Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-30@21:59:41 GMT

شالیزارها در چنبره شیرابه‌ها

تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۳۱۳۰۹

شالیزارها در چنبره شیرابه‌ها

به گزارش خبرنگار همشهری آنلاین، این در حالی است که در همه جای این استان سرسبز زباله بیداد می‌کند. به‌ویژه مکان‌هایی که نزدیک دریا و یا جنگل قرار دارند. اما با این وجود هنوز مدیریت پسماند به معنای واقعی در این استان انجام نمی‌شود و در این زمینه ضعف‌های اساسی وجود دارد.

بحران دپوی زباله‌ها در جنگل سراوان به رودسر نیز سرایت کرده، به طوری که مدیر کل حفاظت محیط‌زیست گیلان پیش‌تر گفته بود در برخی شهرستان‌ها نظیر رودسر، مدیریت پسماند حتی از شهرستان رشت هم بدتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شهرستان جزو نقاط گردشگری محسوب می‌شود و سالانه گردشگران زیادی به رودسر سفر می‌کنند. به همین دلیل تولید زباله در رودسر به‌ویژه در کنار رودخانه‌ها و ساحل دریا بیش از نقاط دیگر است، بنابراین شیرابه‌ها به محیط‌زیست این منطقه آسیب می‌رسانند و سلامت مردم را تهدید می‌کنند.

به عنوان نمونه در سه شهررودسر زباله‌ها در رحیم ‌آباد نزدیکی پارک بهار نارنج، در کلاچای در ساحل نوده و در چابکسر هم پشت پمپ ‌بنزینی در کنار شالیزارهای برنج، تخلیه می‌شوند.

جانمایی نامناسب کارخانه کمپوست

کارخانه کمپوست این شهرستان در سال ۸۴ با ظرفیت ۱۲۰ تنی ساخته شد و در سال ۹۰ باوجود مشکلات محیط زیستی شروع به کار کرد. اما این کارخانه در محل مناسبی جانمایی نشد و به همین دلیل زباله‌های رودسر بدون تفکیک در جنگل‌ها و سواحل شهرستان تخلیه می‌شود که سلامت مردم را تهدید می‌کند.

 به گفته «پیمان رستمی»، مدیرعامل یک موسسه محیط زیستی، این کارخانه در حال حاضر تبدیل به سوله شده و از آن فقط برای تفکیک زباله‌تر و خشک استفاده می‌شود. در حال حاضر به دلیل شیرابه‌هایی که به سمت شالیزارهای اطراف می‌رود این انتظار وجود دارد که به صاحبان زمین خسارت پرداخت ‌شود، اما شاهد آن هستیم که کشاورزان آن منطقه همچنان برنجی را در این زمین‌های آلوده کاشت می‌کنند و این برنج به دست مردم می‌رسد!

کاشت برنج در زمین‌های آلوده

بحران زباله در رودسر در حالی ادامه دارد که تاکنون مکان مناسبی برای دفن زباله‌های برگشتی کارخانه کمپوست رودسر معرفی نشده است، با جابه‌جایی ریجکت‌های دپو شده فضای کارخانه، شیرابه‌های این زباله‌ها به سمت زمین‌های کشاورزی سرریز می‌شود و بوی نامطبوع همه‌جا را در برمی‌گیرد که نگرانی مردم را در پی دارد. طبق آمار ارائه شده از سوی مسئولان ذی ربط، بیش از ۵ هزار تن زباله‌ برگشتی در فضای کارخانه کمپوست رودسر وجود دارد که همه این زباله‌های برگشتی مربوط به شهر رودسر نبوده و بخشی از این زباله‌ها مربوط به شهرهای هم‌جوار است.  

فاجعه آنجاست که به گفته «علی محمدپور»، رئیس اداره محیط‌زیست شهرستان رودسر میزان تولید زباله براساس سرانه جمعیتی شهرستان بالغ بر ۴۵۰۰ تن درماه است که از این میزان فقط ۳ هزار تن زباله جمع‌آوری وبه شکل ناقص مدیریت می‌شود. مابقی هزار و ۵۰۰ تن زباله دیگربه شکل سرگردان درعرصه‌های طبیعی رها و پس ازاولین بارندگی‌های شدید فصلی ازطریق رودخانه‌ها به دریا می‌رسد.

لندفیل بهداشتی در انتظار اعتبار

برای حل مشکل زباله در رودسر خرید زمین در کنار کارخانه کمپوست برای دفن بخش دیگری از این زباله‌ها جزو برنامه‌های مسئولان این شهرستان است. رودسر بیش از ۳ دهه است که برای دفن ریجکت زباله لندفیل ندارد و مسئولان نیز نبود اعتبار را دلیل این موضوع می‌دانند. قرار است لندفیلی هم ‌جوار کارخانه کمپوست رودسر ساخته شود که مجوز آن از کمیته پسماند شهرستان و استان گرفته شده است. مشاور طراحی لندفیل نیز دانشگاه علم و صنعت است.  

