Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-04@05:54:37 GMT

بخش فضایی اولویت بودجه ای وزارت ارتباطات

تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۳۳۵۵۵

بخش فضایی اولویت بودجه ای وزارت ارتباطات

رئیس سازمان فضایی ایران گفت: در سه سال اخیر بیشترین سهم بودجه‌ای وزارت ارتباطات به موضوع فضایی اختصاص داده‌ شده است.

به گزارش مشرق، مرتضی براری، گزارشی از برنامه‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در توسعه صنعت فضایی که امروزه در جهان به‌عنوان پیشران توسعه محسوب می‌شود، ارائه کرد و در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: در سه سال اخیر، بیشترین سهم بودجه‌ای وزارت ارتباطات به موضوع فضایی اختصاص داده‌شده که در تاریخ بی‌نظیر بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: ۵ گام ایران برای تسخیر فناوری فضایی

وی در ادامه تأکید کرد: ساخت ایستگاه‌های زمینی دریافت اطلاعات، ساخت مرکز ذخیره و پردازش داده، هزینه ساخت و پژوهش پرتابگر و درنهایت هزینه ساخت ماهواره‌ها بخشی از سرمایه‌گذاری انجام‌شده است.

‏رئیس سازمان فضایی پیش‌ازاین نیز در توییتی از تحقق وعده‌ها برای توسعه زیرساخت‌های صنعت فضایی خبر داده بود و نوشت: «در راستای توسعه زیرساخت‌ها و ارائه خدمات به کسب‌وکارهای حوزه فضایی، احداث مرکز آرشیو و پردازش داده‌های ماهواره‌ای آغاز شد. در هفته پیش رو تجهیزات سخت‌افزاری این مرکز نصب و راه‌اندازی می‌شود. وعده عملی: ظرف یک ماه و نیم آینده این مرکز آماده ارائه سرویس و خدمت‌رسانی است.»

در روزهای اخیر تحرک دو چندانی را در صنعت فضایی کشور شاهد هستیم؛ چرا که قرار است به‌زودی ماهواره تمام ایرانی ظفر به همراه ماهواره‌بر بومی سیمرغ بر مدار زمین قرار گیرد.

این ماهواره در ارتفاع ۵۳۰ کیلومتر مدار زمین قرار می‌گیرد. عملکرد ماهواره ظفر حداقل برای یک و سال نیم در نظر گرفته‌شده و با وزن ۱۱۳ کیلوگرم در مدار لئو (مدار پایینی زمین) قرار می‌گیرد. مدت گردش این ماهواره در شیب ۵۶ درجه مدار زمین حدود ۹۴ دقیقه طول خواهد کشید.

کاربردهای این ماهواره شامل پایش مرز دریاچه‌ها، پایش خطوط ساحلی، به‌روزرسانی نقشه کاربری اراضی، به‌روزرسانی نقشه مرز پهنه‌های کشاورزی، به‌روزرسانی نقشه پهنه‌بندی و پایش تغییرات دریاچه‌های دائمی و فصلی، شناسایی مناطق تخریب‌شده بعد از بحران در نواحی شهری، تهیه نقشه‌های ساختاری (شناسایی گسل‌ها و چین‌ها) و تعیین مرز گسترش شهری و پایش رشد مناطق شهری است.

باوجود آنکه صنعت فضایی ایران در دوره تحقیقاتی به سر می‌برد و در این دوره ناکامی جزئی از مسیر موفقیت محسوب می‌شود، اما امیدواری بسیاری وجود دارد که این بار ماهواره ظفر به همراه ماهواره‌بر سیمرغ با موفقیت بر مدار زمین قرار گیرد که با دریافت و تحلیل داده‌های آن در ایستگاه‌های فضایی داخل کشور که آن نیز توسط دانشمندان توانمند کشورمان ساخته‌شده است، گام بلندی در تکمیل چرخه صنعت فضایی کشور برداشته شود.

