Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@06:15:26 GMT

چه شهرهایی بیشترین شهروند راضی را دارند؟

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۹۰۴۵۹

چه شهرهایی بیشترین شهروند راضی را دارند؟

تحقیقات نشان می‌دهد که پایتخت سنگاپور و هنگ‌کنگ در جمهوری خلق چین جز ۱۰ شهر برتر جهان در راستای برآورده کردن نیازهای شهروندان خود هستند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، نیازهای انسان در طبیعت اساسا از سلسله مراتب خاصی برخوردار است و از نیازهای ضروری به سمت خواسته‌های درونی حرکت می‌کند. اگر نیازهای ضروری نظیر مسکن به خوبی برآورده نشود، به عنوان مثال اگر اجاره خانه در یک شهر بسیار بالا باشد، آن‌گاه نارضایتی مردم از مقامات شهری افزایش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان در سال ۲۰۱۸ پژوهش‌هایی انجام دادند که بر اساس آن مشخص می‌شد که شهرهای مختلف در سراسر جهان چه اقداماتی برای برآورده کردن نیازهای شهروندان خود انجام می‌دهند.

تحقیقات نشان می‌دهد که پایتخت سنگاپور و هنگ‌کنگ در جمهوری خلق چین جز ۱۰ شهر برتر جهان در راستای برآورده کردن نیازهای شهروندان خود هستند در حالی‌که شهرهایی با رشد سریع جمعیت نظیر کوالالامپور در مالزی و مانیل در فیلیپین نیز امتیازاتی متوسط وحتی پایین برای سه رکن پایداری یعنی جامعه، محیط زیست و سود اقتصادی را از آن خود کردند. رشد سریع جمعیت در کلانشهرهای چینی نظیر شنژن و گوانگ ژو باعث برآورده شدن کم نیازهای شهروندان و در نتیجه امتیازات متوسطی برای این دو شهر شد. با این حال چیزی که کلانشهر شنژن را از سایر شهرهای جهان متمایز کرده است، گرایش مقامات رسمی این شهر برای تبدیل آن به یک مرکز تکنولوژیک از طریق سرمایه‌گذاری‌های کلان در زمینه نمای شهری، حمل‌ونقل عمومی، مدیریت کیفیت آب، کنترل آلودگی هوا و بهبود محیط زیست است.

مطالعاتی که توسط سایر پژوهشگران در سراسر جهان انجام گرفته شده است نیز حاکی از آن است که حتی شهرهای بسیار توسعه یافته نیز در برآورده کردن نیازهای اولیه شهروندان خود با مشکلاتی جدی مواجه هستند با این حال، تمام شهرهای جهان شانس‌های برابر برای بهبود پایداری دارند. به عنوان مثال، اگرچه هنگ‌کنگ یکی از ۱۰ شهر برتر جهان در زمینه برآورده کردن نیازهای شهورندان خود است، بااین حال، سیاست دولت در چشم‌پوشی از مالیات باعث شده است این منطقه انگیزه کمی در استفاده از خودروهای برقی داشته باشد و در این زمینه امتیاز بسیار پایینی را از آن خود کند. این مثال به مجموعه‌ای از چالش‌های عمده اشاره می‌کند که تمام دولت‌ها با آن مواجه هستند و بر عملکرد آن‌ها در بهبود پایداری خود تاثیر می‌گذارد.

پایتخت سنگاپور نمونه‌ای از شهری است که نشان می‌دهد چگونه با استفاده از تکنولوژی  و نوآوری می‌تواند در مواجهه با رشد سریع جمعیت به بهترین نحو عمل کند و شهروندان خود را راضی نگه دارد. مقامات رسمی این شهر با جذب سرمایه‌گذاران و خبرگان خارجی و تسهیل همکاری بین بخش‌های خصوصی و عمومی به طور مداوم در حال ایجاد نوآوری‌هایی برای برآورده کردن نیاز شهروندان خود در زمینه انرژی، غذا و آب هستند و این شهر را به یکی از پیشروان خودوری الکتریکی در سراسر جهان تبدیل کرده‌اند.

