Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-27@19:36:35 GMT

بیماری‌هایی که دهان را بد بو می‌کند

تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۰۲۷۶۷

بیماری‌هایی که دهان را بد بو می‌کند

بوی بد دهان همیشه ناشی از مسواک نزدن و رسیدگی نکردن به آن نیست. بعضی از بیماری‌ها را می‌توانید با بد بو شدن دهانتان تشخیص دهید. در ادامه به شما خواهیم گفت که بوی بد دهان نشانه ابتلا به این بیماری‌ها می‌باشد.

عواملی که باعث بوی بد دهان می‌شوند

بوی بد دهان

علت بوی بد دهان به طور کلی می‌تواند ناشی از وجود ۹ نوع بیماری در داخل بدن باشد، ولی متاسفانه اکثر افراد ان را به عفونت دهان و گلو نسبت می‌دهند و به علت اصلی آن توجهی نمی‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنا بر تحقیقی که در ماه آوریل ۲۰۱۵ در مجله Gum به چاپ رسیده با استفاده از بوی دهان می‌توان حتی سرطان معده را در مراحل اولیه شناسایی کرد.

علت بوی بد دهان و سرطان معده

از آنجایی که آندوسکوپی یک روش تهاجمی است، در ایالات متحده این روش به عنوان یک روش روتین برای تشخیص سرطان معده تلقی نمی‌شود، اما با گسترش تکنولوژی تست نفس، تحول بزرگی در تشخیص سرطان معده به وجود خواهد آورد.

محققان در یک بررسی، نفس ۴۸۴ نفر را مورد آزمایش قرار دادند. پیش از بررسی نفس، از این افراد خواسته شد که به مدت ۱۲ ساعت غذایی نخورند و حداقل ۳ ساعت پیش از آزمایش، از سیگار کشیدن خودداری کنند. ۹۹ نفر از این شرکت کنندگان قبلاً مبتلا به سرطان معده بودند، اما درمان این بیماری را هنوز شروع نکرده بودند. پس از آن محققان توانستند مراحل اولیه سرطان معده را با استفاده از تست تنفس تشخیص دهند.

سرطان ریه

به طور معمول آسیب شناسان از طریق بافت برداری و اسکن‌های فراصوتی سرطان ریه را تشخیص می‌دهند، اما بر اساس تحقیقی که در سال ۲۰۱۳ انجام شده است استفاده از آزمایش‌های تنفس، هم ارزان‌تر و هم بدون درد است. محققان دانشگاه لاتویا با استفاده از بینی الکترونیکی، نفس ۴۷۵ نفر را مورد بررسی قرار دادند. این شرکت کننده‌ها شامل ۲۵۲ بیمار مبتلا به سرطان ریه، ۲۲۳ بیمار مبتلا به مشکلات ریوی مختلف و افراد سالم (۲۶۵ سیگاری و ۲۱۰ غیرسیگاری) بودند.

نتایج این تحقیق نشان داد ۱۲۸ نفر از غیرسیگاری‌ها مبتلا به سرطان ریه هستند. علاوه بر این ۵ نفر دیگر از غیرسیگاری‌ها نیز مبتلا به سرطان ریه هستند، اما در حقیقت این تشخیص اشتباه بود. بررسی یافته‌ها در میان افراد سیگاری نشان دادند ۱۱۴ نفر از آن‌ها مبتلا به سرطان ریه هستند. این بینی الکترونیکی تنها در تشخیص بیماری ۵ نفر از این سیگاری‌ها دچار اشتباه شده بود.

سکته قلبی

بر اساس تحقیقی که در ماه مارس ۲۰۱۳ در مجله کالج آمریکایی کاردیولوژی به چاپ رسیده است، محققان توانستند با یک آزمایش نفس ساده، بیمارانی را شناسایی کنند که از سکته قلبی رنج می‌برند.

