Web Analytics Made Easy - Statcounter

بنابر گزارش‌ها یک تلسکوپ قدیمی ناسا و یک ماهواره قدیمی نیروی هوایی ایالات متحده شب گذشته در فضا به قدری به یکدیگر نزدیک شدند که احتمال برخورد آنها با یکدیگر بسیار بالا بود و اگر با یکدیگر برخورد می‌کردند، می‌توانستند سبب ایجاد مشکلاتی برای سایر ماهواره‌ها شوند.

به گزارش ایسنا و به نقل از سی ان بی سی، طبق اعلام شرکت فضایی" لئولبز" (LeoLabs) دو ماهواره "ایراس" و ماهواره "جی جی اس ای ۴" در ساعت ۶:۳۹ بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی (حدود ۳ بامداد به وقت تهران) از کنار یکدیگر عبور کردند و حدود ۴۰ فوت (۱۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱۹۲ متر) با یکدیگر فاصله داشته‌اند.

سخنگوی وزارت بازرگانی ایالات متحده به پایگاه خبری سی ان بی سی گفت که دفتر تجارت فضایی این کشور به طور جدی این دو ماهواره را رصد  خواهد کرد.

"ایراس" (IRAS)  به معنی ماهواره نجومی فروسرخ یک تلسکوپ فضایی است که در ۲۵ ژانویه ۱۹۸۳ در مدار زمین قرار گرفت. هدف اصلی این ماهواره بررسی تابش‌های حرارتی ستارگان دور از زمین بود. در این مأموریت بیش از ۹۶ درصد از کل آسمان، چهار مرتبه و در چهار فیلتر مساحی شد.

عمر این ماهواره همچون اغلب ماهواره‌های فروسرخ پیش از آن، وابسته به عمر سیستم خنک‌کننده آن است. برای بالابردن بازدهی، تلسکوپ می‌بایست در دمای بسیار سرد نگهداری می‌شد. تلسکوپ با بخار هلیوم خنک نگه داشته می‌شد تا اینکه در نهایت پس از ۱۰ ماه در ۲۲ نوامبر ۱۹۸۳، به دلیل بخار شدن کل مخزن هلیوم و افزایش دمای تلسکوپ و ناتوانی در ادامه رصدها، ماهواره به تدریج با کاهش ارتفاع مدار به زمین نزدیک شد. ماهواره دیگری "جی جی اس ای ۴ " (GGSE4) بود که در سال ۱۹۷۶ توسط نیروی هوایی ایالات متحده به فضا پرتاب شد.

بنابر گفته پژوهشگران این دو ماهواره درحالی‌که دارای سرعتی در حدود ۳۳ هزار مایل در ساعت (۵۳ هزار کیلومتر در ساعت) بودند، از کنار یکدیگر گذشتند؛ اما با فاصله‌ای بسیار نزدیک از کنار یکدیگر گذشتند و با یکدیگر برخورد نکردند. این دو ماهواره در ارتفاع ٩٠٠ کیلومتری از فراز شهر پیتسبورگ آمریکا حرکت می‌کردند. کارشناسان تخمین می‌زنند اگر این دو ماهواره با هم برخورد کنند، ممکن است به ۱۵ هزار قطعه که هر کدام حداقل یک سانتی‌متر هستند، خرد شوند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ماهواره تلسکوپ دو ماهواره کنار یکدیگر ایالات متحده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۱۵۳۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف بزرگترین ردپای دایناسور شکاری

دانشمندان بزرگترین ردپای دایناسور شکاری را در تاریخ کشف کرده‌اند. این ردپا که در استان گانسو چین پیدا شده است، حدود ۱.۵ متر طول و ۰.۷ متر عرض دارد و متعلق به یک دایناسور تروپود به نام "Therizinosaurus cheloniformis" است.

به گزارش تسنیم، دانشمندان بزرگترین ردپای دایناسور شکاری را در تاریخ کشف کرده‌اند. این ردپا که در استان گانسو چین پیدا شده است، حدود ۱.۵ متر طول و ۰.۷ متر عرض دارد و متعلق به یک دایناسور تروپود به نام "Therizinosaurus cheloniformis" است.

Therizinosaurus cheloniformis دایناسوری گوشتخوار بود که در حدود ۷۰ میلیون سال پیش در آسیا زندگی می‌کرد. این دایناسور حدود ۹ متر طول و ۵ تن وزن داشت و از پنجه‌های بلند و تیز برای شکار استفاده می‌کرد.

ردپای کشف شده در شرایط بسیار خوبی حفظ شده است و جزئیات زیادی از جمله فلس‌های روی پوست دایناسور را نشان می‌دهد. این کشف به دانشمندان کمک می‌کند تا نحوه حرکت و رفتار این دایناسور غول‌پیکر را بهتر درک کنند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: کشف ردپاهای دوران پارینه‌سنگی در اسپانیا

دیگر خبرها

  • کشف بزرگترین ردپای دایناسور شکاری
  • بزرگترین ردپای دایناسور شکاری کشف شد
  • آسیب ریزسیارک ها به آزمایشگاه فضایی چین در مدار زمین
  • یک فرضیه در مورد چگونگی حرکت موجودات فضایی بین سیارات
  • ۷ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • مانور فضایی کره جنوبی و آمریکا در برابر کره شمالی
  • سفر در فضا و زمان؛ میراث ماندگار هابل
  • زباله‌های فضایی ماهواره ناسا را در آستانه نابودی قرار داد!
  • احتمال رفع فیلتر گوگل‌پلی/رونمایی و پرتاب ماهواره‌های جدید
  • تلسکوپ فضایی هابل ۳۴ ساله شد