Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-26@21:03:39 GMT

«فلسطین» فروشی نیست

تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۱۰۱۶۶

«فلسطین» فروشی نیست

 طرح سازش، موسوم به معامله قرن، روز سه‌شنبه توسط دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا رونمایی شد. با اجرای این طرح، پایتختی قدس از فلسطینی‌ها سلب و حاکمیت رژیم صهیونیستی بر بخش اعظم کرانه باختری به رسمیت شناخته خواهد شد و آوارگان فلسطینی از حق بازگشت محروم می‌شوند. اجرای طرح معامله قرن به‌نوعی تمامی کشورهای منطقه را تحت تأثیر قرار می‌دهد و سیطره و حاکمیت نامشروع رژیم صهیونیستی را بر فلسطین تثبیت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مینا افرازه/

 طرح سازش، موسوم به معامله قرن، روز سه‌شنبه توسط دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا رونمایی شد. با اجرای این طرح، پایتختی قدس از فلسطینی‌ها سلب و حاکمیت رژیم صهیونیستی بر بخش اعظم کرانه باختری به رسمیت شناخته خواهد شد و آوارگان فلسطینی از حق بازگشت محروم می‌شوند. اجرای طرح معامله قرن به‌نوعی تمامی کشورهای منطقه را تحت تأثیر قرار می‌دهد و سیطره و حاکمیت نامشروع رژیم صهیونیستی را بر فلسطین تثبیت می‌کند.

 این طرح در حالی از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی رونمایی شد که مسئولان و رهبران فلسطینی به‌شدت آن را محکوم و همچنین بسیاری از دولت‌های منطقه ازجمله جمهوری اسلامی ایران با این طرح مخالف‌ هستند؛ اما اقدام شتاب‌زده آمریکایی‌ها در رونمایی از این طرح همزمان با تحولات اخیر منطقه‌ای و اقدامات ضدآمریکایی محور مقاومت، بی‌ارتباط نیست و همین موضوع احتمال اجرای سریع طرح را به دلیل فشارهای رژیم صهیونیستی و تزلزل موقعیت آمریکایی‌ها در غرب آسیا پس از تحولات اخیر را شدت می‌بخشد. علاوه بر این، دیدار روز دوشنبه «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با «دونالد ترامپ» نیز در همین راستا صورت گرفت و در این دیدار درباره کشورمان و ضرورت متوقف کردن ستیزه‌جویی ایران و همچنین تلاش‌های ایران برای اتمی شدن و ضرورت ادامه فشار به ایران نیز در همه جبهه‌ها صحبت‌هایی مطرح شده است.

ظریف: پرچمداران دموکراسی راهکار ایران را بپذیرند

جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان محور جبهه مقاومت و یکی از دولت‌های همواره مدافع حقوق فلسطینیان در برابر رژیم صهیونیستی مطرح بوده و راهبرد کشورمان در برابر حل مسئله فلسطین، تأکید بر دموکراسی و تعیین سرنوشت این کشور توسط تمامی گروه‌ها و جریان‌های داخلی آن است. «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران طرح سازش موسوم به «معامله قرن» را از پیش شکست‌خورده توصیف کرد و با یادآوری طرح پیشنهادی ایران برای حل مناقشه فلسطین گفت: «کسانی که خود را «پرچمداران دموکراسی» می‌خوانند، بهتر است به جای توهم «معامله قرن» - که از پیش شکست‌خورده است - راهکار دموکراتیک ایران که توسط آیت‌الله خامنه‌ای پیشنهاد شده را بپذیرند: یک همه‌پرسی که در آن همه فلسطینی‌ها (مسلمان، یهودی و مسیحی) در مورد آینده خود تصمیم بگیرند».