به گفته «رضا زنده‌ دل»، شهردار رودسر با اجرای این طرح مشکل زباله این شهرستان به ‌صورت مقطعی حل خواهد شد.

به گفته «سعید فرج پور» عضو شورای شهر رودسر هم یک میلیارد تومان اعتبار برای ساخت لندفیل رودسر در نظر گرفته شد که مورد تائید نیست. زیرا قرار بود ۲ میلیارد تومان در نظر گرفته شود. چراکه یک میلیارد به حل مشکل کمکی نمی‌کند.

اما باید دید که آیا ساخت لندفیل به معنای واقعی به حل بحران زباله رودسر که زمین‌ها و شالیزارهای کشاورزی را تهدید می‌کند کمک خواهد کرد یا خیر. آیا همین نزدیکی محل موردنظر برای ساخت لندفیل به زمین‌های کشاورزی خود تهدیدکننده نیست؟ تکلیف شیرابه‌هایی که به زمین‌های کشاورزی می‌ریزد چه خواهد شد؟  

به گفته پیمان رستمی، زمین موردنظر برای ایجاد لندفیل نزدیک شالیزار برنج و سطح ایستایی آب بالاست که به نظر نمی‌آید برای لندفیل مناسب باشد. از طرف دیگر شیرابه به سمت شالیزارها حرکت می‌کند.

این در حالی است که فرج پور، عضو شورای شهر رودسر معتقد است که اگر دریافتی پسماند خشک را به ۳ تن برسانیم سرعت پردازش بیشتر می‌شود، فرصت تخمیر گرفته و بوی کمتری منتشر می‌شود، سطح ریجکت هم پایین می‌آید، بنابراین شیرابه کمتر و قابل‌کنترلی خواهیم داشت.

آموزش برای تفکیک زباله از مبدا

در هرصورت بحران زباله در گیلان موضوعی است که هنوز نه تنها حل نشده، بلکه هرروز بیشتر هم می‌شود. به گفته بسیاری از فعالان محیط زیستی قبل از هرکاری باید تفکیک زباله از مبدا را بین مردم فرهنگسازی کرد، وگرنه بحران زباله و خطرات زیست‌محیطی آن هرگز حل نمی‌شود. در این زمینه نیاز است تا آموزش‌های اساسی در مدارس روستاها و شهرها انجام شود تا به کمترین حد تولید زباله برسیم.  

کد خبر 463471 برچسب‌ها پسماند گيلان استان گیلان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: پسماند گيلان استان گیلان کارخانه کمپوست رودسر زمین های کشاورزی زباله در رودسر زباله ها تولید زباله تفکیک زباله بحران زباله محیط زیستی شهر رودسر شیرابه ها محیط زیست برای دفن تن زباله زمین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۳۱۳۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری کارگاه آموزشی مدیریت پسماند به مناسبت گرامیداشت هفته زمین پاک

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،فاروق سلیمانی گفت: کارگاه‌های آموزشی مدیریت پسماند در راستای اجرایی نمودن طرح تفکیک از مبدا در سطح شهر و مدارس برگزار شد.

وضعیت زباله سطح شهر و معضلات موجود، کاهش تولید پسماند، تفکیک از مبدا و بازیافت و پلاستیک برای دانش آموزان از جمله مباحثی بود که در این کارگاه‌های آموزشی ارائه شد و دانش آموزان با راهکار‌های حفظ محیط زیست و جداسازی زباله‌ها آشنا شدند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد گفت: روزانه بیش از ۱۷۰ تن زباله در شهرستان مهاباد تولید می‌شود که حدود ۴۰ درصد آن، زباله خشک می‌باشد که در صورت انجام تفکیک از مبدا قابل بازیافت می‌باشد.

دیگر خبرها

  • به کارگیری اتباع مجاز منع قانونی ندارد
  • موضوع شیرابه در مجموعه آرادکوه واقعیت ندارد/ حقوق پاکبانان افزایش یافته است
  • توضیح مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران درباره قیمت خرید زباله در «نوماند»
  • برگزاری کارگاه آموزشی مدیریت پسماند به مناسبت گرامیداشت هفته زمین پاک
  • رفع تصرف ۸ هزار متر از اراضی ملی در رودسر
  • رفع تصرف ۸۰۰۰ متر مربع از اراضی ملی در رحیم آباد رودسر
  • رفع تصرف ۸۰۰۰ متر از اراضی ملی در رحیم آباد رودسر
  • مدیریت صحیح پسماند حلقه مفقوده چهارمحال‌ و بختیاری/تهدیدی که می‌تواند به فرصت تبدیل شود
  • زباله فضایی در دام دوربین ماهواره ژاپنی افتاد
  • شرنگ شیرابه در کام خزر