Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کردستان معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان با اشاره به اینکه بز" مرخز" جزو ذخایر ژنتیکی کشور بوده حفاظت از آن ضروری است، گفت: حفظ نژاد بز مرخز در استان کردستان یکی از اولویت های سازمان جهادکشاورزی است که ایستگاه هایی برای حفاظت از این دام در حال انقراض ایجاد شده که نیازمند تامین اعتبار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ذکریایی نژاد در جلسه تدوین برنامه حفاظت، پرورش و توسعه بز مرخز در کردستان اظهار کرد: نگهداری و پرورش بز مرخز در حال حاضر در ۲ ایستگاه جهاد کشاورزی استان کردستان با ظرفیت ۵۰۰ راس انجام می گیرد.

وی افزود: امروز در جهان برای حفظ نژادهای مختلف و خصوصا آن هایی که در حال انقراض هستند اهمیت زیادی قائل می شوند، در این راستا حفظ نژاد بز مرخز هم در استان کردستان یکی از اولویت های سازمان جهادکشاورزی است که ایستگاه هایی برای حفاظت از این دام در حال انقراض ایجاد شده که نیازمند تامین اعتبار است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان ضمن اشاره به فعالیت های صورت گرفته توسط این معاونت برای جلوگیری از انقراض این گونه و ترغیب دامداران برای احیاء مجدد و پرورش بز مرخز، بیان کرد: برای جلوگیری از انقراض بز مرخز تا کنون اقداماتی صورت گرفته که شامل ارائه تسهیلات با سود کم برای تشویق پرورش دهندگان بز مرخز، هماهنگی با منابع طبیعی و حل مشکل دامداران در رابطه با سرشاخه زنی درختان برای خوراک زمستانه اینگونه دام ها، دیدار چهره به چهره و شنیدن مشکلات و مسایل پیش روی پرورش دهندگام این نژاد، تهیه نهاده های دامی مانند سبوس و ... برای پرورش دهندگان، شناسایی دامداران مذکور و بررسی امار تعداد گله های موجود در سطح شهرستان، هماهنگی با دامپزشکی برای اولویت قرار گرفت در واکسیناسیون، سم پاشی و انگل زدایی مکان نگهداری دام ها و همچنین یکدست کردن گله های بز مرخز و جلوگیری از مختلط شدن آنها با سایر گونه ها برای حفظ گونه است.

ذکریای نژاد ذکر کرد: یکی دیگر از فعالیت ها در راستای حفاظت از بز مرخز اجرایی کردن طرح کشت و تولید آزمایشگاهی جنین بز مرخز بوده که برای تمامی گونه های دامی می توان استفاده کرد. 

وی خاطرنشان کرد: حمایت از گله های مردمی از نظر اقتصادی و کارشناسی، تبادل دام نر در گله های مردمی و ایستگاه های حمایتی، تامین اعتبار برای گله های مردمی، حفظ ایستگاه های دامپروری، پیگیری تسهیلات بلاعوض برای پرورش این نژاد با ارزش می تواند راهکارهای موثری در حفظ و پرورش این گونه دامی باشد. 

 معاون بهبود تولیدات دامی در پایان یادآور شد: حفاظت و توسعه پرورش بز مرخز، همکاری تمامی بخش های مراکز تحقیقاتی، دانشگاه ها و بخصوص سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان می طلبد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: حفاظت جهاد كشاورزي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۰۴۰۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۷ درصدی درآمدگمرکات مازندران از تجارت خارجی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، امیرجمشیدی گفت: در فروردین ماه ۱۴۰۳، ۴۳۵ هزار و ۲۲۹ تن کالا به ارزش۱۵۵میلیون و ۶۲۴ هزار دلار از طریق گمرکات مازندران وارد کشور شد.

وی اظهار داشت: ذرت دامی با ارزش ۹۶ میلیون دلار، جو دامی با ارزش ۲۰ میلیون دلار، چربی‌ها و روغن‌های حیوانی و نباتی با ۲۵ میلیون دلار، کک نفتی با ارزش ۳ میلیون دلار و چوب با۳ میلیون دلار مهم‌ترین اقلام عمده وارداتی به گمرکات مازندران در مدت یادشده هستند.

جمشیدی بیان داشت: امارات حدودا ۲۲۶ هزار تن کالا به ارزش ۷۸ میلیون دلار، روسیه ۷۷ هزار تن کالا به ارزش ۳۴ دلارمیلیون، ترکیه با ۱۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۳۱ میلیون دلار، انگلستان با سه هزار تن کالا به ارزش ۳ میلیون و ۵۹۱ هزار دلار و سنگاپور با ۸ هزار تن کالا به ارزش ۲میلیون دلار پنج کشور اول طرف معامله در حوزه واردات به گمرکات مازندران بودند که در مجموع ۴۱۵ هزار تن از وزن و ۱۴۹ میلیون دلار از ارزش کالا‌های وارداتی گمرکات مازندران در فروردین ماه سال‌جاری مربوط به این کشور‌ها است.

وی افزود: واردات کالا از این پنج کشور ۹۵ درصد از کل وزن و ۹۶درصد از کل ارزش واردات گمرکات مازندران را دربرمی‌گیرد.

جمشیدی با اشاره به واردات کالا‌های اساسی از گمرکات مازندران اظهار داشت طی این مدت ۴۱۳ هزارتن کالای اساسی شامل ذرت دامی، جو دامی، چربی‌ها وروغن‌های حیوانی و نباتی و خوراک آماده دام به ارزش ۱۴۲ میلیون و ۶۶۶ هزار دلار از طریق کمرکات نوشهر، امیرآباد و فریدونکنار وارد کشور شده که از نظر وزنی ۶۳ درصد و از نظر ارزشی ۲۷درصد رشد را نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ نشان می‌دهند.

دیگر خبرها

  • آینده‌نگری در ورزش برای پرورش استعدادها ضروری است
  • تسهیل سرمایه گذاری در بخش دامپروری با اصلاح جرائم بهداشتی
  • تأسیس بانک ذخایر دریایی ایران به مناسبت روز ملی خلیج فارس
  • بانک ذخایر دریایی افتتاح شد
  • توجه به نیاز کارگران امری ضروری است
  • تربیت شدگان مکتب اسلام بهترین ذخایر آن هستند
  • ۲ هزار قطعه ماهی زینتی از مرز مهران به عراق صادر شد
  • خود مراقبتی در فضای مجازی امری ضروری است
  • ۴۱۳ هزار تن کالاهای اساسی به مازندران وارد شد
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمدگمرکات مازندران از تجارت خارجی