Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، آیت‌الله لطف‌الله دژكام، نماینده ولی فقیه در استان فارس در بیست و ششمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور با اشاره به آیه ۱۰ سوره فاطر، گفت: طبق این آیه هر کس به دنبال عزت است، عزت مال خداست و به هر کس بخواهد می‌دهد.

او با بیان اینكه ما ایرانی‌ها انقلاب کردیم که عزتمند شویم و عزیز، مستقل و سربلند باشیم و این عزتمندی جزو اهداف انقلاب اسلامی است، گفت: دلمان می‌خواست و همچنان نیز می‌خواهد که به این عزت، عظمت و سربلندی که مال اسلام، مسلمانان، مومنان و ایرانیان در طول تایخ بوده است، دست بیابیم در حالی که پیش از پیروزی انقلاب اسلامی از آن فاصله گرفته بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیت‌الله دژكام بیان كرد: مسلماً برای رسیدن به این عزت باید کارهای مبتنی بر علم و دانش می‌کردیم برای اینکه توانا بود، هر که دانا بود. حال اگر دانایی را حذف کنیم دیگر توانایی، عزت و سربلندی به دست نمی‌آید ولو اینکه در برهه‌ای بعضی اقدامات عزت‌آفرین است اما نتیجه طولانی مدت آن چون مبتنی بر علم و دانش نبوده است، مطلوب و ماندگار نیست.

امام جمعه شیراز با تصریح اینكه دانشگاه محل تولید همین دانش‌ها است و باید آن را تولید کنیم، گفت: اگر بنا به تولید شد نیاز به یک موتور حرکت دارد، برای اینکه ما وقتی در یک مرحله کاری را می‌خواهیم انجام دهیم و موتور حرکتی نداشته باشیم، کار در همان مرحله متوقف می‌شود.

او اظهار كرد: آن موتور حرکت عمل صالح است که می‌خواهیم دانش را کاربردی کنیم، ما تا وارد عرصه عمل و اقدام نشویم نمی‌دانیم برای مرحله بعدی باید چه تولید کنیم.

آیت‌الله دژكام با یادآوری این نكته كه موانع نقشه جامع علمی کشور را بررسی کرده است،‌ گفت: بحث سر این است که فکرمان منعطف به حل مسائل اصلی کشور نیست و گیر ما این است که می‌خواهیم ببینیم دیگران چه کردند و ما همان را انجام دهیم و تکرار کنیم.

نماینده رهبر معظم انقلاب در فارس تأكید كرد:‌ باید راه حل بومی و علمی برای مشکلات اصلی اجتماعی و فرهنگی پیدا کنیم و راه حل همین است که کار کف جامعه و نیاز ملموس کشور را به دانشگاه بدهیم تا برایش راه حل و راهکار تعریف کند و این تولید علم است.

او گفت:‌ عمل صالح یعنی اقدام کنیم. حال بحث صالح بودن عمل و ملاحظات اخلاقی آن در جای خود بحث دارد ولی عمل صالح زمینه‌ساز تولید مطالب جدید نظری و علمی است، یکی شروع می‌كند و دیگری تکمیلش كرده و دیگری مسئله ایجاد می‌کند و آن پاسخ می‌دهد و از این آیه شریفه این مطلب را الهام می‌گیریم.

آیت‌الله دژكام اظهار كرد: اگر ما به تعالیم خود رجوع کنیم، آن‌ها نیز الهام‌بخش همین مطالب است نه اینکه صرفاً دیگران این کار را کردند و ما هم انجام می‌دهیم و مسلم است علومی که جنبه عملی و اجرایی دارد باید در میدان عمل خود را بیازماید، رشد کند و مسئله جدید برای آن ایجاد شود.

امام جمعه شیراز یادآور شد: در طول سال‌هایی که گذشته است در قسمت‌هایی از کارهای علمی خود میدان دانش را با عمل و کاربرد به هم نزدیک کردیم و نتایج خوبی گرفتیم، مثلاً در صنایع نظامی که پیشرفت مناسب داشتیم و بسیار ارزشمند است ولی همان‌طور که مقام معظم رهبری چندین بار اشاره کردند که پیشرفت در یک گوشه از مسائل علمی جالب نیست و اندام علمی کشور نامتقارن رشد می‌کند، ما باید رشد در همه جوامع علمی داشته باشیم.

او با بیان اینكه امروز رشد نامتوازنی در ابعاد کارهای علمی است و توقع است که رشد علمی همه جانبه باشد، گفت: آن قسمتی که ما طلبه‌ها بیشتر درگیر هستیم و نیاز داریم به تولید افکار جدید و هم خود در عرصه اجتماع به کار گیریم و بازخورد آن را به محیط‌های علمی برگردانیم مسائلی است که در علوم انسانی داریم. دانشگاه شاخص این قضیه دانشگاه علامه طباطبایی است که این دانشگاه ورود به مسائل علوم انسانی کرده است اما واقعاً نیازهایی که در این عرصه داریم خیلی بیش از آن چیزی است که در یک قسمت از دانشگاه‌های ما به آن پاسخ داده می‌شود.

آیت‌الله دژكام در ادامه سخنان خود با بیان اینكه امروز در شیراز با معضل مهاجرت و حاشیه‌نشینی روبه‌رو هستیم، گفت: به خاطر این مهاجرت‌ها در شهر شیراز آسیب‌های اجتماعی فراوانی مانند ساخت و ساز بی‌جا، حاشیه‌نشینی‌ها و ... ایجاد می‌شود که به‌صورت قانونی با آن‌ها برخورد می‌شود اما با افزایش مهاجرت هر دولتی که سر کار باشد، حاشیه شهر شیراز بزرگ‌تر می‌شود و آسیب‌های اجتماعی ما افزایش می‌یابد؛ حال راه حل آن چیست؟

او ادامه داد: راه حل آن در سیاسی برخورد کردن نیست که مسئله را حل نمی‌کند و فقط بار مشکل را از دوش خود برمی‌داریم و به دوش دیگری می‌اندازیم در حالی که مسئله باقی می‌ماند و ما باید برگردیم به نقطه‌ای که دانشگاه به کمک شهرداری بیاید تا مسئله را جمع کنند.

