Web Analytics Made Easy - Statcounter

 علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی به تازگی در جمع مسئولان تشکل‌ها و کانون‌های صنفی معلمان کشور از تشکیل سازمان نظام معلمان حمایت کرده و گفته است: «اگر برخی از امور وزارت آموزش و پرورش به معلمان محول شود نتایج خوبی حاصل می‌شود، بنابراین خوب است دولت لایحه‌ای برای این منظور به مجلس ارائه دهد تا مورد بررسی قرار گیرد».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمود مصدق/

 علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی به تازگی در جمع مسئولان تشکل‌ها و کانون‌های صنفی معلمان کشور از تشکیل سازمان نظام معلمان حمایت کرده و گفته است: «اگر برخی از امور وزارت آموزش و پرورش به معلمان محول شود نتایج خوبی حاصل می‌شود، بنابراین خوب است دولت لایحه‌ای برای این منظور به مجلس ارائه دهد تا مورد بررسی قرار گیرد».

اظهاراتی که اینک پس از چند سال بار دیگر بحث تأسیس سازمان نظام معلمان را سر زبان‌ها انداخته و بعضی از کارشناسان آن را فرصتی مناسب می‌دانند تا جامعه معلمان نیز همچون پزشکان، وکلا، مهندسان و پرستاران کشور صاحب نظام صنفی شوند و شاید به این شکل بتوانند به حقوق و خواسته‌های خود برسند.

در سال پایانی دولت یازدهم وقتی دانش آشتیانی تصدی وزارت آموزش و پرورش را به عهده داشت، طرحی پیشنهادی در این خصوص در شورای عالی آموزش و پرورش مطرح شد که به نظر می‌رسد پس از تغییرات مدیریتی در رأس این وزارتخانه مسکوت ماند.

با این حال پرسش این است که تشکیل سازمان نظام معلمی چه ضرورتی دارد و مهم‌تر از همه اینکه آیا وزارت آموزش و پرورش به عنوان متمرکزترین دستگاه دولتی حاضر است از خیر برخی از اختیارات خود بگذرد و آن را به سازمان یاد شده محول کند؟

مجلس همکاری می‌کند

علیرضا سلیمی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش قدس می‌گوید: تشکیل سازمان نظام معلمان نیز ایده‌ای مثل خیلی از ایده‌های دیگر است که باید همه جوانب آن مورد بررسی قرار گیرد. به هرحال اگر این سازمان دارای اساس‌نامه‌ای مشخص و اهداف، وظایف و کارکردش نیز روشن باشد و دولت هم با آن موافقت کند، آن وقت مجلس در این خصوص همکاری می‌کند.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا این سازمان مفید واقع خواهد بود، می‌گوید: واقعیت این است که آموزش و پرورش کار خودش را می‌کند، اما اگر این سازمان تشکیل شود به نحوی که بتواند نظرات و دغدغه‌های معلمان را به مسئولان بالاتر انتقال دهد و تصمیم‌گیری‌های آن در بدنه جامعه معلمان کشور نقش داشته باشد، مفید واقع خواهد شد؛ در غیر این صورت تنها با ایجاد یک تشکل بدون کارایی لازم دردی از جامعه معلمان و نظام آموزشی کشور درمان نمی‌شود.

تشکیل این سازمان به نفع معلمان و نظام آموزش و پرورش است

علی زرافشان، معاون سابق آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش هم نگاهی مثبت به تشکیل سازمان نظام معلمی دارد و به قدس می‌گوید: این سازمان در صورت راه‌اندازی حتماً می‌تواند برای جامعه معلمان و همچنین نظام تعلیم و تربیت کشور مفید باشد.

وی با اشاره به تجربه موفق تشکیل سازمان نظام پزشکی و نظام مهندسی برای جامعه پزشکان و مهندسان کشور می‌افزاید: در حال حاضر موضوع ارتقای صلاحیت حرفه‌ای پزشکان و همچنین نظارت بر عملکرد پزشکان توسط سازمان نظام پزشکی انجام می‌شود که همین مسئله سبب رشد حرفه‌ای پزشکان شده و از سوی دیگر بخشی از اهدافی که دولت در حوزه سلامت دنبال می‌کند از سوی این سازمان پیگیری‌ می‌شود. بنابراین ایجاد سازمان نظام معلمان ضرورت دارد چون در این صورت جامعه معلمان بهتر می‌تواند به حقوق خود دست یابد و نقش خویش را ایفا کند.

