Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-03@04:00:57 GMT

اخذ مجوز برای توسعه دانشگاه دشوار است

تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۱۵۷۰۳

اخذ مجوز برای توسعه دانشگاه دشوار است

بهرام جلیل گفت: در بحث زمین و احداث ساختمان دانشگاه آزاد پیگیری های زیادی از طریق مسئولین شهرستانی و استان شده است و همچنان در حال پیگیری است، مسئولین شهرستان، هیچ وقت نتوانستند امکانات و شرایط اولیه را برای تاسیس و توسعه دانشگاه آزاد فراهم کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ بهرام جلیل، رئیس دانشگاه آزاد لردگان شهرستان لردگان در گفتگو با خبرنگار جهانبین نیوز؛ در پاسخ به سوالات مطرح شده در فضای مجازی پیرامون این که دانشگاه آزاد اسلامی شهرستان لردگان حدود هفت سال می‌باشد که تاسیس شد و با درآمد های میلیاردی در هر ترم، متاسفانه هنوز نه ساختمانی مستقل ونه امکانات کارگاهی وآزمایشگاهی از خود دارد اظهار داشت: دانشگاه آزاد اسلامی لردگان در آبان ۹۱ با ۳ رشته کاردانی و جذب ۷۰ نفر دانشجو تاسیس و  در شرایطی که حتی حداقل امکانات هم نبود در مدرسه ای واقع در پشت ساختمان فرمانداری شروع بکار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: در طی این ۷ سال رشته هایی در مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد اضافه شدند در حال حاضر ۵ رشته کاردانی، ۷ رشته کارشناسی و ۳ رشته کارشناسی ارشد فعال هستند و دانشجو می پذیرد. برای سال آینده هم رشته کارشناسی ارشد مهندسی عمران و کاردانی بهداشت و کارشناسی پیوسته مهندسی عمران-عمران به تعداد رشته ها اضافه خواهند شد.
جلیل افزود: ان شاالله تا دو سال آینده تعداد رشته‌های کارشناسی ارشد به ۶ رشته خواهند رسید از قبیل (روانشناسی، مدیریت آموزشی، مهندسی کشاورزی -گیاهان داروئی، مهندسی عمران، حقوق و مهندسی برق).
وی بیان داشت: تعداد ۸۰ نفر حق التدریس پس از طی مصاحبه های علمی و عمومی در کارگروه تخصصی علمی و گزینش عمومی استان مشغول به کار شدند.۶ نفر هیات علمی پس از طی مراحل فراخوان جذب مشغول بکار هستند و تعداد ۴ نفر به عنوان کارمند مشغول به کار شدند.
ریس دانشگاه آزاد لردگان تصریح کرد: در سال۹۶ آموزشکده سما لردگان تاسیس و در مقاطع دبستان و پیش دبستانی دخترانه  سما راه اندازی شدند، که تعداد ۱۷ نفر آموزگار مشغول به کار شدند و بنا داریم متوسطه اول و دوم سما را هم راه اندازی کنیم.
وی افزود: در بحث زمین و احداث ساختمان پیگیری های زیادی از طریق مسئولین شهرستان شده است و همچنان در حال پیگیری است. امیدواریم که در آینده ای نزدیک به نتیجه برسد در کنار کارهایی که انجام شده قطعا کاستی ها و نواقصی هم وجود دارد و این نواقص نتیجه محدودیت در سطح اختیارات است  و محدودیت های سازمانی است که از عهده شهرستان خارج است به هر حال تمام تلاشمان را برای رفع مشکلات این دانشگاه بکار خواهیم گرفت.
جلیل بیان داشت: در حال حاضر برای بعضی از رشته ها ممکن است آزمایشگاه یا سایر امکانات وجود نداشته باشد ولی  می توانیم از امکانات سایر ادارات و نهادها(فنی  حرفه ای ، آموزش پرورش و...) در قالب قرارداد استفاده کنیم و در صورتی که آزمایشگاهی در شهرستان نباشد از آزمایشگاههای واحد استانی استفاده خواهیم کرد.ولی باز هم تلاشمان این است با احداث ساختمان برای دانشگاه و احداث مجتمع فرهنگی آموزشی سما همه مشکلات  با کمک و یاری دانشجویان، استادان و پیگیری  مسئولین شهرستانی و استانی حل خواهند شد.
 