نماینده ولی فقیه در استان فارس بیان كرد: امروزه توقع ما در زمینه تولیدات فکری و راه حل‌های عملی مسائل اجتماعی و انسانی زیاد است و کشور از این جهت بسیار مشکلات حل نشده دارد.

آیت‌الله دژكام ضمن قدردانی از رئیس دانشگاه شیراز به خاطر حمایت از کارهای دانش‌بنیان انجام می‌دهند، گفت:‌رناحیه فناوری در سطح شیراز با کمک دانشگاه شیراز و شهرداری ایجاد شود، چون بحث ناحیه فناوری مورد تقاضای افرادی است که در زمینه دانش‌بنیان کار می‌کنند و شیراز از این نظر نیز ظرفیت خوبی دارد و با کمک دوستان این قضیه شکل بگیرد و تجربیاتی که در تهران بوده است به شیراز هم منتقل شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: امام جمعه شیراز عمل صالح آیت الله دژکام عمل صالح راه حل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۱۹۰۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسابقات «سدید»‌ مهارت‌های ارتباطی دانشجویان را تقویت می‌کند

ایسنا/لرستان معاون فرهنگی دانشگاه لرستان گفت: مسابقات «سدید»‌ مهارت‌های ارتباطی دانشجویان را تقویت می‌کند.

محمد حیاتی در آیین اختتامیه و تجلیل از منتخبان مرحله استانی مسابقات ملی ارائه سه دقیقه‌ای «سدید»‌ که هشتم اردیبهشت‌ماه به همت جهاددانشگاهی لرستان و به میزبانی دانشگاه لرستان در سالن اجتماعات شهید میربهرسی این دانشگاه برگزار شد، با تقدیر از جهاد دانشگاهی به خاطر برگزاری مسابقات ملی سدید، اظهار کرد: شرکت دانشجویان در مسابقات سدید می‌تواند بسترساز یک تجربه شیرین باشد.

وی افزود: دانشجویان با شرکت در این مسابقات می‌توانند خود را با یک‌سری از مقررات وفق دهند و در واقع این تجربه می‌تواند تمرینی برای ایفای نقش‌های بزرگ‌تری باشد که دانشجویان به عنوان آینده‌سازان این مملکت در آینده خواهند داشت.

حیاتی با اشاره به مشارکت ۵۳ دانشجو در مرحله استانی مسابقات ملی سدید در لرستان، اضافه کرد: باید زمینه مشارکت بیشتر دانشجویان در این مسابقات فراهم شود.

وی با تأکید بر لزوم مشارکت هر چه بیشتر دانشجویان در مسابقات ملی «سدید»‌، گفت: مسابقات ملی «سدید»‌ ضمن تقویت مهارت‌های ارتباطی در دانشجویان به نوعی تمرینی برای نقش‌های بزرگ‌تر دانشجویان است.

مهدی امید، عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان نیز در این مراسم با بیان اینکه ارائه یک مطلب در سه دقیقه تا حدودی دشوار است اما دانشجویان شرکت‌کننده در این مسابقه به خوبی از عهده آن برآمدند و در مجموع ارائه خوبی داشتند، گفت: ارائه دادن مطالب در قالب مسابقاتی مثل سدید یک هنر است و دانشجویان باید برای موفقیت در آن تمرین و ممارست داشته باشند.

وی افزود: برای موفق بودن در این مسابقات لازم است محتوا، ظاهر و فرم مطالب مورد توجه باشد و چارچوب نظری و روش ارائه برای مخاطبان مشخص شود و در ارائه مطلب فراز و فرود و تن صدا مورد توجه باشد.

امید با بیان اینکه سدید به معنای محکم و استوار است و ضرورت دارد شرکت‌کنندگان در مسابقات سدید در ارائه مطالب محکم و استحکام و استواری در صدا را مدنظر داشته باشند، ادامه داد: همچنین لازم است پیکربندی و انسجام و خروج از بحث در زمان تعیین شده و همچنین استفاده از زبان بدن مورد توجه شرکت‌کنندگان باشد تا مطالب ارائه شده تأثیر خود بر مخاطبان را داشته باشد و علاوه بر این ارائه دهنده مطلب ابتدا خودش به فهم درستی از مطالب برسد تا مخاطب نیز پذیرای آن باشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جزئیاتی از تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد آذربایجان‌شرقی و شرکت مهندسی معدنی نوآوران مس 
  • مسابقات «سدید»‌ مهارت‌های ارتباطی دانشجویان را تقویت می‌کند
  • همبستگی دانشگاه پیام‌نور شیراز با دانشگاهیان حامی فلسطین در غرب
  • دانشجویان دانشگاه پیام‌نور شیراز هم به جرگه حامیان ضدصهیونیست‌ها پیوستند
  • برخی جو سازی‌ها در زمینه اخراج استادان صحت ندارد
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها از امروز آغاز شد
  • افتتاح دفتر همکاری‌های علمی تاجیکستان و علوم پزشکی شیراز
  • افتتاح دفتر همکاری‌های وزارت تندرستی جمهوری تاجیکستان و دانشگاه علوم‌ پزشکی شیراز
  • بررسی علل مهاجرت در همایش ملی مراکز مشاوره و سبک زندگی در سیستان و بلوچستان