منبع: ایسنا

منبع: مشرق

کلیدواژه: سقوط هواپیمای آمریکایی معامله قرن انتخابات98 لیگ قهرمانان آسیا برنامه فضایی وزارت ارتباطات بودجه بودجه ای وزارت ارتباطات روزرسانی نقشه مدار زمین قرار صنعت فضایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۳۳۵۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فضانوردان چین به زمین بازگشتند

فضانوردان ماموریت «شنژو ۱۷» پس از گذراندن شش ماه در ایستگاه فضایی «تیانگونگ» به زمین بازگشتند.

به گزارش ایسنا، سه فضانورد چین روز ۳۰ آوریل پس از گذراندن ۶ ماه در مرز نهایی به زمین بازگشتند.

به نقل از اسپیس، فضاپیمای ماموریت «شنژو ۱۷»(Shenzhou 17) حدود ۹ ساعت پس از خروج از ایستگاه فضایی «تیانگونگ»(Tiangong) چین، در ساعت ۵:۴۶ بامداد به وقت منطقه زمانی شرقی با چتر نجات در منطقه خودمختار مغولستان داخلی فرود آمد.

خبرگزاری دولتی شینهوا به نقل از «آژانس فضایی سرنشین‌دار چین»(CMSA) اعلام کرد که هر سه خدمه شنژو  ۱۷ شامل «تانگ هونگبو»(Tang Hongbo)، «تانگ شنجی»(Tang Shengjie) و «جیانگ شینلین»(Jiang Xinlin) سالم و ایمن هستند.

شنژو ۱۷ در روز ۲۵ اکتبر بر فراز یک موشک «لانگ مارچ ۲اف»(Long March 2F) پرتاب شد و حدود ۶.۵ ساعت بعد به ایستگاه فضایی تیانگونگ رسید.

بیشتر بخوانید:

چین ۳ فضانورد جدید به ایستگاه فضایی «تیانگونگ» فرستاد

این ماموریت دوازدهمین پرواز فضانوردان چین و ششمین بازدید خدمه از تیانگونگ بود که مونتاژ آن در اواخر سال ۲۰۲۲ به پایان رسید.

سه خدمه شنژو ۱۷، جوان‌ترین خدمه‌ای بودند که تا آن زمان از تیانگونگ بازدید کردند. در روز پرتاب، هونگبو ۴۸ ساله، شنجی ۳۴ ساله و جیانگ ۳۵ ساله بود. در حال حاضر فضانوردان ماموریت «شنژو ۱۸» که روز ۲۵ آوریل پرتاب شد، این عنوان را به خود احتصاص داده‌اند. «یه گوآنگفو»(Ye Guangfu)، «لی گوآنگسو»(Li Guangsu) و «لی کنگ»(Li Cong) به ترتیب فقط ۴۳، ۳۶ و ۳۴ سال سن دارند.

خدمه شنژو ۱۷ در مدار پایین زمین ۶ ماه پرحادثه را سپری کردند. برای مثال، آنها ده‌ها آزمایش علمی و دو پیاده‌روی فضایی انجام دادند که یکی در ماه‌ دسامبر و دیگری در ماه مارس بود. پیاده‌روی‌های فضایی برای تعمیر آرایه‌های خورشیدی تیانگونگ انجام شدند که در اثر برخورد ریزشهاب‌سنگ‌ها آسیب دیده بودند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • غول جدید ماهواره‌ای به رقابت با ایلان ماسک می‌رود
  • سال پر پرتاب فضایی ایران با ماهواره‌های طلوع ۳، ظفر ۲ و کوثر
  • آماده پرتاب ماهواره برای دیگر کشورها هستیم/ پایگاه جدید فضایی ایران در چابهار دسترسی به مدارهای متوعی را فراهم می‌کند
  • تا پرتاب ماهوار از پایگاه فضایی چابهار وقت زیادی باقی نمانده
  • هدیۀ اینترنت ۳۰ گیگابایتی برای معلمان
  • ایران در آستانه پرتاب ماهواره از پایگاه فضایی چابهار
  • هدیه اینترنت ۳۰ گیگابایتی دولت برای معلمان
  • معلم‌های «شاد» ۳۰ گیگابایت اینترنت رایگان دریافت می‌کنند
  • معلمان «شاد» ۳۰ گیگابایت اینترنت رایگان دریافت می‌کنند
  • فضانوردان چین به زمین بازگشتند