Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- رویکرد تحولی همواره یکی از مهم‌ترین راهبرد‌های رئیس دستگاه قضایی بوده است که در این راستا دادگستری کل استان آذربایجان شرقی در جهت تحول قضایی در ده ماه گذشته اقدامات قابل توجهی را به انجام رسانده است. تاریخ انتشار: 10:24 - 12 بهمن 1398 - کد خبر: ۵۹۰۵۰۹

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، از ابتدای انتصاب آیت الله رئیسی به عنوان رئیس قوه قضاییه رویکرد تحولی همواره یکی از مهم‌ترین راهبرد‌های رئیس دستگاه قضایی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیت الله رئیسی دوم تیرماه در یک گفت وگوی تلویزیونی در خصوص حکم مقام معظم رهبری در انتصاب وی بیان کرد: اساس این حکم آن است که باید تحولی در دستگاه قضایی صورت گیرد. اولین گام در این تحول، شناخت وضعیت موجود و شناسایی مشکلات است.

با توجه به متن حکم رهبر معظم انقلاب و تاکیدات رئیس قوه قضاییه، تحول در دستگاه قضا با جدیت دنبال می‌شود و در این میان دادگستری‌ها که در هر یک از استان‌ها به شهروندان خدمات قضایی ارائه می‌دهند نیز نقشی را در مسیر تحول ایفا می‌کنند، لذا واکاوی در کارنامه دادگستری در هر یک از استان‌ها می‌تواند نشان دهد که دستگاه قضایی تا چه میزان در مسیر تحولی خود پیش رفته است.

در ادامه به اقدامات و عملکرد دادگستری استان آذربایجان شرقی در دوره تحول اشاره می‌شود:

اقدامات و نتایج در کاهش حجم پرونده‌های قضایی

در دادگستری استان آذربایجان شرقی، بیشترین کاهش مربوط به شعب دادگاه انقلاب با ۲۶ درصد کاهش و کیفری دو با ۱۰ درصد کاهش است. همچنین بیشترین کاهش مانده پرونده‌ها در شعب تجدیدنظر  ۱۷ درصد است.

از سوی دیگر پرونده‌های شعب دادگاه‌های تجدیدنظر ۱۵ درصد کاهش موجودی داشته‌ که قابل توجه است.

آمار و ارقام نشان از کاهش پرونده‌های مسن و معوقه در تمامی واحد‌های قضایی اعم از شعب دادسرا، دادگاه‌های بدوی و تجدیدنظر و همچنین اجرا‌های احکام مدنی و کیفری استان آذربایجان شرقی دارد و بیشترین کاهش با ۵۴ درصد مربوط به شعب تجدیدنظر و کمترین کاهش ۴ درصد در شعب اجرای احکام مدنی است.

زمان رسیدگی وارده در شعب بازپرسی و دادیاری از ۳۵ و ۲۶ روز رسیده است که ۱۲.۵ درصد کاهش و ۱۳ درصد افزایش زمان رسیدگی در شعب مربوطه مشاهده می‌شود.

آمار احیاء شرکت‌ها و واحد‌های تولیدی ورشکسته دادگستری کل استان آذربایجان شرقی

طی دوره ده‌ماهه اخیر احیاء شرکت‌های تولیدی ورشکسته در استان آذربایجان شرقی به میزان ۶۷ درصد افزایش یافته است و تعداد ۵۵۹ نفر در این واحد‌های تولیدی مشغول بکار شده‌اند.

نظارت اداری و قضایی به زیر مجموعه؛ بازدید‌ها، سرکشی‌ها، نظارت‌های برنامه‌ای و...

در زمینه نظارت اداری و قضایی در محاکم دادگستری تبریز بطور مرتب از شعبات و زیر مجموعه‌ها بصورت موردی و سرزده بازدید معمول انجام می‌شود که بطور تقریبی تعداد ۲۴ و ۴۰ بازدید به ترتیب در دوره‌های ده‌ماهه اول و دوم انجام یافته است.

احقاق حقوق عامه

دادگستری کل استان آذربایجان شرقی در راستای مبارزه با پدیده زمین‌خواری اقدام به تشکیل کارگروه حقوق بیت المال نموده و جلسات خود را برای رسیدگی به پرونده‌ها به صورت منظم برگزار کرده و هزاران هکتار زمین بیت المال را اعاده نموده است.

بر این اساس از ابتدای امسال تا آخر آذرماه امسال، مساحت اراضی اعاده شده به هکتار ۶۶۴.۸۴۸۱ و ارزش تقریبی اراضی اعاده شده به ریال ۱,۲۳۶,۷۵۹,۴۳۹,۴۵۳ بوده است.

همچنین در راستای احقاق حقوق عامه در شورا‌های حل اختلاف بخشنامه‌ای به تمام حوزه‌های قضایی در راستای عدم الزام به ارسال شهود در پرونده‌های حصر وراثت به دفاتر اسناد رسمی، الزام اعضا شورا به احراز هویت مراجعه کنندگان به شعب و امضا ذیل صورتجلسه توسط عضو احراز کننده در ده ماهه اخیر صورت گرفته است.

