Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@06:11:03 GMT

بودجه ویژه حاشیه شهر باید در شهرداری‌ها تعریف شود

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۸۱۰۵۷

بودجه ویژه حاشیه شهر باید در شهرداری‌ها تعریف شود

ایسنا/خراسان رضوی یک استاد دانشگاه گفت: بودجه ویژه حاشیه شهر باید در سطح شهرداری‌ها جدا شود.

سعید شعرباف شب‌گذشته 6 بهمن‌ماه در جلسه مناظره با محوریت بررسی چالش‌های حاشیه‌نشینی در کلان شهر مشهد که در دفتر حزب اراده ملت ایران برگزار شد، با اشاره به اینکه «موضوع حاشیه‌نشینی تعاریف پایه دارد»، اظهار کرد: دانشگاه آزاد کار پایه‌ای با عنوان «شناسایی شاخص‌های شکل‌گیری حاشیه و آینده گسترش حاشیه در شهر مشهد» را در انتهای سال 96 ارائه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این تحقیق و تحلیل همه مطالعات قبلی فراتحلیل شده و 28 عامل اصلی در شکل‌گیری حاشیه در حال حاضر و در آینده بررسی شده است.

وی افزود: اغلب تعاریفی که از حاشیه وجود دارد، تعاریف کالبدی است. حاشیه جایی است که نظامات شهرداری در آن به هم ریخته است. در این قسمت از شهر کاربری‌ها بهم ریخته، عدم وجود نظام حرکت دسترسی مناسب، وجود تراکم‌های بدون منطق، فضای عمومی کم، خدمات پاییین، سرانه کم و... در این منطقه وجود دارد.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه «این تعریف کالبدی است»، عنوان کرد: از دیدگاه اقتصادی گفته می‌شود که شهر باید براساس شاخص‌های حقیقی درآمد و وضعیت اقتصادی مردم تقسیم شود. در این دیگاه حاشیه‌ها ممکن است حاشیه شهر نباشند اما حاشیه‌های اقتصادی و درآمدی هستند.

شعرباف با اشاره به اینکه «نگاه سومی وجود دارد که کاملا اجتماعی و جامعه‌شناسی است»، بیان کرد: در این دیدگاه حاشیه، براساس حداکثرسازی عوارض اجتماعی تعریف می‌شود. در این دیدگاه از حاشیه به این نام یاد می‌شود که حاشیه جایی است که مشکل فقر، فساد، فحشا، کودکان کار و... به حداکثر رسیده است.

وی ادامه داد: اگر شاخص‌های عینی افراد شهر را بررسی کرده و بر روی نقشه بیاوریم، می‌توانیم دریابیم که در کجای شهر شاخص‌های عینی پایین‌تر است. در بعضی از مناطق مشهد شاخص‌های عینی پایین نیست اما وقتی از مردم همان منطقه سوال شده است  که آیا حس عدالت در شهر را دارید؟ چقدر حس می‌کنید که در این شهر امکان رشد وجود دارد؟ پاسخ آن‌ها منفی است.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: این مناطق بحران‌زا نام دارند که باید برای آن‌ها  کارهای خاصی انجام داد. از جمله این مناطق می‌توان به نودره و چهارچشمه مشهد اشاره کرد. ما در این مناطق دچار مشکل بزرگ‌نمایی هستیم. در برخی مناطق شاخص‌های عینی مردم پایین است اما حس قناعت و بی‌عدالتی کم‌تری دارند؛ مانند منطقه طرق.  

شعرباف اظهار کرد: تعریف منطقی حاشیه ترکیبی از  شاخص‌های اقتصادی و عینی و شاخص‌های مبتنی بر حس و ادراک مردم است. این مسئله حلقه مفقوده تحقیقات در زمینه حاشیه شهر است.

