Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از یورونیوز،  به گفته کارشناسان شرکت لئولب آمریکا، سرعت این دو ماهواره در لحظه برخورد احتمالی ۳۲ هزار و ۸۰۰ مایل بر ساعت است و اگر این دو ماهواره با هم تصادف کنند، قطعات جدا شده آنها ممکن است به سایر ماهواره‌هایی که در اطراف جو زمین در حرکت هستند، آسیب برسانند.

لئولب شرکت ارائه دهنده خدمات مکان‌یابی ماهواره‌ای برای عملیات فضایی در اطراف جو زمین پیش‌بینی کرده است که اگر امشب تصادفی روی دهد، محل آن در ارتفاع ۵۰ تا ۱۰۰ پا از زمین و زمان آن حدود ۱۸ و ۹ دقیقه به وقت محلی خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از تخصص‌های اصلی این شرکت کنترل فضاپیماها و اشیا پرنده در مدارهای دور زمین و پیش‌بینی برخورد احتمالی آنهاست.

یکی از این دو ماهواره، «ماهواره نجومی فرو سرخ» یا آی‌آرای‌اس نام دارد که در سال ۱۹۸۳ به جو زمین فرستاده شده و حامل نخستین تلسکوپ فضایی فرو سرخ است که تنها کمتر از یک سال کار کرد.

ماهواره دیگر «جی‌جی‌اس‌ای-»۴ (یا ماهواره تثبیت شعاع گرانشی) نام دارد که یک ماهواره تحقیقاتی متعلق به نیروی هوایی ارتش آمریکاست و در سال ۱۹۶۷ به فضا فرستاده شده است. سازمان فضانوردی آمریکا، ناسا می‌گوید این ماهواره به هدف تحقیق در مورد اصول طراحی فضاپیماها به فضا فرستاده شده است.

دن سپرلی، مدیر شرکت لئولب با اعلام این که احتمال برخورد کامل و به اصطلاح شاخ به شاخ شدن دو ماهواره اندک است می‌افزاید که با این حال پیش‌بینی دقیق جزئیات برخورد احتمالی دو شئ کوچک از این فاصله دور مقدور نیست.

سپرلی در مصاحبه‌ای گفت که اگر این دو ماهواره با هم برخورد کنند هزاران قطعه از آنها برای چندین دهه در مدار باقی خواهد ماند. وی افزود: «برخورد این دو سبب تشکیل ابری از بقایای شکسته آنها خواهد شد و از آنجا که این ابر تهدیدی برای سایر فضاپیماهاست، سایر ماهواره‌ها مجبور خواهند شد حتی‌الامکان مدار خود را عوض کنند. هر گونه تلاشی از این نوع سبب تشکیل کمربندی از قطعات خرد شده در دورتادور جو زمین می‌شود.»

لئولب برای پایش حرکت ماهواره‌ها و اجرام آسمانی از شبکه‌ای از رادارهای ویژه استفاده می‌کند که روی زمین قرار دارند.

کد خبر 481248 برچسب‌ها ماهواره

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ماهواره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۰۶۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برقراری اولین ارتباط بلوتوثی با زمین

یک استارت‌آپ فضایی در تازه‌ترین تحقیقات خود توانست ارتباط اولین ماهواره خود را با بلوتوث انجام دهد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، اتصال ماهواره‌ها به یکدیگر به کمک بلوتوث جدیدترین موضوعی است که شرکت هابل نتورک روی آن متمرکز شده است. در حال حاضر، ارتباط و اتصال ماهواره‌های فضایی از طریق فرکانس‌های رادیویی انجام می‌شود، اما هابل نتورک به‌تازگی اعلام کرده که از فناوری بلوتوث برای برقراری ارتباط با یک ماهواره کمک گرفته است.

هابل نتورک که یک استارت‌آپ مستقر در سیاتل است، در ماه مارس امسال دو ماهواره خود را به کمک اسپیس‌ایکس به فضا پرتاب کرد. از آن زمان، این شرکت تأیید کرد که سیگنال‌هایی را از تراشه‌های بلوتوث ۳.۵ میلی‌متری ماهواره‌ها از فاصله بیش از ۶۰۰ کیلومتری دریافت کرده است.

هابل مدعی است به کمک این امکان می‌توان کاربردهای بسیاری را در زمینه لجستیک بهبود داد. ردیابی حیوانات و مدیریت آن‌ها، پایش وضعیت خاک یا منابع طبیعی در نقاط مختلف، ردیابی خودرو و کودکان از کاربردهایی است که هابل به آن‌ها اشاره می‌کند.

با این حال استفاده از فناوری بلوتوث در طراحی دستگاه‌ها و وسایل متصل موضوع جدیدی نیست. این شرکت می‌گوید که دستگاه‌های IoT (اینترنت اشیا) موجود، مصرف انرژی زیادی دارند و کارکرد آن‌ها پرهزینه است. از طرفی این دستگاه‌ها و وسایل، فاقد اتصال جهانی هستند. امروزه این محدودیت‌ها در دستگاه‌های دارای بلوتوث، بسیاری از صنایع را از استفاده از اینترنت اشیا برای کسب‌وکار خود باز می‌دارد.

هابل نتورک جهت فراهم‌سازی بستر سخت‌افزاری مناسب برای اتصال بلوتوث ماهواره‌ای آنتن خاصی نیز طراحی کرد که امکان نصب آن روی ماهواره‌های کوچک وجود دارد. عملکرد این آنتن تقریباً مشابه با ذره‌بین است و می‌تواند با تقویت سیگنال، ارتباط ماهواره‌ای با تراشه بلوتوث دستگاه‌های رایج را ممکن سازد.

این استارت‌آپ قصد دارد در تابستان امسال، سومین و چهارمین ماهواره خود را مجدداً با اسپیس‌ایکس به فضا پرتاب کند. هابل فصد دارد یک شبکه از ۳۶ ماهواره در فضا تشکیل دهد که نام آن را «صورت فلکی بتا» نامیده است. این ۳۶ ماهواره که طبق برنامه‌ریزی‌ها تا ۲۰۲۶ به فضا خواهند رفت، تقریباً ۲ تا ۳ ساعت در روز از هر نقطه‌ای در جهان با زمین ارتباط برقرار خواهند کرد.

منبع: فارس

کد خبر 750448

دیگر خبرها

  • اعطای جایزه البرز به پدر ماهواره ایران و پدر پیوند کبد
  • آغاز فعالیت نخستین ماهواره اندازه‌گیری باران
  • سیاره مشتری ممکن است عامل وجود ماه زمین باشد
  • این فناوری زمین را از گزند سیارک ها حفظ می کند
  • تصاویری خیره‌کننده از فوران‌های خورشیدی
  • ارتباط بلوتوثی با فضا برقرار شد
  • اطلاعات نامطمئن جیمزوب از حیات فرازمینی
  • ده نشانه بحث‌برانگیز از وجود حیات فرازمینی
  • پاکسازی زباله‌های فضایی با کمک فناوری ژاپنی
  • برقراری اولین ارتباط بلوتوثی با زمین