Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساتین»
2024-04-30@19:55:54 GMT

بدترین روش ممکن برای شناسایی مشمولان یارانه معیشتی

تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۱۲۲۶۵

عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه با بیان اینکه، وزارت کار بدترین روش ممکن را برای شناسایی مشمولان یارانه معیشتی اجرا کرد، گفت: از ۲۵۰ هزار میلیارد تومان منابع هدفمندی یارانه‌ها در تبصره ۱۴ فقط ۷۰ هزار میلیارد بابت پرداخت یارانه در سال ۹۹ درنظر گرفته شد.

حسینعلی حاجی دلیگانی در گفتگو با تسنیم، با بیان این که با تصمیم کمیسیون تلفیق بودجه ۱۳۹۹ دو یارانه  نقدی و معیشتی ترکیب شده و از سال آینده تنها یک یارانه پرداخت میشود، گفت: اگر  این مصوبه مورد تایید نمایندگان در صحن علنی مجلس نیز قرار گیرد سال آینده به تمام یارانه  بگیران حدود ۷۲  هزار تومان پرداخت خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو کمیسیون تلفیق بودجه با بیان اینکه، در حال حاضر رقم پرداختی یارانه نقدی برای چند سال تغییری نکرده اما قیمت حاملهای انرژی حداقل ۴ مرتبه رشد کرده است، گفت:  از زمان اجرایی شدن قانون هدفمندی یارانه ها در سال ۸۸ و۸۹ چهار مرتبه افزایش قیمت حامل های انرژی اعمال شده است. در مرتبه اول قیمت از ۱۰۰ تومان به ۴۰۰ و در مرحله بعد به ۷۰۰ تومان افزایش یافت. سپس نرخ ۱۰۰۰ تومان تثبیت شد و هم اکنون بنزین سهمیه‌ای با نرخ ۱۵۰۰ تومان به فروش می‌رسد.

وی تاکید کرد، با توجه به منابع در نظر گرفته شده برای تبصره ۱۴ لایحه بودجه که به بحث حاملهای انرژی می‌پردازد بهتر بود رقم مجموع یارانه نقدی و معیشتی برای هر نفر ۱۰۰ هزار تومان  تعیین می‌شد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به جزئیات مصوبه کمیسیون تلفیق در خصوص تبصره ۱۴ بودجه گفت: بررسی منابع و مصارف تبصره ۱۴ نشان می‌دهد که دولت به راحتی می‌توانست رقم پرداختی یارانه نقدی را افزایش دهد. بر این اساس کل منابع تبصره ۱۴ حدود ۲۵۰ هزار میلیارد تومان است که فقط ۷۰ هزار میلیارد تومان آن برای پرداخت یارانه در سال آینده در نظر گرفته شده است.

وی افزود، در زمان شروع پرداخت یارانه نقدی رقمی نزدیک به ۴۰ هزار میلیارد تومان برای پرداخت یک سال یارانه نقدی ۴۵ هزار تومانی لحاظ شده است و این بار با حساب ۳۰ هزار میلیارد تومان منابع جدید ناشی از افزایش قیمت بنزین در سال ۹۸ این رقم به ۷۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.

به گفته این نماینده مجلس، با توجه به قانون هدفمندی یارانه‌ها بایستی حدود ۵۰ درصد منابع این طرح به صورت نقدی به مردم  برگردانده شود که رقم حاصله در سال ۹۹ حدود ۱۲۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود اما دولت در پیشنهاد خود تنها ۷۰ هزار میلیارد تومان را برای این منظور در نظر گرفت.

دلیگانی با بیان اینکه، دولت از طریق تبصره ۱۴ قصد دارد تا مشکلات بودجه ای خود را حل و فصل کند، گفت: این روش دولت یعنی  در نظر گرفتن سهم پایین تر برای پرداخت یارانه نقدی به مردم باعث شد تا در مصوبه کمیسیون تلفیق ماهانه حدود ۷۲ هزار تومان به هر فرد یارانه بگیر تعلق گیرد.

وی تاکید کرد، متاسفانه وزارت کار بدترین روش ممکن را برای احصا دهکهای ثروتمند به کار گرفت که این موضوع مورد رضایت نمایندگان نبود. دولت برای شناسایی مشمولان حمایت معیشتی بعضا به مردم تهمت زد و یک فضای تهدید امیز برای پرداخت یارانه نقدی شکل گرفت که در شان مردم نبود.

دلیگانی ادامه داد، با روش به کار گرفته شده ۷ دهک پایین جامعه بعضا به دروغ گویی متهم شدند که نباید به این گونه رفتار می‌شد.