وی با بیان اینکه «یک هفتم حاشیه نشینی کشور در مشهد است»، گفت: فضای مذهبی مشهد، حضور مهاجران جنگ تحمیلی، جاذبه‌های شهر، همجواری با مردم افغانستان و... از شرایط مشهد است. زمانی که آمایش سرزمین را تعریف کردیم، حاشیه نشینی به این شکل وجود نداشت. اگر آمایش سرزمین به‌درستی تعریف شود و صنعتی در روستا باشد، دیگر روستاییان برای کار به شهر نمی‌آیند. در حاشیه شهر نیاز به زیرساخت داریم.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه «بودجه ویژه حاشیه شهر باید در سطح شهرداری‌ها جدا شود»، بیان کرد: اگر بودجه زیارت به مشهد داده شود و تنها یک پنجم آن استفاده شود، اقتصاد شهر بالاتر خواهد رفت و حاشیه شهر نیز توسعه پیدا  و وضعیت آن بهتر خواهد شد.

وی تاکید کرد: با همین میزان بودجه دفاتر تسهیل‌گری و تمرکز آن در مناطق بحرانی حاشیه می‌توان مشکلات را حل کرد. مهم‌تر از بودجه، مسیر آن است. باید تمرکزی در مناطق حاشیه وجود داشته باشد تا امنیت برقرار شود.

شعرباف با بیان اینکه «تمرکز، فرصت را برای امنیت یک منطقه به وجود می‌آورد»، عنوان کرد: ما باید تمرکزی را به نام سند فرصت‌ها داشته باشیم. اقتصاد زمین و خاصه وجود اراضی غیر مجاز یکی از عناصر اصلی در پیشران ضد توسعه است. نحوه خرید و فروش مسکن در مناطق حاشیه‌ای قولنامه‌ای است. تنظیم سند فرصت‌های محله بسیار سخت است اما باید انجام شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی حاشیه شهر مشهد بودجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۸۱۰۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشهد میزبان هوای سالم؛ ۱۷ اردیبهشت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،   براساس اطلاعات دریافتی از مرکز پایش آلاینده‌های زیست محیطی مشهد هوای این کلانشهر با میانگین شاخص کلی کیفیت هوای ۲۴ ساعته امروز دوشنبه ۱۷ اریبهشت  با ۷۳‌ای کیو آی سالم و در وضع  قابل قبول است.

هوای این کلانشهر با شاخص کیفیت لحظه‌ای هوای   ۹۳‌ای کیو آی هم،   هم  اکنون سالم و در وضع  قابل قبول است.

مقایسه عدد شاخص کلی ۲۴ ساعته هوای امروز مشهد با عدد ۷۲ دیروز نشانگر  یک درجه  افزایش حجم آلاینده‌ها در هوای این کلانشهر است.

به شهروندان توصیه شده است:
با استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی در حفظ سلامت هوای شهر بکوشند.


رسالت، لشکر، ویلا، سجاد، صدف، خیام جنوبی، چمن، شهر، امامیه، کریمی، خیام شمالی، پایانه امام رضا (ع)، مفتح، ماشین‌ابزار، آوینی و سرافرازان ایستگاه‌های فعال سنجش آلودگی هوا در مشهد است.

قرار داشتن شاخص کلی کیفیت هوا بین ۱۰۱ تا ۱۵۰ ای. کیو. آی به معنای آلودگی هوا برای افراد حساس و کودکان و از ۱۵۱ تا ۲۰۰ ای. کیو. آی نیز به معنای آلوده برای همه سنین است.

شاخص کلی کیفیت هوا از ۲۰۱ تا ۳۰۰ ای. کیو. آی هوا را در وضع اضطرار و بالاتر از عدد ۳۰۰ در وضع بحرانی قرار می‌دهد.
شاخص کلی کیفیت هوا تا ۵۰ ای. کیو. آی به معنای وضع پاک هوا و بین ۵۱ تا ۱۰۰ ای. کیو. آی به معنای هوای سالم است.

دیگر خبرها

  • حاشیه‌های دیدار استقلال - ذوب‌آهن؛ فریاد‌های نکونام در آزادی
  • پیش‌بینی بودجه تملک فضای سبز برای سال جاری در منطقه ۲
  • هوای مشهد قابل قبول است
  • توزیع عادلانه امکانات؛ رمز اصلاح حاشیه‌نشینی در مشهد
  • کیفیت هوای مشهد قابل قبول است
  • مشهد میزبان هوای سالم؛ ۱۷ اردیبهشت
  • مشکل آب مشهد به سرعت قابل حل است
  • هوای مشهد قابل قبول شد
  • هوای مشهد برای گروه‌های حساس ناسالم شد
  • هوای مشهد ناسالم شد