Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان شمالی پزشک متخصص زنان، زایمان و نازایی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: اضافه وزن و چاقی خطر ابتلا به مسمومیت های بارداری (پره اکلامپسی) را افزایش می دهد.

دکتر کتانه کاظمی در گفت و گو با ایسنا، اظهارکرد: مسمومیت های بارداری یا پره اکلامپسی نوعی اختلال یا بیماری جدی در این دوران تلقی شده که با تشخیص، کنترل و درمان به موقع می توان از عواقب و عوارض جبران ناپذیر آن کاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: سن پایین مادر، بارداری نخست، محرومیت غذایی، سابقه فردی و خانوادگی، چاقی، دیابت و فشارخون بالا، سابقه مسمومیت در بارداری قبلی و ... خطر ابتلا به مسمومیت های بارداری را افزایش می دهد.

کاظمی کنترل های بارداری مبتلایان به مسمومیت بارداری را بیش از زنان باردار عادی اعلام و اظهارکرد: بر اساس غربالگری سه ماهه نخست بارداری، بررسی ادرار 24 ساعته، میزان فشارخون و ... می توان تا حدود زیادی مسمومیت های بارداری را تشخیص داد.

وی بررسی علائم مهمی نظیر افزایش وزن ناگهانی، ورم بیش از حد (ادم)، افزایش تدریجی فشارخون، تاری دید، سردرد و سوزش سردل در بارداری را برای تشخیص یا رد مسمومیت بارداری ضروری برشمرد و خاطرنشان کرد: مسمومیت بارداری برای مادر و جنین خطرناک است و سبب اختلال خون رسانی و محدودیت رشد داخل رحمی در جنین و تشنج در مادر و ... می شود، بنابراین مراجعه زود هنگام به پزشک متخصص و کنترل های دقیق بارداری می تواند از خطر مشکلات بعدی پیشگیری کند.

کاظمی کاهش مصرف نمک در مبتلایان به فشارخون را ضروری دانست و عنوان کرد: مصرف میوه و سبزیجات تازه، رژیم غذایی کم نمک، مصرف مایعات کافی، پیاده روی، پیشگیری از پرخوری و اضافه وزن زیاد در مبتلایان به این بیماری توصیه می شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی مسمومیت بارداری اضافه وزن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۹۳۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

70 نفر با قارچ‌های سمی مسموم شدند/ افزایش 300 درصدی مسمومیت با قارچ در کشور

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ طی چند روز گذشته سازمان اورژانس از افزایش 300 درصدی آمار مسمومیت با قارچ در کشور خبر داد.

بابک یکتاپرست سخنگوی اورژانس کشور در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا با اشاره به مسمومیت 70 نفر در یک ماه گذشته گفت: از این تعداد 14 بیمار بستری و 56 بیمار در مراکز درمانی بهبود یافتند.

وی با بیان اینکه در 24 ساعته گذشته 9 نفر در استان فارس مسموم شدند، گفت: استان فارس با 33 مسمومیت و استان‌های لرستان و کرمانشاه به ترتیب با 12 و 10 مسمومیت بیشترین آمار را به ثبت رسانده‌اند.

حسن نوری ساری معاون آموزش و اعتباربخشی سازمان اورژانس کشور هم درباره بیشترین محل‌های رشد قارچ‌های سمی در کشور گفت: مناطق کوهستانی و دشت‌ها با آب و هوای بهاری بیشترین مناطقی هستند که قارچ‌های سمی در آن رشد می‌کنند.

تشخیص سمی بودن و نبون قارچ‌ها

وی با اشاره به اینکه قارچ‌های سمی و غیر‌سمی را نمی‌توان از هم تشخیص داد، گفت: کلاهک رنگی، لکه‌دار بودن و لزج‌بودن از علائم قطعی سمی بودن قارچ است؛ اما بعضی قارچ‌ها بدون داشتن این علامت‌ها نیز سمی هستند و از روی ظاهر نمی‌توان سمی‌ بودن قارچ را مشخص کرد.

نوری ساری گفت: قارچ‌های سمی دارای سموم گوناگونی هستند و بر نقاط مختلف بدن تاثیر دارند که هرکدام دارای علائم و عوارض خاصی هستند.

وی با اشاره به اینکه اگر قارچی توسط فرد خورده شد اولین و تنها کاری که می‌توان انجام داد تحریک به استفراغ است، تصریح کرد: با یک استفراغ عمدی در 30 دقیقه اول پس از خوردن قارچ، مواد سمی از بدن دفع و خطر مسمومیت می‌تواند به کلی رفع شود.

معاون آموزش و اعتباربخشی سازمان اورژانس ادامه داد: پس از گذشت 24 ساعت از خوردن قارچ اگر علائمی در فرد پیدا نشد اتفاقی برای فرد رخ نداده و مسمومیتی وجود ندارد.

علائم قارچ‌های گوارشی بعد از 5 ساعت بسیار خطرناک‌اند

وی گفت: سم در گروهی از قارچ‌ها دارای علائم گوارشی، درد شکم، اسهال و تهوع هستند که اگر این عوارض قبل از 5 ساعت پیدا شود خطرناک نیست؛ اما اگر بعد از 5 ساعت این علائم در فرد پیدا شود، نشان دهنده بسیار سمی و خطرناک بودن قارچ است که می‌تواند باعث آسیب به کبد شود.

نوری ساری با بیان اینکه گروهی دیگر از قارچ‌های سمی به عنوان قارچ جادویی یا مجیک ماشروم شناخته می‌شوند، خاطرنشان کرد: این قارچ‌ها توهم‌زا هستند و بعضی افراد از این نوع قارچ به عنوان مواد مخدر استفاده می‌کنند که در آینده موجب تغییر شخصیت می‌شوند و ممکن است یک فرد مهربان پس از مصرف آن به یک فرد خشن تبدیل شود.

وی افزود: اگر افراد در ساعت‌های اولیه مصرف قارچ‌های سمی با اورژانس تماس بگیرند به راحتی می‌توان از آسیب‌های جدی و مسمومیت‌های شدید جلوگیری کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فشار خون بالا را این گونه کنترل کنید
  • ۲۱۳ هزار نفر به جمعیت دانش آموزان هنرستانی اضافه شد
  • برای بارداری در سن بالا باید این چکاپ ها را انجام دهید + فیلم
  • دستگاه غربالگری سرطان سینه با قیمت کمتر ساخته شد
  • احتمال افزایش مبتلایان به مالاریا و تب دانگ در پی بارندگی‌های اخیر در جنوب سیستان و بلوچستان
  • مصباحی مقدم : کنترل بانک‌ها از خرداد در اختیار بانک مرکزی قرار می‌گیرد
  • بانک مرکزی از خرداد ماه بانک ها را کنترل می کند
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • 70 نفر با قارچ‌های سمی مسموم شدند/ افزایش 300 درصدی مسمومیت با قارچ در کشور
  • پیشتازی ایران در تشخیص مالاریا / مورد بومی ابتلا در کشور گزارش نشده است