Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-03@00:22:54 GMT

مشکلی در روند صادرات ایران وجود ندارد

تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۲۶۵۱۷

به گزارش اکوفارس، آلبرت بغزیان استاد دانشگاه و کارشناس مسائل اقتصادی در گفت‎وگو با باشگاه خبرنگاران، در خصوص تجارت و صادرات نفتی و غیرنفتی بیان‎کرد: تجارت شامل دو بخش است. در بخش صادرات شامل کالا‌های نفتی و غیر نفتی می‌شود. از آنجایی که صادرات نفت ایران در تحریم قرار دارد، وزارت نفت از راه‎های دیگر ارز را وارد کشور می‎کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این استاد دانشگاه در خصوص روند کنونی صادرات در کشور گفت: در مورد صادرات کالا‌های غیرنفتی از نظر تقاضای خریداران مشکلی نداریم. اما در زمینه تولید باید بررسی شود که آیا می‌توانیم نیاز‌های آنها را برطرف کنیم؟ یا اینکه ارز به موقع وارد کشور می‎شود یا نه. با توجه به اتفاقات اخیر در صادرات مشکلی وجود ندارد. اگر در گذشته کشور در بخش صادرات مشکل داشت در حال‎حاضر هم دارد، اگر نه که همچنان روند ادامه دارد.

این کارشناس همچنین در خصوص واردات افزود: واردات کالا‌های اساسی همچنان ادامه دارد و بستگی به تخصیص ارز دارد. با توجه به اتفاقات اخیر، کشو‎رهای صادرکننده امنیت مسیر را متقبل نمی‌شوند. فقط کالا را در بنادر کشورشان به کشتی‎‎های ایران تحویل می‎دهند. شرکت‎های بیمه حمل‌ونقل ایران باید کشتی‎های حامل کالا‌های صادراتی و وارداتی را بیمه کند. در کل تغییری در بخش صادرات و واردات ایجاد نمی‎شود. تنها هزینه گزافی باید برای بیمه پرداخت شود. کشور‌های دیگر هم با ایران این تجارت را ادامه می‎دهند و تنها حرفشان این است که خودتان امنیت کالا را تأمین کنید. هزینه تأمین امنیت و بیمه بسیار بالاست و به ضرر ایران است.

او در پاسخ به این سؤال که تأمین هزینه بیمه بر عهده کدام بخش است؟ و اینکه آیا از بودجه کشور برداشت می‌شود؟ گفت: تا زمانی که خسارتی به کشتی حامل کالا وارد نشود، هزینه‌ایی ندارد. برای مثال:کشتی که از چین حرکت می‌کند و به بندر چابهار می‌رسد اگر دچار خسارت شود، هزینه آن باید پرداخت شود. اگر شرکت ایرانی بیمه کند، هزینه بیمه آن کمتر است. اما اگر شرکت‎های خارجی بیمه کنند، هزینه زیادی باید پرداخت کند؛ که آن هم باید کنسرسیون تشکیل دهند و شرکت‌های خارجی با بررسی میزان خسارت هزینه آن را پرداخت کنند.

با نرخ دلار ۸۵۰۰ تومان، دولت دچار کسری بودجه و کشور دچار افزایش قاچاق می‌شود

این استاد دانشگاه در خصوص تغییرات ایجاد شده در تجارت با افزایش نرخ دلار به ۸۵۰۰ تومان، اظهار کرد: در کشور در حال‎ حاضر ممنوعیت برای واردات و صادرات داریم و دلاری در بازار وجود ندارد که با افزایش قیمت آن تغییری ایجاد شود. اگر واردات آزاد شود در مرحله‌ اول واردات خودرو افزایش پیدا می‎کند و بازار با کمبود شدید ارز مواجه می‎شود و ایران با توجه به بحث تولید ملی دیگر نمی‎تواند جوابگوی آن باشد. اگر نرخ دلار ۸۵۰۰ تومان باشد، تقاضا برای کالای خارجی افزایش می‎یابد و باعث افزایش قاچاق در مرز‌ها می‎شود. اگر با قاچاق هم مبارزه کنیم همان کالا با قیمت بالا وارد بازار می‎شود. در هر صورت اگر نرخ دلار ۸۵۰۰ تومان شود دولت دچار کسری بودجه و تقاضای دلار باعث افزایش قاچاق می‌شود.

