Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@08:58:40 GMT

طرح سازش معامله قرن از همین ابتدا محکوم به شکست است

تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۲۱۴۸۹

طرح سازش معامله قرن از همین ابتدا محکوم به شکست است

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام محمد ملک زاده عضو هیأت علمی گروه سیاست پژوهشکده نظام‌های اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در یادداشتی طرح سازش ترامپ بین فلسطینیان و صهیونیستی‌ها موسوم به معامله قرن را مورد نقد و بررسی قرار داده است:

پس از انتشار طرح سازش ترامپ موسوم به «معامله قرن»، واکنش‌های گسترده علیه آن در جهان اسلام و حتی مخالفت‌ها از سوی بسیاری از شخصیت‌های غیر مسلمان غربی به راه افتاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این طرح که کاخ سفید عنوان «چشم انداز صلح» برای آن انتخاب کرده، همان گونه که انتظار می‌رفت نه یک صلح واقعی و عادلانه که حاوی مفادی تحقیرآمیز علیه ملت مظلوم فلسطین و معامله‌ای یک جانبه به سود رژیم غاصب صهیونیستی است.

در طرح ترامپ با ادبیاتی سخیف آمده است که کل «اورشلیم» (قدس) پایتخت اسرائیل و متعلق به این رژیم است و به جای آن فلسطینی‌ها می‌توانند بخشی از مناطق واقع در شرق و شمال حصار امنیتی قدس، از جمله شرق «شعفاط» و «ابودیس» را به عنوان پایتخت خود در نظر گرفته و آن را قدس بنامند یا هر نام دیگری که خودشان تشخیص می‌دهند!

این سخنان سخیف مانند سخن دزدی است که به زور وارد منزلی شده و با قلدرمآبی به صاحب خانه می‌گوید این خانه مال من و تو می‌توانی جای دیگری را به عنوان خانه خود انتخاب کنی…!

در این طرح احمقانه و تحقیرآمیز، کاخ سفید ضمن آنکه از حماس به عنوان «سازمان تروریستی» یاد کرده در بخش مربوط به غزه آورده است: «ایالات متحده انتظار ندارد کشور اسرائیل وارد مذاکره با هیچ دولت فلسطینی شود که اعضای حماس، جهاد اسلامی فلسطین یا وابستگان آنها را شامل شود، مگر آنکه آن دولت فلسطینی به صورت شفاف و آشکارا خودش را به نفی خشونت، شناسایی کشور اسرائیل و پایبندی به سایر ملاک‌های مربوط به غزه که در بند ۹ آمده‌اند متعهد بداند».

همچنین در بند ۹ این سند قید گردیده است: «کشور اسرائیل تنها در صورتی به تعهداتش خودش ذیل “توافق صلح اسرائیل-فلسطین” عمل خواهد کرد که: ۱) تشکیلات خودگردان فلسطین یا یک نهاد ملی یا بین‌المللیِ دیگر که مورد قبول کشور اسرائیل باشد کنترل غزه را به نحو همخوان با بند B ۲ (ذیل طرح) به عهده بگیرد. ۲) حماس، جهاد اسلامی فلسطین و سایر گروه‌های تروریستی در غزه خلع سلاح شوند و ۳) غزه کاملاً به منطقه غیرنظامی تبدیل شود…»

طرح ترامپ علاوه بر این، کلیه شهرک‌های رژیم صهیونیستی در دره اردن و کرانه باختری را هم به رسمیت می‌شناسد، و در واقع آمریکا نقشه‌ای از کشور فلسطین در این طرح ارائه کرده که فلسطین به عنوان جزیره‌ای در دل اسرائیل محصور می‌گردد؛ و یا به تعبیر روزنامه القدس العربی، بر اساس نقشه‌ای که ترامپ ارائه داده دولت آینده فلسطین گویا قرار است به شکل «مجمع الجزایری» باشد که مرزهای غیر مرتبطی دارد و تونل‌ها و پل‌ها آن را به هم وصل می‌کند!

از زمان اشغال سرزمین فلسطین به ویژه پس از جنگ ۱۹۶۷ م تاکنون غاصبان این سرزمین با حمایت قدرتهای استکباری و یا برخی از سران مرتجع و وابسته عرب نقشه‌های فراوانی در قالب طرح‌های به اصطلاح صلح ولی در واقع برای مشروعیت بخشیدن به تجاوز و اشغالگری ترسیم نموده‌اند که همگی بدون استثنا با شکست مواجه گردیده است. توافق‌های کمپ دیوید پس از جنگ ۱۹۶۷، کنفرانس مادرید در سال ۱۹۹۱، پیمان اسلو در ۱۹۹۳، کمپ دیوید ۲۰۰۰، طرح کلینتون در سال ۲۰۰۱، طرح صلح سعودی در سال ۲۰۰۲، نقشه راه ۲۰۰۳ در زمان جرج بوش، توافق ژنو ۲۰۰۳، طرح جرج بوش پسر در سال ۲۰۰۷ موسوم به آناپولیس و طرح اوباما در سال ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ م از جمله طرح‌های سازش میان اشغالگران رژیم صهیونیستی با ملت مظلوم فلسطین بوده‌اند که همگی از جمله آخرین دور مذاکرات به اصطلاح صلح میان فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها که در سال ۲۰۱۴ با نظارت آمریکا برگزار شد ناکام مانده‌اند و اکنون پس از سال‌ها مذاکره بی‌حاصل، ملت فلسطین با طرحی از جانب آمریکا روبه‌روست که نه تنها دولت مستقل فلسطینی به مرکزیت قدس را قبول ندارد بلکه حق بازگشت آوارگان را هم در آن لغو کرده و فلسطینیان حتی برای دفاع از خود نیز نمی‌توانند نیروی نظامی مسلح داشته باشند!

