Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-04@00:08:13 GMT

با ویژگی‌های داروی سفکسیم در ویکی آنا آشنا شوید

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۸۹۱۹۷

با ویژگی‌های داروی سفکسیم در ویکی آنا آشنا شوید

‍‍‍‍‍‍

سفکسیم دارویی است که به‌منظور درمان طیف گسترده‌ای از عفونت‌های باکتریایی مورد استفاده قرار می‌گیرد ولی توجه به این نکته لازم است که مصرف بی‌رویه آن اثربخشی آن را در درازمدت کاهش می‌دهد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از webmd، سفکسیم دارویی است که به‌منظور درمان طیف گسترده‌ای از عفونت‌های باکتریایی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دارو که به آنتی‌بیوتیک سفالوسپورین معروف است به‌منظور توقف رشد باکتری‌ها تجویز می‌شود.

این دارو تنها در ارتباط با عفونت‌های باکتریایی به‌کار می‌رود و استفاده از آن برای عفونت‌های ویروسی همچون سرماخوردگی و آنفولانزا مؤثر نخواهد بود.

نکته قابل ذکر در ارتباط با این دارو این است که مصرف بی‌رویه سفکسیم باعث می‌شود تا در عفونت‌های بعدی این دارو اثربخشی لازم را نداشته باشد.

عوارض جانبی سفکسیم چیست؟

تجویز داروها به‌طور معمول دارای عوارض جانبی است ولی در موارد لازم پزشکان تشخیص می‌دهند که اثربخشی آن بیش از عوارض آن خواهد بود.

برخی از عوارض جانبی شایع این دارو عبارتست از: ناراحتی معده، سردرد، حالت تهوع و ....

این دارو همچنین دارای عوارض جدی‌تر ولی نادر است که بیمار در صورت بروز آن حتماً باید پزشک معالجش را نسبت به این موضوع آگاه کند. برخی از این موارد عبارتست از: مشکلات کلیوی(تغییر در میزان ادرار)، تهوع مداوم، تغییرات روحی، درد شدید معده و ...

مصرف طولانی مدت از سفکسیم حتی می‌تواند به برفک دهانی و یا عفونت قارچی در واژن منجر شود.

سفکسیم با چه داروهایی تداخل دارد؟

آگاهی از برخی تداخلات دارویی سفکسیم لازم است و در صورت مصرف همزمان این داروها با سفکسیم می‌بایست پزشک معالج مطلع شود:

مصرف سفکسیم با وارفارین ممکن است باعث افزایش زمان لخته شدن خون شود. مصرف سفکسیم با پروبنسید غلظت سفکسیم در خون را افزایش می‌دهد. مصرف سفکسیم با سالیسیلات‌ها باعث کاهش جذب سفکسیم می‌شود. تست گلوکز و کتون ادرار با سفکسیم مثبت کاذب می‌شود.

منبع اصلی

انتهای پیام/4105/
 

منبع: آنا

کلیدواژه: دانستنی های پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۸۹۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر دهقانی از اختلال کم کاری تیروئید یا تیروئید پرکار به عنوان یکی از بیماری‌های شایع غدد نام برد و افزود: بیماری کم کاری تیروئید در نتیجه‌ی کاهش تولید و ترشح هورمون‌های تیروئیدی حاصل می‌شود و عموماً زنان باردار و افراد بالای ۶۰ سال، در معرض ابتلا به آن هستند.

این متخصص داخلی در خصوص نحوه درمان بیماری کم کاری تیروئید نیز گفت: درمان این بیماری تقریبا ساده بوده و مصرف قرص‌های حاوی هورمون تیروئید می‌تواند، هورمون‌های مورد نیاز بدن را تأمین کند که در اکثر موارد برای بیماران قرص لوتیروکسین تجویز می‌شود.

وی اضافه کرد: این دارو روزانه یک بار مصرف می‌شود که برای تأثیرگذاری بیشتر باید به صورت ناشتا و یک ساعت قبل از مصرف صبحانه مصرف شود. همچنین مصرف همزمان برخی دارو‌ها مانند پنتوپرازول، قرص آهن، کلسیم و... می‌تواند در میزان تأثیرگذاری قرص لووتیروکسین سدیم اثر منفی داشته باشد، لذا توصیه می‌شود، با فاصله حدود یک ساعت با دارو‌های ذکر شده، قرص کم کاری تیروئید مصرف شود.

دکتر دهقانی خاطر نشان کرد: بیمار ممکن است ظرف ۱ تا ۲ هفته پس از شروع درمان، پاسخ اندکی را احساس کند، اما پاسخ کامل به درمان با هورمون تیروئید اغلب تأخیر دارد و ممکن است چندین هفته طول بکشد. ضمن اینکه اکثر بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید، لازم است مصرف دارو را برای باقی عمر ادامه دهند، اما گاهی تعدیل و یا افزایش دوز مصرفی تحت نظر پزشک متخصص اتفاق می‌افتد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • عوارض مصرف زیاد پنیر
  • تجویز داروی خارج از این فهرست ممنوع است
  • تجویز داروی خارج از فهرست کشوری ممنوع است
  • خواص قهوه + تاثیر بر لاغری و عوارض مصرف بیش از حد
  • کشف و ضبط داروی قاچاق و تاریخ گذشته
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید
  • وزیر بهداشت: اولویت در تامین دارو شرکت های دانش بنیان داخلی هستند/ خدمات درمانی برای کودکان تا ۷ سالگی رایگان شد
  • یک فایده جالب داروی کاهش وزن
  • «قلیان اکسیژن» در مرحله آزمایش است/ برای نتیجه‌گیری زود است