Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@03:03:45 GMT

نیروی انسانی ماهر؛ مهمترین نیاز حوزه کشاورزی

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۸۹۷۳۹

نیروی انسانی ماهر؛ مهمترین نیاز حوزه کشاورزی

به گزارش خبرنگار ایرنا، آیین سی و چهارمین دوره انتخاب و معرفی نمونه‌های ملی بخش کشاورزی با تجلیل از ۱۶۶ تولیدکننده برتر ملی، ماه گذشته با حضور رییس جمهوری در تهران برگزار شد، هشت نفر از تولیدکنندگان بخش کشاورزی استان گیلان در این دوره به عنوان برتر کشوری معرفی و تجلیل شدند.

"مجتبی رسولی" در بخش زنجیره تولید مرغ از استان گیلان به عنوان یکی از تولیدکنندگان نمونه کشوری در سی و چهارمین دوره انتخاب و معرفی نمونه های ملی بخش کشاورزی معرفی و مورد تجلیل قرار گرفت، این تولید کننده نمونه با ۷۱ سال سن دارای تحصیلات کارشناسی رشته کشاورزی و کارشناسی ارشد کامپیوتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"

این تولید کننده برتر، نیروی انسانی ماهر و کارشناسان خبره را مهمترین نقطه قوت شرکت (سپید ماکیان) خود عنوان و اظهار کرد: نیروی انسانی ماهر از مهمترین نقاط قوت در رشته های مختلف حوزه کشاورزی از جمله در تولید مرغ است.

وی با بیان اینکه در زمان حاضر، دو هزار و ۲۰۰ نیرو به صورت مستقیم و سه هزار نفر نیز به صورت غیرمستقیم با شرکت یاد شده، همکاری دارند، افزود: حدود ۳۰۰ نفر از نیروهای این شرکت دارای مدرک لیسانس به بالا و مرتبط با شغل شان در حوزه های مختلف هستند.

رسولی با تشریح دلایل موفقیت خود در بخش زنجیره تولید مرغ بیان داشت: صنعت مرغداری مانند دیگر حوزه های کشاورزی متکی به تولیدات خرد و کوچک بوده و هست؛ نتیجه این است که ارتباط ضعیفی بین تولید کننده و بازار به وجود می آورد به عبارتی بازار حاکم بر تولید کننده است.

وی با بیان اینکه در صنعت مرغداری ، مرغدار برای تهیه خرید جوجه یک روزه، دان مرغ، دارو .. باید به بازار مراجعه کند، خاطر نشان کرد: از همه مهمتر ریسک فروش است، اینکه محصول را به بازار می برد و به ازای آن پول نمی دهند.

این تولید کننده برتر در بخش زنجیره تولید مرغ بیان داشت: با ورود به  صنعت مرغ متوجه این ریسک ها و خطرات شدم، تصمیم گرفتم تا از این ریسک ها رهایی یابم، بنابراین به سمت زنجیره تولید مرغ رفتم.

وی با بیان اینکه شرکت سپیدماکان در حال حاضر، بزرگترین تولید کننده مرغ انبوه کشور است، خاطر نشان کرد: شرکت دارای تعدادی مزارع مرغ مادر است، تولید تخم مرغ نطفه دار در این شرکت انجام و نطفه در شرکت تبدیل به جوجه یک روزه می شود.

این تولید کننده برتر در بخش زنجیره تولید مرغ بیان داشت: این شرکت دارای کارخانه دان ، کشتارگاه و شبکه توزیع است، در زمان حاضر، یکصد و ۱۰ مرغدار در استان گیلان طرف قرارداد با این شرکت هستند.

وی با بیان اینکه امسال افزون بر ۱۰۵ هزار تن مرغ زنده تولید خواهد شد و در ۱۰ ماه گذشته ، ۸۷ هزار تن مرغ زنده تولید شده، خاطر نشان کرد: در سال گذشته، در مجموع، ۹۰ هزار تن مرغ در این شرکت تولید شد که به دلیل فعالیت بیشتر و شرایط خوب میزان تولید در سال جاری افزایش می یابد.

رسولی ضمن قدردانی از نیروهای فعال در شرکت سپید ماکان بیان داشت: نیروی انسانی ماهر مهمترین نقطه قوت است که غفلت از آن، موجب خسران می شود.

برداشت افزون بر ۱۹ تن برگ سبز چای درجه یک در هر هکتار

مازیار نواواجاری تولید کننده برتر چای از شهرستان رودسر امسال در آیین سی و چهارمین دوره انتخاب و معرفی نمونه‌های ملی بخش کشاورزی مورد تجلیل قرار گرفت.

