Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان غربی رئیس شورای اسلامی شهر ارومیه گفت: بخش عمده ای از الودگی هوا در ارومیه ناشی از احتراق سوخت خودروهاست.

محمدرضا علیزاده امامزاده در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه بخش عمده ای از آلودگی هوا در شهر ارومیه ناشی از احتراق سوخت خودروها و افزایش شاخص ‌های منواکسیدکربن، ازت، دی اکسید نیتروژن و دی اکسیدگوگرد است، افزود: در این میان کیفیت نامطلوب سوخت و بنزین مصرفی خودروها، وجود نارسایی‌ها در نوسازی ناوگان فرسوده حمل و نقل عمومی و لزوم توسعه حمل و نقل پاک و سرمایه‌گذاری در زیرساخت های قطار شهری، تغییر الگوهای سفر در طرح های فرادست توسعه شهری، عواملی است که فراتر از توان شورای شهر و شهرداری و نیازمند همکاری همه دستگاه ها (١٧ دستگاه در مقابله با معضل آلودگی هوا نقش دارند) است و در این میان شیوه های تحقق طرح جامع شهر ارومیه و طرح جامع حمل و نقل باید بازبینی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: طبق ماده ۱ قانون «توسعه حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت» دولت مکلف است در جهت توسعه حمل و نقل درون شهری و برون شهری کشور و مدیریت بر مصرف سوخت نسبت به بهینه سازی عرضه خدمات حمل و نقل (از جمله توسعه ناوگان حمل و نقل همگانی ون، مینی بوس، مدیبوس و اتوبوس)، بهینه سازی تقاضای حمل و نقل (از جمله اصلاح کاربری زمین و آمایش سرزمین، اعمال محدودیت‌های ترافیکی، فرهنگ سازی و آموزش)، بهینه سازی مصرف انرژی، بهینه سازی تولید خودرو (از جمله حمایت از تولید خودروهای برقی و ...) و ... حداکثر از ابتدای سال ۱۳۹۱ هجری شمسی اقدام نماید.

امامزاده تصریح کرد: همچنین در بند ۱ ماده ۲ قانون مذکور در جهت اجرای احکام ماده ۱ این قانون اشاره گردیده که دولت باید برخی اقدامات را به اجرا درآورد که از جمله آن‌ها اعطای کمک های بلاعوض یارانه ای به بخش های غیردولتی مرتبط با اهداف این قانون است.

رئیس شورای شهر ارومیه با بیان اینکه دولت۶ سال است که کمک های خود را به ناوگان حمل و نقل عمومی قطع کرده است و تمام بهسازی و نوسازی اتوبوس ها از منابع  مالی خود شهرداری ها تامین می شود، تصریح کرد: ناوگان حمل و نقل عمومی و به ویژه اتوبوس های شهر ارومیه با ترزیق بودجه های سالانه از سوی شهرداری ارومیه توسعه و همچنین طی هر سال عملیات بهسازی صورت می گیرد.

وی با اشاره به اینکه مقرر شده بود طی سال ۹۷ و ۹۸،  ۱۰۰ دستگاه اتوبوس جدید خریداری و به ناوگان اتوبوسرانی تزریق شود اما با توجه به وضعیت نقدینگی و تحریم ها، تامین ۱۰۰ دستگاه با تاخیر انجام شد و ۱۴ دستگاه جدید وارد ناوگان حمل و نقل عمومی شد، ادامه داد:  مابقی اتوبوس ها نیز با تامین نقدینگی به ناوگان اتوبوسرانی شهر ارومیه افزوده می شود که از ابتدای سال جاری تاکنون ۸ دستگاه اتوبوس شهری ارومیه بهسازی شده است.

امامزاده با اشاره به اینکه طی سال گذشته ۱۱۰ دستگاه اتوبوس در سطح شهر ارومیه بازسازی شده است،  افزود: شهرداری ارومیه در تلاش است تا ناوگان حمل و نقل عمومی شهر به ویژه ناوگان اتوبوس رانی را به شرایط ایده آل و مطلوب برساند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی آلودگی شهرها ناوگان حمل و نقل عمومی نوسازی اتوبوس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۸۰۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهواز رکورددار آلودگی هوا / شاخص کیفی ۲۱ شهر سالم و پاک است

آلودگی هوا زمستان و تابستان نمی‌شناسد و در تمام سال چهره آسمان را کدر می‌کند، بنابراین آمار و میزان آلایندگی‌ها برای شهروندان مهم است تا بدانند هر روز شاخص کیفی شهرها در چه سطحی قرار دارد، لازم است بدانیم امروز هوای شهر اهواز ناسالم و تعداد ۲۱ شهر سالم و پاک است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، اگر نگاهی به روز گذشته و امروز _یکشنبه شانزدهم اردیبهشت_ بیندازیم، می‌توانیم میزان و شدت آلودگی هوا که بر آسمان شهرهای مختلف گسترده شده است را به‌خوبی حس کنیم، از این‌رو خبرگزاری ایمنا به مقایسه شاخص کیفی هوا در شهرهای مختلف پرداخته است، بنابراین بر اساس سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط زیست، امروز شاخص کیفی هوای هیچ‌کدام از شهرها در وضعیت بسیار خطرناک (قهوه‌ای)، بسیار ناسالم (بنفش) و ناسالم (قرمز) قرار ندارد.

