Web Analytics Made Easy - Statcounter

به نظر می‌رسد تحرکات گسترده و بی‌سابقه یک هفته اخیر آمریکا در کانتون الجزیره سوریه در راستای مقابله با حضور روسیه در این منطقه و تلاش برای اثبات نفوذ خود در اطراف چاه‌های نفت و دو استان حسکه و دیرالزور انجام می‌شوند.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه خبری المیادین، هشت خودروی زرهی آمریکا در شهرک استراتژیک تل تمر در حومه شمال غربی حسکه مستقر و تمامی ورودی‌ها و خروجی‌های این شهرک برای نظارت بر تحرکات روس‌ها و ممانعت از ورود آنها به هر نقطه تحت نفوذ آمریکا مسدود شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این خودروهای زرهی آمریکا تنها در این منطقه مستقر نبوده بلکه چهار دستگاه از آنها در مسیر تل تمر-عین عیسی که در چارچوب توافقنامه سوچی میان روسیه و ترکیه بوده و در جنوب آن ارتش سوریه و در شمال آن گروه‌های ارتش ملی تحت حمایت ترکیه حضور دارند، به حرکت درآمدند.

نیروهای آمریکایی بیش از یک هفته است در گذرگاه حطین که حسکه، قامشلی، تل تمر و عامودا را به یکدیگر متصل می‌کند و نیز ورودی شهرک الجوادیه در حومه شمالی حسکه گشت‌هایی را با هدف تعیین خطوط قرمز برای روسیه در ورودی‌های شهرک‌های مملو از چاه‌های نفت و گاز انجام می‌دهند.

شهر حسکه روز چهارشنبه شاهد پرواز گسترده بالگردها و جنگنده‌های آمریکایی همزمان با ورود یک کاروان آمریکایی به دو نقطه در محله غویران بود که نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد) از آنها به عنوان بازداشتگاه اسرای داعش استفاده می‌کنند.

برخی منابع میدانی بدون اشاره به جزئیات در گفت‌وگو با المیادین اظهار کردند، یک هیئت آمریکایی از دو زندان داعشی‌ها در منطقه بازدید کردند.

این منابع تاکید کردند مشخص نیست آمریکایی‌ها با خود از بین زندانی‌ها، اشخاصی را از این پایگاه‌ها خارج کردند یا نه اما پرواز گسترده بالگردها و جنگنده‌های آمریکایی را می‌توان خارج کردن فرماندهان مهمی از داعش و انتقال آنها به پایگاه‌های آمریکایی تفسیر کرد.

به نظر می‌رسد تحرکات گسترده آمریکا با هدف تضعیف حضور روسیه در کانتون الجزیره سوریه و کاستن از ارزش میدانی و استراتژیک آن و نیز ممانعت از حضور روس‌ها در هر منطقه‌ای نزدیک به منابع نفت و گاز انجام می‌شوند و از جمله آنها می‌توان به اقدام چند روز قبل گشتی‌های آمریکایی در ممانعت از حرکت کاروان روس‌ها به سمت شهر نفت‌خیز رمیلان برای ایجاد یک ایست بازرسی در نزدیکی مرزهای ترکیه اشاره کرد.

همچنین آمریکایی‌ها می‌خواهند با پافشاری بر انجام گشت‌های تقریبا هر روزه در مسیر عین عیسی-تل تمر واقع در آزادراه حلب-حسکه معروف به آزادراه ام ۴، توافقنامه سوچی را از محتوای اصلی‌اش دور کرده و با وجود اینکه نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد)، هم‌پیمان آمریکا خروج خود از این منطقه را اعلام کرد، به دو طرف روسی و ترکیه‌ای بگویند که این منطقه هنوز در کنترل آنهاست.

همچنین آمریکایی‌ها با این اقدامات در تل تمر و حسکه می‌خواهند نشان دهند که نفوذشان در منطقه تنها بر منابع نفت و گاز محدود نبوده و شامل تمام جغرافیای حسکه و دیرالزور و در مناطق تحت کنترل نیروهای قسد است.

در مقابل این اقدامات واشنگتن، مسکو در ۱۰ روز گذشته برای تقویت حضور نظامی خود در منطقه، دست‌کم دو کاروان را از حلب به حسکه منتقل کرد.

هدف از انتقال این کاروان‌ها تقویت حضور نظامی روسیه در قامشلی همزمان با انتشار اطلاعاتی از تبدیل فرودگاه قامشلی به یک پایگاه نظامی روسیه و انتقال یک سامانه پدافند هوایی پیشرفته برای حمایت از حضور نظامی روسیه در این منطقه است.

در میان این تحولات، مسکو قصد دارد علاوه بر پایگاه‌هایی که در عامودا، تل تمر، ابو راسین، قامشلی و درباسیه تثبیت کرده، یک پایگاه اصلی در شهر حسکه را نیز تثبیت و پایگاه‌های دیگری را در کانتون الجزیره سوریه راه‌اندازی کند.

روس‌ها با افزایش حضور نظامی خود تلاش می‌کنند خود را به عنوان بازیگر اصلی در منطقه شرق فرات ثابت کنند، آنها با استمرار حضورشان برای نزدیک کردن رویکردها میان کردها و دمشق سرمایه‌گذاری کرده‌اند و تلاش می‌کنند به توافقی سیاسی و نظامی میان کردها و دمشق دست یابند که بر اساس آن واشنگتن و آنکارا مجبور به عقب‌نشینی تدریجی از کانتون الجزیره سوریه شوند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: عملیات در شرق فرات تحرکات گسترده آمریکایی ها نظامی روسیه حضور نظامی پایگاه ها نفت و گاز حضور روس تل تمر روس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۳۲۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه اعتراضات دانشجویی آمریکا؛ بازداشت گسترده در کارولینای شمالی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، اعتراضات ضداسرائیلی دانشجویان آمریکایی در حمایت از فلسطین و مردم غزه در بسیاری از دانشگاه‌های آمریکا همچنان ادامه دارد.

اعتراضات دانشگاهیان آمریکایی در حمایت از غزه در حالی ادامه دارد که بازداشت‌ها نیز ادامه دارد، از جمله گزارش شده در دانشگاه کارولینای شمالی، ۳۶ معترضی که در محوطه دانشگاه تحصن کرده بودند، دستگیر شدند.

واشنگتن پست هم گزارش داده است که دانشگاه براون در حال بررسی خروج سرمایه گذاری از اسرائیل در سال جاری است.

وبگاه آکسیوس هم در گزارشی اعلام کرد که مجلس نمایندگان از روسای دانشگاه‌های ییل، میشیگان و کالیفرنیا می‌خواهد در مورد تظاهرات طرفداران فلسطین شهادت بدهند.

اعتراضات در دانشگاه کالیفرنیا هم همچنان ادامه دارد و مسئولان این دانشگاه برای معترضان دانشجو خط و نشان کشیده و هشدار داده‌اند: اگر دانشجویان در کلاس‌هایشان اختلال ایجاد کنند، اقدامات انضباطی شدیدی از جمله اخراج یا تعلیق درباره آن‌ها انجام خواهیم داد.

دانشگاه کالیفرنیا همچنین افزوده است که پرسنل خود برای اجرای قانون در محوطه دانشگاه را بیشتر کرده است.

دانشجویان معترض در دانشگاه کلمبیا هم اعلام کردند: ما خواهان عدم ورود نیروهای پلیس به محوطه دانشگاه هستیم، چون مذاکرات با مدیریت دانشگاه شکست خورد و مدیریت دانشگاه با حسن نیت با ما مذاکره نکرد.

به گفته دانشجویان معترض دانشگاه کلمبیا، این دانشگاه نقش خود را در ارائه خدمات آموزشی تضعیف کرده است.

