Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-06@10:48:22 GMT

ویرس کرونا ؛ چه باید کرد و چه کسانی در معرض خطر هستند؟ +فیلم

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۸۴۱۶۶

‍‍‍‍‍‍

برنامه تلویزیونی«چرخ» در شبکه چهار سیما، به گفتگویی درباره‌ی ویروس کرونای چینی اختصاص داشت.

به گزارش خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، هشتادمین قسمت  برنامه تلویزیونی«چرخ» در فصل ششم که از شبکه چهار سیما پخش شد، به گفت‌وگویی درباره‌ ویروس کرونای چینی اختصاص داشت.

در «میز علم» برنامه‌یکشنبه 6 بهمن، حسین فروتن به‌عنوان مجری-کارشناس «چرخ»، میزبان دکتر مریم واعظ‌جلالی، دکترای ویروس‌شناسی پزشکی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دکتر واعظ‌جلالی این گفت‌وگو را با توضیحاتی درباره‌ی تعریف ویروس و باکتری آغاز کرد: «تفاوت‌ ویروس‌ها و باکتری‌ها در ساختار آنها، نوع زندگی و وابستگی‌شان به سلول خلاصه می‌شود. ویروس‌ها در حالت عادی اگر خارج از سلول زنده باشند، نمی‌توانند زندگی کنند. فقط چند ساعت یا چند روز می‌توانند دوام بیاورند و بعد از آن غیرفعال می‌شوند و از بین می‌روند.

ویروس‌ها با وجود اینکه اندازه‌ی خیلی کوچکی، از 20 تا 300 نانومتر دارند ولی می‌توانند عامل بیماری‌های جدی در انسان و جانوران دیگر شوند. ویروس‌ها این توانایی را دارند که با ایجاد شرایطی، اختیار سلول را به دست بگیرند. اما باکتری‌ها می‌توانند تکثیر پیدا کنند و تا این حد نیاز به سلول زنده ندارند. آنفولانزا ویروسی است و سل، طاعون و وبا باکتریال.»

ویروس کرونا چیست؟
این کارشناس ویروس‌شناسی پزشکی درباره‌ی ویروس کرونا گفت: «ویروس‌های کرونا خانواده‌ای از ویروس‌ها هستند که در آنها عوامل بیماری‌زای سرماخوردگی در انسان وجود داشته است. اما این مساله‌ای که باعث توجه خاص به این ویروس شده، این است که این ویروس نسبت به ویروس‌های خانواده‌ی کرونا تغییراتی را پیدا کرده که در واقع بیماری شدیدتری را ایجاد می‌کند. ویروس‌ها بر اساس ژنوم تقسیم‌بندی می‌شوند. بعضی از آنها مستعد خطا در تکثیر هستند. »

ویروس کرونا چه افرادی را در معرض خطر قرار می‌دهد؟
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در بخش بعدی صحبت‌هایش به ویژگی‌های این ویروس‌ها و افراد در معرض خطر آن پرداخت: «این ویروس این توانمندی را دارد که علیرغم ویروس‌های هم‌خانواده‌اش مانند ویروس سارس، بیماری‌هایی از شدت کم تا زیاد را ایجاد کند. ممکن است فرد علائم خفیفی از این ویروس داشته باشد و به زندگی عادی ادامه بدهد. همین مساله باعث می‌شود که این فرد بتواند این ویروس را بیشتر منتقل کند. یا ممکن است فرد دچار ضعف سیستم ایمنی باشد و بر اساس این شدت ضعف در معرض خطر باشد. اگر فردی که مبتلا شده، مسن یا بچه‌های کوچک باشند، بیشتر در معرض خطر هستند. اگر عفونت زمینه‌ای یا بیماری مزمن داشته باشند، به شدت بیماری کمک می‌کند. خیلی از بیماری‌های ویروسی خودمحدودشونده هستند.»

ویروس‌های کرونا چطوری آدم‌ها را می‌کشند؟
دکتر واعظ‌جلالی درباره‌ی دلایل مرگ چینی‌ها در اثر این ویروس گفت: «این ویروس‌های جدید خانواده‌ی کرونا هنوز درمان مشخصی ندارند. ویروس‌های کرونا در انسان‌ها و حیوان‌ها می‌توانند آلودگی ایجاد کنند. حتی می‌توانند حیوانات اهلی مانند اسب‌ها را آلوده کنند و از اسب‌ها به انسان‌ها منتقل شوند.

این ویروس‌ها مشکلات تنفسی حادی ایجاد می‌کنند و در حدی سرفه تولید می‌کنند که افراد اکسیژن برای تنفس کم می‌آورند. در خیلی از راه‌های درمانی این بیماری به این وابسته است که افراد به مراکز درمانی مراجعه کنند و از دستگاه‌های تنفسی کمک بگیرند. این کمبود اکسیژن ممکن است باعث مرگ بیماران مبتلا به ویروس کرونا شود.»  