بر این اساس، دستگاه سنجش کیفیت هوا امروز در کلانشهر اهواز با شاخص ۱۰۸، در وضعیت ناسالم (نارنجی) قرار دارد، در حالی که روز گذشته شهر مشهد در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس قرار داشت.

در همین راستا، شرایط کیفی هوا امروز در ایستگاه کلانشهرهای تبریز با شاخص ۶۱، اصفهان با شاخص ۶۴، کرج با شاخص ۵۹، بوشهر با شاخص ۹۷، بیرجند با شاخص ۷۱، بجنورد با شاخص ۵۶، زنجان با شاخص ۸۷، سمنان با شاخص ۵۴، زاهدان با شاخص ۷۶، قم با شاخص ۶۰، سنندج با شاخص ۸۶، کرمان با شاخص ۶۲، کرمانشاه با شاخص ۷۵، یاسوج با شاخص ۶۴، اراک با شاخص ۶۲ و همدان با شاخص ۵۵، وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد. اما روز گذشته شهرهای بجنورد، زنجان، زاهدان، سنندج، کرمان، اراک در موقعیت هوای سالم (زرد) بودند.

قابل توجه است که دستگاه سنجش کیفیت هوا امروز در شهرهای ارومیه با شاخص ۳۱، اردبیل با شاخص ۳۲، تهران با شاخص ۴۸، شهرکرد با شاخص ۲۲، مشهد با شاخص ۵۰، در وضعیت پاک (سبز) قرار دارد، در حالی که روز گذشته پانزدهم اردیبهشت شهرهای تبریز، ارومیه، اردبیل، اصفهان، کرج، بوشهر، تهران، بیرجند، اهواز، سمنان، زاهدان، قم، کرمانشاه، یاسوج و همدان در وضعیت پاک (سبز) ثبت شدند.

به این ترتیب امروز شرایط کیفی هوای کلان‌شهرهای ایلام، شیراز، قزوین، گرگان، رشت، خرم‌آباد، ساری، بندرعباس و یزد ثبت نشده است، به طوری که روز گذشته کلانشهرهای ایلام، شهرکرد، شیراز، قزوین، گرگان، رشت، خرم‌آباد، ساری، بندرعباس و یزد بدون داده ثبت شد.

در نهایت بر اساس داده‌های موجود سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط زیست و مقایسه شاخص کیفی هوا، امروز هیچ‌کدام از شهرها در وضعیت بسیار خطرناک (قهوه‌ای)، بسیار ناسالم (بنفش)، ناسالم (قرمز) ثبت نشدند، اما یک شهر ناسالم (نارنجی)، تعداد ۱۶ شهر سالم (زرد)، پنج شهر پاک (سبز) و شمار ۹ شهر بدون داده ثبت شدند، در حالی که روز گذشته یک شهر ناسالم (نارنجی)، شش شهر سالم (زرد)، تعداد ۱۵ شهر پاک (سبز) و هشت شهر بدون داده درج شدند.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است.

کد خبر 750798

دیگر خبرها

  • نقش اساسی آلودگی ناشی از ترافیک در سرطان کودکان / عمده موارد قانون هوای پاک اجرا نمی‌شود
  • حل مشکل آلودگی هوای اراک نیاز به حمایت صنایع دارد
  • نوسازی ناوگان اتوبوس‌رانی در سنگاپور
  • هوای اصفهان ناسالم است/ کاشان در وضعیت قرمز آلودگی
  • ۳۰۰هزار وانت‌بار فاقد بیمه در نوبت بعدی اجرای طرح عدم تخصیص سهمیه سوخت
  • هوای رباط کریم تقریبا سالم است/خرابی دستگاه پایش آلودگی هوا
  • به زودی؛ آغاز خدمات دهی اتوبوس‌های عمومی به شهروندان کارون+فیلم
  • انجام بیش از ۲۲ هزار بازدید از مجاری عرضه سوخت مایع و مصرف‌کنندگان عمده
  • اهواز رکورددار آلودگی هوا / شاخص کیفی ۲۱ شهر سالم و پاک است
  • انجام ۲۲ هزار بازدید از مجاری عرضه سوخت مایع