آینده‌ای محکوم به شکست

در همین راستا، جمهوری اسلامی ایران به‌تازگی طرح برگزاری همه‌پرسی برای حل مسئله فلسطین را که از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی در شانزدهمین نشست سران جنبش غیرمتعهدها در نهم شهریور ۱۳۹۱ مطرح شده (توسط تخت روانچی، نماینده دائمی ایران در سازمان ملل متحد) به عنوان یک سند بین‌المللی برای آنتونیو گوترش، دبیرکل این سازمان ارسال کرده تا در اختیار اعضای شورای امنیت قرار گیرد.

طرح دموکراتیک و راهبردی ایران در حالی مطرح می‌شود که طرح معامله قرن از سوی جبهه مقاومت و تقریباً همه گروه‌های فلسطینی از جمله حماس و سازمان جهاد اسلامی، مورد مخالفت قرار گرفته و رهبر معظم انقلاب نیز آینده این طرح را محکوم به شکست دانسته‌اند.

تحولات اخیر منطقه‌ای به رهبری ایران؛ دلیل تسریع در اعلام معامله قرن

سید هادی سید افقهی در تشریح علل اقدام آمریکا در طرح معامله قرن و راهبرد اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال حل مسئله فلسطین، به خبرنگار قدس گفت: ایران از همان ابتدا با طرح دو دولت در سرزمین فلسطین مخالف بود و محور مقاومت به رهبری ایران نیز هیچ مشروعیتی را برای رژیم صهیونیستی نمی‌شناسد و اصل وجود این رژیم نامشروع است؛ بنابراین امکان ندارد طرح دو دولت از سمت ایران پذیرفته شود. باید برای تمام ساکنان سرزمین فلسطین همه‌پرسی برگزار شود و از طریق آن تمامی مسلمانان و گروه‌های مسیحی، یهودی و اعراب نظر خود را بدهند که این سرزمین به چه شکلی و در قالب چه حاکمیت و تشکیلاتی تأسیس شود و هر نتیجه‌ای که از صندوق رأی بیرون آمد، همان ملاک عمل برای تمام ساکنان فلسطین باشد.

این کارشناس مسائل منطقه‌ای به قدس گفت: طرح برگزاری همه‌پرسی برای حل مسئله فلسطین، جزئیات بسیاری دارد که هنوز بخش اعظمی از مباحث این طرح برای جامعه جهانی تشریح نشده است. البته وزارت خارجه مکلف شد طرح رهبری را پیگیری و تکمیل کند و نسخه‌ای از طرح را برای چکش‌کاری بیشتر به سازمان ملل و گروه‌های فلسطینی ارائه دهد تا پس‌ازآن به‌عنوان طرح نهایی رأی‌گیری شود. بر اساس این طرح، ایران از یکسو به حضور مردم سرزمین‌های اشغالی در قالب یک دولت واحد فلسطینی متشکل از همه گروه‌ها مشروعیت می‌دهد و از سوی دیگر، بر اساس قوانین دموکراتیک و مقبول جامعه جهانی خواهان همه‌پرسی است تا مردم رأی خودشان را درباره سرزمین فلسطین ارائه دهند.

چرا معامله قرن در این زمان مطرح شد؟

وی همچنین افزود: یکی از انگیزه‌های تسریع در اعلام سناریوی معامله قرن، تحولات کنونی و آینده منطقه است. رهبری پس از شهادت سردار سلیمانی و همراهان وی فرمودند آمریکا باید از کل منطقه غرب آسیا خارج شود و نیروهای نظامی‌اش را بیرون ببرد. محورهای سخنان رهبری درواقع منجر به تعریف راهبردی مشخص برای تمام محور مقاومت شد و قطعاً بر اساس آن، منطقه غرب آسیا قبل و بعد از شهادت سردار سلیمانی یکسان نخواهد بود و تغییرات بزرگی در راه است. بسیاری از معادلات و رویارویی‌های منطقه‌ای تغییر می‌کند و محور مقاومت نیروها، برنامه و اتاق عملیات مشترک خود را منسجم و محکم‌تر خواهد کرد تا با حضور نظامی و امنیتی آمریکا در منطقه مبارزه کند.

