Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، شاید هرگز فکرش را هم نمی‌کردم در پیچ و خم‌ جاده‌های عنبرآباد کرمان روستایی باشد که اهالی‌اش در فقر مطلق و بدون امکانات رفاهی، آموزشی و بهداشتی زندگی می‌کنند. مردمی که در خانه‌های سنگی با هیزم کپرهای‌شان را گرم می کنند و سقف شان برگ نخل و پوشش پلاستیک و زیراندازشان حصیری ساده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صحبت از روستای "کوش کلجک" در منطقه عنبر آباد کرمان است. جایی که فقر و نداری همراه و همزاد همیشگی مردم شده و شاید تنها دیده شدن و بهبود شرایط ابتدایی زندگی است که آنها را به آینده و مبارزه با تمام نداری ها و کمبودها امیدوار نگه داشته است.

یکی از اهالی روستای کوش کلجک: مسئولان اگر راست می گویند به مناطق فراموش شده‌ای مثل روستای ما سفر کنند و محرومیت های ما را ببینند. جایی که مردمش در فقر مطلق زندگی می کنند و ما فکر می کنیم مسئولان ما را فراموش کرده اند

پرویز پایمرد یکی از اهالی روستای کوش کلجک درباره فقر و محرومیت مردم روستای‌شان می‌گوید: هر چه از محرومیت های روستای‌مان بگویم باز هم کم گفته ام؛ اینجا همه ما کپرنشینیم که در هر کپر حدود 10 نفر زندگی می کنند. نه راه ارتباطی مناسبی داریم نه آب آشامیدنی و گویا همه ما را به کلی فراموش کرده اند.

وی ادامه می دهد: سیل اخیرا شرایط را برای‌مان بدتر کرد و کپرهای‌مان با سیل ویران شد و حالا همان سرپناه را هم نداریم. سقف تمام کپرها بعد از سیل با هر بارندگی چکه می کند و مردم مجبورند پلاستیک روی سقف خانه های شان بکشند چرا که مدام با بارندگی پلاستیک های روی سقف جابه جا می شوند. چرا مسئولان به اینجا سفر نمی کنند و مشکلات‌مان را از نزدیک نمی بینند؟ آنها بیشتر به مراکز دهستان ها سفر می کنند که مشکلات حادی ندارند و با گرفتن چند عکس از دهستان ها سروته موضوع را هم می آورند که رفتیم و بازدید کردیم و فلان دهستان مشکلی ندارد.

پایمرد اضافه کرد: مسئولان اگر واقعا به فکر مردم هستند به مناطق فراموش شده ای مثل روستای ما سفر کنند و محرومیت های ما را ببینند.جایی که مردم اش در فقر مطلق زندگی می کنند و ما فکر می کنیم مسئولان ما را فراموش کرده اند.

وی در ادامه به مشکلات تحصیلی دانش آموزان روستا اشاره کرد و گفت: سال گذشته یک معلم زن به روستای‌مان فرستادند که نتوانست به دلیل نبود پل از رودخانه و راه ارتباطی وارد رفت و آمد کند و 40 روز دانش آموزان ما تعطیل بودند.

پایمرد به بیماران سرطانی روستای‌شان نیز اشاره کرد و گفت: این بیماران به دلیل نداشتن هزینه درمان و کمبود دارو مدت ها با بیماری‌شان مبارزه می کنند و در نهایت مظلومیت جان می بازند چرا که هیچ سازمان و نهادی از آنها حمایت نمی کند و زنان باردار بسیاری تاکنون به دلیل عدم دسترسی به مراکز درمانی در حین زایمان جان باخته اند.

وی یادآور شد: هنوز فراموش نکردم که خواهرم در بیمارستان جیرفت بدون اینکه بی‌هوشش کنند جراحی شد و برادرزاده ام در حین به دنیا آمدن به دلیل بی توجهی کادر پزشکی الان که 7 سال دارد فلج است. هرچه قدر پیگیر روند قانونی این موارد پیش آمده شدیم راه به جایی نبردیم چرا که اینجا مظلوم حقی ندارد و درد ما یکی دوتا نیست.

