Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، محمد میری دیسفانی مدیر جهادکشاورزی تایباد گفت: با توجه به اینکه زراعت دیم بستگی به نزولات آسمانی دارد، امسال میزان بالای بارندگی‌ها در این شهرستان مرزی سبب توسعه کشت دیم در میان کشاورزان شده است.

او ادامه داد : با توجه به اهمیت عملیات دیم‌کاری به خصوص در زراعت گندم و جو این مدیریت برای جلوگیری از کشت بذور آلوده به بذر علف‌های هرز و استفاده از بذور گواهی شده و مناسب بیش از ۲۰ تُن بذر بین کشاورزان دیم‌کار در این شهرستان توزیع کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مدیر جهادکشاورزی تایباد گفت: هرچند زراعت دیم بستگی به نزولات آسمانی دارد، اما کیفیت و روش شخم و نیز تهیه به موقع زمین‌های مزروعی دیم و اِعمال شیوه‌های صحیح کشت تأثیر بسیار عمده‌ای در بهبود وضعیت زراعت و در نتیجه افزایش تولید دارد.

میری دیسفانی افزود: به طور کلی مناطقی که دارای آب و هوای معتدل و بارندگی سالیانه مطلوب و بیش از نرمال هستند، برای زراعت گندم و جو به صورت دیم مساعد می‌باشند.

او تصریح کرد: علاوه‌بر نزولات که منبع اصلی تأمین‌کننده رطوبت زمین در دیم‌کاری به شمار می‌رود، عواملی شامل نگهداری رطوبت توسط خاک، جنس و نفوذپذیری خاک، شدت تبخیر، دمای هوا در استفاده بیشتر گیاه از رطوبت نقش دارند.

مدیر جهادکشاورزی تایباد در خصوص نقش بقولات در تقویت زمین گفت: در نواحی معتدل و سرد بیشتر از گیاهان خانواده بقولات مانند نخود و عدس استفاده می‌شود همچنین این گیاهان سبب تقویت زمین از نظر ذخیره ازت نیز می‌شوند.

میری دیسفانی با اشاره به آبیاری تکمیلی افزود: این نوع آبیاری استفاده از روان‌آب‌های فصلی و آب‌های سطحی جمع‌آوری شده و نیز جویبار‌های ناشی از بارندگی است، این روش با استفاده از ذخیره‌سازی رطوبت در خاک به شکل قابل ملاحظه‌ای تولید را افزایش می‌دهد.   او ادامه داد: همچنین آبیاری تکمیلی در صورت لزوم و نداشتن محدودیت در جلوگیری از تنش رطوبتی و کاهش ریسک دیم‌کاری تاثیر بسزایی دارد.

مدیر جهادکشاورزی تایباد گفت: شناخت هر یک از خصوصیات گیاه زراعی از نظر سازگاری با بارندگی کم و محیط خشک اهمیت زیادی دارد. پس از انتخاب گیاه زراعی مناسب برای کشت دیم، داشتن مهارت و دانش دیم‌کاری از نظر آماده‌سازی زمین، بذرکاری  عامل مهم در زراعت دیم است.

میری دیسفانی افزود: زمان مطلوب مصرف کود‌های ازته متغیر بوده و بستگی به مقدار بارندگی و شرایط دمایی هوا دارد و بهتر است بر اساس آزمون خاک و توصیه مناطق و نیز در صورت اطمینان از بارندگی‌های مناسب مصرف کرد. همچنین مصرف کود‌های فسفره بر اساس آزمون خاک و توصیه مناطق در پاییز و پیش از کاشت و یا همزمان با کاشت توصیه می‌شود.

او تصریح کرد: هدف از کنترل علف‌های هرز در مزارع گندم دیم کاهش جمعیت آنان به حدی است که به محصول خسارت وارده نکرده و کیفیت محصول برداشت شده را کاهش ندهد،    مدیر جهادکشاورزی تایباد گفت: برای مبارزه با علف‌های هرز در مزارع گندم دیم استفاده از روش‌های تلفیقی و مدیریت علف‌های هرز از قبیل ممانعت از کشت بذور آلوده به بذر علف‌های هرز و بوجاری بذور مصرفی، پاکیزه کردن ماشین‌آلات کشاورزی پیش از استفاده و ورود آنان به مزرعه، جلوگیری از تردد دام از مناطق آلوده در مزرعه، کشت گندم در تناوب با دیگر محصولات و خودداری از کشت متوالی آن، استفاده از آیش، کشت در زمان مناسب، کشت با تراکم مناسب و در نهایت استفاده از سموم علف‌کش نازک برگ قابل توصیه است.   انتهای پیام//ز.ق

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جهادکشاورزی گندم و جو محصولات کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۹۵۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوای موسیقی مقامی خراسان در سواحل خلیج فارس

جابر آفریدون رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تایباد گفت: هنرمندان خطه مرزی تایباد در دومین جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس در بندرعباس به روی صحنه رفتند و به اجرای موسیقی مقامی خراسان پرداختند.

وی افزود: این گروه هنری، متشکل از هنرمندان نسل قدیم و جدید موسیقی، با نام «مولانا» و با حضور اساتیدی همچون حسین رحمت الهی و یعقوب تنها و نیز یونس یوسفعلیزاده و عزیز عزیزانی به عنوان نماینده استان خراسان رضوی در این جشنواره فرهنگی حضور داشتند.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تایباد ادامه داد: چهاردهمین جشنواره فرهنگی و هنری خلیج فارس و دومین جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس از هفتم تا دهم اردیبهشت در تالار شهید آوینی مرکز استان هرمزگان برگزار شد.

آفریدون بیان کرد: از ۳۲ اثر ارسال شده، تعداد ۱۰ اثر برگزیده به بخش پایانی این جشنواره موسیقی راه پیدا کردند و هنرمندانی از استان‌های هرمزگان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، گیلان، سیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری، آذربایجان شرقی، اردبیل، کردستان و کرمان به روی صحنه رفتند.

این مقام مسئول تصریح کرد: خطه تایباد به عنوان مهد و خواستگاه موسیقی مقامی خراسان شناخته می‌شود؛ به طوریکه در حال حاضر ۱۵۰ هنرمند دوتارنواز در این شهرستان شناسایی شده اند.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تایباد خاطرنشان کرد: در راستای انسجام بیشتر فعالیت فرهنگی و هنری، در سال ۱۴۰۱ برای اولین بار باشگاه دوتارنوازان در شهرستان اساس گذاری شد که هدف آن استعدادیابی در حوزه موسیقی، پرورش و آموزش آن و نیز اعزام هنرمندان به رویداد‌های مختلف است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • احتمال افزایش مبتلایان به مالاریا و تب دانگ در پی بارندگی‌های اخیر در جنوب سیستان و بلوچستان
  • نوای موسیقی مقامی خراسان در سواحل خلیج فارس
  • تعداد جان‌باختگان سیل در افغانستان افزایش یافت
  • چین در «ایندو-پاسفیک» راهبرد «قورباغه آب‌پز» را دنبال می‌کند
  • اختصاص ۱۱۵۰هکتار از مزارع قزوین به کشت چغندرقند
  • راهنمایی مدیریت مالی بهتر در «دخل و خرج»
  • افزایش چهار برابری دبی تصفیه خانه فاضلاب یزد با ورود روان آب‌ها
  • پیکوه طبس رکورددار بیشترین بارندگی در خراسان جنوبی
  • ثبت بیشترین بارندگی در پیکوه طبس با ۲۱ میلی متر
  • افزایش میزان فرونشست‌های زمین همزمان تشدید بارندگی‌ها