اقدامات دادگستری استان آذربایجان شرقی در راستای تکریم ارباب رجوع و حقوق شهروندی از ابتدای سال جاری تا پایان آذرماه

دادگستری استان آذربایجان شرقی در راستای تکریم ارباب رجوع و حقوق شهروندی از ابتدای سال جاری تا پایان آذرماه بازرسی از مراجع و نهاد‌های موضوع قانون نظارت بر حفظ حقوق شهروندی و احترام به آزادی‌های مشروع مصوب ۱۳۸۳ توسط اعضای اصلی هیأت بازرسی را انجام داده است.

در ادامه به برخی اقدامات صورت گرفته در این حوزه اشاره می‌شود:

بررسی شکایات واصله به دبیرخانه هیأت بازرسی و نظارت بر حفظ حقوق شهروندی استان.

تشکیل جلسات هیأت نظارت بر حفظ حقوق شهروندی جهت بررسی تقاضا‌ها و شکایات واصله به دبیرخانه هیأت نظارت بر حفظ حقوق شهروندی استان و اتخاذ تصمیم توسط اعضای هیأت.

بازرسی مستمر و دوره‌ای از زندان‌های استان

بازرسی از مراجع پنج‌گانه انتظامی (پلیس اطلاعات و امنیت عمومی، آگاهی، مواد مخدر، کلانتری‌ها و پاسگاه‌ها) توسط بازرسان و انعکاس نتایج آن جهت بررسی بیشتر و اظهارنظر توسط اعضاء هیأت نظارت به دبیرخانه حقوق شهروندی.

به منظور احقاق حق و اجتناب از هرگونه تضییع حقوق مردم و همچنین ارتقای سطح کیفی رسیدگی‌ها و اعمال نظارت بر عملکرد مراجع قضایی استان آذربایجان شرقی در راستای ماده ۴۷۷ قانون آئین دادرسی کیفری ۱۳۹۲ کارگروهی مرکب از ۷ نفر از قضات مجرب استان تحت عنوان هیات یا کمیسیون ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری دادگستری استان آذربایجان شرقی با دبیرخانه مستقل تشکیل و کلیه آرای قطعی مورد اعتراض محکومین با مدیریت و حضور مرتب و منظم شخص رئیس کل دادگستری بررسی می‌شد.

ملاقا‌ت‌های مردمی

به منظور جلب رضایت مردمی و افزایش اعتماد عمومی به دستگاه قضایی و در عین حال اخذ اطلاعات مردمی در خصوص عملکرد همکاران، برنامه ملاقات‌های مردمی در دستور کار قرار گرفته و علاوه بر ملاقات‌های موردی در دفتر رئیس کل و معاونان، ملاقات‌های هفتگی با تمام متقاضیان ملاقات با رئیس کل، برنامه ریزی و ترتیب ملاقات در هر هفته برای متقاضیان داده شده است.

برنامه حضور در میان مردم از طریق شرکت در نماز جماعت یکی از مساجد در هر هفته و پاسخگویی به مشکلات و مسایل قضایی مردم نیز از امسال به برنامه‌ریزی‌های مذکور افزوده شده و بطور منظم رئیس کل، معاونان و دادستان مرکز استان و رئیس کل محاکم تبریز و حوزه‌های قضایی تابعه استان در یکی از مساجد شهر حاضر و گاهی تا نیمه شب پاسخگوی مردم و مراجعین بوده‌اند.

تعداد ملاقات شده‌های مردمی ریاست کل و شورای معاونین دادگستری استان آذربایجان شرقی ۲۸۲۵ و تعداد افراد ملاقات شده و دیدار‌های چهره به چهره در مساجد ۷۵۰ بوده است.

اقدامات و نتایج در کاهش جمعیت کیفری زندان: استفاده از نهاد‌های ارفاقی و جایگزین‌های حبس

با تشکیل جلسات هماهنگی و توجیهی در خصوص استفاده از نهاد‌های ارفاقی از قبیل مجازات‌های جایگزین حبس و ... در محاکم دادگستری استان آمار استفاده از این نهاد‌های ارفاقی بطور قابل توجهی افزایش داشته است. استفاده از مجازات‌های جایگزین حبس از ۳۰۶۸ فقره در سال گذشته با افزایش ۱۳۸ درصدی به ۷۳۱۷ فقره تا پایان آذر سال جاری رسیده است. همچنین دیگر نهاد‌های ارفاقی از قبیل تعلیق و تعویق نیز با افزایش ۴۰ و ۵۱ درصدی بهبودی قابل توجهی داشته‌اند.

همچنین جلسات هماهنگی و توجیهی در راستای دقت در صدور قرار تامین کیفری متناسب در جهت جلوگیری از بازداشت متهمین در واحد‌ها و حوزه‌های قضایی تابعه تشکیل می‌شود که نشاندهنده کاهش ۹ درصدی قرار‌های تامین کفالت منتهی به بازداشت است.

