Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- مدیرکل دفتر مبارزه با بیماری‌های طیور گفت: پس از منفی بودن آزمایش‌های آنفلوآنزای پرندگان، احتمال مسموم بودن پرندگان تالاب میانکاله قوی‌تر شده است. تاریخ انتشار: 06:30 - 08 بهمن 1398 - کد خبر: ۵۹۰۷۳۹

علیرضا اکبر شاهی مدیرکل دفتر مبارزه با بیماری‌های طیور در گفت وگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان در خصوص مرگ و میر پرندگان در تالاب میانکاله استان مازندران اظهار کرد: چند مرحله آزمایش‌ روی لاشه پرندگان صورت گرفته و متوجه این موضوع شدیم که علت مرگ و میر این پرندگان هیچ ارتباطی با آنفلوآنزای پرندگان و نیوکاسل ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: پس از منفی شدن آزمایش‌های آنفلوآنزا و نیوکاسل، سازمان دامپزشکی احتمال مسمومیت پرندگان را داده که آزمایش‌های مربوط به این مورد نیز طی یک هفته گذشته انجام شده که منتظر جواب آن هستیم.
مدیرکل دفتر مبارزه با بیماری‌های طیور بیان کرد: آزمایش‌های مسمومیت، از پرندگان زنده و پرندگان تلف شده گرفته و طی چند روز گذشته به مرکز تشخیص سازمان دامپزشکی ارسال شد تا تمهیدات لازم در این مورد صورت گیرد.
اکبرشاهی در ادامه تاکید کرد: طبق آزمایشات انجام شده مرگ این پرندگان هیچ ارتباطی با انواع آنفلوآنزای پرندگان  و نیوکاسل ندارد.   چندی پیش حسینعلی ابراهیمی، مدیر کل حفاظت محیط زیست مازندران تصریح کرد: هنوز سازمان دامپزشکی علت مرگ پرندگان در تالاب میانکاله را اعلام نکرده ولی با قاطعیت اعلام کرده اند که آنفلوآنزا فوق حاد پرندگان علت تلف شدن پرندگان نبوده است، سازمان دامپزشکی و مراکز علمی و دانشگاهی معتبر در منطقه حضور یافته اند و نمونه برداری‌ها انجام شده و منتظر اعلام نتیجه هستیم.   بر اساس این گزارش، مرگ مشکوک صد‌ها پرنده مهاجر در محدوده تالاب میانکاله در شرق مازندران، سبب نگرانی مردم بومی و دوستداران محیط زیست شده است.   بیشتر بخوانید: ادعای وجود سم آفلاتوکسین در شیرخام کذب است
انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: مرگ و میر اخبار اقتصادی سازمان دامپزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۸۹۱۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خراسان شمالی میزبان پرندگان مهاجر عبوری است

ایسنا/خراسان شمالی رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش اداره کل محیط زیست خراسان شمالی از میزبانی این استان از پرندگان مهاجر عبوری خبر داد.

محمد تقدیسی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: پرندگان مهاجر در راه بازگشت به عرض‌های شمالی کره زمین، مهمان شهرستان گرمه شدند. پرنده‌های مهاجر در آبگیرهای این شهرستان برای استراحت کوتاه و تجدید قوا فرود آمدند و ساکنان گرمه، با تماشای آنها، لحظاتی به‌یادماندنی را تجربه کردند.

وی ادامه داد: بارندگی‌های اخیر موجب شده بیشتر آب‌بندهای طبیعی و بندهای خاکی شهرستان میزبان گونه‌هایی مانند فلامینگو، باکلان، چنگر، اردک سرسبز، اردک سرحنائی، اکراس سیاه، خوتکا، اگرت، ابیا، فالاروپ گردن سرخ، کاکائی صورتی، چوب پا، آبچلیک پاسرخ، حواصیل، پاشلک، گاوچرانک، بوتیمار، سلیم طوقی کوچک باشند.

وی بیان کرد: در این مدت، کشاورزان و دوستداران حیات وحش چند گونه از پرندگانی را که به‌دلیل خستگی یا وزش باد شدید در استخرهای کشاورزی گیر کرده بودند، به این اداره تحویل دادند و آنها بعد از تیمار و نگهداری، در طبیعت رهاسازی شدند.

تقدیسی از کاهش تعداد گونه‌های پرندگان مهاجر در این استان خبر داد و گفت: به علت سرمای شدید در منطقه سیبری و آسیای میانه، هر سال تعداد زیادی از پرندگان آبزی و کنار آبزی به مناطق گرمسیرتر در عرض‌های جنوبی مهاجرت می‌کنند که یکی از این مناطق ایران است.

وی ادامه داد: خراسان شمالی به علت موقعیت ویژه زیستی و جغرافیایی، یکی از مکان‌هایی است که در پاییز و زمستان میزبان این پرندگان است. تعدادی از این پرنده‌ها زمستان‌گذران هستند و تمام دوره سرما را در این استان سپری می‌کنند و بعد از پایان سرما، وقتی شرایط برای ادامه حیات فراهم شد، به سرزمین اصلی خود باز می‌گردند.

وی بیان کرد: تعدادی از این پرنده‌ها عبوری‌اند و یک دوره ۱۰ تا ۱۵ روزه را در زیستگاه‌های این استان سپری می‌کنند و بعد از اینکه تجدید قوا کردند به سرزمین‌های دیگر مهاجرت می‌کنند.

رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش اداره کل محیط زیست خراسان شمالی اظهار کرد: در سرشماری سال ۱۴۰۱ در ۱۰ سایت این استان ۲۳ گونه با جمعیت ۵۵۴۱ قطعه شناسایی شدند. بیشترین فراوانی در گونه اردک سرسبز، باکلان کوچک، خوتکا، چنگر معمولی دیده شد. کمترین گونه مشاهده‌شده در سال گذشته آنقوت، بوتیمار، لک‌لک سیاه بود.

وی با اشاره به اینکه تعداد گونه‌های مشاهده‌شده در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ کمتر بود، گفت: در دو سال گذشته ۲۵ گونه با ۶۰۰۰ قطعه پرنده مهاجر در این استان دیده شده‌اند.

وی تاکید کرد: خشکسالی، نبود مدیریت صحیح منابع آبی، ورود سموم کشاورزی به منابع آبی و تغییر اقلیم دلایل اصلی کاهش گونه‌های این پرنده‌ها بوده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تالاب گرده‌قیت نقده احیا شد
  • کاهش ۳۰ درصدی شمار پرندگان مهاجر
  • حضور ۷ گونه پرنده مهاجر در تالاب بین‌المللی هامون
  • خراسان شمالی میزبان پرندگان مهاجر عبوری است
  • انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان
  • انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!
  • جلوگیری از واردات واکسن‌های دامی دارای مشابه داخلی
  • صحنه ای زیبا از تخم‌گذاری یک پرنده روی آب در تالاب انزلی | ویدئو
  • ماجرای حصار‌کشی در پارک لاله چیست؟ شهرداری درختان لاله را هم قطع می‌کند؟
  • تخم‌گذاری پرنده کشیم بزرگ در تالاب بین‌المللی انزلی + فیلم