یکی از اهالی روستای کوش کلجک: این بیماران به دلیل نداشتن هزینه درمان و کمبود دارو مدت ها با بیماری‌شان مبارزه می کنند و مطلومانه جان می بازند چرا که هیچ سازمان و نهادی از آنها حمایت نمی کند و زنان باردار بسیاری تاکنون به دلیل عدم دسترسی به مراکز درمانی در حین زایمان جان باخته اند

وی در ادامه به سرمای زمستان و استفاده از ابتدایی‌ترین لوازم گرمایشی برای گرم کردم محیط زندگی‌شان، اشاره کرد و گفت: هرچه ما تاکنون از ادارات مراکز شهرستان درخواست نفت برای گرم کردن کپرهای‌مان داده‌ایم نتیجه ای نداشته و مجبور شدیم با استفاده از آتش زدن هیزوم داخل حلبی خانه های مان را گرم کنیم.

پایمرد ادامه داد: روستای ما آنقدر فقیر و فراموش شده است که شاید با سرچ در گوگل هم کسی نتواند نام و نشانی از ما پیدا کند. روستایی که فاقد ابتدایی ترین امکانات رفاهی، بهداشتی و آموزشی است.

عزرا بیتاب عضو شورای روستای کوش کلجک در باره مشکلات این روستا می‌گوید: پیش از چهل سال پیش اهالی کوش کلجک کپرنشین بودند و تا به امروز هیچ تغییری در روند بهبود شرایط زندگی شان نشده و هنوز مانند انسان های بدوی زندگی می کنند. اینجا بن بستی است و به جایی راه ندارد و هیچ خودرویی از اینجا تردد نمی کند.

دهیار این روستا ادامه داد: از این روستا تا مرکز شهرستان که عنبرآباد است 110 کیلومتر فاصله است که 13 کیلومتر این جاده کوهستانی و صعب العبور است و برای رسیدن به روستا باید از مسیر 4 رودخانه عبور کرد که حتی پل ارتباطی برای گذشتن از آنها وجود ندارد.

عضو شورای روستای کوش کلجک: هرچه ما تاکنون از ادارات مراکز شهرستان درخواست نفت برای گرم کردن کپرهای‌مان داده ایم نتیجه ای نداشته است و ما با استفاده از آتش زدن هیزوم داخل حلبی کپرهایمان را گرم می کنیم

وی اضافه کرد: در سیل اخیر زن باددار و تعدادی کودک بیمار را می خواستیم به مراکز درمانی شهری برسانیم که به دلیل شدت آب ساعت ها در کنار رودخانه ماندیم و نتوانستیم از آب عبور کنیم و مجبور شدیم دوباره به روستا بازگردیم. در نهایت تعدادی از مردهای روستا زنجیر وار داخل رودخانه صف کشیدند که یکی از آنها توانست با گرفتن از آنها به هزار زحمت از مسیر رودخانه عبور کند و برای تهیه دارو به شهر برود.

بیتاب عنوان کرد: با گذشت این همه سال هنوز پل رودخانه باب عیسی احداث نشده و مردم برای تردد و کارهای روزانه شان با هزار مشکل روبه رو هستند.

اهالی روستا به دلیل فقر مهاجرت کردند

وی با اشاره به سکونت 40 خانوار در این روستا ادامه داد: البته در گذشته این تعداد به بیش از صد خانوار می‌رسید که به علت فقر و بیکاری به گلخانه های جیرفت و عنبر آباد رفته و کارگری می کنند.

دهیار روستای کوش‌کلجک افزود: علیرغم تمام پیگیری هایی که در سال‌های گذشته برای بهتر شدن شرایط زندگی روستائیان انجام دادم ولی متاسفانه راه به جایی نبردم چرا که هیچ ارگان دولتی و مسئولی قدمی برای شرایط بحرانی مردم این روستا برنداشت. چند سال پیش رهبر سفری به شهرستان جیرفت داشتند که برای حل مشکل آب روستا نامه ای برای ایشان ارسال کردم و در جواب نامه شرکت و آب و فاضلاب منطقه آمدند و یک چاه احداث و چند حوضچه جهت آب شرب مردم روستا راه اندازی کردند و اگر برق قطع شود اهالی روستا و احشام از تشنگی تلف می شوند.

این جا مردم با یارانه زندگی می کنند

بیتاب بیان کرد: درآمد مردم روستا قبلا باغداری بود که به دلیل خشکسالی باغ‌ها از بین رفت و اهالی روستا خیلی تلاش کردند که دوباره باغ ها احیا شود ولی از پس هزینه ها از جمله خرید کود برنمی آیند. الان تنها درآمد اهالی روستا یارانه ماهیانه است که دولت پرداخت می کند.