برای مقابله با ویروس کرونا چه کنیم؟
توصیه‌هایی برای مقابله با ویروس کرونا موضوع بخش پایانی صحبت‌های دکتر واعظ‌جلالی بود: «بر اساس توصیه‌های سازمان بهداشت جهانی تأکید شده که به حیوانات دست نزنید و اگر به آنها دست می‌زنید، دست‌هایتان را شست‌وشو بدهید. دست شستن از مهم‌ترین کارهای مقابله با این بیماری است.

اگر عطسه و سرفه می‌کنید، اگر به وسایل و سطوح دست می‌زنید، حتما باید دست‌هایتان را شست‌وشو بدهید. همه‌ی مردم وقتی سرماخورده هستند باید به خودشان فرصت بدهند و استراحت کنند. اگر بیماری‌شان ویروسی است، خود به خود خوب می‌شود و نیازی به آنتی‌بیوتیک نیست. شستن دست با صابون خیلی جواب می‌دهد. برای این ویروس واکسنی ساخته نشده است. اگر افراد حالت سرماخورده دارند، حداقل از ماسک استفاده کنند. اگر حالت درد و کوفتگی دارند، می‌توانند از ضددرد استفاده کنند». 

در بخش روایت خبری «چرخ» هم کسری کریمی‌طار، کارشناس بازی‌های ویدئویی، فیلم‌ها، کتاب‌ها و بازی‌هایی درباره بیماری‌های همه‌گیر را بررسی کرد. در بخش دیگری از هشتادمین قسمت «چرخ» هم گزارش مستندی از جزییات کار یک متخصص ناباروری در پژوهشگاه رویان روی آنتن رفت.

«چرخ» روزهای، یکشنبه، دوشنبه و سه‌شنبه، از ساعت 19 به‌صورت زنده از شبکه‌ی چهار پخش می‌شود. مجری «چرخ» حافظ آهی است و محمد جباری سردبیری برنامه و الهه بهبودی تهیه‌کنندگی «چرخ» را بر عهده دارند.

انتهای پیام /4104/

منبع: آنا

کلیدواژه: ویروس کرونا شبکه چهار سیما برنامه چرخ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۸۴۱۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت

«ملوک طلوع‌نژاد» بازیگر گلستانی سریال پایتخت، پیشکسوت نمایش رادیو گلستان، تئاتر و تلویزیون پس از چند روز بستری در بیمارستان به دلیل ابتلا به کرونا و زخم سیاه ناشی از کاهش سیستم ایمنی بدن جان خود را از دست داد. وی در سری نخست سریال پایتخت در کنار بازیگران این سریال بخصوص «احمد مهرانفر»، «محسن تنابنده» و «ریما رامین‌فر» ایفای نقش کرد. وی سال‌های سال در عرصه تئاتر نیز فعالیت داشت.

دلیل اصلی مرگ بازیگر سریال پایتخت

خانم ملوک طلوع نژاد بعد از مبتلا شدن به قارچ سیاه تحت عمل جراحی قرار گرفت، اما متاسفانه به علت عفونت ناشی از بیماری کرونا و زخم‌های قارچ سیاه دستگاه ایمنی بدن او به شدت پایین آمده بود و بر اثر عفونت کرونا درگذشت. گفتنی است سریال پایتخت به کارگردانی سیروس مقدم باعث را که بازی خانم ملوک طلوع نژاد به خوبی دیده شود.

او در فیلم‌های تاکسی برگشتی که از شبکه تبرستان پخش می‌شد نیز بازی کرده بود فیلمی که توسط آقای محمد حسین صفری کارگردانی شد.

خانم طلوع نژاد در سریال پایتخت نقش لیدر نقی معمولی را بر عهده داشت نقی در پایتخت ۵ در مسابقات ورزشی کشتی شرکت کرده بود و خانم طلوع نژاد به عنوان لیدر در سریال بازی می‌کرد.

روز شنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۰ ملوک طلوع نژاد بازیگر تئاتر و تلویزیون متولد گلستان و هنرمند پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون و گروه نمایش رادیو گلستان که با بازی در سریال پایتخت ۵ و پایتخت ۶ به شهرت رسید بر اثر بیماری شایع قارچ سیاه و کرونا و ابتلا به بیماری از شایع‌ترین خبر‌های امسال دارفانی را وداع گفت.

 

منبع: خبر آنلاین

tags # سریال پایتخت سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • تغییرات اقلیمی دشمن پنهان کارگران است
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • چه افرادی در معرض کمبود ویتامین B۱۲ قرار دارند؟
  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس