Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه بین‌الملل ــ گریم ترولاو، نویسنده کانادایی معتقد است نفرت‌پراکنی علیه مسلمانان در کانادا از زمان حادثه یازده سپتامبر افزایش یافته که بخشی از این امر ناشی از افزایش اسلام‌هراسی در آمریکا بوده است. به عقیده وی،‌ مقابله با نفوذ سیاستمداران اسلام‌هراس در کانادا هر چند در اقلیت هستند، ضروری است.

گریم ترولاو (Graeme Truelove)، نویسنده و ویراستار کانادایی در شهر ونکوور این کشور زندگی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
وی اخیرا کتابی با عنوان «غیرکانادایی: اسلام‌هراسی در کانادا» (Un-Canadian: Islamophobia in the True North) نوشته که با استقبال صاحب‌نظران و مسلمانان این کشور روبرو شده است. برخی این کتاب را هشداری به جامعه کانادایی دانسته‌اند که نشان می‌دهد ارزش‌های آن بر اثر رواج دیدگاه‌های متعصبانه درعرصه سیاسی، حقوقی و اجتماع، به ویژه پس از حادثه یازده سپتامبر، در حال تضعیف شدن است.
 
«احسان گاردی»، رئیس پیشین شورای ملی مسلمانان کانادا این کتاب را مقدمه‌ای عالی بر بسیاری از موضوعات مربوط به اسلام‌هراسی و تجارب مختلف مسلمانان پس از یازده سپتامبر در کانادا دانسته است. وی تأکید کرده خواندن این کتاب برای سیاستمداران، کارگزاران دولتی و مسئولان نهادهای اجرایی و سیاستگذاری لازم است.   نویسنده در این کتاب، به موضوعاتی از جمله مهاجرت مسلمانان به کانادا پیش از حادثه یازده سپتامبر 2001، اسلام‌هراسی و سیاست در کانادا و مسلمانان و سازوکار امنیت ملی کانادا پرداخته است.  
ترولاو در گفت‌وگویی با ایکنا درباره انگیزه خود از نگارش این کتاب و وضعیت اسلام‌هراسی در کانادا سخن گفت که مشروح آن را در ذیل می‌خوانید:
 
ایکنا ــ چه چیزی باعث شد به موضوع اسلام‌هراسی علاقه‌مند شوید؟
من همیشه ماجرای «عمر خضر» (زندانی تبعه کانادا در زندان گوانتانامو) را دنبال می‌کردم. تقریبا هم‌سن او هستم و این موضوع برای من جالب بود. طی این سالها در کانادا به زندگی عادی خودم مشغول بودم و او هنوز در زندان گوانتانامو بود. فکر می‌کردم این که کانادا اجازه می‌داد این امر اتفاق بیفتد بسیار اشتباه بود و در واقع کانادا در اسارت وی با آمریکا همدستی می‌کرد.     چند سال قبل در یک مسیر طولانی همراه با همسرم «جنین» در حال رانندگی بودم و با هم درباره این موضوع بحث می‌کردیم. او می‌گفت آنچه بر سر این فرد آمده مربوط به اسلام‌هراسی است و سپس چند نمونه دیگر که در جامعه کانادا رخ داده را شرح داد. بعداً بررسی کردیم و دیدیم که کتاب قابل خواندن و همه‌فهمی که یک تصویر ملموس از این موضوع ارائه کند، وجود ندارد.
 
ایکنا ــ شما در عنوان کتاب خود، اسلام‌هراسی را پدیده‌ای «غیرکانادایی» خوانده‌اید. آیا فکر می‌کنید این پدیده در کانادا رواج ندارد و بیشتر مردم این کشور با آن مخالف هستند؟
بدون شک بیشتر مردم کانادا با اسلام‌هراسی مخالفند. به همین دلیل است که من آن را پدیده‌ای غیرکانادایی خوانده‌ام. شواهد زیادی وجود دارد که این امر را تأیید می‌کند. متأسفانه یک اقلیت پرنفوذ هستند که اسلام‌هراس‌اند و رسانه‌ها و سیاستمداران بیش از حد به آنها توجه دارند و تاثیر زیادی‌ روی سیاست‌‌های عمومی دارند. فکر می‌کنم برای ما بسیار مهم است که این واقعیت را روشن کنیم که این افراد نماینده و همفکر ما نیستند و برای احزاب سیاسی مهم است که بگویند حمایت آنها، کمک‌های مالی آنها و رأی آنها را نمی‌خواهند. فکر می‌کنم بخشی از جامعه هستند که اسلام‌هراس نیستند، اما از برخی سیاست‌ها حمایت می‌کنند فقط به خاطر اینکه تأثیر آن را بر مسلمانان نمی‌بینند یا درک نکرده‌اند. من امیدوارم کتاب من به تغییر بخشی از این روند کمک کند.
 
