Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، احمدرضا حسینی‌بروجنی معاون میراث فرهنگی خوزستان گفت: طی سنوات گذشته از سوی سایر ارگان‌ها به‌خصوص شهرداری و مسکن و شهرسازی این محدوده از شهر به‌عنوان بافت بی‌ارزش فرسوده در حال تخریب و نوسازی بود که با تلاش‌های اداره کل میراث فرهنگی استان، بافت تاریخی منطقه عامری از عنوان بافت فرسوده و بی‌ارزش خارج و به محدوده بافت تاریخی باارزش شهر اهواز الصاق شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: گواه این موضوع وجود آثاری از قبیل مسجد عامری، معابر و دیگر تک بنا‌های تاریخی است.

حسینی بروجنی اظهار داشت: در زمینه حفاظت از این منطقه، محدوده بافت تاریخی شهر اهواز تصویب و به سایر ارگان‌های شهری به‌خصوص شهرداری و معاونت شهرسازی راه و شهرسازی ابلاغ شد. طبق ضوابط حاکم بر محدوده بافت‌های تاریخی کلیه فعالیت‌های عمرانی و ساخت‌وساز‌ها باید دارای مجوز از سوی اداره کل میراث فرهنگی باشد که این مهم در بسیاری از مواقع از سوی سایر ارگان‌ها به‌ویژه شهرداری رعایت نمی‌شود.

این مقام مسئول تصریح کرد: در سفرنامه‌هایی که به‌عنوان مرجع مطالعات تاریخی اهواز از سوی صاحب‌نظران معرفی می‌شود (همچون سفرنامه عبدالغفار نجم‌الملک و مقاله گنج شایگان که به سفرنامه‌ای در عهد مظفرالدین شاه اشاره دارد) هیچ نشانه و نامی از خیابان شارع الشیوخ دیده نمی‌شود و تنها به توصیف محدوده بافت عامری و معابر و خانه‌های آن به نام‌های دیگر می‌پردازد.

معاون میراث فرهنگی خوزستان با تکذیب خبر منتشر شده در یکی از رسانه‌های خبری با عنوان «خیابانی به نام شارع الشیوخ در اهواز وجود ندارد» ادامه داد: این مهم نشان می‌دهد قبل از استفاده از هر نام و یا تاریخ‌گذاری بر روی آثار و بقایای این چنینی حتما به منابع دست اول علمی نیاز است؛ لذا مجددا تاکید می‌کنم بافت تاریخی اهواز احتیاج به مطالعات جامع تاریخی بر اساس منابع علمی دارد و تا قبل از آن نمی‌توان قویا وجود خیابانی با این نام را تکذیب یا تایید کرد.

احمدرضا حسینی بروجنی اذعان داشت: در زمینه حفاظت از بافت تاریخی اهواز ضمن مکاتبات متعدد و تاکید بر لزوم تعامل و همکاری شهرداری کلانشهر اهواز و شهرداری‌های مناطق مختلف محدوده بافت تاریخی و تذکر مبنی بر تبعات قانونی عدم رعایت ضوابط و اخذ مجوز قبل از هر گونه فعالیت عمرانی در محدوده از سوی اداره کل اقداماتی از قبیل حفاظت و مرمت مسجد عامری، سرای معین‌التجار، رفع خطربخشی از ساختمان هتل قو، تامین اعتبار مرمت اضطراری سرای دادرس از منابع مالی استانی و ملی در سال جاری، پیگیری تخصیص اعتبار به مبلغ ۳۰ میلیارد ریال خسارات سیل در سال جاری با هدف رفع خطر و نجات‌بخشی بنا‌های واجد ارزش محدوده بافت، تهیه پرونده ثبتی بافت باارزش نیوساید و تصویب محدوده آن در شورای ثبت و حرائم وزارت میراث فرهنگی انجام شده است.

او تصریح کرد: آسیب‌هایی از قبیل تخریب‌های عامدانه از سوی سوداگران خرید و فروش ملک، عدم تمایل مالکین بنا‌های تاریخی نسبت به نگهداری و حفاظت از بناها، نزولات جوی و بالا رفتن سطح آب‌های زیرزمینی به‌ویژه سیستم ناکارآمد دفع فاضلاب شهری، زلزله و گذر زمان بنا‌های واقع در بافت تاریخی اهواز را تهدید می‌کند؛ بنابراین حفظ بافت تاریخی اهواز مستلزم هم‌افزایی و مشارکت میراث فرهنگی، سایر ارگان‌های مرتبط با شهر به‌ویژه شهرداری، راه و شهرسازی، اداره آب و فاضلاب شهری و مالکین بنا‌های تاریخی واقع در بافت تاریخی است.

انتهای پیام/گ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی بافت فرسوده بناهای تاریخی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۸۳۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دریافت تسهیلات درجاسازی واحد‌های فرسوده روستایی واقع در حریم ممنوعه میراث فرهنگی

محمدرضا آمویی، فرماندار کرمانشاه از نوسازی و درجاسازی واحد‌های فرسوده واقع در حریم ممنوعه میراث فرهنگی روستا‌های تابعه براساس مصوبات شورای مسکن استان در بخش‌های روستایی از جمله بیلوار، کوزران، ماهیدشت و فیروزآباد خبر داد.

وی اظهار کرد: واحد‌های فرسوده این مناطق می‌توانند صرف رعایت درجاسازی و نوسازی برای دریافت تسهیلات به بنیاد مسکن شهرستان مراجعه کنند.

فرماندار کرمانشاه ادامه داد: دهیاران و شورای اسلامی مربوطه می‌توانند به واحد‌های واقع در محدوده‌های مورد نظر در روستا‌های خود و ابلاغ لازم به مالکان به منظور مراجعه به بنیاد مسکن شهرستان و اخذ تسهیلات بازسازی و احداث واحد نوسازی عمل کنند.

این مسئول بیان کرد: در صورت بروز هرگونه حوادث غیرمترقبه مسئولیت هرگونه خسارت بر عهده مالکان مورد نظر خواهد بود، لذا با استفاده از این فرصت ایجادی می‌توانند در راستای بازسازی واحد‌های فرسوده این مناطق اقدام لازم را انجام دهند .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • شهرداری در حوزه بافت فرسوده چه کرد؟
  • اختصاص ۲۱ درصد اوراق مشارکت کشور به مشهد
  • تحویل ۹ شیء تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان
  • تحویل ۹ شئ تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان
  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • شهربازی نوستالژی قمی‌ها در یک قدمی بهره‌برداری
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • ساخت و ساز در یک شهرک جیرفت با شکایت میراث متوقف شد
  • دریافت تسهیلات درجاسازی واحد‌های فرسوده روستایی واقع در حریم ممنوعه میراث فرهنگی
  • تیغ جراحی بر طرح ترافیک تهران/ پلیس و شهرداری به توافق می‌رسند؟