Web Analytics Made Easy - Statcounter

تماشای فیلم «آبادان یازده ۶۰» می تواند پیشنهاد مناسبی باشد، برای کسانی که تنها کمتر از چند هفته پس از شهادت حاج قاسم سلیمانی عزیز به جای ادامه راه این شهید که از مسیر مقاومت و ایستادگی می‌گذرد، از مذاکره با آمریکا حرف می‌زنند!

گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو: فرزانه غلامی تبار

دفاع مقدس گنجینه‌ای از قصه‌های روایت نشده است؛ قصه‌هایی که اتفاقا خیلی از آن‌ها دور از خط مقدم جنگ و در پشت صحنه نبرد روایت می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اتفاقا بخش عمده‌ای از فیلم‌های جالب و ماندگار مرتبط با جنگ از جنس همین قصه‌ها هستند؛ داستان‌هایی درباره جنگ اما نه در وسط میدان نبرد؛ از «شیار 143» و «ویلایی‌ها» گرفته که روایت‌هایی زنانه از پشت خط نبرد هستند تا «آژانس شیشه‌ای»، «از کرخه تا راین» و «بوی پیراهن یوسف» که روایت‌های درباره جنگ هستند و سعی می‌کنند قصه‌هایی از تاثیرات جنگ بر زندگی مردم و اتفاقات مرتبط با آن که شاید در ظاهر امر به اندازه نمایش خود جنگ و درگیری نفس‌گیر نباشد، اما واقعیت‌هایی است که باید برای جامعه ایرانی روایت شود.

 

ماجرای جنگ و رادیو

رادیو رسانهِ بحران است و شاید هیچکس به اندازه کسانی که در موقعیت‌های بحرانی مثل جنگ و بلایای طبیعی از رادیو استفاده کرده نتواند از کارکردهای این رسانه در موقعیت‌های خاص و بحرانی بگوید. رادیو نقش پررنگی در اتفاقات پیرامونی هشت سال دفاع مقدس دارد و قصه‌های جالبی در ارتباط با تاثیر این رسانه در جنگ وجود دارد که تاکنون روایت نشده است.

«آبادان یازده 60» اثری در ارتباط با تاثیر این رسانه در زمان جنگ است. براساس آنچه مهرداد خوشبخت درباره ارتباط قصه «آبادان یازده 60» با رسانه و رادیو گفته؛ این فیلم به عملکرد رسانه در مقطعی از تاریخ می‌پردازد و نشان می‌دهد که رادیو با وجود محدودیت‌ها چقدر خلاق و تاثیرگذار بوده‌ است.

آبادان به روایت بچه آبادان

بزرگترین مزیت «آبادان یازده 60» را باید حضور مهرداد خوشبخت به عنوان یکی از اهالی آبادان در پشت دوربین این اثر دانست. بالاخره هر چه نباشد این فیلم قرار است روایتی از دفاع مردمی و نقش مردم در جنگ باشد و در این شرایط هیچکس بهتر از یک آبادانی که خود این فضا را با گوشت و پوست و استخوان خود حس کرده است، نمی‌تواند به روایت چنین قصه‌ای بپردازد.

خوشبخت در این فیلم بیشتر دوربینش را میان مردم برده و به مقاومت و نقش مردم از جمله کارکنان رادیو، کارکنان شرکت نفت، سپاهی‌ها، ارتشی‌ها، تکاوران و... پرداخته است و درواقع به جای روایت جنگ از پشت خاکریزها؛ به کیلومترها عقب‌تر از آن و به میان مردم آمده است.

اینجا آبادان؛ صدای مقاومت و ایستادگی

مقاومت مردم آبادان در سال‌های جنگ آن‌قدر در خود حکایت‌ها و قصه‌های جالبی را جای داده که شرح آن به قول قدیمی‌ها مثنوی هفتاد مَن است؛ قصه «آبادان یازده 60» یکی از همین قصه‌‎هاست. قصه‌ای که بنابر گفته مهرداد خوشبخت برگرفته از کتابی به نام «فرکانس 1160» است و قصه‌ای از مقاومت و ایستادگی مردم شریف این دیار سرافراز است.

این فیلم درباره ۴۰ روز اول جنگ و فعالیت و نقش رادیو نفت ملی آبادان در آن برهه زمانی است و البته اشاراتی هم به ماجرای سقوط خرمشهر دارد. البته که این قصه نیز همچون هر قصه اقتباسی دیگر لزوماً نعل به نعل تاریخ نیست و بهتر است آن را برداشتی آزاد از اتفاقات و حوادث حقیقی دانست که در آن مقطع زمانی در آبادان و خرمشهر گذشته است.