وی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، برداشت ۱۹ تن و ۹۴۵ کیلو برگ سبز "درجه یک" چای را از دلایل انتخاب خود به عنوان تولید کننده برتر چای بیان و اضافه کرد: تاکنون کشاورزی این میزان برداشت برگ سبز چای "درجه یک" در یک هکتار زمین چای را به خود اختصاص نداده است.

نواواجاری با بیان اینکه هرس کردن، جوان بودن بوته چای، آبیاری، آزمایش خاک، محلول پاشی، استفاده از کودهای دامی، شخم، کاشت و چیدن صحیح از عوامل تولید برگ سبز چای درجه "یک" است، اظهار داشت: با رعایت این موارد و عملیاتی کردن آنها توانسته ام، به این موفقیت دست یابم.

وی اظهار داشت: در سال ۹۳ با تولید ۱۳ تن برگ سبز چای "درجه یک" در یک هکتار، از استان گیلان به عنوان تولید کننده برتر چای تجلیل شدم، امسال نیز با افزایش این میزان، برداشت افزون بر ۱۹ تن برگ سبز چای "درجه یک" در یک هکتار زمین چای، بار دیگر برتر شدم.

وی با بیان اینکه بسیاری از کارخانه داران تمایل دارند که برگ سبز چای را از او خریداری کنند، خاطر نشان کرد: حدود ۱۵ سال، برگ سبز چای درجه یک برداشت می کنم، هزینه کارگر نمی دهم ، خانوادگی برای برداشت برگ چای اقدام می کنیم و نهایت دقت را در برداشت برگ سبز چای به کار می گیریم.

وی بیان داشت: در برداشت برگ سبز چای به فکر این نیستم که زنبیل را پر کنم، بلکه تمام تلاشم برداشت باکیفیت برگ سبز چای است.

رسول علی نژاد تولید کننده برتر در حوزه ماهیان خاویاری متولد ۱۳۵۲در رشته کارشناسی ارشد رشته شیلات تحصیل کرده و مدیر فنی شرکت دریا خاوریار تالش است، او نیز در سی و چهارمین دوره انتخاب و معرفی نمونه‌های ملی بخش کشاورزی مورد تجلیل قرار گرفت.

علی نژاد به خبرنگار ایرنا، گفت: شرکت دریا خاویار تالش از سال ۸۳ شروع به فعالیت کرد، اما فعالیت اصلی آن از سال ۸۵ انجام گرفت، ظرفیت اسمی این شرکت تولید ۳۰ تن گوشت، دو تن خاویار و ۱۰۰ هزار قطعه بچه ماهی است.

این تولید کننده برتر در حوزه ماهیان خاویاری در تشریح دلایل انتخاب وی به عنوان نمونه‌های ملی بخش کشاورزی افزود: از سال ۸۶ "میکروسزارین مولدین خاویاری وحشی" را در شرکت انجام می دهیم، شرکت دریا خاوریار تالش اولین شرکت خصوصی در ایران است که تکثیر ماهیان خاویاری در آن انجام می شود.

وی با بیان اینکه رهاسازی بچه ماهیان خاویاری در دریای خزر در سال ۹۰ برای اولین بار در این شرکت انجام شد و تاکنون هیچ شرکتی موفق به انجام این کار نشده، اظهار داشت: در سال ۹۶ به عنوان صادرکننده برتر خاویار در سطح کشور معرفی شدیم.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان گیلان به خبرنگار ایرنا، گفت: هشت نفر از تولیدکنندگان بخش کشاورزی استان در سی و چهارمین دوره انتخاب و معرفی نمونه های ملی بخش کشاورزی، به عنوان برتر کشوری انتخاب شدند، که از این تعداد ، سه نفر در بخش شیلات، ۲ نفر در بخش دامی و در هر یک از بخش های زراعی ، باغی و منابع طبیعی نیز هر کدام یک نفر نمونه کشوری شدند.

علی درجانی افزود: احمد بابازاده تولیدکننده برتر در بخش صنوبرکاری، رسول علی نژاد در حوزه تولید ماهیان خاویاری، حمیدرضا بابایی پور در بخش پره صیادی، احمد جوادی در تولید ماهیان گرم آبی، علی زهدی به عنوان برنجکار نمونه ، کریم نوید در تولید مرغ مادر، مجتبی رسولی در بخش زنجیره تولید مرغ و مازیار نواواجاری تولید کننده برتر چای در سی و چهارمین دوره انتخاب و معرفی نمونه های ملی بخش کشاورزی هستند.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی رشت گیلان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی رشت گیلان وزارت جهاد کشاورزی رشت گیلان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۸۹۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه میادین نفت و گاز به سرمایه‌گذاری خارجی نیاز دارد

کریم زبیدی در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما در رابطه با مشارکت مردم و بخش خصوصی در حوزه تولید نفت و گاز کشور، با بیان این که برای درک بهتر موقعیت شرکت ملی نفت باید نگاهی تاریخی به این مجموعه داشت، اظهار کرد: پیش از انقلاب خبری از وزارت نفت نبود و سرمایه حاصل از فروش نفت به طور مستقیم در اختیار شرکت نفت قرار می‌گرفت؛ شرکت ملی نفت نیز مصارف و نیاز‌های خود را کسر و مابقی را در اختیار خزانه کشور قرار می‌داد.