این عضو کمیسیون تلفیق بودجه با انتقاد از تصمیم اتخاذ شده در خصوص عدم برگشت فراورده‌های نفتی به تبصره ۱ لایحه بودجه یادآور شد، بر اساس لایحه دولت رقم درامدی حاصل از فرآورده های نفتی به جای تبصره یک و در کنار درامد حاصل از نفت خام در تبصره ۱۴ لایحه گنجانده شد. بر این اساس پیش از این این درامد در کنار در امد حاصل از صادرات نفت خام در تبصره ۱ لحاظ میشد و مجموع درآمد بین دولت، صندوق توسعه ملی و غیر تقسیم بندی میشد.

وی افزود، این درحالی است که این درامد با رای اعضای کمیسیون تلفیق در تبصره ۱۴ گنجانده شده دیگر سهم برای صندوق توسعه ملی در نظر گرفته نمی‌شود. به این ترتیب این درآمد ۸۸ هزار میلیاردی به جای آنکه در طلیعه و مهمترین تبصره بودجه قرار بگیرد در جدول تبصره ۱۴ گنجانده شده است.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تاکید کرد، این تغییر برای اصلاح ساختار بودجه و اعمال شفافیت بسیار مهم بود. تبصره ۱ لایحه بودجه میزان صادرات نفت و فرآورده های نفتی را با تفکیک روز وماه و سال مشخص میکرد و می‌توانستیم یک مکانیزم مشخص برای جایگزینی صادرات نفت خام و فراورده‌های نفتی داشته باشیم.

منبع: ساتین

کلیدواژه: اعتراض به یارانه معیشتی ثبت نام کمک معیشتی حذف شدگان یارانه نقدی حسینعلی حاجی دلیگانی سایت یارانه معیشتی عملکرد اصلاح طلبان عملکرد اقتصادی دولت روحانی عملکرد دولت تدبیر و امید روحانی ۷۰ هزار میلیارد تومان برای شناسایی مشمولان کمیسیون تلفیق بودجه پرداخت یارانه نقدی برای پرداخت یارانه هدفمندی یارانه ها عضو کمیسیون تلفیق بدترین روش ممکن لایحه بودجه نظر گرفت تبصره ۱۴ هزار تومان گنجانده شد صادرات نفت تبصره ۱ سال آینده نفت خام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت saten.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساتین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۱۲۲۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار رئیس مجلس نسبت به ابهامات موجود در مورد یارانه دارو/ مبلغ 74 همت نمی‌تواند باعث کنترل قیمت و بازار دارو شود/ دولت برای کنترل قیمت بازار دارو 180 همت در نظر بگیرد

به گزارش «نماینده» محمدباقر قالیباف در نشست علنی صبح امروز (سه‌شنبه، 11 اردیبهشت‌ماه1403) مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی بخش دوم بودجه سال 1403 گفت: با توجه به ابهاماتی که در بحث دارو در جدول شماره 14 وجود دارد و مبلغ 74 همت در نظر گرفته شده است و با توجه به اینکه بحث تسعیر ارز در جدول شماره 21 مورد بررسی قرار گرفت بنابراین اگر در حوزه دارو مبنا نرخ 28500 تومان یا 4200 تومان باشد، مبلغ ریالی آن متفاوت است. از دولت می‌خواهیم که این ابهام را توضیح دهد.

داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه کل کشور در پاسخ به پرسش رئیس مجلس اظهار داشت: در ارتباط با تأمین دارو ما مابه‌التفاوت نرخ دارو را به صورت یارانه‌ای در قالب جدول 14 تأمین کردیم، عددی که ما امسال پیش‌بینی کرده‌ایم نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است و مبنای ما در ارتباط با تأمین ارز برای دارو همان نرخ مصوب کالاهای اساسی است چرا که شما تصویب کرده‌اید دارو و کالاهای اساسی با ارز ترجیحی توسط کارگروهی که در قانون تعیین شده است، مشخص شود.

دکتر قالیباف در ادامه بیان داشت: توضیحات نماینده دولت در این خصوص روشن است، وقتی این موارد باشد باید به جای 74 همت در جدول 14، 180 همت ارز ترجیحی (28500 تومانی) پیش‌بینی شود مگر اینکه دولت بخواهد سطح خرید و پشتیبانی دارو را کاهش دهد این بدین معنا است که دارو گران خواهد شد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه در ادامه در پاسخ به اظهارات رئیس مجلس گفت: در سال گذشته 69 همت پیش‌بینی شد که قسمتی از آن را باید به بانک مرکزی بابت مابه‌التفاوت ارز 4200 تومانی پرداخت می‌کردیم و قسمتی از آن را نیز باید به داروخانه‌ها و شرکت‌های تولیدکننده و پخش‌کننده دارو پرداخت می‌کردیم که قسمت دوم مابه‌التفاوت نرخ ارز بود بنابراین آن ساز و کاری که در سال گذشته انجام شد عینا همان ساز و کار برای سال جاری انجام خواهد شد و همان منابعی که پیش بینی کرده‌ایم برای سال جاری با افزایش مواجه شده و می‌توانیم با آن بازار دارو را کنترل کنیم.