سید افقهی ادامه داد: با توجه به اینکه این رویارویی‌ها با جبهه مقاومت کم کم آثار خودش را پس از ضربه تحقیرآمیز پایگاهشان در عین الاسد عراق و پس از آن لغو توافق‌نامه راهبردی آمریکا و عراق مبنی بر خروج نیروهای آمریکایی از خاک این کشور نشان می‌دهد و از سوی دیگر، سرنگونی هواپیمای سیا که احتمالاً طراح نقشه ترور سردار سلیمانی هم در آن حضورداشته، آمریکایی‌ها احساس می‌کنند که تغییرات سرانجام رخ خواهد داد و اگر آن‌ها عجله نکنند، ممکن است به پیاده‌سازی و اجرای معامله قرن نرسند.

این کارشناس منطقه‌ای معتقد است: همچنین، سعودی‌ها هم بسیار هراسناک هستند که اگر آمریکایی‌ها از منطقه خارج شوند، آن‌ها ناامن خواهند شد و کسی نیست که آن‌ها را در مقابل ایران و محور مقاومت حمایت کند؛ بنابراین همه این‌ها یعنی آمریکا، اسرائیل و عربستان دست‌به‌دست هم دادند و با شتاب بسیاری می‌خواهند به هر شکلی شده معامله قرن را به صاحبان اصلی فلسطین تحمیل و آن را پیاده کنند، درحالی‌که بعید می‌دانم آمریکا به این سادگی بتواند این طرح را در زمان نزدیک و بدون هیچ هزینه‌ای پیاده کند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: معامله قرن فلسطین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۱۰۱۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیانیه وزارت امور خارجه به مناسبت فرارسیدن سالروز واقعه طبس

به گزارش حوزه سیاست واقتصاد خبرگزاری تقریب، در بیانیه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی که روز چهارشنبه پنجم اردیبهشت ۱۴۰۳ انتشار یافته، آمده است: چهل و چهار سال از شکست آمریکا در تعرض و تجاوز متخلفانه نیروهای ویژه رزمی این کشور علیه حاکمیت و تمامیت سرزمینی جمهوری اسلامی ایران در عملیات طبس در روز پنجم اردیبهشت ۱۳۵۹ سپری شده است. با وجود این، همچنان شاهد رفتارهای لجوجانه این کشور در تداوم رویکرد محاسباتی غلط در تعامل با دولت جمهوری اسلامی ایران و ملت بزرگ ایران هستیم.

«اِعمال تحریم‌های ظالمانه و فشار حداکثری آمریکا در ابعاد مختلف از جمله سیاسی، اقتصادی و تبلیغاتی برای ضربه زدن به ثبات و امنیت و اخلال در روند توسعه، پیشرفت و آبادانی ایران ادامه دارد.»

وزارت امور خارجه در این بیانیه افزود: علاوه بر آن، جهان اسلام به خصوص منطقه غرب آسیا نیز در معرض تداوم رویکرد مداخله جویانه آمریکا منبعث از حمایت بی چون و چرای این کشور از جنایات سبوعانه رژیم صهیونیستی اسرائیل قرار دارد. دولتمردان آمریکایی با ادعای به ارمغان آوردن آزادی و دموکراسی و سردادن شعار دروغین دفاع از حقوق بشر، در امور کشورهای مستقل دخالت می‌کنند.

در بیانیه وزارت امور خارجه تاکید شده است: مقامات دولت آمریکا با پذیرش ننگ ابدی حمایت از نسل‌کُشی و جنایات جنگی رژیم صهیونیستی علیه کودکان معصوم و زنان و مردم مظلوم فلسطین در طول بیش از دویست روز گذشته، اصرار دارند که تمام منافع ملی و حیثیت و اعتبار شهروندان آمریکایی را در خدمت این رژیم کودک‌کُش قربانی کنند.