از طرفی، هنگ کنگ از نظر تحول دیجیتال-محور از سنگاپوربسیار عقب است و با چالش‌های بسیاری نظیر کمبود زمین، رشد و پیر شدن سریع جمعیت، افزایش ترافیک مرزی با چین و نگرانی عمومی روزافزون در زمینه محیط زیست مواجه است. مقامات رسمی هنگ کنگ باید تصمیمات جدیدی برای حل مسئله نگرانی زیست محیطی، فاصله طبقاتی و هزینه بالای منطقه خود اتخاذ کنند وگرنه از نظر برآورده کردن نیازهای اولیه ساکنان خود دررده‌های بسیار پایین جهانی قرار خواهند گرفت. بازسازی ساختمان‌های قدیمی با استفاده از تکنولوژی هوشمند و سبز و به‌کار گیری خودورهای برقی و بدون سرنشین از جمله مهم‌ترین اقداماتی است که باید در این منطقه صورت گیرد تا از انتشار گازهای مضر در آن خودداری شود.

مانیل یکی از پایین‌ترین امتیازات جهانی را از نظر رضایت شهروندان از آن خود کرده است که انتشار گازهای مضر و مشکلات آب و فاضلاب از مهم‌ترین عواملی است که باعث شده است مردم از زندگی در این شهر لذت نبرند. این نارضایتی به واسطه افزایش ازدحام جاده‌ای، آلودگی و مشکلات ناشی از بارش باران در فصول بارندگی روز به روز در حال افزایش است که با بیشتر کردن شبکه‌های حمل‌ونقل و بهبود سکونت در مقابل حوادث طبیعی می‌توان پایداری را برای این شهر به ارمغان آورد و سطح نارضایتی شهروندان را کاهش داد.

عوامل مختلفی می‌تواند به پایداری درازمدت شهرها کمک کند و باعث رضایت هرچه بیشتر شهروندان آن شود. به عنوان مثال، مقامات رسمی شهرها می‌توانند با تمرکز بر سکونت دراز مدت در شهرها، حتی از طریق تغییرات کوتاه مدت، شهرهایی پایدار ایجاد کنند؛ احداث زیرساخت‌هایی با کمترین انتشار گاز کربن باید در اولویت برنامه طراحان شهری قرار گیرد؛ پایداری شهری یک پروژه طولانی‌مدت است و در آن شهرها به طور فزاینده‌ای با هم مرتبط می‌شوند، بنابراین حفظ رقابت‌پذیری دراز مدت و سکونت شهری باید یک عملکرد مشترک در میان مقامات رسمی شهرها باشد. بهره‌گیری از ایده‌های کاربران، رویکردهای اطلاعاتی و دیجیتالی می‌تواند منجر به موفقیت‌های بسیاری برای ایجاد شهرهایی پایدار در آینده شود.

کد خبر 407797

منبع: ایمنا

کلیدواژه: چین هنگ کنگ سنگاپور شهرهای جهان بهترین شهرهای جهان فیلیپین مانیل فیلیپین شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۹۰۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی بر ظرفیت بالای ۳ هزار شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه صنایع معدنی و توانمندی این شرکت‌ها برای رفع نیازهای فناورانه این حوزه تأکید کرد. 

به گزارش ایسنا، دکتر محمدصادق خیاطیان با اشاره به برگزاری رویدادهایی نظیر رویداد جذب ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه مرکز نوآوری چادرملو (نوچاد) در حوزه صنایع معدنی که در روزهای پایانی هفته اخیر برگزار شد، یادآور شد: صندوق نوآوری، حامی جدی هر اقدامی است که منجر به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در کشور شود،

وی گفت: شاید یک دهه قبل بیشتر به دنبال رشد و ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور بودیم؛ اما امروز درباره زیست‌بوم بالغی صحبت می‌کنیم که نزدیک به ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف در آن مشغول فعالیت هستند. میزان فروش این شرکت‌ها در سال گذشته به ۵۳۰ همت (۵۳۰ هزار میلیارد تومان) رسیده است و بالغ بر ۳۰۰ هزار نفر نیز در شرکت‌های دانش‌بنیان اشتغال دارند.

خیاطیان تصریح کرد: این شرکت‌های دانش‌بنیان در عرصه‌های مختلفی نقش‌آفرینی می‌کنند. یکی از نمونه‌‎های بارز نقش‌آفرینی دانش‌بنیان‌ها را در زمان همه‌گیری کرونا در کشور شاهد بودیم. این شرکت‌ها توانستند بسیاری از نیازهای اساسی کشور در حوزه‌هایی مانند تولید ماسک و دستگاه‌های ونتیلاتور را تأمین کنند. امروز با این موجودیت عظیم روبرو هستیم که نقش مهمی در اقتصاد کشور ایفا می‌کنند.

