Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@14:01:00 GMT

فاطمه(س) سند افتخار و الگویی برای زن مسلمان

تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۰۲۷۴۷

فاطمه(س) سند افتخار و الگویی برای زن مسلمان

عبادت و تقوای الهی از صفات بارز آن حضرت بود، ستاره درخشان و فروزانی از میان جمله زنان عالم، یکی از بهترین الگوهایی که یک مادر مسلمان ایرانی می تواند داشته باشد، زبان و قلم از گفتن و نوشتن فضایل و کمالات آن بانوی بزرگ اسلام قاصر است.

در دنیای پیشرفته امروز حضور زنان ایرانی در تمامی عرصه های اجتماعی بسیار پررنگ شده و به عینه می توان دید که بانوان نقش بسیار تاثیرگذاری در رشد و تعالی خانواده و جامعه دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زن ایرانی و واژه مادر از قداست و محبوبیت خاصی در میان قاطبه مردم کشور برخوردار است، به جرات می توان گفت زنان غربی از این جایگاه هرگز برخوردار نبوده و نیستند.
جایگاه و قداست زنان و مادران ایرانی و نقش موثر آن ها در تربیت فرزندان و ایجاد محیط و خانواده ای سالم در جامعه ایرانی، دشمنان را بر آن داشته تا با ارائه برنامه های درازمدت با بی معنا کردن این واژه نهایت تلاش و حربه های خود را به کار گیرند.
یک کارشناس ارشد تفسیر و علوم قرآنی اظهار داشت: از منظر اسلام زن قبل از اینکه زن باشد یک انسان است، باهمه قابلیتها وگرایشهای ذاتی کمال جویی که هر انسانی دارد ولو هیچ وقت فرصت پرداختن به نقشهایی همچون همسری و مادری برایش فراهم نشود.
مریم صادری افزود: هیچ دین وآیینی مانند اسلام از حق و حقوق زنان دفاع نکرده و به این امر توجه نداشته نمونه بارز آن سوره های نسا و بقره  است که در باب حمایت از شان و حقوق زنان نازل شده اند.
وی با اشاره به اینکه اسلام بر حضور زن در جامعه تاکید دارد عنوان کرد: پوشش حجاب زنان مجوز ورود به اجتماع و تاکید بر آن است .

صادری گفت:خانه داری حضور غیرمستقیم زن در اجتماع است، در واقع این تدبیر و درایت به جهت اداره خانواده و در دست گرفتن مدیریت عاطفی و تربیتی اعضای خانواده می باشد.

وی عنوان کرد: اسلام نقش زن را در امر خانه داری و تربیت فرزند مهم می شمارد که تکالیف سخت و طاقت فرسای بیرونی را از او گرفته و دادن نفقه و مایحتاج زندگی را به طور شرعی و قانونی به مرد تکلیف کرده است.
صادری با اشاره به حضور مستقیم زن در جامعه در ابعاد مختلف سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی، افزود: پس از رحلت پیامبر (ص) تنها سلاح دفاعی امیرالمومنین (ع)، حضرت صدیقه طاهره (س) بودند که به تعبیر دکتر شریعتی فاطمه زنی است که عفت اخلاقی، او را از مسئولیت اجتماعی مبرا نمی کند، لذا حضرت فاطمه با حضور در اجتماع از ولایت دفاع می کردند.
وی وجود حضرت صدیقه طاهره(س) را بهترین و کامل ترین الگوی زنان دانست و تصریح کرد: چهره فاطمه(س) به گونه ای است که به گفته دکتر شریعتی اگر درست ترسیم و همه ابعاد بزرگ و ماورایی اش برای نسل جوان تصویر و معرفی شود نه تنها مسلمانان بلکه هر انسان دوستی که وفادار به ارزشهای انسانی و معتقد به آزادی حقیقی انسان و زن است این بانوی ارزشمند را به عنوان بزرگترین تصویر و الگو برای پیروی امروز خواهد پذیرفت.
صادری به گفته امام راحل که از دامن زن مرد به معراج روداشاره کرد و افزود: زنان جامعه امروز باید بیاموزند که چگونه یک زن خانه دار می تواند در خصوصیات فردی، آراستگی به فضائل اخلاقی و کمالات معنوی، برخورداری ازآگاهی های اجتماعی و شناخت زمانه خویش از نوادر روزگار محسوب شود.
امام جمعه الشتر نیز با بیان اینکه حضرت زهرا(س) الگویی برای انسانیت و بشریت است، اظهار داشت: اگر چه عمر این بانوی بزرگوار کوتاه بود اما در مدت‌ زمان اندک توانستند برای جامعه بشریت، منشا خیر کثیر باشند.
حجت الاسلام سید سجاد موسوی با عرض تسلیت به مناسبت شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)، آن حضرت را به عنوان بهترین الگو برای بانوان مسلمانان جهان معرفی کرد و اظهار داشت: خداوند تعالی قبل از اینکه آن حضرت را خلق کند مورد آزمایش قرار داد و بصیرت این بانوی بزرگوار را می توان در فراز های بلند خطبه فدکیه مشاهده کرد.

