Web Analytics Made Easy - Statcounter

«مهدی صادقی نیارکی»  امروز (سه شنبه) در دومین جشنواره ملی حاتم (حمایت از تولید ملی) در مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما افزود: تا سال ۹۶ عمده رشد سالیانه صنعتی ایران حاصل رشد صنایع کامودیتی شامل فلزات، صنایع شیمیایی، پالایشگاهی، نفت و صنایع میان دست مرتبط بوده است.

وی یادآور شد: هیچ یک از کشورهای پیشرفته جهان رشد خود را بدون توسعه صنایع ماشین سازی، صنایع ساخت محور، الکترونیک و صنایع مبتنی بر دانش به دست نیاورده اند، اما حداکثر سهم صادرات ما از این بخش‌ها در سال های گذشته پنج درصد بوده است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مسوول‌ به پیش‌بینی سه سال گذشته وزیر سابق نفت عربستان که عنوان کرده بود تا سال ۲۰۳۰ بخش عمده‌ای از نفت بدون مشتری تولید می شود و تقاضایی برای آن نخواهد بود اشاره کرد و گفت: امروز در سال ۲۰۲۰ به دلیل تحریم ها حضور ایران در بازار نفت به حداقل رسیده و شرایط مشابهی را در لیبی و عراق شاهدیم.

وی اضافه کرد: این بدان معنا است که تا سال ۲۰۳۰ باید با نفت ۱۵ تا ۲۰ دلاری روبرو باشیم که به دو دلیل کوچک شدن اقتصاد های جهانی و جایگزینی انرژی‌های تجدیدپذیر ایجاد خواهد شد.

 صادقی نیارکی یادآور شد: افزایش رشد سال ۹۶ کشور به دلیل افزایش صادرات نفت خام پس از تحریم‌ها بوده است، اما امروز نیازمند توجه ویژه به منابع انسانی و سازمان های مبتنی بر دانش‌ توانمندی و آگاهی به عنوان رکن توسعه هستیم.

وی اضافه کرد: مزیت نسبی صنعت ما مبتنی بر انرژی است و اگر امروز در حوزه صادرات تجهیزات و صنایع پتروشیمی موفقیم به واسطه انرژی ارزان است.

سرپرست امور صنایع وزارت صنعت تاکید کرد: امروز نیازمند دانش و فناوری برای بهره برداری حداکثری در صنایع هستیم و برای تحقق اقتصاد بدون نفت به ناچار باید به سمت حلقه‌های مفقوده و تولید محصولات با ارزش افزوده بالا حرکت کنیم. 

وی با اشاره به رویکرد حمایت از تولید وزارت صنعت یادآور شد:  پروژه نهضت ساخت داخل با توجه به افزایش نرخ ارز ، فرصت طلایی برای صنایع و اقتصاد است.

صادقی، صادرات ۲۰ میلیارد دلاری ایران به کشورهای همسایه را یادآور و خاطرنشان کرد: افزایش این صادرات به ۴۸ میلیارد طی سه سال آینده برنامه‌ریزی شده است.

این مسوول همچنین به برگزاری ۹ میز ساخت داخل در صنایع کشور اشاره کرد که فقط در سه میز خودرویی ۲۷۵ میلیون یورو کاهش ارزبری محقق شده و با ساخت سه قطعه در میز نخست ۲۰ هزار خودرو باقی مانده در ایران خودرو و سایپا جمع‌آوری و تجاری‌سازی شد.

وی ادامه داد: برگزاری دو میز تعمیق ساخت داخل مخابرات با کاهش ۱۱۸ میلیون یورویی ارزبری و دو میز صنعت نفت و پتروشیمی با کاهش ۹۲ میلیون یورویی از دیگر نکات قابل ذکر است و تا پایان امسال دو میز لوازم خانگی، یک میز ریلی و یک میز خودرویی دیگر برگزار خواهد شد.

برچسب‌ها وزارت صنعت معدن و تجارت واردات تعرفه صادراتی عراق لیبی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت صنعت معدن و تجارت واردات تعرفه صادراتی عراق لیبی وزارت صنعت معدن و تجارت واردات تعرفه صادراتی عراق لیبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۹۲۳۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵.۶ میلیارد دلار ارز برای واردات تامین شد


به گزارش تابناک به نقل از تسنیم؛‌ علی طرزعلی معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: برای کالاهای اساسی یک میلیارد و 228 میلیون دلار،‌برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ 3 میلیارد و 301 میلیون دلار و برای خدمات 145 میلیون و برای واردات در مقابل صادرات  یک میلیارد و 5 میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.

طرزعلی بیان داشت: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی یک میلیارد و 60 میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی 168 میلیون دلار و در مجموع یک میلیارد و 228 میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.

معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران افزود: تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو»  معادل 623 میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل 335 میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل 237 میلیون دلار ، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل 202 میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل 226 میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه های صنایع همچنین به ترتیب 297، 40، 237، 131 و 6 میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز شانزدهم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده اند. 

علاوه بر این گروه ها، یک میلیارد و 678 میلیون دلار ارز نیمایی و 294 میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

گفتنی است، در روز 17 اردیبهشت ماه 1403 در تالار اسکناس ارز مرکز مبادله ایران، دلار با نرخ 44 هزار و 588 تومان، یورو با نرخ 47 هزار و 982 تومان و درهم با نرخ 12 هزار و 141 تومان مورد مبادله قرار گرفت. به همین ترتیب تالار حواله ارز، شاهد مبادله دلار با نرخ 41 هزار و 632 تومان، یورور با نرخ 44 هزار و 801 تومان و درهم با نرخ 11 هزار و 336 تومان بود.

دیگر خبرها

  • ۵٫۶ میلیارد دلار ارز برای واردات تامین شد
  • ۵.۶ میلیارد دلار ارز برای واردات تامین شد
  • صادرات ۱۴۵ میلیون دلاری افغانستان از طریق دهلیزهای هوایی
  • صنعت نوشت‌افزار ایران در بازار جهانی کجا ایستاده است؟
  • کاهش دما در شمال شرق و استان‌های ساحلی / امروز و فردا در کدام مناطق باران می‌بارد؟
  • افزایش ۵۹۳ درصدی قیمت کره حیوانی از سال ۱۳۹۹/ پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال/ انتقاد وزیر صمت از مافیای واردات خودرو/ صف میلیونی برای دریافت وام اجاره
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲
  • چین صدر جدول نمایشگاه‌ها؛ ۸۵ درصد صادرات ایران برپایه نفت است
  • فولادمبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی ایران
  • اقتصاد این کشور غافلگیر شد