نقش مهم شرکت‌های دانش‌بنیان در اقتصاد کشور

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی خاطرنشان کرد: این زیست‌بوم به‌خوبی بالغ شده است. درحال حاضر سهم اقتصاد دانش‌بنیان از GDP حدود ۲.۷ درصد است و طبق برنامه‌ریزی باید این سهم تا پایان برنامه هفتم به ۷ درصد برسد. برای دستیابی این هدف باید گام‌های مهمی برداشته شود. به اعتقاد ما، مهم‌ترین رویکرد در این مسیر، توجه به نقش شرکت‌های بزرگ مانند شرکت‌های پتروشیمی، شرکت‌های فولادی مانند فولاد مبارکه یا شرکت‌های صنعتی و معدنی مانند چادرملو در اقتصاد دانش‌بنیان است.

خیاطیان افزود: شاید پیش از این، شرکت‌های پتروشیمی، فولاد، صنایع معدنی و سیمانی توجه کمتری به حوزه نوآوری داشتند، اما برگزاری رویدادهایی نظیر رویداد جذب ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه مرکز نوآوری چادرملو (نوچاد) نشان می‌دهد که شرکت‌های بزرگ نیز به شکل ویژه به حوزه نوآوری و فناوری توجه دارند و این رویکرد کمک می‌کند تا سهم ۷ درصدی اقتصاد دانش‌بنیان از GDP محقق شود. اما چطور می‌توان شرکت‌های بزرگ را برای ورود به حوزه دانش‌بنیان ترغیب کرد؟ در این راستا مشوق‌هایی از سوی دولت و مجلس در نظر گرفته شده‌اند.

شرکت‌های بزرگ، نیازهای فناورانه خود را از طریق دانش‌بنیان‌ها تامین کنند

به نقل از صندوق نوآوری، وی تأکید کرد: یکی از راهکارها این است که شرکت‌های بزرگ به جای استفاده از محصولات خارجی، نیازهای فناورانه خود را از طریق دانش‌بنیان‌ها تامین کنند. شرکت‌های دانش‌بنیان، محصولاتی با استاندارد بالا و در تراز بین‌المللی تولید می‌کنند. راهکار دیگر، قرار گرفتن شرکت‌های دانش‌بنیان در زنجیره ارزش شرکت‌های بزرگ است.

خیاطیان، رویکرد سوم را بحث سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان کرد و گفت: صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی (CVCs) و سایر نهادهای تخصصی، یکی از راهکارهای سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در این حوزه است. قانون‌گذار نیز با تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان و اعطای اعتبار مالیاتی، از سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت کرده است. 

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: به اعتقاد ما، حوزه معدن یکی از بخش‌هایی است که نفوذ فناوری و نوآوری در آن چندان اتفاق نیفتاده است. برگزاری برنامه‌ها و رویدادهایی مانند رویداد چادرو، حاکی از حرکت این صنایع به سمت استفاده بیشتر از فناوری و نوآوری است. ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان در زنجیره صنایع معدنی و ماشین‌آلات و ... مشغول فعالیت هستند. آمادگی داریم در صندوق نوآوری و شکوفایی با همکاری متقابل، نیازهای فناورانه شما را احصاء و به شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه ارائه کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • (ویدئو) آرزوی مارادونا که توسط پله برآورده شد
  • تماس ۱۵۰۰ شهروند سنندجی با سامانه ۱۳۷ شهرداری
  • طلابی که اقدام به تشخیص نیازهای جامعه و حل مسئله می کنند حمایت می شوند
  • اجاره وثیقه برای زندانی با وکیل پایه یک دادگستری
  • گلایه شهروندان گرگانی از نصب دکل مخابرات در جنگل + فیلم
  • گلایه شهروندان تهرانی از وضعیت نامناسب برخی از بی آر تی‌ها + فیلم
  • ده‌روسی: برای بردن لورکوزن با آلگری مشورت کرده‌ام!
  • رنجش شهروندان زابلی از پس زدگی آب فاضلاب در معابر + تصاویر
  • نامه‌ای که دردسرساز شده است؛ باشگاه استقلال به دنبال گرفتن امضا از بازیکنان در تعطیلات
  • رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان