Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری، مرگ مشکوک و مرموز پرندگان در تالاب میانکاله چند روزی است این ذخیره گاه جهانی را به سرخط خبر‌ها کشانده است،با تیتر‌هایی تلخ که انگار همزمان زهر در جان من و تالاب می‌ریزند یکی از "به صدا درآمدن ناقوس مرگ در میانکاله" می‌نویسد، یکی می‌گوید "میانکاله در محاصره مرگ است" و من هم پشت رایانه نشستم و چشم‌ها را می‌بندم و اجازه می‌دهم صدای موج‌های خلیج میانکاله به خوردِ جانم برود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  یاد روزی که با دایی جان سوار قایق شدیم روزی که بساط روز طبیعت را برده بودیم و پهن کرده بودیم در سرزمین پرندگان و چه سکوت و هیاهوی دلچسبی داشت، نسیم مهربان دریا و بال زدن پرندگانی که مانند ما به مهمانی آمده بودند حالا، اما شنیده ام فلامینگوها، چنگر‌ها و اردک‌های سرحنایی که از نیمکره شمالی به میانکاله پناه آورده بودند در یک سفر بی بازگشت یکی‌یکی در تالاب سقوط می‌کنند انگار یک تکه از آسمان مازندران خالی از پرنده شده باشد.

  قلعه پایان ایستگاه پایانی پرندگان مهاجر مگر می‌شود آن خاطرات را نادیده گرفت خوردن هندوانه‌های سرخ زیر آسمان آبی تالاب میانکاله، با جادوی تصاویر منقش به مرغان مهاجری که چشمهایم را مسحور کرده بودند. باید کاری می‌کردم گوشی را میگیرم و زنگ میزنم به آقای ولیپور مدیر روابط عمومی محیط زیست استان، نه او با من غریبه است نه من با او می‌گویم می‌خواهم بروم میانکاله، می‌گوید ناراحت می‌شوی از دیدن پرندگان تلف شده، از من اصرار و از او توصیه و بالاخره می‌گوید هماهنگ می‌کنم که با قایق هم سری به انتهای خلیج بزنی، اما باید بروی گلوگاه آنجا اوضاع اصلا خوب نیست.

صدا قطع می‌شود و من غمگین و سردرگم، کوله پشتی ام را بر می‌دارم و راهی می‌شوم ۳۵ کیلومتر به سمت جنوب شرقی ساری می‌روم و می‌روم و می‌رسم به جنوب تالاب میانکاله، اینجا قلعه پایان گلوگاه است ایستگاه پایانی برای چند هزار پرنده مهاجر که لاشه هایشان روی آب، روی موج‌های آرامِ دریایِ آرامِ گلوگاه بالا و پایین می‌رود.          
تالاب در قرق ماموران محیط زیست و دامپزشکی است و جمع همه اینجا جمع است، حتی جمع پرندگانی که برای زمستان گذرانی از سیبری به مازندران آمده بودند، اما بهار این سرزمین را دیگر نخواهند دید.

 ربیعی مدیر اداره نظارت بر حیات وحش هم اینجاست،  آهنگری هم هست بعد از سلام و سلامتی سوار قایق می‌شویم، هکتار‌ها آب که در جدال با قایق، قاب ذهنی ام را سرخوش می‌کند، اما سرخوشی‌ها کوتاه است درست به کوتاهی سفر فلامینگو‌ها و چنگر‌ها و اردک‌های سرحنایی به این تالاب.  
آب لبریز از پرندگان تلف شده است نمی‌توانم چشم بدوزم به پرندگان بیگناهی که برای فرار از سرمای سیبری به خانه ما پناه آورده بودند و اکنون به دلیلی که هنوز نمی‌دانم چیست بی پناه شده اند ترجیح می‌دهم مانند قو‌های فریاد کش که سکوت می‌کنند شالِ گردن پیچم را روی چشم هایم بگذارم و نبینم.

خلق یک تراژدی در آب و خشکی مایل‌ها تا انتهای خلیج می‌رویم گوشه و کنار پرنده‌های تلف شده ریز و درشت روی آب هستند، آهنگری فرمانده یگان حفاظت محیط زیست می‌گوید از روز چهارشنبه ۳۰ نفر از ماموران این یگان، شبانه روز در میانکاله مستقر شدند تا با همکاری مردم محلی لاشه‌های پرندگان را از آب بیرون بکشند.
همزمان که دستی به امواج می‌زند و لاشه یک قطعه چنگر را از آب می‌کشد بیرون، می‌گوید: جمع آوری لاشه‌ها و دفن آن‌ها هر روز از صبح شروع می‌شود و تا شب ادامه دارد روز نخست ۵۰۰ لاشه، روز دوم ۸۰۰ لاشه، روز سوم ۱۲۰۰ لاشه و تمام توانمان را اینجا گذاشتیم که زودتر لاشه‌ها از سطح آب جمع آوری شود.‌
او می‌گوید: نمی‌دانم علت این تلفات چیست، اما این تالاب یک‌بار دیگر در اواخر دهه ۸۰ نیز شاهد مرگ دسته‌جمعی پرندگان بود آن سال این پرندگان مسموم شده بودند.
قصه را کوتاه می‌کنم، می‌خواهم بدانم از کجا، چطور و چرا رسیده ایم به این مرگ دسته جمعی پرندگان.   ربیعی رئیس اداره حیات وحش می‌گوید: اگرچه ۹۰ درصد پرنده‌های تلف شده چنگر هستنداما ۱۰ گونه پرنده مانند انواع مرغابی، کاکایی، باکلان، فلامینگو نیز در لیست تلف شده‌ها هستند.
او می‌گوید: در بین پرنده‌های تلف شده هم پرندگان گوشتخوار هستند، هم پرنده‌های پلانکتون خوار و هم پرنده‌های دانه خوار و این موضوع یافتن علت مرگ آن‌ها را کمی پیچیده کرده است.  
از دید  ربیعی هر احتمالی قابل بررسی است مثل تلف شدن پرندگان با دانه‌های مسموم یا تلف شدن با آب مسمومی که از طریق نهر‌های محلی وارد تالاب شده، یا دست داشتن صیادان غیرمجاز و.. در آخر می‌گوید علت اصلی را کارشناسان دامپزشکی باید اعلام کنند آن‌ها می‌گویند قطعا بیماری نیست.
معمای مرگ مشکوک پیچیده‌تر می‌شود در راه برگشت از خلیج، کنجکاو و متعجب از خیالی که هنوز خام است دل می‌دهم به پرندگان مهاجر بخت برگشته و آنانی که به دنبال بخت خود انگار محیط زیستمان را دوست ندارند بی خیال قتل عام مهمانانی که به ما پناه آورده اند.
به ساحل که می‌رسم مدیر کل دامپزشکی استان هم  برای سرکشی آمده است.  رضوانی با استناد به نتایج آزمایش‌هایی که در استان و تهران انجام شده قاطعانه می‌گوید، نه آنفلوآنزا، نه نیوکاسل و نه هیچ بیماری حاد دیگری علت مرگ دسته جمعی پرندگان نیست.‌
او گفت: از همان ابتدا با توجه به وسعت منطقه آلوده و تعداد پرندگان تلف شده گزینه مسمومیت را از روی میز خط زده بودیم، اما برای اینکه خیال همه راحت شود از پرندگان تلف شده، پرنده‌های زنده و نیمه جان نمونه گیری کردیم و فرستادیم سازمان دامپزشکی در تهران و جواب آن‌ها هم منفی بود.‌
رضوانی می‌گوید:نتایج آزمایش‌ها نشان می‌دهد قطعا این پرندگان به بیماری آنفولانزا مبتلا نبودند به همین دلیل دنبال گزینه دیگری هستیم مثل احتمال مسمومیت پرندگان و آرام می‌گوید شاید باز هم پای شکارچی‌ها در میان باشند شاید هم پای. بالاخره پای انسان در میان است.      
میانکاله را با تصویری جدید در ذهنم ترک می‌کنم و در راه بازگشت فکر می کنم باورش چقدر می‌تواند سخت باشد که هنوز انسان‌هایی هستند که نمی‌دانند پرندگان مهاجر مهمان هستند.   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی   انتهای پیام/س   گزارش: سارا فرهمند راد

