Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-27@05:10:57 GMT

جزئیات شرایط جدید صدور کارت بازرگانی

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۸۳۱۸۴

جزئیات شرایط جدید صدور کارت بازرگانی

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس  محمد جواد هادی در برنامه تیتر امشب در رابطه با راه‌اندازی  سامانه صدور و تمدید کارت بازرگانی گفت: فرآیند صدور و تمدید کارت بازرگانی تاکنون به این صورت بوده که درخواست صدور و تمدید کارت بازرگانی توسط متقاضی در  سامانه اتاق بازرگانی که از سال‌ها قبل طراحی شده بود ثبت می‌شده و سپس  در اتاق شهرستان‌ها بعد از تکمیل اسناد و مدارک  و تشکیل پرونده بررسی و  بعد از آن  اطلاعات در همان سامانه و از طریق کارتابل در اختیار سازمان صنعت، معدن و تجارت استان‌ها قرار می‌گرفته و سازمان صنعت  هم آن را در سامانه اتاق بازرگانی تایید و در نهایت کارت بازرگانی در اتاق بازرگانی صادر  و در اختیار متقاضی قرار می‌گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مدیر سامانه اعتبار سنجی و رتبه‌بندی وزارت صنعت معدن و تجارت با بیان اینکه فرآیند مذکور تاکنون انجام می‌شد، گفت: اما از این پس با توجه به توافق انجام شده بین اتاق بازرگانی ایران، وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در مورد فرآیند صدور و تمدید کارت بازرگانی اصلاحاتی انجام شد. 

وی بیان داشت:  طبق ماده 3 قانون مقررات صادرات و واردات تایید کارت بازرگانی تاکنون بر عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت  و صدور آن بر عهده اتاق بازرگانی  بود و وزارت صنعت سامانه مستقلی برای انجام عملیات تایید نداشت و این عمیات را در سامانه اتاق بازرگانی انجام می‌داد اما به مرور و با توجه به شرایط صدور و تمدید کارت بازرگانی مندرج در ماده 10 آیین نامه مقررات صادرات و واردات ، دیگر سامانه اتاق بازرگانی مجهز به شرایط احراز استعلام‌های لازم نبود و براین اساس استعلام مواردی مانند تایید گواهی سوء پیشینه، وضعیت نظام وظیفه، مدرک تحصیلی به صورت چشمی انجام می‌شود که با این شرایط احتمال خطای سهوی و یا عمدی بوجود می‌آمد. 

* درخواست صدور کارت بازرگانی روی سامانه جامع تجارت ثبت می‌شود

هادی اظهار داشت: در چنین شرایطی بخشی از خبرهایی که در مورد صدور کارت بازرگانی برای افراد واجد شرایط و سو‌ء استفاده از آن شنیده می‌شد مربوط به عدم تجهیز سامانه برای استعلامات لازم بود و ممکن بود این خطاها در اتاق بازرگانی یا وزارت صمت اتفاق بیفتد. 

وی افزود: اما در شکل جدید صدور و تمدید کارت بازرگانی  وزارت صنعت، معدن و تجارت  تایید را در سامانه خود انجام می‌دهد و به دلیل  تحقق پنجره واحد تجاری کشور،‌ طبق قانون مقررات صادرات و واردات و ماده 3 آیین نامه اجرایی درخواست صدور کارت بازرگانی و سایر کارهای تجارت از طریق درگاه پنجره واحد تجارت انجام می‌شود. بنابراین با تحقق پنجره واحد تجارت اکنون عملیات یکپارچه شده و درخواست صدور و تمدید کارت بازرگانی روی سامانه جامع تجارت انجام می‌شود و دیگر متقاضی صدور و تمدید کارت بازرگانی لازم نیست تا بخشی از عملیات را در سامانه اتاق بازرگانی و بخش دیگر را در سامانه جامع تجارت انجام دهد. 

وی با بیان اینکه سامانه جامع تجارت از سال 95 آغاز به کار کرده است گفت: برای صدور و تمدید کارت بازرگانی متقاضیان باید به سامانه یکپارچه رتبه‌بندی اعتباری مراجعه کنند که جزئی از سامانه جامع تجارت است که این سامانه از اسفند ماه 96 بارگذاری شد و از سال 97 عملیاتی شود اما مشکلات و اختلاف نظرهایی برای تبادل اطلاعات بین اتاق بازرگانی و وزارت صمت وجود داشت که با رفع این مشکلات و توافقات لازم، متقاضیان از یک درگاه برای صدور و تمدید کارت بازرگانی اقدام می‌کنند. 