«کار به جایی رسیده که در آمریکای مدعی رهبری آزادی و دموکراسی در جهان، تجمعات اعتراضی اساتید و دانشجویان و وجدان‌های بیدار مردم آمریکا در حمایت از مردم فلسطین و محکومیت رژیم نژادپرست اسرائیل، به شدت سرکوب می‌شود و معترضان به سیاست اشتباه آمریکا از حق آزادی بیان و تجمع منع و از ادامه تحصیل محروم می‌گردند.»

همچنین در بیانیه وزارت امور خارجه آمده است: رسوایی و بی‌آبرویی امروز آمریکا در مسئله فلسطین کمتر از شکست نیروهای دلتا در طبس نیست؛ چنان که دویست روز پس از کشتار غیرنظامیان و مردم بیگناه فلسطین، انتشار تصاویر کشف گورهای دسته جمعی در بیمارستان‌های نوار غزه، موجب انزجار هرچه بیشتر افکار عمومی دنیا از رژیم اسرائیل و حامی اصلی آن یعنی دولت ایالات متحده شده است.

در بیانیه وزارت امور خارجه تصریح شده است: این در حالیست که آمریکا برای چهارمین بار قطعنامه‌های پیشنهادی در شورای امنیت را که خواستار آتش بس فوری در غزه بودند، وتو کرده و مانع از پایان جنایات جنگی، نسل‌کُشی و پاکسازی نژادی در نوار غزه می شود.

«در حادثه شکست تاریخی حمله نظامی آمریکا در طبس، دست قدرت و مدد الهی، یگان نظامی متجاوز آمریکا را زمین‌گیر کرد.در سالگرد این واقعه تاریخی نیز، قوای مسلح جمهوری اسلامی ایران با صلابت در عملیات وعده صادق، پاسخ محکم و بازدارنده‌ای را در چارچوب اصول پذیرفته شده حقوق بین‌الملل بویژه حق دفاع مشروع داده‌اند.»

وزارت امور خارجه در این بیانیه افزود: این اقدام، هشدار قاطعی به حامیان شناخته شده رژیم متجاوز صهیونیستی بود، تا به صلابت و استواری ایران در انجام اقدام متقابل آگاهی یابند.سالگرد شکست مفتضحانه آمریکا در طبس فرصت مغتنمی است تا از دلاورمردی و شجاعت نیروهای مؤمن و مقتدر مسلح و امنیتی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران که طی سال‌های پر فراز و نشیب با خنثی کردن توطئه‌های مختلف دشمنان و کوتاه کردن دست متجاوزان، ضامن اقتدار و امنیت جمهوری اسلامی ایران هستند، قددرانی نماییم.

«خدمتگزاران نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در دستگاه دیپلماسی تحت هدایت هوشمندانه رهبر حکیم انقلاب اسلامی دوشادوش دیگر سربازان ایران عزیز در میدان‌های مختلف دفاع از حاکمیت ملی، تمامیت سرزمینی و منافع ملی جمهوری اسلامی ایران، با سرلوحه قرار دادن اصل عزت، حکمت و مصلحت، در مسیر تحقق پیشرفت و توسعه همه جانبه ایران عزیز گام برمی‌دارند.»

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امریکا: آغاز ساخت اسکله در ساحل غزه
  • سفیر پاکستان: حمله اسرائیل به کنسولگری ایران صلح منطقه را به خطر انداخت
  • ادعای مقام آمریکایی: ساخت اسکله کمک‌رسانی به غزه آغاز شده است
  • تاکید اعضای بریکس بر توقف نسل‌کشی در غزه
  • نسل کشی صهیونیست ها همه جامعه فلسطین در غزه را هدف قرار داده است
  • واکنش ایران به اعتراضات دانشجویان آمریکا در حمایت از فلسطین
  • حماس: عملیات «وعده صادق» یک پاسخ راهبردی به اشغالگران بود
  • بیانیه وزارت امور خارجه به مناسبت فرارسیدن سالروز واقعه طبس
  • سردبیرالاخبار: عملیات «وعده صادق» قدرت ایران را ثابت کرد
  • ایران به اتهامات سایبری از طرف آمریکا پاسخ داد