ایکنا ــ آیا پدیده اسلام‌هراسی در کانادا از اسلام‌هراسی در آمریکا تاثیر می‌پذیرد؟
 
به نظر من در فرهنگ کانادایی، موارد بسیار اندکی وجود دارد که به نوعی متأثر از فرهنگ آمریکایی نباشد. وقتی شخصیت‌های سیاسی دارید که سخنان تعصب‌آمیز می‌گویند، به دیگران اجازه می‌دهند که متعصب باشند. طبیعتاً وقتی در آمریکا تبلیغات اسلام‌هراسانه گسترش می‌یابد ما باید بسیار مراقب باشیم که در کانادا این اتفاق رخ ندهد. فکر می‌کنم چیزی که تا کنون شاهد آن بوده‌ایم این است که اقلیت اسلام‌هراس در کانادا بسیار تحت تاثیر همتایان آمریکایی خود بوده‌اند، اما عموم کانادایی‌ها اینگونه نیستند. ما باید مطمئن شویم که اوضاع به همین شکل باقی بماند.   ایکنا ــ علت میزان بالای احساسات ضد مسلمانان در استان کبک چیست؟
اول از همه باید گفت اسلام‌هراسی در کل کانادا یک مشکل است. ما شاهد بوده‌ایم جرایم ناشی از تنفر در سراسر کشور رو به افزایش است و شاهد سیاست‌گذاری‌هایی در سطح ملی هستیم که به تعصب و تبعیض علیه مسلمانان دامن زده است. در کبک، مسائل زیادی در این موضوع تأثیرگذار بوده است. فکر می‌کنم این امر چند دلیل مختلف داشته باشد، اما یکی از دلایل احتمالاً این است که بعضی‌ها در کبک نسبت به نقش دین در عرصه عمومی احساس خوبی ندارند، زیرا زندگی پیش از دوره «انقلاب آرام» را به خاطر می‌آورند که کلیسای کاتولیک تاثیر بیش از حدی در جامعه کبک داشت.   ایکنا ــ  واکنش جامعه کانادا و به ویژه مسلمانان را نسبت به کتاب خود چگونه ارزیابی می‌کنید؟
واکنش جامعه تا کنون بسیار مثبت بوده است. با افرادی روبرو شدم که به من می‌گفتند این کتاب، اثر مهمی بوده و آن را بخش ارزشمندی از بحث درباره این موضوع می‌دانند.  
برخی چهره‌های برجسته مسلمان کانادا مانند احسان گاردی، مدیر پیشین شورای ملی مسلمانان کانادا که پیشگفتار این کتاب را نوشته است از من بسیار حمایت کردند. بعضی مسلمانان به من گفتند که از نوشته شدن این کتاب به دست یک غیرمسلمان خوشحال هستند، زیرا برای جامعه مهم است که بتواند خود را  ارزیابی دقیق کند؛ کاری که این کتاب به نوعی آن را انجام داده است. این کتاب درباره نگرش و اعمال غیرمسلمانان از دیدگاه یک نویسنده غیر مسلمان است.   ایکنا ــ پیشنهاد شما برای کاهش اسلام‌هراسی در جامعه کانادا چیست؟
این کتاب برخی اقداماتی را که می‌تواند رخ دهد، بررسی کرده است. این اقدامات شامل تدوین یک راهبرد ضد نفرت‌پراکنی، نظارت بیشتر نهادهای امنیتی، آموزش بیشتر نیروهای پلیس، استخدام مسلمانان بیشتر در پلیس و کارهای دیگری است که می‌توانیم انجام دهیم. اما بیش از هر چیزی باید به یاد داشته باشیم که کانادایی‌ها دیدگاه‌های متفاوتی دارند، به شیوه‌های مختلف لباس می‌پوشند و به شیوه‌های مختلف عبادت می‌کنند و ما واقعا نیاز داریم کسانی را که کانادایی‌ها را مجبور می‌کنند تنها یک دیدگاه خاص داشته باشند یا به یک شیوه خاص لباس بپوشند یا به یک شکل خاص عبادت کنند، بازخواست کنیم.
اگر از تاریخ خود درس گرفته باشیم نمونه‌های زیادی از رفتارهای تبعیض‌آمیز در تاریخ کانادا برای درس گرفتن وجود دارد. پس ما باید بتوانیم وقتی عده‌ای، گروهی از مردم را در جامعه بیگانه می‌دانند خطر این موضوع را درک کنیم و جلوی آن را بگیریم.
 