نگاهی بر اقدامات انجام شده برای تخصیص زمین و رفع مشکلات موجود
 بهران جلیل در پاسخ به احداث ساختمان دانشگاه آزاد اسلامی لردگان باید گفت: دهه های ۶۰ و ۷۰ دهه های توسعه دانشگاهها بوده است و در آن زمان مجوز خرید زمین و احداث ساختمان در سطح شهرستان نهایتا استان برای هر واحد دانشگاهی صادر و انجام می شد و اگر نگاهی به سال تاسیس اکثر دانشگاهها داشته باشیم تاسیس آنها در این دو دهه اتفاق افتاد متاسفانه شهرستان ما اگرچه در آن زمان جرقه ای برای راه اندازی آن زده شد ولی طبق اساسنامه هیات امنا دانشگاه آزاد اسلامی هر شهرستان چنانچه درخواست تاسیس دانشگاه را داشته باشند باید امکانات و شرایط اولیه تاسیس که حداقل شامل زمین، ساختمان و امکانات اولیه می شد را فراهم کنند تا مجوز تاسیس برای راه اندازی داده می شد متاسفانه شهرستان ما هیچ وقت نتوانست امکانات و شرایط اولیه را برای تاسیس فراهم کند و زمان زیادی سپری شد و ما از دهه ۶۰ و ۷۰ که دهه های طلایی برای تاسیس بود نتوانستیم استفاده کنیم به هر حال دانشگاه در آبان ۹۱ در شرایطی که میز و صندلی و حداقل امکانات آماده نبودند راه اندازی شد.
وی گفت: از همان ابتدای شروع بکار بحث خرید زمین دانشگاه و احداث ساختمان مطرح و پیگیری شد۱۰ هکتار زمین از زمین های راه و شهرسازی برای این کار اختصاص داده شد و کاربری آن هم به آموزشی تغییر داده شد پروسه ای که طی شد تا این زمین آماده واگذاری به دانشگاه شود به شرح زیر است.
این زمین ابتدا آزادسازی شد، استعلام های ۱۷ گانه گرفته شدند، از اداره کل منابع طبیعی به اداره کل راه و شهرسازی تحویل داده شود ودر کارگروه زیربنایی استان  و سپس در شورای برنامه استان تغییر کاربری داده شد.
این پروسه ۵ سال طول کشید، بعد از ۵ سال تلاش مداوم بالاخره اداره کل راه و شهرسازی مزایده فروش زمین را برگزار کرد. دانشگاه باید در مزایده شرکت می کرد بدلیل اینکه مجوز شرکت در مزایده از سوی سازمان مرکزی دانشگاه آزاد می بایست صادر شود این موضوع به سازمان مکاتبه شد و وضعیت شهرستان هم از جهت ظرفیت و پتانسیل های که دارد و هم جهت محرومیت در خصوص صدور مجوز خرید زمین از طریق نماینده مجلس دکتر خالدی چندین بار طی دیدارهای حضوری با ریاست سازمان در مجلس و سازمان مرکزی مطرح شد و همچنان در حال پیگیری است.
 در هیات امنای دانشگاه آزاد استان برای دومین بار موضوع خرید زمین و احداث ساختمان مطرح و مصوب شد، در جلسه شورای اداری دانشگاه آزاد استان که با حضور آقای دکتر طهرانچی ریاست سازمان در اردیبهشت ماه تشکیل شد موضوع مطرح و دستور خرید زمین را دادند که در کمیسیون معاملات سازمان مخالفت شد، در مهر و آبان ۳ بار این موضوع دوباره توسط نماینده محترم در سازمان مرکزی پیگیری شد که مکاتبات آنها موجود و قابل ارائه است.
با همه این پیگیری ها فعلا سازمان مرکزی مجوزی صادر نکرده است و موضوع همچنان در حال پیگیری است.
وی اشاره داشت: سیاست های فعلی وزارت علوم انقباضی است و در حال تجمیع خیلی از  دانشگاهها  هستند در چنین شرایطی اخذ مجوز برای توسعه دانشگاه کاری بسیار سخت و دشوار است.
در جلسه ای که هفته پیش با حضور دکتر رحیمی رئیس دانشگاه آزاد استان در فرمانداری لردگان تشکیل شد و از آقای دکتر رحیمی  قول مساعد گرفتیم که با جدیت بیشتری این موضوع پیگیری شود و فرماندار محترم هم تاکید کردند  که این موضوع به عنوان یک مطالبه به حق شهرستانی از طریق ظرفیت های شهرستانی و استانی خصوصا شخص استاندار پیگیری خواهد شد.
رئیس دانشگاه آزاد لردگان  در پایان از همه عزیزانی که به نوعی مشکلات دانشگاه را بیان کردند و مطالبه گری می کنند تقدیر و تشکر می کنم و وظیفه خود می دانم که پاسخگوی دانشجویان در رابطه با مشکلاتی که منطقی و دلسوزانه مطرح می کنند باشم و انتظار می رود مطالبه گری در جهت پیشرفت دانشگاه شهرستانمان باشد.
 
انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: همچنان در حال پیگیری زمین و احداث ساختمان دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد استان رئیس دانشگاه آزاد مشغول به کار شدند شهرستانی و استان مسئولین شهرستان توسعه دانشگاه رشته کارشناسی کارشناسی ارشد راه و شهرسازی سازمان مرکزی مهندسی عمران برای تاسیس راه اندازی خرید زمین پیگیری ها اداره کل داده شد رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۱۵۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قطار ارتباط دانشگاه با صنعت به سرعت پیش می‌رود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، شهلا پاسلار، رئیس شورای پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان در نشست مشترک اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس با اعضای شرکت بهره‌برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی با اشاره به توانمندی‌های دانشگاه آزاد اسلامی و حرکت این دانشگاه بر محور حل مسئله در تشرح برنامه‌های پژوهشی این دانشگاه اظهار کرد: حضور هیئت علمی توانمند و متخصص در عرصه علم و فناوری در این دانشگاه این فرصت را به وجود آورده تا با صنعت به‌عنوان رکن اصلی توسعه کشور ارتباط تنگاتنگ برقرار کند و از فرصت‌های پیش رو در راستای سرعت بخشیدن به این اهداف و کمک به ارتقای توسعه، همکاری تنگاتنگی داشته باشد.

وی سند تحول و تعالی دانشگاه را برنامه پنح ساله منسجم خواند که حرکت دانشگاه را بر محور کارآفرینی، حل مسئله و تربیت نیروی متخصص ریل گذاری کرده و افزود: این دانشگاه با داشتن راهبرد‌های کلان، رویکردی تحول‌آفرین بر محور‌های راهبردی به‌منظور انسجام‌بخشی و ساختار محتوایی برنامه‌های علمی و پژوهشی به دنبال تمدن‌سازی نوینی از علم و فناوری دارد و این مهم می‌تواند در تعامل و ارتباط با صنعت، جامه عمل به خود گیرد.

رئیس شورای پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان طراحی و اجرای نظام شناسایی و پرورش استعداد‌های درخشان، تدوین نظام‌نامه تأسیس دانشکده‌های تخصصی در چارچوب مبانی علمی و معرفتی را از قدم‌های مثبت این دانشگاه بر محور توسعه قلمداد کرد و ادامه داد: ارتقا روزآمدی و کاربردی رشته‌ها، افزایش کیفیت و اثربخشی فرایند آموزشی، نهادینه‌سازی قدرت خلاقیت و رویکرد حل مسئله در کنار تقویت هم‌افزایی میان عوامل زیست‌بوم آموزش‌های مهارتی و حرفه‌ای دانشجویان از سیاست‌های راهبردی این دانشگاه است که با جدیت پیگیری و اجرا می‌شود.

پاسلار توانمندسازی پژوهشگران، ترویج و فرهنگ‌سازی کسب‌وکار‌های مبتنی بر نوآوری در محیط دانشگاه، بازاریابی فناور‌های و محصولات دانش‌بنیان و ذی‌نفع سازی پژوهشگران در چرخه فرایند سازی و تجاری‌سازی علم و توسعه کمی و کیفی واحد‌های نوآور و هسته‌های فناور در مرکز رشد و ارتقا جایگاه دانشگاه در زیست‌بوم کشور را از دیگر سیاست‌های جاری این دانشگاه برشمرد که در حال سرمایه‌گذاری در راستای توسعه است.

وی با بیان اینکه امروز ارتباط دانشگاه و صنعت می‌تواند گره‌گشای بسیاری از مشکلات جامعه باشد، اعلام آمادگی خود را در همکاری با شرکت زاگرس جنوبی فعال درعرصه نفت و گاز اعلام کرد و توضیح داد: در اختیار گذاردن آزمایشگاه‌های تخصصی این دانشگاه در همکاری با این شرکت ، برنامه‌ریزی برای حضور دانشجویان و هیئت علمی دانشگاه از تأسیسات منطقه عملیاتی این شرکت در راستای آشنایی بیشتر با صنایع بالادستی گاز و معرفی اعضای کارگروه پژوهشی برای ایجاد ارتباط تعامل مؤثر با این شرکت و سایر صنایع در حوزه تخصصی از سیاست‌های مهم این همکاری خواهد بود. 