وی گفت: اهالی مظلوم کوش کلجک از نظر بهداشتی هم شرایط مناسبی  ندارند و حتی حمام ندارند. برای استحمام داخل کپر بر روی آتش آب گرم می کنند و با همان آب کم مجبورند حمام کنند. وضعیت بهداشتی اینجا هم صفر است و حتی مرکز بهداشت نداریم و نزدیک ترین مرکز بهداشت با روستای ما 6 کیلومتر فاصله دارد.

فرماندار عنبرآباد: مردم روستای کوش کلجک مشکلی ندارند و از تمامی خدمات رفاهی برخوردارند و برای کمبود نفت در روستا روزگذشته 2 تانکر نفت و امروز نیر 2 تانکر ارسال کرده ایم

وی به وضعیت تحصیل دانش آموزان این روستا اشاره کرد و گفت: دانش آموزان روستا برای تحصیل هم با مشکلات زیادی روبرو هستند و نبوده جاده و پل باعث شد آنها برای تحصیل با دشواری روبرو باشند. این مسئله در فصل بازندگی و سرما تشدید می شود تا جایی که دانش آموزان در داخل چادر شرایط نامناسبی برای درس خواندن دارند.

گلایه اهالی روستا در حالی مطرح می شود که فرماندار شهرستان عنبرآباد وجود تمامی این مشکلات، آنها را محدود به چند خانوار روستا می داند و عمومیت داشتن این مشکلات را رد می کند.

بازسازی پل روستای کوش کلجک نیاز به اعتبار زیادی دارد

محمود رئیسی فرماندار عنبرآباد در گفت و گو با خبرنگار ایلنا دراین باره، اظهار داشت: احداث پل ارتباطی روستای کوش کلجک به اعتبار بسیار زیادی نیازمند است و 3 سالی می شود که این پل در حال بازسازی است و امسال نیز اعتباری برای ادامه روند بازسازی آن در نظر گرفته ایم.

وی افزود: در حال حاضر ارتباط جاده ها با مرکز شهر قطع است ولی از دیروز دستگاه های و بیل های مکانیکی راهداری مشغول بازگشایی این مسیرها هستند و در مسیر روستاهای زیادی وجود دارد که یک به یک بازگشایی می شوند و قطعا تاکنون باید به روستای کوش کلجک رسیده باشند.

فرماندار عنبرآباد ادامه داد: مردم روستای کوش کلجک مشکلی ندارند و از تمامی خدمات رفاهی برخوردارند و برای کمبود نفت در روستا روزگذشته 2 تانکر نفت و امروز نیر 2 تانکر به این روستا ارسال کرده ایم.

وی در ادامه افزود: جمعیت این روستا 3 الی 4 خانوار هستند و دارای مدارس عشایریند و هیچ مشکلی ندارند و برای همه این خانوارها خانه بهداشت ساخته شده و یا در حال احداث است.

پیگیری خبرنگار ایلنا برای بررسی موضوع از طریق بخشدار مرکزی شهرستان عنبرآباد هم که بخشی از این گزارش بود تا از منظر این مسئول نیز مشکلات روستائیان پیگیری شود نتیجه ای نداشت و متاسفانه بخشدار مربوطه حاضر به پاسخگویی به خبرنگار ایلنا نشد تا ابهامات در این زمینه و سئوال‌های بی پاسخ ما درد مضاعفی باشد بر خواسته های برحق مردمی که با مشکلات ریز و درشت فقط زنده اند اما زندگی نمی کنند.

مطالبه عمومی اهالی روستای کوش کلجک که به زندگی در کپرهای سرد و نمور خو گرفته اند، برخورداری از حداقل امکانات زندگی، بهداشت، راه، آموزش و... است که می طلبد مسئولان و برنامه ریزان استان کرمان با نگاهی جدی و از سر دردخواهی به مشکلات مردم منطقه توجه کنند و با عزم و اراده‌ای از روی خواستن برای حل مشکلات مردم قدمی موثر و مستمر بردارند تا شاید زندگی عادی در این روستاهای کپرنشین هم روزی جریان بگیرد و مردم از امکانات و شرایطی بهتری که حقشان است بهره مند شوند.