گفت‌و‌گو از محسن حدادی   انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا اسلام هراسی کانادا یازده سپتامبر تعصب مسلمانان کانادا کتاب نویسنده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۹۰۱۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم ترویج روحیه غیرت و جوانمردی ورزشکاران باستانی در جامعه

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد گفت: باید به ترویج روحیه غیرت و جوانمردی ورزشکاران باستانی در جامعه پرداخته شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد و به نقل از روابط عمومی دفتر امام جمعه یزد، آیت‌الله محمدرضا ناصری در مراسم تجلیل از پیشکسوتان ورزش باستانی استان یزد با بیان اینکه از کودکی با ورزش باستانی آشنا بودم، اظهار کرد: در آن زمان زورخانه‌ها جایگاه ویژه‌ای داشت و علما، بازاریان متدین و افراد معتقد در این فضا حضور می یافتند و فضا به قدری معنوی و روحانی بود که مردم خود را مکلف به احترام به این مکان می‌دانستند.

وی با اشاره به اینکه سر در ورودی زورخانه ها و سر در حجره طلاب کوتاه گرفته می‌شد تا کسی که می‌خواست وارد شود، متواضعانه وارد شود، افزود: این معماری نشانگر این است که انسان در مرکز علم و ورزش باید اخلاق‌مدار و دارای تواضع و خشوع باشد.

آیت‌الله ناصری ادامه داد: تواضع در برابر خداود متعال، ادب، گذشت، جوانمردی و … از جمله خصلت‌هایی بود که در ورزش زورخانه‌ای وجود داشت و جای خرسندی است که این روحیات هنوز هم در زورخانه‌ها مورد توجه است.

نماینده ولی فقیه در استان یزد تاکید کرد: دل سپردن به ائمه اطهار (ع)، معنویتی است که در زورخانه‌ها به شکل پررنگی وجود دارد و این روحیه قابل تقدیر، هر روز در ورزش زورخانه‌ای در حال تقویت است.

وی ادامه داد: گذشت و جوانمردی که در اثر ورزش باستانی در انسان به وجود می‌آید، ایستادگی در مقابل فساد را افزایش می‌دهد و افرادی غیرتمند در این ورزش تربیت می‌شوند.

آیت‌الله ناصری عنوان کرد: فرهنگ دینی، غیرت، جوانمردی و ایثار ورزشکاران باستانی مثال زدنی و قابل تقدیر است و داستان‌ها و حکایات بسیاری در این زمینه وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه این افراد در مبارزات انقلاب نیز از پیشتازان مبارزات بودند، تصریح کرد: ورزشکار جوانمرد هرگز زیر بار زور نمی‌رود و خدمتگزاری به مردم نیز شاخصه اصلی آن‌هاست.

آیت الله ناصری تاکید کرد: اگر این روحیات به محله های ما بیاید و مجدداً در برخی محلات احیا شود، شاهد اتفاقات خوبی در محلات و در میان مردم خواهیم بود.

نماینده ولی فقیه در استان یزد خطاب به ورزشکاران عنوان کرد: روحیات و درس‌های خود را به نسل جوان انتقال دهید و در نظر داشته باشید که هر کدام از شما می‌تواند معلمی برای یک نوجوان باشد و روحیه غیرت، دین مداری و … را در نوجوانان تقویت کنید.

در این مراسم از پیشکسوتان و ورزشکاران موفق در زمینه ورزش باستانی تجلیل شد.

کد خبر 749179

دیگر خبرها

  • حمایت خاص از گشت ارشاد و طرح نور: ادامه دهند، کار بسیار خوبی است
  • حمایت چهره نزدیک مصباح یزدی از گشت ارشاد و طرح نور
  • کتاب «تعالیم اسلام» به قلم علامه طباطبایی به چاپ یازدهم رسید
  • نگاه اسلام به جامعه کارگری همراه با رأفت و احترام است
  • لزوم فرهنگ‌سازی جهت افزایش جوانی جمعیت
  • لزوم ترویج روحیه غیرت و جوانمردی ورزشکاران باستانی در جامعه
  • لزوم ارتباط گیری مستمر با جامعه دانش آموزی
  • جنایات اسرائیل نفرت مردم آمریکا را برانگیخته است
  • لزوم همراهی علم و عمل در رشته‌های روانشناسی و مشاوره
  • برنامه بایدن برای مقابله با جنبش دانشجویی حامی فلسطین چیست؟