها در حوزه آسیب‌های اجتماعی
  • طلاق از شوهر به‌خاطر خیلی خوب‌بودن!
  • روند ولادت در استان بوشهر صعودی شد
  • مسائل فرهنگی و اجتماعی در کف خیابان قابل حل نیست
  • تفاوت طلاق رجعی و بائن چیست؟
  • سبقت تاریخی فوتبال ایتالیا از اسپانیا
  • آیا امام صادق (ع) فقط گوشه‌ای می‌نشست و درس می‌داد؟