گزارش: مریم بازوند

منبع: ایلنا

کلیدواژه: دانش آموزان زنان مراکز درمانی نفت فرماندار عنبرآباد مراکز درمانی فراموش کرده اند اشاره کرد و گفت مشکلی ندارند خبرنگار ایلنا زندگی می کنند مردم روستای دانش آموزان فقر مطلق فراموش شده مردم روستا چرا که هیچ روستای ما برای گرم نتیجه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۲۸۲۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حیات دوباره در «کوشه سفلی»/ قصه پر غصه‌ای که به شادی ختم شد

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: اینجا روستای کوشه سفلی است. روستایی از توابع شهرستان خوسف که تا چندی پیش در آن خبری از زراعت و کشاورزی و در یک کلام رونق و آبادانی نبود.

از چندین دهه قبل به واسطه برخی از بی مبالاتی‌ها و دادن مجوزهای غیر اصولی حفر چاه، آب قنات روستا که ظرفیت ۶۰ لیتر بر ثانیه داشته، خشک و قنات تخریب شد که در پی این اتفاق زراعت و کشاورزی نیز با مشکل رو به رو شد.

ولی مردم روستا از چندی قبل آستین همت بالا زدند و با کمک بسیج سازندگی خراسان جنوبی پروژه انتقال آب روستا به مزارع را کلید زده و به نتیجه رساندند.

اتفاق شیرین دیگری که در این روستا رخ داده راه اندازی یک صندوق قرض‌الحسنه مردم نهاد با هدایت و راهبری بسیج سازندگی بوده که زمینه اشتغالزایی برای بسیاری از جوانان و بانوان این منطقه را فراهم آورده است.

سری به مزارع روستا می‌زنیم. شور و شوق را در میان کشاورزانی که بیل به دست گرفته و یا علف هرس می‌کنند را به خوبی می‌توان دید، شوری از جنس زندگی و دمیدن امید بعد از جاری شدن آب.

قنات روستا از ۳۰ سال قبل خشک شده بود

بانو رضایی که در زمین کشاورزی خود کار می‌کند، گفت: از حدود ۳۰ سال قبل قنات روستا خشک شده بود و عده‌ای مجبور به مهاجرت به شهر شدند.

وی با بیان اینکه با جاری شدن دوباره آب در روستا عده‌ای برگشته‌اند، یادآور شد: من الان در زمین خود پیاز، گوجه، بادمجان، گندم و سیر کشت می‌کنم و بابت این موضوع خوشحال هستم.

هادی غلامی، مسئول صندوق مردم نهاد روستای کوشه سفلی در این زمینه اظهار کرد: در سال ۱۳۹۸ با همت بسیج سازندگی سپاه انصارالرضا (ع) صندوق قرض‌الحسنه مردم نهاد روستای کوشه سفلی شروع به کار کرد که با استقبال بی نظیر مردم رو به رو شد.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر این صندوق ۱۳۰ عضو دارد، بیان‌کرد: صندوق قرض‌الحسنه مردم نهاد روستا ۱۰۳ فقره وام درون صندوقی از محل پس‌انداز خرد مردمی، بین اعضا در جهت اشتغالزایی اعطا کرده است و پیگیری برای وام از محل اعتبارات تبصره ۱۶ قرض‌الحسنه بسیج سازندگی به مبلغ ۹۰۰ میلیون داشتیم.

اشتغالزایی برای جوانان روستا

غلامی افزود: تسهیلات تبصره ۱۶ موجب اشتغالزایی ۱۴ نفر از جوانان روستایی را در بخش‌های پرورش دام سبک، حوله بافی، گلیم بافی، احداث گلخانه و کارگاه نجاری و…فراهم کرد.

مسؤول صندوق مردم نهاد روستای کوشه سفلی یادآور شد: همچنین پیگیری جهت اخذ تسهیلات اشتغالزایی بین دستگاهی در حوزه اشتغالات خرد خانگی به مبلغ ۳۴۰ میلیون تومان داشتیم.

غلامی گفت: با پیگیری صندوق مردم نهاد و بسیج سازندگی حضور تولید کنندگان صندوق را در بازارچه‌هایی محلی، نمایشگاه‌های داخلی و تهران و … را در چندین نوبت داشتیم که موجب درآمدزایی برای جوانان روستای کوشه سفلی شد.