این آخرین طرح آمریکا به قدری وقیحانه و تحقیرآمیز است که حتی فردی مانند محمود عباس که سال‌ها با اشغالگران و حامیان آن مذاکره کرده و حاضر شده امتیازات گوناگونی بدهد با صراحت می‌گوید حاضر است آن را رد کند اما «وطن‌فروشانه» و به عنوان خائن وارد قبرش نشود. بر همین اساس روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» نیز یک روز پس از انتشار طرح سازش تحمیلی «دونالد ترامپ» در گزارشی پیش‌بینی کرد که طرح رئیس جمهور آمریکا موسوم به معامله قرن شکست خواهد خورد.

بنابراین آمریکا که اکنون حتی حمایت دوستان خود را نیز به همراه ندارد نباید انتظار داشته باشد از این طرح نمایشی چیزی عایدش گردد. ترامپ با رونمایی از طرح به اصطلاح معامله قرن خود خواست هم هدیه‌ای به «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی برای شانس بیشتر در انتخابات داده باشد و هم از این موضوع برای انتخابات آینده آمریکا به نفع خود استفاده کند که البته با توجه به اینکه این طرح از همان ابتدا محکوم به شکست است لذا کارایی تبلیغاتی خود را نیز از دست داده است.

کد خبر 4840195

منبع: مهر

کلیدواژه: محمد ملک زاده پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی معامله قرن تمدن نوین اسلامی کنفرانس بین المللی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قاسم سلیمانی نشست علمی ولایت فقیه پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات آیت الله جوادی آملی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی فعالیت های قرآنی مجمع عالی علوم انسانی اسلامی ایام فاطمیه انقلاب اسلامی ایران مرکز فرهنگی شهر کتاب رژیم صهیونیستی کشور اسرائیل معامله قرن طرح سازش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۲۱۴۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«مجلس» یورش پلیس به دانشجویان در اروپا و آمریکا را محکوم کرد

به گزارش خبرنگار مهر، محسن دهنوی در جلسه علنی عصر امروز (سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت‌ ماه) مجلس شورای اسلامی، بیانیه ۱۵۰ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی را قرائت کرد. متن بیانیه به شرح زیر است:

به نام خداوند بخشنده مهربان

امروز غزه صحنه تقابل یک ملت مظلوم و مصیب‌دیده و مقاوم با جماعتی بی‌رحم و غاصب است، در این معرکه همدردی با ستمدیدگان و اعتراض به ظالمان کمترین وظیفه انسان‌ها است. سابقه تجاوز و غصب صهیونیست‌ها در فلسطین به ۷ دهه می‌رسد. در این مدت همه راه‌های تسلیم و مسالمت با غاصبان توسط برخی از افراد سست‌ عنصر طی شده است، آنچه امروز در قالب رشادت و حماسه و استقامت غزه بروز یافته است، آتشفشان خشم و درد متراکم ملتی است که سوزش بدعهدی و خیانت را در پهلوی خود حس می‌کند.

اعلام همبستگی با فلسطین از طرف دانشگاهیان جهان به ویژه در کشورهای غربی حرکتی برخاسته از فطرت عدالت خواه و نوع دوست و انسانی است. این حرکت نشان می‌دهد که مظلوم‌نمایی، چهره‌سازی و تحریف حقایق در رسانه‌های جریان اصلی غرب نیز نتوانسته است صحنه خونین غزه را کاملاً بپوشاند. راه‌حل این بحران در بازگشت به عدالت است.

ما نمایندگان دانشگاهی مجلس قانونگذاری ایران ضمن قدردانی از اقدامات ارزشمند دانشگاهیان عزیزمان در حمایت از مظلومان غزه، درود خود را نثار همکاران شجاع و دانشجویان ظلم ستیز در دانشگاه‌های آمریکا و اروپا و سایر نقاط دنیا می‌کنیم و همدردی، همراهی و همدلی خود را با دانشجویان و استادان و آزادیخواهان انسان‌دوست دانشگاه های آمریکا ابراز می‌کنیم و یورش سرکوبگرایانه نیروهای پلیس را به ساحت مرکز علم و دانش و هجوم به تحسن دانشگاهیان در آن کشور محکوم می‌کنیم. خشونت بی‌منطق در مقابل این ندای حق‌طلبانه دردی از ظالمان دوا نخواهد کرد.

کد خبر 6093152 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • رابرت کندی به بایدن: کنار بکش تا ترامپ را شکست بدهم
  • درخواست عجیب نامزد مستقل انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از جو بایدن
  • گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند
  • ترامپ: دانشجویان را «شستشوی مغزی» دادند
  • ترامپ بار دیگر از جنایات اسرائیل در غزه حمایت کرد
  • ترامپ: حامیان فلسطین در دانشگاه کلمبیا پول گرفته‌اند
  • تمجید دونالد ترامپ از دستگیری دانشجویان معترض 
  • ترامپ از نتانیاهو ابراز نارضایتی کرد
  • یورش پلیس به دانشجویان در اروپا و آمریکا محکوم شد
  • «مجلس» یورش پلیس به دانشجویان در اروپا و آمریکا را محکوم کرد