رئیس شورای پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان، پیگیری چالش و نیاز‌های تأییدشده زاگرس جنوبی به‌صورت مکتوب به دانشگاه، ارائه ایده‌ها و طرح‌های دانشجویان نخبه، پژوهشگر و استادان هیئت علمی این شرکت‌ها و معرفی دستاورد‌های آنان در راستای برنامه‌های پیش روی این شرکت با توجه به ایجاد فضای مناسب برای تولید ساخت اول و طرح‌های پژوهانه ایجادشده، حضور دانشجویان دانشگاه در صنعت، در قالب طرح‌های کارآموزی با ارائه معرفی‌نامه از دانشگاه از دیگر سیاست‌های مهم این دانشگاه با همکاری شرکت زاگرس جنوبی عنوان کرد.

آمادگی همکاری شرکت زاگرس جنوبی با دانشگاه آزاد

رئیس منطقه عملیاتی نفت و گاز زاگرس جنوبی نیز جایگاه منطقه عملیاتی این شرکت را تشریح و سپس با ارائه طرح‌ها و برنامه توسعه این شرکت در راستای ایجاد اشتغال و برطرف کردن نیاز‌های جامعه بر همکاری این شرکت با دانشگاه تأکید کرد و گفت: این شرکت نیز آمادگی دارد تا در راستای رفع نیاز‌های خود و تربیت نیروی انسانی کارآمد با دانشگاه همکاری کند.

حجت پریخواه‌زرمهر اظهار امیدواری کرد که ارتقا نظام پژوهش با قابلیت حل مسئله بتواند در توسعه کمی و کیفی دستاورد‌های این شرکت تأثیر چشمگیری بگذارد و راهی برای تقویت ارتباط اثربخش با خانواده دانشگاه را از منظر حمایتی و بهره‌گیری از فرصت‌های اثرگذار از تولید ایده تا محصول، حمایت ویژه کند.

محسن شادمان، رئیس کمیته پژوهش زاگرس جنوبی نیز با تأکید بر اهمیت مبحث پژوهش در حل مسائل و مشکلات موجود دیدگاه مثبت شرکت بهره‌برداری زاگرس جنوبی درباره تحقق برنامه‌های این شرکت و توسعه برنامه‌های فناورذانه و پژوهش محور را مطرح کرد و با اشاره به برخی از چالش‌ها و نیاز‌های شرکت زاگرس جنوبی بیان کرد: این نیاز‌ها و چالش‌های پیش رو در آینده به شکل جامع و کامل در اختیار دانشگاه قرار خواهد گرفت.

به گزارش آنا، این نشست با اظهارنظر سایر مدیران و مسئولان این شرکت و اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد بندرعباس در راستای ارتقای هم‌افزایی و بهبود راهکار‌های مؤثر برای برقراری تقویت و تعامل بیشتر در این دو مجموع ادامه یافت و مقرر شد با استمرار بخشیدن به این نشست‌ها و بهره‌گیری از نظرات علمی و کارشناسی شده در عملیاتی و اجرایی کردن برنامه اهتمام ویژه‌ای بکار گرفته شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیگیری سوپر لیگ کاراته با تداوم صدرنشینی دانشگاه آزاد
  • معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد کاشان معرفی شد
  • برگزاری رویداد صدرا با حضور ۲۵ شرکت صنعتی در دانشگاه آزاد همدان
  • زیرساخت‌های ورزش مدارس در میامی توسعه یافت
  • قطع بدون مجوز درختان در ‌عظیمیه کرج
  • شورای راهبردی توسعه گردشگری در ساری شکل گرفت
  • مشکل صدور مجوز ساخت در ۲۸ قطعه از زمین‌های رو به روی شهرک خانقاه برطرف می‌شود
  • استفاده از ظرفیت دانشگاه آزاد در توسعه فناوری شهری
  • برگزاری رویداد صدرا با حضور ۲۵ شرکت در دانشگاه آزاد همدان
  • قطار ارتباط دانشگاه با صنعت به سرعت پیش می‌رود