Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی، هر چند که روند نرخ تورم در چهار ماه گذشته نزولی شده و طبق آخرین آمار این نرخ در دی ماه سال جاری 38.6 درصد گزارش شده است اما گزارش نرخ تورم سالانه نمی تواند به تنهایی بیانگر اوضاع مردم باشد و بیشتر مردم، نرخ تورم را با افزایش یا کاهش قیمت اقلام خوراکی می سنجند. به همین منظور در این مطلب به بررسی وضعیت قیمتی کالاهای خوراکی در دی ماه سال جاری خواهیم پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به تازگی مرکز آمار ایران، گزارش متوسط قیمت اقلام خوراکی در دی ماه سال جاری را منتشر کرده است. بررسی ها نشان می دهند که رشد قیمت کالاها برخلاف ماه های ابتدایی سال جاری به زیر 100 درصد رسیده است.

گوجه فرنگی رکورددار رشد قیمت

بررسی ها نشان می دهد که رشد قیمت گوجه، چای خارجی و پیاز در دی ماه سال جاری در مقایسه با ماه مشابه سال قبل بیش از 50 درصد بوده است. قیمت گوجه فرنگی با رشد 92.1 درصدی در یک سال گذشته رکوردار افزایش قیمت در بین کالاهای خوراکی است و پس از آن قیمت چای خارجی با 87.1 درصد و قیمت پیاز با 66.6 درصد افزایش در رتبه های بعدی بدین لحاظ قرار دارند.

رشد قیمت 14 قلم کالای خوراکی بین 10 تا 50 درصد بوده است

نمودار زیر رشد قیمت اقلام خوراکی را نشان می دهد که در دی ماه سال جاری در مقایسه با دی ماه سال گذشته قیمت آن ها  بین 10 تا 50 درصد رشد داشته است. همان گونه که ملاحظه می شود قیمت برنج ایرانی درجه یک با رشد 45 درصدی صدرنشین این دسته بندی است. بعد از آن نیز خیار با رشد قیمت 44.5 درصدی و شکر با رشد قیمت 40.5 درصدی در رتبه های بعدی قرار دارند.

رشد قیمت کدام کالاها بین 1 تا 10 درصد بوده است؟

رشد سه قلم کالا هم در دی ماه سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بین 1 تا 10 درصد بوده است. این سه قلم کالا عبارت بوده اند از: موز با رشد قیمت 8.2 درصد، برنج خارجی درجه یک با رشد قیمت 5.8 درصد و کره پاستوریزه با رشد قیمت 2.3 درصد.

سیب درختی در مقایسه با دی ماه سال گذشته 15 درصد ارزان تر شد

بررسی گزارش متوسط قیمت اقلام خوراکی در مناطق شهری در دی ماه سال جاری نشان می دهد که قیمت برخی از کالاها در مقایسه با دی ماه سال گذشته کاهش یافته و یا به عبارت بهتر ارزان تر شده است. بررسی ها نشان می دهد که قیمت یک کیلو سیب زرد در دی ماه سال جاری در مقایسه با دی ماه سال 97 با رشد منفی 15.2 درصد رو به رو بوده است یا به عبارت بهتر سیب زرد 15.2 درصد نسبت به دی ماه سال گذشته ارزان تر شده است. همچنین رب با رشد قیمت منفی 7.9 درصد، گوشت مرغ با رشد قیمت منفی 1.8 درصد و قیمت تخم مرغ با رشد منفی 0.1 درصد در رتبه های بعدی قرار دارند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: ایام فاطمیه حمله به آرامکو حسن باقری معامله قرن کروناویروس علی دیواندری محمدرضا شجریان سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر تورم کالای خوراکی گوجه فرنگی پیاز شیر ایام فاطمیه حمله به آرامکو حسن باقری معامله قرن کروناویروس علی دیواندری محمدرضا شجریان سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۰۹۳۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت سدهای کشور پس از بارش‌های اخیر | هنوز ۱۱ استان دچار کم بارشی هستند

به گزارش همشهری آنلاین، حجم آب موجود مخازن سدهای کشور با یک درصد رشد از ۳۱.۹۷ میلیارد مترمکعب در سال گذشته به ۳۲.۳۹ میلیارد مترمکعب در سال آبی جاری رسیده است.