وی حمایت از حقوق معلمان، ارتقای صلاحیت حرفه‌ای آن‌ها و پیشبرد بهتر اهداف آموزش و پرورش را تنها بخشی از آثار مثبت تشکیل احتمالی سازمان نظام معلمی می‌داند و تصریح می‌کند: حال که رئیس مجلس نیز از تشکیل این سازمان حمایت کرده است باید بار دیگر بررسی این طرح پیشنهادی در دستور کار دولت قرار گیرد و پس از اصلاحات لازم، به عنوان لایحه به مجلس ارائه شود تا به تصویب نمایندگان برسد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا وزارت آموزش و پرورش حاضر است برخی از اختیاراتش در حوزه استخدام و گزینش معلمان را واگذار کند، می‌گوید: در طرح پیشنهادی، پیش‌بینی واگذاری برخی از امور مثل ارزشیابی معلمان یا موضوع سنجش صلاحیت‌های حرفه‌ای معلمان - که در اختیار وزارت آموزش و پرورش است-  به این سازمان شده است. ضمن اینکه بقیه  دستگاه‌ها هم در همین نظام متمرکز مشغول فعالیت هستند. مگر نظام مهندسی کشور متمرکز نیست؟ اصلاً سیستم مدیریت کلان کشور یک سیستم کاملاً متمرکز است اما سازمان‌ها و نظام‌های صنفی دیگر در قالب همین نظام متمرکز فعالیت می‌کنند. بنابراین به نظر می‌رسد در همان حدی که سایر نظام‌های صنفی توانسته‌اند وظایف و اختیاراتی را به عهده بگیرند معلمان نیز می‌توانند چنین اختیاراتی داشته باشند.

وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه چرا باوجود مطرح بودن بحث تشکیل سازمان نظام معلمان از مدت‌ها قبل، هنوز این اتفاق رخ نداده است، می‌گوید: در این موضوع بین کارشناسان حوزه آموزش و پرورش اختلاف نظر زیادی وجود دارد و همین مسئله مشکل‌ساز شده است. بعضی‌ها با تشکیل چنین سازمانی موافق و بعضی‌ها هم مخالفت می‌کنند، اما جمع‌بندی آموزش و پرورش در دولت یازدهم این بود که این اقدام انجام شود، چون به نفع معلمان و آموزش و پرورش تمام می‌شود.

موضوعیتی ندارد

مخالفان تشکیل سازمان نظام معلمان هم معتقدند نظام‌های حرفه‌ای صنفی فقط ارتباط فرد صنفی را با بخش خصوصی برقرار می‌کنند و نمی‌توانند در اموری مثل استخدام دولتی وارد شوند. به باور آن‌ها تشکیل سازمان نظام معلمی اگر با حفظ قوانین فعلی استخدامی، گزینش و تخلفات اداری همراه باشد، موضوعیتی ندارد، مگر اینکه به‌طور کلی این قوانین دگرگون و امور یاد شده به سازمان نظام معلمان محول شود.

مهدی بهلولی، کارشناس حوزه آموزشی چنین نگاهی به این موضوع دارد و به قدس می‌گوید: به نظر می‌رسد طرح تشکیل سازمان نظام معلمان به گونه‌ای نقض غرض است. اینکه گفته‌ می‌شود بروکراسی آموزش و پرورش سنگین است و چالاک نیست اما در همان حال از تشکیل نظام معلمی سخن‌ می‌گویند نشان از این موضوع دارد؛ چون تشکیل چنین سازمانی خود به بروکراسی وزارت آموزش و پرورش دامن  می‌زند. در واقع آموزش و پرورش ما بسیار متمرکز است و سازمان نظام معلمی می‌خواهد اموری مثل استخدام، گزینش معلمان و... را در دست بگیرد که آموزش و پرورش متمرکز چنین اجازه‌ای را به این سازمان نمی‌دهد؛ پس اگر چنین سازمانی شکل بگیرد یعنی عملاً نهاد دیگری در دل وزارت آموزش و پرورش ایجاد شده است؛ بدون آنکه تمرکززدایی به عنوان هدف اصلی تشکیل نظام معلمی محقق شود.