چرا باید «آبادان یازده 60» را تکثیر کرد؟

گذشته از همیت بالای تبدیل قصه‌های مهم تاریخ جنگ به آثاری نمایشی برای ثبت و ضبط بهتر آن‌ها در حافظه تاریخی جامعه، مهمترین مسئله در ارتباط با ساخت آثاری همچون «آبادان یازده 60» آن است که روایتی از مقاومت و ایستادگی مردم در برابر ناملایمات و در شرایط جنگی بود.

جامعه ایرانی شاید این روزها همچون دوره دفاع مقدس درگیر نبرد مستقیم نظامی با دشمنانش نباشد اما واقعیت این است که جنگ اقتصادی فعلی دشمنان با کشورمان در چند سال اخیر شاید بدون اغراق از دوران جنگ نیز پیچیده‌تر و سخت‌تر باشد و روایت قصه‌هایی واقعی از تاریخ معاصر این کشور از مقاومت مردم در برابر زورگویی بیگانگان و تحمل شرایط سخت جنگی، نیازی است که باعث می‌شود اتفاقا تولید آثاری همچون «آبادان یازده 60» و روایت قصه‌هایی از پشت صحنه نبرد؛ تبدیل به بخشی مهم از سینمای استراتژیک در کشور شود. سینمایی که در دهه 60 وظیفه داشت با ساخت آثاری در ارتباط با دفاع مقدس نسبت به رشادت‌ها و دلاوری‌های رزمندگان در آن دوره ادای دین کند؛ اما در شرایط امروز بیش از هر چیز باید در راستای تقویت جریان مقاومت مترکز باشد.

 

مقاومت، محور سینمای استراتژیک دهه 90

تاریخ جنگ پر است از «آبادان یازده 60»‌هایی که باید برای نسل امروز روایت شوند؛ خاطراتی از ایستادگی و رشادت‌های مردم آن دوره در نابرابر ناملایمات و سختی‌های جنگ و البته نقش موثر رسانه‌ها در زمینه تقویت و یا تضعیف این جریان مقاومت. سوژه‌هایی به معنی واقعی کلمه استراتژیک که تولدشان به ویژه در حالی که سینمای ایران در طی این سال‌ها در حال بلعیدن شدن توسط فیلم‌های زرد و گیشه‌پسند است نه تنها می‌تواند باعث جریان خونی تازه در رگ‌های سینمای ایران شود بلکه می‌تواند راهی مناسب برای به تصویر کشیدن رشادت‌ها و دلاوری‌های ملت ایران به ویژه مردم جنوب کشور در دوره جنگ تحمیلی باشد؛ الگویی که حالا بیش از همیشه به آن نیاز داریم؛ درست در جایی که تنها کمتر از چند هفته پس از شهادت حاج قاسم سلیمانی عزیز، گروهی به جای ادامه راه این شهید که از مسیر مقاومت و ایستادگی می‌گذرد، از مذاکره با آمریکا حرف می‌زنند!

«آبادان یازده‌ 60» شاید همچون برخی از آثار سینمای دفاع مقدس در طی سال‌های اخیر پر از حضور ستاره‌های سرشناس سینمای ایران نباشد؛ اما به نظر می‌رسد آنچه که می‌تواند باعث بیشتر دیده شدن این اثر در جشنواره فجر و توجه منتقدان به آن شود، قصه جذاب فیلم و البته تصویر ارائه شده از رشادت‌های مردم آبادان باشد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۸۸۸۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگترین مشکل آمریکا در ایران حضور یک ابرحریف به نام آیت‌الله خامنه‌ای است

اسماعیل کوثری نماینده تهران در مجلس در نشست علنی صبح امروز (سه‌شنبه، ۴اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود گفت: با سلام و درود به ارواح پاک شهدا خصوصا، شهدا و شهدای راه حق و حقیقت و بخصوص شهدای فلسطین و غزه که در این مدت بعد ازعملیات طوفان الاقصی یعنی ۱۵ مهر سال گذشته، رژیم اشغالگر قدس بیش از ۳۴ هزار نفر از مردم غزه را به شهادت رساندند که ۴۰درصد از آن‌ها کودکان و مابقی از زنان و مردان بی‌‎پناه و مظلوم هستند که توسط جنایتکاران استکبار جهانی و صهیونیسم بین‌الملل به خاک و خون کشیده شدند.

به گزارش ایلنا، نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: به لطف خداوند بعد از عملیات شگفت‌انگیز و موفقیت‌آمیز رزمندگان حماس و مردم غزه و مقاومت ۲۰۰ روزه تا امروز و عدم موفقیت و ناامیدشدن و حقارت رژیم اشغالگر قدس با حمایت همه جانبه آمریکا مدعی دروغین حقوق بشر با کمک‌های بسیار زیاد خود به ارتش شکست خورده رژیم اشغالگر به علت استیصال و درماندگی و سردرگمی نتانیاهو و فرماندهانش دچار اشتباه بزرگی شد که دستور حمله به کنسولگری ایران در سوریه را صادر کرد که موجب شهادت سرداران عزیزمان زاهدی و رحیمی و یارانش شدند.

وی تصریح کرد: این اقدام عجولانه طبق قانون کنوانسیون سال ۱۹۶۱ سازمان ملل تجاوز به کشور مربوطه یعنی ایران عزیز بود فلذا حق ایران اسلامی عزیز این بود که اقدامات متقابل با اعلام صریح فرمانده معظم کل قوا به مردم سراسر کشور باید عملی می‌شد و با اینکه به ظاهر چند روز به تاخیر افتاد به لطف خداوند بزرگ در ساعات اولیه روز یکشنبه ۲۶ فروردین ماه سال جاری با نام وعده صادق و با رمز یا رسول‌الله خوشبختانه توانمندی بالای اعضای جبهه مقاومت هر روز بیشتردر عمل نشان داده می‌شود به طوری که پنتاگون فرماندهی کامل را در جهت مقابله کردن و خنثی نمودن عملیات وعده صادق با بکارگیری تمام توان خود از جمله ۶ ناو ضدموشک در دریای سرخ و سیستم موشکی عربستان و امارات و حتی عربستان و ارتش آمریکا در منطقه غرب آسیا پهپاد‌هایی را به پرواز درآوردند تا مانع دستیابی ایران به اهداف خود شوند.

کوثری افزود: این‌ها که با رعب و وحشت گوش جهانیان را کر کرده بودند که فضای سرزمین اشغالی را با گنبد آهنین پوشش مطمئن داده اند و هیچ موشکی نمی‌تواند از این گنبد عبور کند دیدیم و دیدند که نه تنها یکی دو موشک بلکه بنابر اخبار رسیده ده‌ها موشک ایران اسلامی از این گنبد عبور کرد و به اهداف موردنظر اصابت و اهداف خود را منهدم کردند.

عضو مجمع نمایندگان استان تهران در مجلس شورای اسلامی، خاطرنشان کرد: این عملیات آنچنان توسط ستاد کل نیرو‌های مسلح اعم از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ارتش جمهوری اسلامی و وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح خصوصا نیروی هوافضای سپاه بزرگترین عملیات ترکیبی پهپادی و انواع و اقسام موشکی با فرماندهی فرمانده معظم کل قوا که در یکی دو سال گذشته روزنامه آمریکایی یو اس‌ای دی تو دی به نقل از اندیشکده آمریکن یوتد پرایز نوشته بودند بزرگترین مشکل آمریکا در ایران حضور یک ابرحریف به نام آیت‌الله خامنه‌ای است که نقشه راه را می‌شناسد و مردم به او اعتماد آمیخته با اعتقاد دارند.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم، بیان کرد: بله هدایت، رهبری و راهنمایی جبهه مقاومت با این انسان الهی مدیر و مدبر است که همه ما فدایی این ابرحریف به نام ولایت فقیه هستیم، فلذا سر عقل آیید و دچار اشتباه دیگری نشوید و از این جنایت‌ها، نسل‌کشی‌ها و تجاوز‌ها دست بردارد و سرزمین فلسطین را به خود مردم فلسطین واگذارکنید و الا از این به بعد بدانید که اگر اشتباه و خطایی کنید قطعا عملیاتی به مراتب بزرگتر، پیچیده‌تر و با سلاح‌های مخرب‌تر علیه شما انجام می‌گیرد.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: تقدیر و تشکر از فرمانده محترم فراجا و نیرو‌های در میدان جهت مقابله با دختران و خانم‌های فریب‌خورده درباره موضوع حجاب و عفاف که در قالب طرح نور انجام وظیفه می‌کنند به همه عزیزان خداقوت می‌گوییم و انشالله که موفق و موید باشید و ما هم از شما عزیزان حمایت می‌کنیم.

دیگر خبرها

  • حماس: هیچ پیشنهادی جز آتش‌بس در غزه را نمی پذیریم
  • مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه
  • طرح پیشنهادی آمریکا و ۱۷ کشور دیگر به حماس | قطر و مصر هم ضمانت کردند؛ پایان جنگ نزدیک است؟
  • طرح پیشنهادی آمریکا و ۱۷ کشور دیگر به حماس درباره غزه
  • مقاومت در برابر عوامل بازدارنده از کمال،لازمه انتخاب راه صحیح است
  • پاسخ مهم رهبری به توصیه‌ها برای مذاکره با آمریکا در برنامه هسته‌ای را ببینید | فیلم
  • روایت ملاقات یک چهره ضد محور مقاومت با سیدحسن نصرالله + فیلم
  • معاون گردشگری وزارت میراث وارد خوزستان شد
  • فیلم/ ۲۰۰ روز مقاومت در شمال فلسطین اشغالی به روایت حزب‌الله
  • بزرگترین مشکل آمریکا در ایران حضور یک ابرحریف به نام آیت‌الله خامنه‌ای است