Web Analytics Made Easy - Statcounter

دستگاه FevIR Scan هم‌اکنون در بسیاری از فرودگاه‌های جهان به منظور شناسایی افراد مبتلا به ویروس کرونا در حال استفاده است.

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، شیوع و احتمال گسترش ویروس مرگبار کرونا در سراسر جهان سبب شده موجی از ترس و نگرانی در کشورهای مختلف دنیا به راه بیافتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از همین رو مسئولان بهداشتی و امنیتی در نقاط مختلف دنیا با اتخاذ تصمیم‌های ویژه درصدد هستند تا اولاً از ورود این ویروس به کشور خود جلوگیری و سپس در صورت ابتلا برخی از افراد به آن، بیماری را کنترل و با روش‌های مختلف برای درمان تلاش کنند.

در حال حاضر مأموران امنیتی و بهداشتی در فرودگاه‌ها، پایانه‌های اتوبوس‌رانی، سکوهای قطار و تمامی مبادی ورود و خروج شهرها، وضعیت جسمانی مسافران برای مقابله با شیوع ویروس کرونا را بررسی می‌کنند. بااینکه ویروس کرونا با سرعتی باورنکردنی در حال گسترش در تعدادی از کشورهای جهان به‌خصوص در شهرهای مختلف چین است ولی دانشمندان هنوز موفق نشدند عامل به وجود آمدن و روش درمان قطعی آن را شناسایی کنند.

یکی از شاخص‌ترین نشانه‌های افراد مبتلابه ویروس کرونا، افزایش غیرعادی درجه حرارت بدن است. لذا مأموران مستقر در محل‌های ورود و خروج مسافران از شهرها و کشورهای مختلف می‌توانند تنها با اندازه‌گیری درجه حرارت بدن، افراد مشکوک به ابتلا را شناسایی و برای بررسی بیشتر به مراکز درمانی منتقل کنند.

دستگاه‌های متفاوتی برای تعیین درجه حرارت بدن در کشورهای مختلف موجود است. ازجمله پرکاربردترین این دستگاه‌ها برای تخمین دقیق درجه تب، دستگاه FevIR Scan است. این سیستم اولین بار توسط محققان انگلیسی طراحی و در این کشور به‌کارگیری شد. قابلیت‌های دستگاه FevIR Scan تنها محدود به محیطی خاص نیست و تقریباً در تمامی اماکن عمومی می‌توان از آن استفاده کرد.

این دستگاه با سرعتی بسیار بالا از حسگرهای حرارتی خود برای تعیین درجه حرارت بدن عابران پیاده که از مقابل دوربین آن عبور کنند، استفاده می‌کند. ساختار بدن انسان به‌گونه‌ای است که حرارت در برخی از نقاط بیشتر از سایر قسمت‌هایی است. به‌عنوان‌مثال همیشه پیشانی انسان گرم‌تر از برخی دیگر از نقاط بدن است. سازندگان FevIR Scan این توانایی را به دستگاه بخشیده‌اند که با دقتی بالا درجه حرارت بدن را از فاصله چند متری تشخیص دهد.

در ایران برای تعیین میزان درجه حرارت بدن مسافرانی که از شهرهای درگیر با ویروس کرونا وارد کشور می‌شوند از دماسنج‌های دستی استفاده می‌شود. این دماسنج‌ها به دو صورت ساده و الکترونیکی در کشور موجود است. اگرچه این دستگاه‌ها از دقت بالایی برخوردار هستند ولی به دلیل محدودیت عملکردی آن نمی‌توان در اماکن بسیار شلوغ از آن‌ها استفاده کرد.

یعنی مأمور مستقر در مکانی مثل فرودگاه الزاماً یکی از این دستگاه‌ها را به دست گرفته و به‌صورت تک‌تک مسافران را بررسی می‌کنند. درصورتی‌که با دستگاه FevIR Scan هیچ مأمور بهداشتی و یا امنیتی مجبور به کنترل مسافران با دستگاه‌های دستی نیست بلکه این دستگاه خود صدها مسافر را در روز بررسی می‌کند. پس می‌توان گفت این دستگاه ابزاری مناسب برای تشخیص ویروس کرونا است.