بر اساس تازه‌ترین گزارش شاخص‌های مهم آب و برق (بارش و سدها) شرکت مدیریت منابع آب ایران، ورودی مخازن سدهای کشور از ابتدای سال آبی تا امروز (۱۶ اردیبهشت) ۲۸.۶۹ میلیارد مترمکعب به ثبت رسیده است، این در حالی است که این عدد در سال گذشته برابر با ۳۰.۳۲ میلیارد مترمکعب بوده است که نشان از کاهش ۵ درصدی ورودی سدهای کشور دارد.

اما از ابتدای سال آبی جاری تا کنون میزان خروجی سدهای کشور به ترتیب در سال جاری و سال گذشته ۱۷.۹۸ میلیارد مترمکعب و ۱۷.۴۴ میلیارد مترمکعب به ثبت رسیده است که بیانگر رشد ۳ درصدی است.

حجم آب موجود مخازن سدهای کشور با یک درصد رشد از ۳۱.۹۷ میلیارد مترمکعب در سال گذشته به ۳۲.۳۹ میلیارد مترمکعب در سال آبی جاری رسیده است و در مجموع میزان پرشدگی سدهای کشور ۶۵ درصد تخمین زده شده است.

بارش‌های اخیر پرشدگی سدهای کشور را چند درصد افزایش داد؟

ارتفاع ریزش‌های جوی کشور نیز معادل ۲۱۹.۲ میلی‌متر است، این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه دراز مدت (۲۲۱.۳ میلی‌متر) یک درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (۱۸۸.۱ میلی‌متر) ۱۷ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

این گزارش حاکی است بر اساس شاخص اختلاف سال آبی جاری با متوسط دراز مدت (۵۵ سال) میزان بارندگی‌ها در این بازه زمانی در سیستان و بلوچستان ۶۹ درصد، یزد ۵۶ درصد، خراسان جنوبی ۲۷ درصد و ایلام ۲۴ درصد افزایش یافته است.

این در حالی است که کم بارشی گریبانگیر ۱۱ استان بوده و از جمله قزوین ۲۸ درصد، تهران ۲۴ درصد، خراسان رضوی ۲۴ درصد، سمنان ۲۲ درصد و زنجان ۲۰ درصد کاهش داشته است.

کد خبر 849461 منبع: ایسنا برچسب‌ها خبر مهم آب و هوا - ایران باران سد

دیگر خبرها

  • سفر به کدام کشورها برایمان ارزان‌تر تمام می‌شود؟
  • اوضاع آب کدام استان‌ها خوب نیست؟ 
  • افزایش ۱۵۸ درصدی میانگین قیمت یک متر خانه در تهران/ گران‌ترین و ارزان‌ترین خانه‌ها در کدام مناطق پایتخت معامله می‌شود؟
  • سکه و طلا در بازار تهران ارزان تر شد
  • ثبات در بازار مرغ همدان با قیمت ۲۰ درصد ارزان‌تر از سال قبل
  • وضعیت سدهای کشور پس از بارش‌های اخیر | هنوز ۱۱ استان دچار کم بارشی هستند
  • کم بارشی کماکان گریبانگیر ۱۱ استان
  • بیش‌از ۱۲۰ میلیون لیتر سوخت هوایی در کشور توزیع شد
  • پس از بارش های اخیر همچنان۱۱ استان درگیر کم بارشی
  • قیمت سکه و طلا امروز ۱۶ اردیبهشت؛ سکه ۴۰۰ هزار تومان ارزان شد