*  پکپارچه‌سازی فرآیند صدور کارت بازرگانی از طریق سامانه جامع تجارت

حمیدرضا دهقانی‌نیا سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در ادامه این برنامه بیان داشت: تا قبل از راه‌اندازی سامانه یکپارچه رتبه‌بندی و اعتبار سنجی شاید متقاضی صدور و تمدید کارت بازرگانی  به طور کامل احراز صلاحیت نمی‌شد  اما اکنون و با راه‌اندازی این سرویس الکترونیکی ضمن تسریع در اعلام نتیجه امکان بررسی دقیق‌تر استعلامات وجود دارد.

وی بیان داشت:  با این اتفاق بیش از 95 درصد صحت فرآیندها را خواهیم داشت زیرا اولا سرعت استعلام افزایش یافته و دقت  به صورت سیستمی خواهد بود و بنابراین با کمترین انرژی فرآیند شفاف سازی می‌شود علاوه بر آن امکان واکاوی تمامی داده‌ها وجود دارد.

دهقانی‌نیا بیان داشت: در فرآیند جدید ابتدا متقاضی درخواست خود را از طریق سامانه اعتبار سنجی ثبت و نتیجه به سامانه اتاق بازرگانی ارسال و در آنجا بررسی‌های لازم انجام می‌شود و نهایتا نتیجه به وزارت صمت بازگردانده می‌شود و وزارت صمت پس از تایید، تایید نهایی را به اتاق بازرگانی ارسال و کارت بازرگانی در نهایت با تایید اتاق بازرگانی صادر می‌شود. 

*  شرایط صدور و تمدید کارت بازرگانی دیگر آسان نیست

حسین سلاح ورزی نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران در ادامه اظهار داشت:  در سال‌های گذشته به دلیل سهل بودن برخی مقررات صدور و تمدید کارت بازرگانی ممکن بود کارت بازرگانی برای افراد کم سواد صادر شود که این موضوع زمینه سوء استفاده را برای برخی فراهم می‌کرد. اما در یکی دو سال اخیر با در نظر گرفتن قوانین سخت‌گیرانه تر براساس مصوبه هیات وزیران و دولت تعیین شده شرایط تغییر کرده و اتفاقات و سوء استفاده های قبلی کمتر شده است. 

وی با بیان اینکه با توجه به تغییر شرایط صدور و تمدید کارت بازرگانی گیرنده یک کارت بازرگانی باید دارای یک سری حداقل‌ها باشد، گفت: ضمن اینکه دارنده کارت بازرگانی در سال‌های اول صدور دارای محدودیت واردات است و مالیات برای کارت‌های صادر شده علی‌الحساب اخذ می‌شود و عملا در شرایط جدید امکان فرار مالیاتی به حداقل رسیده است. 

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران با تشریح شرایط جدید صدور کارت بازرگانی و توافق اخیر بین اتاق بازرگانی، وزارت صمت و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز بیان داشت: با توجه به قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، قانون‌گذار سامانه یکپارچه‌ای را در نظر گرفته که در بستر آن تمام فعالیت‌های تجارت خارجی اعم از کارت بازرگانی، ثبت سفارش، واردات و صادرات و مسائل گمرکی یکپارچه می‌شود و امکان رصد، نظارت و پیگیری بیشتری دارد لذا در حال حاضر اتفاق خاصی نیفتاده بلکه آن اختلاف و تفسیرهایی که بین اتاق بازرگانی و وزارت صمت برای اینکه تقدم بارگذاری مدارک ابتدا در کدام سامانه انجام شود حل شده و با یکپارچه سازی فرآیند مشکلات حل شده و براساس مراحل خاص و جدید پیش می‌رود. 

سلاح ورزی بیان داشت: اعتبار کارت بازرگانی یک ساله است و بنابراین هر ساله استعلام‌های لازم انجام می‌شود و کارت‌های فاقد صلاحیت ابطال می شوند. 

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: وزارت صنعت معدن و تجارت کارت بازرگانی صدور کارت بازرگانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۸۳۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصفهان؛ میزبان دومین اجلاس مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا

امیر کشانی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان در نشست خبری که شامگاه سه‌شنبه شب در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد، با بیان این مطلب، افزود: موضوعاتی همچون کشاورزی و امنیت غذایی، سرمایه‌گذاری،  گردشگری و فناوری قرار است  در کمیسیون‌های مجمع ACD موردبحث و گفتگو قرار بگیرد.

وی ادامه داد: توسعه پایدار از دیگر موضوعاتی است که  در این مجمع  مورد بحث و گفت‌وگو قرار خواهد گرفت.  