وی ادامه داد: از طرفی توزیع جوجه مرغ تخم گذار بومی را در قالب طرح معیشتی خانوار طی سه نوبت داشتیم که به طور متوسط به هر خانوار ۲۰ جوجه مرغ واگذار شد.

مسئول صندوق مردم نهاد روستای کوشه سفلی با اشاره به اهمیت انتقال آب در روستا گفت: همچنین با پیگیری صندوق مردم نهاد روستا اخذ مبلغ ۲۶۰ میلیون تومان از کمک خیرین برای پروژه انتقال آب روستا و همچنین احداث کارگاه خیاطی را داشتیم.

قصه پرغصه ای که به شادی ختم شد

غلامی تأکید کرد: قریب ۳۰ سال بود که روستای کوشه سفلی از آب کشاورزی محروم بود و این قصه پرغصه جریان داشت که در سال‌های اخیر به همت جوانان روستا، صندوق مردم نهاد و بسیج سازندگی توانستیم در سال ۹۷ پروژه انتقال آب روستا را از مزارع بالا دست کلید بزنیم.

وی اظهار کرد: در حال حاضر شاهد جاری شدن آب روستا، برگشت کشت و کار در مزارع و مهمتر از همه مهاجرت معکوس به روستا هستیم.

مهدی هنری، رئیس بسیج سازندگی سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی در این زمینه اظهار کرد: بسیج سازندگی فقط هدایت و راهبری صندوق‌های قرض‌الحسنه مردم نهاد را دارد و خود مجموعه دخل و تصرف و حق امضا و… ندارد تا در جهت رفع مشکلات همه با هم قدم بردارند.

تلاش برای رفع مشکل آب روستا

وی با اشاره به اینکه در همان جلسات اول صندوق مردم نهاد روستای کوشه سفلی مطرح شد که بزرگترین مشکل روستا بحث آب است، ادامه داد: علت اینکه پروژه آب روستا به نتیجه نرسید این نکته بود که خود پروژه از چندین ریز پروژه تشکیل شده بود و یک دستگاه به تنهایی نمی‌توانست آن را حل کند.

رئیس بسیج سازندگی سپاه انصارالرضا (ع) خراسان‌جنوبی ادامه داد: تجهیز و بهره برداری چاه کشاورزی، انتقال برق به چاه کشاورزی، انتقال آب به اراضی و … از جمله ریز پروژه‌های این پروژه اصلی انتقال آب به مزارع روستای کوشه سفلی بود.

هنری با بیان اینکه در این راستای از کمک‌های قرارگاه محرومیت زدایی سپاه استفاده کردیم، ادامه داد: البته در این راستا مردم روستا نیز خودشان پای کار بودند.

مهاجرت معکوس با برگشت آب به مزارع روستا

وی گفت: پله پله پروژه را پیش بردیم و امروز شاهد هستیم که بعد از ۳۰ سال آب به مزارع روستای کوشه سفلی رسیده و از اواخر سال ۱۴۰۲ کشاورزی به صورت جدی به روستا برگشت و شاهد بازگشت امید به روستاییان و مهاجرت معکوس در کوشه سفلی هستیم.

رئیس بسیج سازندگی خراسان جنوبی یادآور شد: کار مجموعه بسیج سازندگی در حوزه اشتغال تنها پرداخت تسهیلات نیست بلکه حلقه‌های مفقوده در این زمینه را شناسایی و در زمینه تولید و بازاریابی هدایت و راهبری داریم.

کد خبر 6096672

دیگر خبرها

  • صداوسیما مکلف به رسیدگی به تخلفات رسانه‌های فراگیر شد
  • رسیدگی به تخلفات در نمایش‌خانگی به ساترا واگذار شد
  • ابلاغ دستورالعمل رسیدگی به تخلفات رسانه‌های فراگیر
  • حیات دوباره در «کوشه سفلی»/ قصه پر غصه‌ای که به شادی ختم شد
  • پاسخگویی به مطالبات مردم، در دستور کار مدیران خراسان جنوبی
  • رفع مشکلات مردم، تکلیف مدیران در دولت سیزدهم است
  • فارسیان، پلکانی به بلندای تاریخ
  • واریز ۲هزار و ۳۰۰میلیارد تومانی به دهیاری‌ها
  • رفع مشکلات زیرساختی روستای سیل زده تختان دهلران در دستور کار است
  • رفع آسیب‌های زیرساختی به روستاهای دهلران در دستور کار