محققان کلینیک کلیولند نمونه‌های نفس ۴۱ بیمار را جمع آوری کردند. ۲۵ نفر از این بیماران دچار سکته قلبی شده بودند و ۱۶ نفر از آن‌ها از دیگر مشکلات قلبی رنج می‌بردند و هیچ نشانی از سکته قبلی در آن‌ها نبود. این محققان با استفاده از طیف سنجی توده‌ای تنفس، این افراد را مورد بررسی قرار دادند تا نشانه‌های مولکولی و شیمایی سکته قلبی را بیابند.

در ظرف دو ساعت، آزمایش تنفس به درستی بیماران مبتلا به سکته قلبی را از بیماران مبتلا به دیگر مشکلات قلبی تشخیص داد.

دیابت

اگر دیابت خود را کنترل نکنید، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری لثه و دهان خشک خواهید بود. هنگامی که سطح قند خون ثبات خوبی نداشته باشد، بدن تضعیف شده و قادر به مبارزه با باکتری‌هایی که موجب عفونت‌های لثه می‌شوند نخواهد بود. همین عفونت‌ها موجب بوی بد به دهان نیز می‌شوند.

اما بوی میوه یا بویی شبیه به استون دهان می‌تواند نشان دهنده یک یاز عوارض خطرناک دیابتی یعنی کتواسیدوز دیابتی (Diabetic ketoacidosis) باشد. وقتی که بدن انسولین کافی ندارد، در عوض از اسید‌های چرب برای تولید انرژی استفاده می‌کند. این کار باعث تولید کتون‌های اسیدی در بدن می‌شود که از محصولات جانبی متابولیسم چربی است. این اسید‌ها که شامل استون، هیدروکسیبوتیرات و استواستات است می‌توانند در خون جمع و منجر به کمای دیابتی یا مرگ شوند.

نارسایی کلیه

بوی مثل مهی دهان همواره به دلیل خوردن غذای دریایی نیست بلکه دهانی که بوی ماهی، بوی شبیه به ادرار یا بوی چیزی شبیه به آمونیاک می‌دهد نشان دهنده نارسایی کلیه است. وظیفه کلیه‌ها این است که با تولید ادرار، مواد شیمیایی سمی را از بدن بزداید. در نارسایی کلیه که معروف به بیماری کلیوی مرحله نهایی نیز است، کلیه‌ها آنقدر آسیب می‌بینند که قادر به تصفیه خون از مواد سمی و فضولات نیستند.

وقتی که چنین اتفاقی می‌افتد، مواد سمی خطرناک و فضولات از خون تخلیه نشده و درون بدن جمع می‌شوند و تقریباً هر بخش بدن را تحت تأثیر قرار می‌دهند. بوی مثل ماهی دهان وقتی اتفاق می‌افتد که نارسایی کلیه بر سیستم تنفسی تأثیر می‌گذارد و مشکلات تنفسی را موجب می‌شود.

قطع تنفس در خواب

بوی بد دهان که پس از خواب شبانه رخ می‌دهد امری طبیعی است، زیرا در طول خواب، تولید بزاق کاهش می‌یابد و در نتیجه برای باکتری‌های تولیدکننده بود فرصتی ایجاد می‌شود تا تکثیر و رشد کنند، اما تولید کم بزاق در طول شب گاهی اوقات می‌تواند به این دلیل باشد که دهان خود را برای مدت طولانی باز نگه داشته اید.

افرادی که دچار اختلالات خواب مانند قطع تنفس در خواب و خرخر کردن هستند، برای تنفس از بینی خود دچار مشکل می‌باشند و در نتیجه از دهان خود تنفس می‌کنند و این کار باعث بوی بد دهان خود تنفس می‌کنند و این کار باعث بوی بد دهان می‌شود.

باکتری

هلیکوباکتر پیلوری، یک باکتری است که می‌تواند موجب شکل گیری زخم و سرطان معده شود. در حقیقت، نتایج یک مطالعه نشان داد که ۸۷ درصد از افراد مبتلا به بوی بد دهان به این باکتری نیز آلوده بوده اند.