انتهای پیام/4144/

منبع: آنا

کلیدواژه: ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۸۴۷۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۶۱۲ مبتلا به سرخک در ۱۴۰۲/ بیشترین آمار در ۴ استان

براساس اعلام مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در سال ۱۴۰۲ تعداد ۶۱۲ مورد ابتلا به سرخک در کشور شناسایی شده است که بیشترین مبتلایان در استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان و خراسان رضوی بوده است. - اخبار اجتماعی -

شهنام عرشی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره آخرین وضعیت شیوع سرخک در کشور اظهار کرد: شیوع بالای بیماری سرخک به دلیل ضعف برنامه واکسیناسیون در کشورهای همسایه به‌ویژه در شرق کشور و تردد اتباع غیر آن‌ها به شکل مجاز یا غیرمجاز، تهدید مستمر برای دستاورد حذف سرخک کشور محسوب می‌شود.

وی افزود: اقدامات صورت گرفته جهت جلوگیری از چرخش ویروس شامل هشدارهای مکرر به دانشگاه‌ها جهت واکسیناسیون به موقع اطفال و رفع موارد تاخیری واکسیناسیون انجام شد؛ همچنین واکسیناسیون جمعی در مناطق جنوب شرقی کشور شامل استان‌های سیستان بلوچستان، هرمزگان، کرمان، خراسان جنوبی در آبان ماه سال 1400 به دلیل پر خطر بودن منطقه ورود مهاجرین از نقاط مرزی  به داخل کشور انجام شد و بالغ بر یک میلیون و 100 هزار کودک 9 ماه تا 7 سال تحت پوشش واکسیناسیون سرخک قرار گرفتند.

شناسایی 79 مبتلا به وبا در سال گذشته/کاهش چشمگیر آمار بیماری

عرشی ادامه داد: همچنین اعلام شد که در تمام نقاط کشور به تمام اتباع  غیر ایرانی تازه‌وارد از مناطق بومی بیماری در گروه‌های سنی 9 ماه تا 30 سال یک نوبت واکسن حاوی سرخک و سرخجه تزریق شود که بر این اساس بالغ بر 600 هزار دوز واکسن تزریق شده است.

براساس اعلام رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، تعداد 8491 مورد تب و بثورات ماکولوپاپولار (نوعی ضایعه پوستی) در سال 1402 شناسایی و گزارش شده است؛ از این تعداد 8310 مورد تست آزمایشگاهی انجام شده است و تعداد 612 مورد تاییدشده آزمایشگاهی سرخک گزارش شد. این تعداد موارد سرخک در 21 استان کشور رخ داده است.

به گفته وی، از نظر ملیت 556 مورد ایرانی، 55 مورد افغانستانی و یک مورد پاکستانی بودند.

عرشی با بیان این‌که 358 مورد دربیمارستان بستری بودند، گفت: کاهش موارد در غیرایرانی‌ها می‌تواند به دلیل اثر بخشی واکسیناسیون جمعی این گروه در دی ماه سال 1401 باشد.

شرایط سنی استفاده از واکسن‌های "پنوموکوک" و "روتاویروس" برای کودکان اعلام شد

وی خاطرنشان کرد: بیشترین ابتلا در استان‌های سیستان بلوچستان، کرمان و خراسان رضوی گزارش شده‌اند.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: جهت افزایش سطح ایمنی در استان‌های پر خطر سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان برنامه ریزی برای واکسیناسیون نوبت صفر سرخک در شش ماهگی انجام شده که در بهمن ماه 1402 به اجرا در آمده است؛ حفظ درصد پوشش واکسیناسیون MMR  نوبت اول ( 12 ماهگی ) و نوبت دوم ( 18 ماهگی) بالاتر از 95 درصد و تقویت مستمر نظام مراقبت استاندارد بیماری برای محافظت از دستاورد حذف سرخک و سرخجه ضروری است زیرا ویروس‌های سرخک وارده به کشور، به سرعت ممکن است در سطح کشور به چرخش دربیایند.

لازم به ذکر است؛ تصویر زیر تعداد موارد سرخک تأییدشده آزمایشگاهی را در استان‌های مختلف کشور نشان می‌دهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در مشهد
  • شناسایی ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • شناسایی ۶۱۲ مبتلا به سرخک در ۱۴۰۲/ بیشترین آمار در ۴ استان
  • افزایش شیوع فیبریلاسیون دهلیزی در افراد میانسال
  • مضرات خوردن زیاد هندوانه