وی افزود: خطبه فدک مخاطب خود را از ریشه انحراف که کنار گذاشتن معصوم از اداره جامعه است به خوبی آگاه و تبیین می کند و قالب خطبه تهدیدات و مشکلاتی است که بعد از رسول خدا گریبان جامعه آن دوران را فرا گرفته است.

حجت الاسلام موسوی عنوان کرد: مکتب، منطق و سیره علمی و عملی پیامبر گرامی اسلام (ص) در حیات طیبه فاطمه زهرا(س) متجلی و متبلور است و فاطمه زهرا الگوی کامل و کارآمد سبک زندگی اسلامی است.

وی ادامه داد: حضرت زهرا (س)  در همه جهات انسانی کامل است و باید در همه ابعاد زندگی از این تابلوی تمام عیار و این نقشه الهی برای زیست دینی، معنوی و اجتماعی بهره برد.

برچسب‌ها جامعه مسلمانان شهادت حضرت فاطمه زهرا مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت بانوان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جامعه مسلمانان شهادت حضرت فاطمه زهرا مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت بانوان جامعه مسلمانان شهادت حضرت فاطمه زهرا مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت بانوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۰۲۷۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا غرب دنبال ترویج بی‌بند‌وباری در ایران است؟

اهداف و آرمان‌های جوامع مختلف نسبت به یکدیگر متفاوت است. به‌عنوان مثال جوامع غربی به دنبال حذف معنویت هستند و برای‌شان ترویج اخلاق بندگی مهم نیست و روشن است که در چنین جوامعی، همه عوامل دست در دست هم می‌دهند تا آن جامعه به هدف خود برسد. اما در جوامع اسلامی مثل ایران، الهی شدن و ترویج اخلاق بندگی و عبودیت خدای متعال مطرح است و بخش‌های سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و همچنین رفتار‌های اجتماعی باید زمینه‌ساز تعالی جامعه دینی و افراد باشند.

حجاب یکی از آن عوامل و رفتار‌هایی است که نقش مهمی در پیشبرد اهداف جامعه اسلامی ایفا می‌کند. در واقع وقتی قرار است در محتوای یک جامعه عفت و پاکدامنی مطرح باشد آن وقت مسأله پوشش یک زن مسلمان مفهوم عمیقی به خود می‌گیرد و تبدیل به قانون می‌شود که طبق فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری، حجاب یک حکم شرعی و قانونی است و عمل به آن بر همگان، مسلم و واجب است.

 دین اسلام، پوشش را یکی از بهترین عوامل حفاظت زنان و حفظ سلامت اجتماعی می‌داند و در واقع حجاب، لباس مشارکت اجتماعی و آزادی زنان در جامعه است و، چون زن بدحجاب، هرگز نمی‌تواند جلوی نگاه‌های آلوده و هوس‌انگیز مردان را بگیرد، اسلام از زنان خواسته که با رعایت پوشش اسلامی ازچشم‌چرانی مردان جلوگیری وازحقوق فردی و اجتماعی‌شان محافظت کنند. امین کشوری، کارشناس عفاف و حجاب  می‌گوید: «حجابی که اسلام راجع به آن حرف می‌زند و در آیات قرآن به آن اشاره شده است به مصلحت مردم وهمین خانواده‌هاست. همان دختران جوانی که می‌خواهند همسران‌شان راحفظ کنندو پسرانی که می‌خواهند زن محبوب‌شان راازدست ندهند، بدون حفظ حجاب ورعایت حدوحدود آن این خواسته‌های‌شان‌عملی نمی‌شود.»