دکتر قالیباف در واکنش به اظهارات رئیس سازمان برنامه و بودجه بیان کرد: توضیحات شما اینچنین است که مبنای بانک مرکزی 28500 تومان بوده و آن بخش از اقلامی که می‌خواستید با نرخ 4200 تومانی به صورت سیاست جبرانی انجام دهید، مابه‌التفاوت ریالی آن را با بانک مرکزی انجام دادید.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر بخواهید این کار را برای سال جاری انجام دهید روشن می‌گویم اگر برای این موضوع 180 همت در نظر گرفته نشود، در میانه کار ارز تأمین نمی‌شود یا اینکه یارانه تبدیل تسعیر جبران ریالی نخواهد شد. بنابراین می‌گویم ما نمی‌خواهیم که بازار دچار مشکل شود یا اینکه کسری ایجاد شود چرا که دارو و موارد مصرفی بیمارستانی جز مواردی است که نباید حتی یک روز دچار مشکل شود بنابراین این موضوعات را یا باید با سیاست‌های ریالی یا نرخ تسعیر ارز جبران شود. بنابراین هر تصمیمی که دولت دارد باید انجام داد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه نسبت به اظهارات رئیس مجلس گفت: مدیریت بازار دارو از جمله مواردی است که در اولویت کاری دولت قرار دارد، در سال گذشته در بحث تأمین دارو و مدیریت قیمت آن عملکرد مثبتی داشته‌ایم و برای سال جاری نیز منابعی که در جدول هدفمندی پیش‌بینی شده است بر اساس آنچه تصویب کرده‌اید انجام خواهد شد.

حمیدرضا حاجی بابایی در پاسخ به اظهارات رئیس مجلس و رئیس سازمان برنامه و بودجه بیان کرد: ما نتوانستیم تغییری در جدول 14 ایجاد کنیم چرا که در این موضوع بحث دارو، نان، آرد، کمیته امداد، بهزیستی و بحث 63 همت مدیریت انرژی نیاز به دقت نظر داشت که اگر ما تغییرات ایجاد می‌کردیم مشکلات بسیاری ایجاد می‌شد.

رئیس کمیسیون تلفیق بودجه 1403 ادامه داد: جدول شماره 14 از نظر ما دچار کسری مفرط است و اگر دولت نتواند این موارد را به خوبی انجام دهد، دچار مشکل اساسی خواهیم شد بنابراین دولت باید در این موضوع به صورت قوی وارد شود تا از بروز مشکلات جلوگیری کند.

وی یادآور شد: عددی که برای جدول شماره 14 در نظر گرفته شده بود هزار همت بود که ما آن را در کمیسیون به 758 همت رساندیم و اگر بخواهیم مواردی که بیان شد را اعمال کنیم باید به همان هزار همت برگردیم که نزدیک به 300 همت با آن فاصله داریم لذا از دولت می‌خواهم که با دقت نظر ویژه به این مسائل توجه کند.

دیگر خبرها

  • معافیت مشمولان ۳۵ساله و دارای ۲فرزند از قانون بودجه حذف شد
  • بررسی پرونده دو متهم قاچاق سوخت یارانه ای
  • مجلس با یارانه نان، دارو و شیرخشک موافقت کرد
  • یارانه‌بگیران بخوانند/ یارانه‌ها و مستمری‌ها در بودجه ۱۴۰۳ چقدر افزایش پیدا می‌کند؟ + عکس
  • هشدار رئیس مجلس نسبت به ابهامات موجود در مورد یارانه دارو/ مبلغ 74 همت نمی‌تواند باعث کنترل قیمت و بازار دارو شود/ دولت برای کنترل قیمت بازار دارو 180 همت در نظر بگیرد
  • تصمیم نهایی مجلس درباره یارانه‌ها در سال ۱۴۰۳/ اعلام جزییات مصوبه دولت
  • موافقت مجلس با یارانه نان، دارو و شیرخشک
  • تصویب جدول منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه‌ها
  • فوری /بودجه نیروهای مسلح در سال ۱۴۰۳ اعلام شد /تصویب جدول منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه‌ها
  • جدول منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه‌ها تصویب شد