همچنین یک زن معترض در دانشگاه کلمبیا اعلام کرد: این همبستگی با فلسطین به مدت ۱۲ روز یک تظاهرات مسالمت آمیز بوده و شرکت کنندگان در معرض خطر اخراج و دستگیری قرار دارند.

خیزش دانشگاه‌های سراسر آمریکا در حمایت از مقاومت فلسطین و مخالفت با لشکرکشی رژیم صهیونیستی برای حمله به رفح سبب شده است تا بار دیگر این سوال در محافل علمی و رسانه‌ها مطرح شود که چرا نسل جوان یا به عبارت دقیق‌تر «نسل z» برخلاف پدران خود حامی فلسطین بوده و هیچگونه همدلی با اشغالگران قدس ندارد؟ افراد یا نهادهای نزدیک به لابی‌های اسرائیل یا همسو با سیاست‌های کاخ سفید سعی دارند تا این تجمعات دانشجویی- خیابانی را ناشی از فریب و انحراف نسل جدید دانسته و خواهان برخورد نیروهای امنیتی با حامیان مقاومت شوند.

جامعه‌شناسان آمریکایی شکاف کنونی میان نسل جدید و قدیم آمریکایی‌ها در حمایت از اسرائیل را ناشی از پیامدهای جنگ عراق- افغانستان، افزایش نفوذ جنبش سیاه پوستان، سیاست‌های افراطی رژیم صهیونیستی، تغییرات جمعیتی و انتشار تصاویر غیرنظامیان فلسطینی در شبکه‌های اجتماعی می‌دانند. در ادامه این یادداشت سعی خواهیم کرد تا با توجه به آخرین تحولات جاری در دانشگاه‌های آمریکا به بررسی گرایش‌های ضداسرائیلی نسل جوان در آمریکا بپردازیم.

امروز یکی از مهم‌ترین جلوه‌های همبستگی نسل جدید آمریکایی‌ها با مردم فلسطین، سلسله تظاهرات و اعتصابات دانشجویی در قلب ایالات متحده است. دانشجویان دانشگاه‌های کلمبیا، براون، امرسون، هاروارد، جرج واشنگتن، نیویورک، فلوریدا، اموری، اوهایو، رایس، ماساچوست، میشگیان، ییل، تگزاس و … همصدا با سایر جامعه آمریکا خواستار توقف نسل کشی در غزه و خودداری رژیم صهیونیستی از لشکرکشی به رفح هستند. در میان افراد شرکت کننده در این تجمعات علاوه بر مسلمانان، عرب- آمریکایی‌ها، سیاه پوستان؛ نسل جوان و سفیدپوست آمریکا نیز دیده می‌شود که بر خلاف پدران خود حقیقت را بدون واسطه دنبال کرده و مخالف آپارتاید حاکم در فلسطین اشغالی هستند.

کد خبر 6093679

دیگر خبرها

  • اکسیوس: بایدن شخصا در مذاکرات آتش‌بس غزه حضور داشته است
  • خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد
  • انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در «حمص» سوریه توسط روسیه
  • ادامه اعتراضات دانشجویی آمریکا؛ بازداشت گسترده در کارولینای شمالی
  • حمله جنگنده‌های آمریکایی و انگلیسی به مناطقی در یمن
  • واکنش ترامپ به خیزش دانشجویان آمریکایی در حمایت از فلسطین
  •  آماده‌ شدن آمریکا برای حمله گسترده به یمن/ حمله یمن به ۲ ناوشکن آمریکایی و ۲ کشتی اسرائیلی/ برگزاری رزمایش دریایی 9 روزه ارتش چین/  اعلام نقض حقوق بشر توسط پنج واحد ارتش اسرائیل از سوی آمریکا
  • پیشروی گسترده ارتش روسیه در 3 منطقه شرقی اوکراین/منطقه دونباس اوکراین به زودی سقوط می کند
  • پیشروی گسترده ارتش روسیه در 3 منطقه شرقی اوکراین
  • تحرکات آمریکا در سوریه از بیم تشدید عملیات‌های مقاومت