تضاد آموزه‌های غربی با ارزش‌های اسلامی

درجوامع غربی برای این‌که از زن، موجودی به وجود بیاورند که موردنظر خودشان و اهداف سودجویانه‌شان باشد، نیازدائم به مد دارند تا با درست کردن آن، چشم‌ها، دل‌ها و ذهن‌ها را به همین جذابیت‌های ظاهری و کوته‌بینانه مشغول کنند. اما فردی که به این ظواهر وسوسه‌انگیز مشغول شودمجالی برای رسیدن به ارزش‌های واقعی واخلاقی خواهدداشت؟ امین کشوری می‌گوید: «آموزه‌های غربی به زنان می‌آموزد که همه ارزش‌های آنها در «تن» خلاصه شده و اگر توانست اندام، ظرافت‌ها و زیبایی‌هایش را به بهترین شکل ممکن برای افراد جامعه به نمایش بگذارد، می‌تواند ایفای نقش کند. اما این نگاه، مقابل ارزش‌های دینی و اسلامی است. اسلام می‌گوید: نقش اصلی زن در جایگاه همسری و مادری است و با حفظ این موقعیت‌ها و رعایت حجاب که برایش امنیت می‌آورد می‌تواند در عرصه اجتماع ظاهر شود و به فعالیت‌های اجتماعی، سیاسی یا حتی اقتصادی نیز بپردازد». البته اسلام هرگز نخواسته مرد از زن بهره‌کشی اقتصادی کند، بلکه سخت با آن مبارزه می‌کند و ازنظر اسلامی، استقلال اقتصادی زن، امری مسلم و متعلق به خود اوست. 

بالا رفتن سطح استاندارد‌های جنسی 

درجوامع غربی، دردسترس بودن زنان بی‌حجاب ورفتار‌های غیرطبیعی آنان سبب شده که مردان به تدریج ازآن‌ها رویگردان و حتی متنفر شوند. در واقع دیدن سطح بالایی از بی بندوباری و جذابیت‌های زنان برای مردان به عادت تبدیل شده، چون مردان روزانه با تعداد زیادی از زنان بی حجاب رو‌به‌رو می‌شوند و این تقاضای روحی، روانی و جنسی آنها را بالامی‌برد وطالب سطح جدید، متنوع و بی‌بندوبارتر ازوضعیت موجودشان می‌شوند. این موضوع باعث شده تا مردان برای ارضای غریزه جنسی خود به همجنسان خود روی آورند. سردی و بی‌مهری مردان نیز سبب شده تا زنان نیزبه همجنسان خودروی آورندکه همجنس بازی یکی ازمشکلاتی است که تمدن غرب با آن دست و پنجه نرم می‌کند، اما در اسلام همه نیاز‌ها و تامین آنها باید در مسیر تعالی و سعادتمندی انسان باشد نه این که همه فکر وذکر افرادبرای تامین نیاز‌های جنسی که به صورت عطش جنسی درآمده، صرف شود. به گفته کشوری، آزادی‌های جنسی نامشروع، موجب شده پیمان اخلاقی و زناشویی همسران و به عبارتی بنیان خانواده از بین برود و سبب به وجود آمدن پیامد‌های ناگواری مانند سقط جنین، بچه‌های نامشروع، خشونت و تجاوز به زنان، خروج از مرز اعتدال در پرداختن به نیاز‌های جنسی و... شود. کم شدن و سیر نزولی جمعیت نیز یکی دیگر ازمعضلات چنین جوامعی است و هنگامی اتفاق می‌افتد که نسل موجود به دلایل تمایل نداشتن به تشکیل خانواده و فرزنداوری و ترویج روابط نامشروع جنسی و... تمایلی به تولید نسل جدید نداشته باشد. در این‌گونه جوامع تعداد سالمندان و سالخوردگان نسبت به درصد کودکان و نوجوانان بیشتر می‌شود.

منبع: جام‌جم

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • حجاب، مسیر مصلحت جامعه
  • مورایس: با افتخار یک مسلمان هستم
  • چرا غرب دنبال ترویج بی‌بند‌وباری در ایران است؟
  • مورایس: با افتخار یک مسلمان هستم + فیلم
  • حج آغاز راهی طولانی برای گسترش معنویت در جامعه است
  • منتظری: حجاب در ایران قانون است؛ همه باید از آن پیروی کنند، حتی کسانی که مسلمان هم نیستند
  • کارگران نقش مهمی در استقلال اقتصادی کشور دارند
  • حجاب در ایران قانون است؛ همه باید از آن پیروی کنند، حتی کسانی که مسلمان هم نیستند
  • حضرت فاطمه زهرا (س) و مادران شهدا الگوی دختران جامعه است
  • از تولید مسکن تا آخرین وضعیت ابر پروژه باغ راه حضرت فاطمه