وی با بیان این که بعد از انقلاب و پس از تأسیس وزارت نفت، منابع و مصارف در مجلس تصویب می‌شد، ادامه داد: این روند تا دولت نهم ادامه داشت و از آنجا که قیمت نفت در این دوران بالا رفته بود، به این نتیجه رسیدند منابع زیادی در اختیار شرکت ملی نفت قرار می‌گیرد؛ به همین دلیل، مصوب شد تا ۱۴.۵ درصد از درآمد‌های وزارت نفت در اختیار خودشان قرار بگیرد و مابقی به خزانه کشور و صندوق توسعه ملی واریز شود.

اشتباه در محاسبه هزینه‌های نفتی

مدیر سابق برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت در رابطه با نحوه محاسبه این درصد برای مصارف و هزینه‌های وزارت نفت، خاطرنشان کرد: قیمت نفت در آن زمان افزایش پیدا کرده و به ۱۳۰ دلار رسیده بود؛ به همین دلیل محاسبه کردند و دیدند که مجموع مصارف شرکت نفت اعم از منابع داخلی و سرمایه‌ای با قیمت نفت ۱۲۰ تا ۱۳۰ دلار، ۱۴.۵ درصد است؛ غافل از این که قیمت نفت، تابعی متغییر بوده و عدد ثابتی نیست.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

وی با تأکید بر این که هزینه‌ها باید طوری تعریف می‌شد که تابعی از قیمت نفت باشد نه عددی ثابت، گفت: بعد از دولت‌های نهم و دهم قیمت نفت به حدود ۴۰ دلار رسید و در پی آن، وزارت نفت به شدت تحت فشار قرار گرفت؛ زیرا درصد معین شده، کفاف هزینه‌های جاری شرکت نفت را نمی‌داد.

کاهش سرمایه‌گذاری داخلی در صنعت نفت

زبیدی با بیان این که همین امر سبب شد شرکت ملی نفت نتواند سرمایه گذاری جدیدی در حوزه توسعه میدان‌های نفتی داشته باشد و طرح‌ها بر زمین ماند، ابراز کرد: به دلیل شرایط کشور، همان ۱۴.۵ درصد مصوب نیز به طور کامل در اختیار شرکت ملی نفت قرار نمی‌گیرد که باعث می‌شود شرکت نفت برای انجام بخشی ازطرح ها، از بانک‌ها وام بگیرد و سرمایه جذب کند.

وی به سرمایه گذاری ۸ میلیارد دلاری در یک پروژه ملی نفتی با کمک گرفتن از بانک‌ها اشاره و عنوان کرد: مجموع کل بدهی شرکت ملی نفت تا سال گذشته به حدود ۶۸ میلیارد دلار می‌رسید که حدود ۱۷ میلیارد دلار آن مربوط به صندوق توسعه ملی بود، همه این مبالغ صرف توسعه میادین از جمله میادین مشترک شد تا میادین نفت و گاز کشور توسعه پیدا کند.

مدیر سابق برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت، بند مطرح شده در برنامه هفتم برای مشارکت صندوق توسعه ملی در میادین نفتی را دارای اشکالات مهمی دانست و ادامه داد: در بند مذکور، این ابهام وجود داشت که صندوق توسعه ملی میدان نفتی توسعه بدهد، این صندوق یک نهاد و سازمان مالی است، نه فنی و نمی‌تواند به تنهایی در این حوزه وارد شود.

وزارت نفت متولی انفال است

وی اضافه کرد: طراح این بند با آگاهی نسبت به اشکالات وارده به این طرح، دو مسئله را در این بند قید کرده بود، یکی این که حاکمیت میادین کماکان در اختیار شرکت ملی نفت بماند و دوم این که صندوق توسعه ملی بنگاه داری نکند؛ وزارت نفت به نمایندگی از حکومت اسلامی متولی انفال است، این را نمی‌توان بین نهاد‌های مختلف تقسیم کرد.

این کارشناس حوزه نفت با اشاره به بازدید رهبر معظم انقلاب از نمایشگاه توانمندی‌های تولید داخل که فرمودند؛ ستاد اجرایی بخش خصوصی نیست، افزود: باید طوری عمل کرد که شرکت‌های بخش خصوصی بتوانند به حوزه نفت وارد شوند، علی رغم این که در بخش خصوصی می‌توانیم مستقل عمل کنیم، اما تعداد شرکت‌هایی که توانمندی فعالیت داشته باشند، کم است.