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تالاب میانکاله پرندگان مهاجر حیات وحش محیط زیست مازندران مرگ دسته جمعی پرندگان پرندگان تلف شده تالاب میانکاله پرندگان مهاجر پناه آورده محیط زیست لاشه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۱۲۲۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلاناریا ؛ این موجود توانایی باز زایی عجیبی دارد! (+فیلم و عکس)

عصر ایران - پلاناریا (Planaria) یا کرم های مسطح پلاناریایی موجوداتی بسیار ابتدایی هستند زیرا فقط یک دستگاه عصبی نردبانی مانند دارند. پلاناریا بر اساس اکوتیپ خود طبقه بندی می شود زیرا گونه هایی وجود دارند که در زیست بوم های خشکی، زیست بوم های آب شیرین یا در زیست بوم های دریایی زندگی می کنند. این که چند گونه پلاناریا در سراسر جهان وجود دارد، نامشخص است.

پلاناریا گوشتخوار است و از انواع بی مهرگان کوچکتر مانند میگو و کک های آبی در زیستگاه های آبی یا دیگر کرم های کوچک تغذیه می کند. برخی از گونه های بزرگتر ساکن خشکی از کرم های خاکی نیز تغذیه می کنند. آنها به دور طعمه خود پیچیده و با ترشح نوعی مخاط آن را حل می کنند.

گونه های پلاناریا ممکن است جنسی و/یا غیرجنسی باشند. پلاناریای جنسی هرمافرودیت – دارا بودن هر دو اندام تناسلی نر و ماده – است و توانایی تخم گذاری دارد. به عنوان شکلی از تولیدمثل غیرجنسی، پلاناریا پس از آسیب دیدگی و جدا شدن یک قسمت از بدن خود توانایی شگفت انگیزی برای باززایی و شکل گیری دو موجود مستقل دارد.

اندازه پلاناریا می تواند بسیار متفاوت باشد به طوری که برخی از گونه های آب شیرین مانند Dugesia از چند میلیمتر پس از خروج از تخم تا یک سانتیمتر در زمان بالغ شدن رشد می کنند. برخی گونه های ساکن خشکی مانند Australoplana می توانند تا 4 سانتیمتر رشد کنند. پلاناریا می تواند بدن خود را گسترش داده و جمع کند و سلول های این موجود می توانند در زمان کمبود غذا کوچک شوند، از این رو، اندازه گیری دقیق آن دشوار است.

توانایی شگفت انگیز پلاناریا در باززایی خود توجهات بسیاری را به سوی این کرم مسطح جلب کرده است. در برخی موارد مستند، باززایی حتی از تکه یک دویستمی جدا شده از بدن اصلی صورت گرفته است. اگر سر پلاناریا از بدن جدا شود، قسمت سر یک دم جدید را شکل خواهد داد و در قسمت بدن جدا شده نیز یک سر جدید رشد می کند.

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: کرم سر چکشی: بی رحم، جاودان و عجیب! (+فیلم و عکس)

دیگر خبرها

  • آشیانه سازی و تخم گذاری پرنده کشیم بزرگ در تالاب بین المللی انزلی
  • رهاسازی ۵ پرنده در طبیعت تالاب بیشه دالان بروجرد
  • از تردد غیرضرور در نزدیکی کلونی‌های پرندگان تالاب انزلی خودداری کنید
  • رگبارهای بهاری میهمان پایان هفته آسمان مازندران است
  • پلاناریا ؛ این موجود توانایی باز زایی عجیبی دارد! (+فیلم و عکس)
  • تصاویر زیبای پرندگان در تالاب میانکاله
  • ظهور خودروهای پرنده در آسمان چین/ ثبت سفارش در سال جاری!
  • کدام پرنده رکورد جهانی بالاترین ارتفاع پرواز را در اختیار دارد؟ (+عکس)
  • پرنده‌ای که تا ارتفاع بیش از ۱۱ هزار متری پرواز می‌کند
  • رکورد جهانی ارتفاع پرواز با این پرنده زده شد