بغزیان در زمینه پیشرفت در حوزه صادرات و واردات گفت: اگر واردات را آزاد کنیم و تحریم برداشته شود، خود به خود باعث افزایش واردات می‎شود، چون بازار تشنه واردات خودرو و لوازم خانگی خارجی است. ولی تا زمانی که تأکید بر خرید و تولید کالای داخلی داریم، آزاد کردن واردات دور از سیاست است. در گذشته ثابت شد که با آزادکردن واردات خودرو، صنعت خودرو کشور عقب ماند.

او در ادامه افزود: در بحث صادرات، کالای داخلی باید کیفیت لازم برای رقابت با کالا‌های خارجی را داشته‎ باشد؛ و اینکه در بازار‌های داخلی هم به مقدار کافی عرضه شود. اینکه کالای صادراتی در داخل کشور با قیمت بالا به فروش برسد باعث افزایش قیمت کالایی مانند گوجه فرنگی به کیلویی ۱۴ هزار تومان می‎شود.

بغزیان در پایان گفت: در مورد کالای صادراتی می‌توان به محصولات کشاورزی و صنایع دستی و یا سنگ معدن اشاره کرد. البته فقط صادر کردن محصولات کفایت نمی‌کند، بلکه باید ارز به کشور برگردد و به واردات تخصیص داده شود.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: نرخ دلار ۸۵۰۰ تومان استاد دانشگاه بخش صادرات واردات خودرو افزایش قاچاق باعث افزایش وجود ندارد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۲۶۵۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر صمت: تراکتورهای وارداتی توان رقابت با تولیدات داخلی را ندارند

جام جم آنلاین آذربایجان شرقی: عباس علی آبادی در حاشیه بازدید از محصولات گروه صنعتی تراکتورسازی ایران افزود: خیلی ها فاز واردات دارند و بر طبل آن می کوبند زیرا منافعشان در واردات خلاصه می شود اما من به شخصه در مقابل روزنه های رانت خواهم ایستاد.

وی تاکید کرد: مخالف واردات تراکتور نیستیم چرا که ما آنقدر در تولیدات تراکتور توانمند شده ایم و قدرت داریم و بهترین تراکتور دنیا را تولید می کنیم که از واردات نمی ترسیم و کسی توان رقابت در فضای تراکتورسازی ایران را ندارد.

وی افزود: با استعدادی که در تراکتورسازی و توانمندی هایی که در کارگران و مدیرانش سراغ دارم هیچ کس نمی تواند با آنها رقابت کند و من به این موضوع واقف هستم و روی این اصل حساب باز کرده ام.

علی‌آبادی اضافه کرد: وقتی تراکتورهای ایرانی بهترین کیفیت، قیمت مناسب، تحویل دهی، پشتیبانی و خدمات پس از فروش را دارد، چرا باید به فکر واردات باشیم؟

وی گفت: در این تفکر حتما روزنه ای برای رانت وجود دارد که به شخصه شناسایی و جلوی آن را خواهم گرفت.

این مقام ارشد کشور در حوزه صنعت با بیان اینکه تراکتورسازی وزنه ارزآوری برای کشور به شمار می رود و نیاز داخلی به این محصول استراتژیک را نیز تامین می کند، اظهار کرد: تراکتورسازی مورد حمایت وزارت صمت در حوزه های تولید و صادرات و ارز بوده و خواهد بود .

مدیرعامل گروه صنعتی تراکتورسازی نیز گفت : از محل صادرات گروه تراکتورسازی سال گذشته ۶۰ میلیون دلار ارز وارد کشور شده است.

مصطفی وحیدزاده اضافه کرد : وزارت صمت و زیر مجموعه های آن در مباحث ارزی بیشترین همراهی را با تراکتورسازی دارند اما متاسفانه نامه های ما در بروکراسی هایی بنام بانک مرکزی خاک می خورند و این گروه نمی تواند از ارزی که حاصل کرده بهره مند شود.

دیگر خبرها

  • افزایش ۹ درصدی صادرات کالا از مازندران
  • رشد ۲۳ درصدی ارزش صادرات از استان مرکزی
  • صادرات ۸۰۰ میلیون دلاری ترکیه به ایران در ۳ ماه
  • وزیر صمت: تراکتورهای وارداتی توان رقابت با تولیدات داخلی را ندارند
  • صادرات ۶.۲ میلیارد دلاری کشاورزی در ۱۴۰۲/ واردات گندم نصف شد
  • ۴۱۳ هزار تن کالاهای اساسی به مازندران وارد شد
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمدگمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمد گمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • صدور بیش از ۵۰ میلیون دلار کالا از گمرک استان همدان
  • صادرات بیش از ۵۰ میلیون دلار کالا از گمرک استان همدان