رسیدگی خارج از نوبت پروند‎ه‌های زندانی دار

با تشکیل جلسات هماهنگی و توجیهی در راستای رسیدگی فوق العاده به پرونده‌های زندانی دار و صدور احکام مربوطه در اسرع وقت، آمار این رسیدگی‎ها خارج از نوبت پرونده‌های زندانی‌دار در طول ده‎ماهه اخیر افزایش بیش از صددرصدی را نسبت به دوره مشابه قبلی نشان می‌دهد.

با عنایت به اینکه براساس اصل ۱۵۶ قانون اساسی، اصلاح مجرمین یکی از وظایف اصلی قوه قضائیه است، دادگستری استان آذربایجان شرقی در راستای اجرای اصل یاد شده، با بهره‌گیری از تاثیرات معنوی قران کریم و نهج البلاغه، اقدام به اجرای طرحی تحت عنوان طرح شفا و غدیر در زندان تبریز نموده است.

اجرای طرح‌های شفا، غدیر و اقدامات فرهنگی و تربیتی تاثیر بسزایی در راستای کاهش تکرار جرم (بازگشت مجدد زندانیان) داشته و برابر آخرین آمار واصله در سطح استان آذربایجان شرقی میزان تکرارجرم سیزده و هفتاد و پنج صدم درصد کاهش یافته است.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: دادگستری آذربایجان شرقی کاهش جمعیت کیفری دادگستری کل استان آذربایجان شرقی نظارت بر حفظ حقوق شهروندی حوزه های قضایی زندانی دار دستگاه قضایی بیشترین کاهش تشکیل جلسات هیأت نظارت قابل توجهی پرونده ها اجرای طرح درصد کاهش تا پایان سال جاری رئیس کل شرکت ها واحد ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۳۰۸۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسئولان در قبال بیت‌المال باید پاسخگو باشند

ایسنا/زنجان رئیس‌کل دادگستری استان زنجان گفت: مدیران دستگاه‌ها در حفظ حقوق بیت‌المال به وظیفه قانونی خود عمل کنند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی فرجی‌برحق در اولین جلسه شورای حفظ حقوق بیت‌المال و صیانت از حقوق عامه استان زنجان، اظهار کرد: فلسفه جلسات این شورا بر مبنای بررسی عملکرد بیرونی دستگاه‌ها است. به نظر می‌رسد برخی مشکلات در خود دستگاه‌های ‌حوزه حفظ حقوق بیت‌المال وجود دارد.

رئیس‌کل دادگستری استان زنجان با اشاره به اینکه  در بازدید از چند مجموعه مشاهده شد در حوزه حفظ حقوق بیت‌المال و اموال دولتی تضییع شده است، بنابراین مدیران بایستی در حفظ اموال دولتی به وظیفه قانونی خود عمل کنند، گفت: بی‌توجهی در حفظ اموال دولتی مورد پذیرش نیست. مدیرانی که در این حوزه به وظیفه قانونی خود عمل نکنند باید پاسخگو باشند.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط‌عمومی دادگستری زنجان، رئیس شورای حفظ حقوق بیت‌المال استان زنجان بیان کرد: شورای حفظ حقوق بیت‌المال در سال ۱۴۰۳ جلسات و اقدامات خود را با ارائه برنامه‌های منسجم همراه با راهکار و اقدامات پیشگیرانه در امور اراضی ملی  و رفع تصرف آنها تنظیم کند.

فرجی‌برحق با اشاره به اینکه بخش قابل توجهی از مردم استان در بخش کشاورزی فعالیت دارند، تاکید کرد: در بخش مدیریت آب‌های زیرزمینی بویژه چاه‌های کشاورزی صرفا اقدامات سلبی موثر نیست، بلکه انجام اقدامات و کارهای کارشناسی در این حوزه می‌تواند ضمن حفظ آب‌های زیرزمینی مشکل تأمین آب کشاورزان را برطرف خواهد کرد.

رئیس کل دادگستری زنجان تصریح کرد: یکی از اقدامات موثر در حفظ و مدیریت آب‌های زیرزمینی و چاه‌های کشاورزی نصب کنتور است، بنابر این  می‌شود با پرداخت تسهیلات بانکی کم‌بهره برای خرید کنتور آب چاه‌ها توسط کشاورزان در این بخش هم موفق عمل کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نقش آبخیزداری در پیشگیری از هدررفت ۳۳ درصدی آب باران
  • واحدهای تولیدی راکد و نیمه‌تعطیل کردستان شناسایی شود
  • سازش ۲۵ درصدی در پرونده‌های طلاق خراسان رضوی
  • افزایش ۷۲ درصدی سرمایه گذاری خارجی آذربایجان شرقی
  • کشف ۴۴۱۱ سلاح گرم در استان کرمان
  • تشکیل ۵۰۶ فقره پرونده با موضوع سلاح و مهمات در دادگستری استان کرمان
  • افزایش ۳۸ درصدی آمار فوتی‌های تصادفات آذربایجان شرقی
  • مسئولان در قبال بیت‌المال باید پاسخگو باشند
  • افزایش ۳۸ درصدی آمار فوتی های تصادفات آذربایجان شرقی
  • تداوم طرح نور با جدیت