Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@13:37:35 GMT

بخش عمده منابع طبیعی زنجان، جنگل و مرتع است

تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۱۹۷۲۹

بخش عمده منابع طبیعی زنجان، جنگل و مرتع است

خلیل آقاجانلو روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به کاداست (محدوده‌بندی) اراضی ملی این استان، اظهار داشت: تا قبل از سال ۹۵ عملیات کاداست در حدود ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی ملی زنجان انجام شده بود و بعد از آن ۳۵۰ هزار هکتار در برنامه قرار گرفت که اکنون مراحل پایانی خود را طی می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: کاداست اراضی جهت تعیین دقیق حدود و ثغور اراضی ملی و مستثنیات قانونی آن‌ها صورت می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آقاجانلو ابراز کرد: پنج پروژه آبخیزداری استان زنجان نیز با مجموع اعتبار حدود ۳۵ هزار میلیون ریال اجرا شده که آماده افتتاح در دهه فجر است.

این مسؤول، حفظ و حراست از منابع طبیعی را بسیار ضروری خواند و گفت: مشاهده اثرات تخریب منابع طبیعی، زمانبر بوده و طبیعت، نتیجه تخریب را در بلندمدت نشان می‌دهد و شاید زمانی باشد که نتوان چاره‌ای اندیشید لذا در حفظ و حراست از آن باید کوشا بود.

وی با بیان اینکه مردم نیز در حفاظت از منابع طبیعی باید مسؤولان را کمک کنند، ابراز کرد: شهروندان در صورت مشاهده تخریب منابع طبیعی و یا تعرض و تصرف اراضی ملی می‌توانند طی تماس با شماره ۱۵۰۴ گزارش دهند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان با بیان اینکه منابع طبیعی به ۲ گروه تجدیدپذیر و تجدیدناپذیر تقسیم می‌شوند، گفت: منابع تجدیدناپذیر مانند نفت، گاز و معادن بعد از مدتی به اتمام می‌رسند اما منابع تجدیدپذیر مانند خاک، آب، پوشش گیاهی و درختان در صورت استفاده اصولی و صحیح، هر سال می‌توانند تجدید حیات یافته و خدمات مختلف به انسان‌ها ارائه دهند.

وی در خصوص اهمیت منابع طبیعی، اظهار داشت: هم در دین مقدس اسلام و آیات و روایات مختلف به اهمیت و حفظ منابع طبیعی تاکید شده و هم در فرهنگ ایرانی نیز مورد توجه قرار گرفته که نمونه شاخص آن فرهنگ درختکاری به عنوان نمادی برای حفظ و صیانت از منابع طبیعی است.

آقاجانلو افزود: از نظر علمی نیز از خاک، آب، پوشش گیاهی و درختان به عنوان منابع پایه، نام برده می‌شود و اگر یکی از این منابع نباشد و یا کم باشد، زندگی مردم و امنیت جامعه به خطر می‌افتد.

وی خاطرنشان کرد: خاک برای تولید غذا و تامین مواد غذایی است و آب، منبع بسیار مهم و حیاتی بوده و پوشش گیاهی نیز ضمن اثرات زیست‌محیطی در اقتصاد نیز تاثیرگذار است و به همین دلیل هیچ قیمتی نمی‌توان بر روی این منابع گذاشت.

آقاجانلو افزود: مسائل دیگر مانند گیاهان دارویی، ذخایر ژنتیکی و برخی اثرات ناشناخته نیز که گاهی بر اثر تحقیقات علمی به دست می‌آیند از دیگر تاثیرات و فواید منابع طبیعی به شمار می‌روند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: وجود و حفاظت از منابع طبیعی، یکی از اهداف و برنامه‌هایی است که کشورهای پیشرفته به آن واقف بوده و هرگونه برنامه توسعه در بخش‌های مختلف اعم از صنعتی و کشاورزی با نگاه پایداری و حفظ منابع طبیعی، عملیاتی می‌شود.

وی اظهار داشت: طی سال‌های اخیر، توجه ویژه‌ای در سطح کشور به منابع طبیعی شده و اعتباراتی از محل صندوق توسعه ملی به این بخش اختصاص یافته که امیدواریم ادامه پیدا کرده و آینده روشنی در این عرصه شاهد باشیم.

برچسب‌ها اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان جنگل منابع طبیعی و آبخیزداری منابع طبیعی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جنگل منابع طبیعی و آبخیزداری منابع طبیعی جنگل منابع طبیعی و آبخیزداری منابع طبیعی منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان منابع طبیعی پوشش گیاهی اراضی ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۱۹۷۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوگیری از شهرک‌سازی در دل جنگل‌های توسکستان

با دستور دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان گلستان، شهرک ویلایی در حال ساخت در منطقه معروف به "باغ سرهنگ" در جنگل توسکستان تخریب شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، به نقل از روابط عمومی دادگستری گلستان، محمود اسپانلو اظهارداشت: با وجود هشدارهای چندباره از سوی متولیان مبنی بر غیرقانونی بودن ساخت و ساز در منطقه معروف به " باغ سرهنگ" در دل جنگل توسکستان شهرستان گرگان تعدادی از افراد بی توجه به هشدارها،  زمین های این منطقه را تفکیک و در حال تبدیل به یک شهرک ویلایی بودند.

وی ادامه داد: 22  بنا و سازه غیرمجاز در راستای تبصره 2 ماده 10 قانون حفظ کاربری زمین های کشاورزی و باغی ، در این منطقه تخریب و از تغییر کاربری 40 هزار مترمربع زمین جلوگیری شد.

وی ادامه داد: 7 ساختمان هم که رای  آنها در دادگاه قطعی شده بود در همین منطقه تخریب و اعاده به وضع سابق شد. مالک یکی از این ویلاها، بخشی از جنگل را هم فنس کشی و به زمین خود اضافه کرد بود و روی درختان کهنسال انجیلی و افرا ، خانه درختی ساخته بود.

دادستان مرکز استان گلستان گفت: در منطقه گرمابدشت جنگل توسکستان هم حکم قطعی قلع و قمع  2 ویلای ساخته شده در اراضی منابع طبیعی این منطقه اجرا شد.

دادستان مرکز استان گلستان گفت: همان‌گونه که بارها تاکید کرده بودیم با ساخت و سازهای غیرمجاز و تغییر کاربری زمین های کشاورزی و ایجاد شهرک های ویلایی در مناطق جنگلی قاطعانه برخورد می‌کنیم.

اسپانلو با تاکید بر این که اصل ممنوعیت ساخت و ساز در زمین های کشارزی یک اصل غیر قابل خدشه است گفت: امور اراضی و جهادکشاورزی به سازندگان بنا در این منطقه بارها اخطار داده بودند اما افراد بی توجه به این اخطارها ساخت و ساز کردند و مال خود را هدر دادند.

دادستان مرکز استان گلستان گفت: برخی افراد  با گرفتن مجوزهای گردشگری مانند  بومگردی و گلخانه به ساخت و ساز در اراضی کشاورزی و حاشیه جنگل‌ها و دور زدن قانون  اقدام می‌کنند.

 دادستان مرکزاستان گلستان از رسیدگی به 15 پرونده ترک فعل برای مدیران سابق و برخی مدیران فعلی دستگاه های مرتبط در حوزه اراضی کشاورزی و ملی در مرحله دادسرا و دادگاه  خبر داد و گفت: این پرونده ها برای مدیرانی است که در انجام وظایف خود کوتاهی کردند و به موقع تخلفات را  اعلام گزارش نکردند و یا چشم پوشیدند که خیلی از اینها مشمول قانون مرور زمان و سبب خُرد شدن اراضی کشاورزی  شده است.

دادستان درباره برخی ساخت و سازهای داخل اراضی جنگلی و مرتعی  هم گفت: اگر مسجل شود که ملک ملی است و یا  با کوتاهی ماموران  و بدون استعلام از منابع طبیعی و یا از طریق تخلف در ادارات مربوطه سند هم صادر شده باشد ، منابع طبیعی باید برای ابطال  این سندها دادخواست دهد.

انتهای پیام/581

 

دیگر خبرها

  • جلوگیری از شهرک‌سازی در دل جنگل‌های توسکستان
  • رزمایش حفاظتی اطفای حریق در شاهرود اجرا شد
  • آزادسازی ۱۵ هزارمترمربع اراضی جنگلی در توسکستان/ ۳ اعیانی غیرمجاز تخریب شد
  • خلع ید ۳۳ هزار متر مربع اراضی سوادکوه شمالی
  • خلع ید بیش از ۳۳ هزار متر مربع از اراضی ملی سوادکوه شمالی
  • ۳۳ هزار مترمربع اراضی ملی در سوادکوه خلع ید شد
  • ۳۳ هزار مترمربع اراضی ملی در سوادکوه شمالی خلع ید شد
  • بیش از ۳۳ هزار متر مربع از اراضی ملی سوادکوه شمالی خلع ید شد
  • مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در شهرستان فلارد
  • آزاد سازی اراضی ملی در منطقه بندپی شرقی شهرستان بابل