شرکت‌های داخلی پاسخگوی نیاز صنعت نفت نیستند

وی با بیان این که سرمایه گذاری در حوزه نفت و گاز هزینه بر است، گفت: شرکت‌های اکتشاف و تولید داخلی به اندازه‌ای نیست که پاسخ نیاز تولید کشور را بدهد؛ از طرفی در دولت‌های مختلف تلاش شد این شرکت‌ها را توسعه بدهند، اما بضاعتشان در همین حد است.

زبیدی شرکت‌های اکتشاف و تولید را دارای دو مشکل مدیریتی تأمین منابع مالی عنوان کرد: تا سال گذشته، برآورد سرمایه مورد نیاز برای تولید روزانه ۵.۷ میلیون بشکه نفت و تولید روزانه یک و نیم میلیارد متر مکعب گاز به مدت ۸ سال، ۱۶۰ میلیارد دلار برآورد شد؛ اگر درست مدیریت کنیم، بخش زیادی از آن قابل تأمین است، اما تأمین همه این عدد از منابع داخلی امکان پذیر نیست.

وی با تأکید بر این که نباید بار بدهی‌ها و تأمین نیاز مالی دولت بر دوش وزارت نفت باشد، اظهار کرد: اعضای دولت باید با هم همکاری داشته باشند، اما انتظار می‌رود وزارت نفت نیز برای توسعه میادین و تولید، منابعی در اختیار داشته باشد که برای این کار باید بتواند سالانه حداقل سه تا پنج میلیارد دلار از منابع داخلی خود را برای توسعه میادین سرمایه گذاری کند که متأسفانه این امر به خوبی محقق نمی‌شود.

مدیر سابق برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت بیان کرد: بخشی از مشارکت بخش خصوصی می‌تواند در بالادست صنعت نفت و گاز باشد و بخش دیگر آن در پالایشگاه ها، پتروشیمی و گاز است که مصوباتی هم برای آن داریم و هیچ ریسکی هم برای بخش خصوصی ندارد.

بخش خصوصی در تأمین کالای صنعت نفت سرمایه‌گذاری کند

وی با بیان این که دلیل اصرار زیاد حضور بخش خصوصی در برای بالادست و در اختیار گرفتن مخازن نفت و گاز را درک نمی‌کنم، تصریح کرد: در بخش‌های مختلف صنعت نفت و گاز نیاز‌های زیادی وجود دارد، برای تأمین کالا در شرکت ملی نفت نیازمندی‌های زیادی وجود دارد و در حال حاضر یکی از گلوگاه‌های تولید و تجهیزات، دکل حفاری است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

زبیدی با تأکید بر این که نیاز تأمین کالا در بخش بالادست کمتر از توسعه میدان نیست، یادآور شد: اگر شرکت خصوصی حفاری باشد که دکل حفاری هم داشته باشد، حتمأ با آن شرکت کار می‌کنند؛ در کشور حدود ۱۳۵ دکل حفاری وجود دارد که حدود نیمی از این تعداد فعال است، شرکت ملی نفت به دکل حفاری نیاز دارد و هر شرکتی که این امکان را داشته باشد، مشکلی برای سپردن کار به آنان وجود ندارد.

این مسئول سابق شرکت ملی نفت در رابطه با چرایی واگذار نشدن شرکت ملی حفاری ایران به بخش خصوصی، گفت: هم اکنون تعداد زیادی نیروی انسانی در این شرکت مشغول فعالیت هستند، نگرانی‌ها این است که بخش خصوصی تعدیل نیرو انجام دهد و بسیاری از نیرو‌ها شغل خود را از دست بدهند به همین دلیل وزارت نفت و شرکت ملی نفت در رابطه با واگذاری این شرکت به بخش خصوصی ملاحظاتی دارد.

دیگر خبرها

  • نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است
  • نیاز جدی جامعه به نظریات بومی و کاربردی حوزه علوم انسانی
  • توسعه میادین نفت و گاز به سرمایه‌گذاری خارجی نیاز دارد
  • لزوم تربیت نیروی متخصص مورد نیاز خراسان شمالی توسط دانشگاه‌ها
  • خرید تضمینی گندم و کُلزا در کهگیلویه و بویراحمد
  • مرگ کشاورزی با قطع روزانه برق چاه‌ها در اوج نیاز کشاورزان
  • راه اندازی هنرستانهای جوار صنعت برای تامین نیروی کار ماهر در آذربایجان غربی
  • بیشترین قاچاق سوخت در حوزه کشاورزی صورت می‌گیرد
  • کمبود ۱۰۰۰ نیروی انسانی در حوزه بهداشت و درمان قم
  • داستان تکراری کمبود پرستار؛ استخدام مشکل را حل می‌کند؟