نارسایی کبدی

نفس بدبو می‌تواند نشانه‌ای از عملکرد ضعیف کبد باشد، زیرا این اندام مسئولیت تجزیه چربی در بدن و استخراج مواد مضر از خون را بر عهده دارد.

هنگامی که بدن قادر به سوخت و ساز چربی نیست و ناخالصی‌ها در خون افزایش می‌یابند، این شرایط می‌تواند باکتری‌های موجود در دهان را افزایش دهد، که بوی نامطبوعی را تولید می‌کنند.

فتور هپاتیکوس، یک رایحه کپکی و از نشانه‌های مرحله نهایی نارسایی کبدی است.

منبع: برنا

منبع: پارسینه

کلیدواژه: بیماری بوی بد دهان سرطان سکته قلبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۰۲۷۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شود

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، زهرا سیدمعلمی گفت: سلامت دهان ودندان به نوعی سرمنشاء سلامتی جسم، روح و روان است و حتی در سلامت اجتماعی نیز نقش آفرین بوده و می‌تواند در روابط اجتماعی افراد را تقویت یا در آن اختلال ایجاد کند.

وی افزود: امسال تمرکز ما این است که از تمام حوزه‌ها و رده‌های بهداشتی و درمانی برای بهبود سلامت دهان و دندان مردم استفاده کنیم. از بهورز در روستا‌ها تا مراقبان سلامت در شهرها، پزشکان و کارشناسان بهداشتی در تمام مراکز متعلق به حوزه سلامت می‌توانند به ما در این عرصه کمک کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان این که عواملی که می‌توانند در ناحیه دهان و دندان بیماری ایجاد کنند می‌توانند در بقیه قسمت‌های بدن نیز ایجاد بیماری کنند، اظهار کرد: به عنوان مثال بین بیماری‌های شدید لثه و دیابت ارتباط وجود دارد. این دو بیماری بر یکدیگر اثرگذار هستند. همچنین بین بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های دهان و دندان و لثه ارتباط وجود دارد.

سیدمعلمی یادآور شد: مادر باردار نیز می‌تواند برای جنین و نوزادش از طریق بیماری‌های دهان و دندان مشکلاتی ایجاد کند؛ بنابراین سلامت دهان و دندان به سلامت سایر قسمت‌های بدن کمک شایانی می‌کند.

وی افزود: بنابراین نقش مشترک تمام افراد درگیر بهداشت و درمان در سلامت دهان و دندان مشهود است و این مساله تنها وظیفه بهداشت کاران دهان و دندان و دندانپزشکان نیست.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از اهداف مشخص ما در سال جاری این است که از دیدگاه عامل خطر مشترک، یعنی توجه به عواملی که هم بیماری‌های دهان را ایجاد می‌کنند و هم بیماری‌های دیگر را، به مساله بهداشت دهان و دندان بپردازیم.

وی خاطرنشان کرد: البته در این راستا نقش ویژه متوجه بهداشت کاران و مراقبان سلامت دهان و دندان و دندانپزشکانی است که در بخش‌های دولتی و خصوصی کار می‌کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با اعلام این که ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت «پویش سلامت دهان و دندان» با هدف افزایش آگاهی عمومی در سلامت دهان و دندان در سطح کشور برگزار می‌شود، گفت: در این سه روز برنامه‌های مختلفی برای دانش آموزان، مدارس و جامعه برگزار خواهیم کرد که شناساندن عوامل سلامت و بیماری دهان و دندان از جمله مهم‌ترین برنامه‌های این پویش خواهد بود.

سیدمعلمی در پایان دندانپزشکان بخش خصوصی و دولتی را به همکاری در این پویش برای آموزش و ارتقای سلامت دهان و دندان مردم دعوت کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شانس درمان کودکان مبتلا به سرطان در ایران ۷۰ درصد است
  • لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند
  • برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شود
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در مشهد