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی  استان اصفهان تصریح کرد: اصفهان هر چند از لحاظ صنعتی رشد پیدا کرده اما سطح آلودگی هوا در آن بالا است و  مشکلات زیست‌محیطی دارد. این در حالی است که بسیاری از شهرهای جهان که  از ما صنعتی‌تر هستند، میزان آلایندگی‌های کمتری دارند.

کشانی با اشاره به اینکه استانبول نخستین میزبان این اجلاس در سال ۲۰۲۱ بود، گفت: استانبول بین شهرهای ترکیه شرایط ویژه دارد؛ اصفهان نیز یک فرصت بی‌نظیر جهانی از لحاظ فرهنگی و اقتصادی برای کشورمان است و کسانی که دل در گرو ایران دارند باید به تقویت اصفهان کمک کنند.

رئیس اتاق بازرگانی استان اصفهان با بیان اینکه  هم‌زمان با برگزاری این مجمع، نمایشگاه اکسپو  نیز  در تهران برگزار می‌شود و مهمانان از این نمایشگاه هم بازدید می‌کنند، ابراز امیدواری کرد با برگزاری این رویداد مهم، فضای تجاری، اقتصادی و بین‌المللی شهر تغییر می‌کند.

در ادامه این جلسه، سعید ابراهیمی قائم‌مقام دبیر دومین اجلاس مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا گفت: هدف اجلاس گفت‌وگو بین کشورهای آسیایی عضو است که از ۴۶ کشور که در این قاره قرار دارند، ۳۵ کشور عضو مجمع ACD هستند.

وی افزود: از بین ۳۵ کشور عضو مجمع، برای ۳۲ کشور دعوت‌نامه رسمی ارسال شده و پیگیری‌ها برای حضور مهمانان از طریق وزارت‌ امور خارجه و سفارتخانه‌های مربوطه انجام شده است.

به گزارش ایسنا، مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا ""Asia cooperation dialogue باهدف ارتقاء همکاری و همگرایی منطقه‌ای بین دولت‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای آسیا در ژوئن ۲۰۰۲ در " چا آم" تایلند تأسیس شد. این مجمع تلاش دارد تا فارغ از مباحث و مشاجرات سیاسی، راه‌های جدیدی را برای ایجاد همکاری با تمرکز بر مسائل توسعه‌ای و اقتصادی، شناسایی و تقویت کند.

ایران در سال ۱۳۸۳ عضو مجمع شد و در سال ۱۳۸۸ به‌عنوان کشور پیش‌گام همکاری فرهنگی انتخاب شد و در حال حاضر ریاست مجمع را برعهده دارد.

هدف مجمع به طور خلاصه شامل ترویج همکاری کشورهای آسیایی برای تقویت نقاط قوت و شناسایی فرصت‌های بالقوه است که بتواند فقر را کاهش دهد و از طریق  توسعه زیرساخت‌های علمی باعث بهبود کیفیت زندگی مردم آسیا شود. توسعه اقتصاد و بازارهای مالی  باهدف  افزایش توان رقابت در بازارهای بین‌المللی از دیگر اهداف مجمع است. همچنین  تلاش برای تمرکز کشورهای عضو در یک‌رشته فعالیت اقتصادی، بر اساس نقاط قوت و توانایی‌ها جهت تبدیل‌شدن اعضاء به شرکای قابل‌اطمینان و تبدیل‌شدن قاره آسیا به " جامعه آسیایی " از اهداف مهم این مجمع است.

کشورهای بحرین، بنگلادش، برونئی دارالسلام، کامبوج، چین، هند، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، لائوس، مالزی، میانمار، پاکستان، فیلیپین، قطر، سنگاپور، تایلند، ویتنام، قزاقستان، کویت، عمان، سریلانکا، بوتان، مغولستان، امارات، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، افغانستان، ترکیه، نپال و فلسطین عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD هستند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • موافقت وزارت خارجه با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه
  • طرح انتقال تعطیلات پایان هفته اقدام منفی برای تجارت؛ شعار سال محقق می‌شود؟
  • پیامد‌های تعطیل شدن روز پنجشنبه از دید نایب رئیس اتاق بازرگانی تهران
  • رونمایی از طرح مرکز رشد و نوآوری اتاق بازرگانی سنندج
  • اصفهان دهم اردیبهشت میزبان اجلاس مجمع گفتگوی همکاری آسیا (ACD)
  • نشست خبری اتاق بازرگانی اصفهان
  • اصفهان؛ میزبان دومین اجلاس مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا
  • اجلاس اتاق‌های بازرگانی فضای اقتصادی اصفهان را تغییرمی‌دهد
  • ۵ میلیارد دلار منابع برای رشد ۸ درصدی در آذربایجان‌شرقی