وی با صوری خواندن سازمان نظام معلمان، تصریح می‌کند: مطمئناً نمایندگان واقعی معلمان در این سازمان قرار نمی‌گیرند، بنابراین تصور نمی‌کنم تشکیل آن تأثیرگذار و نتیجه‌بخش باشد، بر همین اساس معتقدم به‌جای تأسیس سازمان نظام معلمی باید روی جامعه مدنی معلمان کار کنیم.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سازمان نظام معلمان وزارت آموزش و پرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۷۷۷۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بخشی از بودجه عمرانی همه دستگاه‌ها صرف آموزش کارگران می‌شود

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از سنندج، مهرداد عظیمی معاون وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی در همایش روز جهانی کارگر که در مجتمع فجر سنندج برگزار شد، اظهار کرد: هرچقدر از اقتصاد دولتی فاصله بگیریم و بخش خصوصی را فعال کنیم موفق‌تر خواهیم بود.

وی با بیان اینکه عملکرد وزارت کار در بخش‌های مختلف قابل توجه بوده است، افزود: در کاهش نرخ بیکاری شاهد اتفاقات موثری در این دولت بوده‌ایم.

معاون ویزر کار، تعاون و رفاه اجتماعی اذعان کرد: در راستای توجه به امنیت معیشتی مردم نیز کالابرگ الکترونیکی را پیش بردیم و کاهش ۱۴ درصدی صدمات حین کار یک رقم چشمگیر است.

عظیمی، آموزش مهارت را رسالت اصلی سازمان فنی حرفه‌ای کشور خواند و گفت: تلاش این است که ۵۰ درصد ظرفیت جوارکارگاهی را توسعه دهیم.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور بیان کرد: اساسنامه سازمان در مجلس شورای اسلامی مصوب شد و یکی از بندهای آن، این است که دولت مکلف شده بخشی از بودجه عمرانی سالانه دستگاه‌ها را صرف آموزش مهارت کارگران کند.

وی با بیان اینکه کردستان دارای ظرفیت‌های اثرگذاری است، خاطرنشان کرد: نیروی انسانی بهترین و ارزشمندترین ظرفیت کردستان محسوب می‌شود.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور گفت: نقش ممتاز و برجسته مردم کردستان غیرقابل انکاری است و با افتخار ایرانی جماعت به وجود کردستان قهرمان افتخار می‌کند.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه در عرصه های مختلف کردستانی ها درخشیده اند، گفت: کردستان بیش از ۵ هزار و ۴۰۰ شهید را تقدیم انقلاب کرده و باید در مورد آن بیشتر صحبت شود.

عظیمی اعلام کرد: برگزاری آیین‌های سنتی و محلی کردستان فرصت ارزشمندی برای معرفی ظرفیت‌های کردستان است و باید همه مردم در معرفی ظرفیت‌های استان نقش ایفا کنند.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901540

دیگر خبرها

  • پیشنهاد گسترش دامنه شمول در اصلاح قانون بیمه بیکاری
  • همایش تجلیل از معلمان برگزیده در بوشهر برگزار شد
  • ضرورت توجه به حقوق و مسائل مادی معلمان
  • حسابرسی داده‌محور و توسعه حسابرسی رایانه‌ای در اولویت است
  • از کلاس‌هایی که معلم نداشت تا رتبه بندی‌هایی که شاکی داشت
  • از بین رفتن یا تغییر در ۸۰ میلیون شغل طی چند سال آینده
  • تقویت آموزش و پرورش در دولت سیزدهم
  • معلم، نویدبخش آینده روشن
  • بخشی از بودجه عمرانی همه دستگاه‌ها صرف آموزش کارگران می‌شود
  • صحرایی: معلم افسر ارشد تحول در نظام تعلیم و تربیت است