Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@20:46:27 GMT

تحریم ها صنعت را به دانشگاه کشاند

تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۳۳۷۹۶

تحریم ها صنعت را به دانشگاه کشاند

محمدرضا موحدی در گفتگو با خبرنگار مهر پیرامون تاثیر تحریم ها بالاخص دور تازه آن بر ارتباط میان صنایع و این دانشگاه، گفت: تحریم در واقع فرصتی است که موجب می شود بسیاری از مجموعه های صنعتی و شرکتها حتی بخش خصوصی که در حوزه «های تک» فعال بوده و در تامین مواد اولیه، تجهیزات و خدمات مهندسی که غالبا از خارج کشور تامین می شود، به مشکل بر می خورند، بطور طبیعی بیش از پیش، به همکاری با دانشگاه ها روی آورند و رغبت فزاینده ای نشان دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رشد قابل توجه ارتباط صنعت و دانشگاه در شرایط تحریم

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شریف افزود: در این برهه نیز، خوشبختانه می بینیم که از این نظر، ارتباطات بین دانشگاه و صنعت رشد قابل توجهی داشته و در حال حاضر، بسیاری از مجموعه ها برای رفع مشکلات خود، به دانشگاه مراجعه می کنند.

همکاری مشترک برای تامین تجهیزات استخراج نفت

وی ادامه داد: در این خصوص بطور مشخص می توان به حوزه تجهیزات نفت اشاره کرد که با توجه به محدودیت ها و تحریم ها، دست به گریبان مشکلات متعددی شده و برای تامین تجهیزات و برخی مواد مورد نیاز خود، به دانشگاه مراجعه کرده اند. به طوری که در یکی ۲ سال اخیر همکاریهای مشترکی در رابطه با تامین تجهیزات استخراج و بهره برداری بهینه از چاه های نفت، صورت گرفته است. 

موحدی گفت: در جریان این امر، بدنبال درخواست صنایع مورد اشاره، دانشگاه توانسته تکنولوژی مورد نیاز را بومی سازی، تجهیزات را تولید و آن را مورد آزمایش و تست های لازم قرار دهد که خوشبختانه جواب هم داده است و اکنون این آمادگی وجود دارد که در صورت نیاز، این تجهیزات برای صادرات نیز تولید شوند.

ارتباط تنگاتنگ با حوزه ریلی کشور

وی افزود: همچنین در چند سال اخیر، دانشگاه شریف با ایجاد ارتباط تنگاتنگ با حوزه تجهیزات ریلی؛ اعم از مترو و راه آهن، اقدامات اساسی برای تامین قطعات و مواد مصرفی مورد نیاز این بخش و مشارکت در شبکه های ارتباطی و شبکه های برق را انجام داده و اکنون، به عنوان مشاور فنی شرکت مترو تهران در تامین تجهیزات کمک حال این مجموعه است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شریف، از همکاری این دانشگاه در حوزه تامین تجهیزات الکترونیک؛ از جمله سامانه های ذخیره سازی داده، بعنوان یکی دیگر از زمینه های مشارکت با صنعت یاد کرد و ادامه داد: در حال حاضر برای بسیاری از مجموعه هایی که نیاز به سیستم های ذخیره سازی دارند، تجهیزات را بصورت بومی، طراحی و تولید کرده و تحویل داده ایم.

ساخت تکنولوژی بومی نیازمند سعه صدر و صبر است

وی با بیان اینکه موارد فوق، نمونه هایی است که نشان می دهد اگر توجه صنایع به دانشگاه ها و سرمایه گذاری برای تولید داخل بیشتر شود، قطعا نتیجه بخش خواهد بود، اظهار داشت: در این میان اما آنچه اهمیت دارد، این است که وقتی قرار است یک تکنولوژی در داخل ساخته شود، علاوه بر سرمایه گذاری، به نتیجه رسیدن فناوری، نیازمند سعه صدر و صبر است.

موحدی گفت: باید به این نکته توجه داشت که وقتی محصول فناوری از خارج کشور خریداری می شود، در واقع قبلا روی آن سرمایه گذاری و زمان لازم برای توسعه تکنولوژی آن محصول طی شده است. در همین حال صنایع سرمایه گذار در خصوص محصولات تولید داخل برای توسعه فناوری، نمونه سازی، تست، آماده سازی و تجاری سازی، باید فرصت لازم را برای مراکز تحقیقاتی قائل شوند.

وی افزود: یقین داشته باشید که اگر این اتفاق، یعنی؛ سرمایه گذاری و فرصت دادن اتفاق بیافتد، قطعا ما در بسیاری از زمینه ها می توانیم با بومی سازی تجهیزات و تولید آن برای صنایع کشور، بی نیاز از صنایع خارج باشیم. 

کد خبر 4841031 مهتاب چابوک

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه شریف دانشگاه ها شرکت مترو تهران دانشگاه آزاد اسلامی وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشگاه پیام نور دانشگاه ها دانشگاه های علوم پزشکی وزارت بهداشت دانشگاه تهران دانشجویان سازمان سنجش منصور غلامی مرکز سنجش آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران آموزش پزشکی بسیاری از مجموعه ها تامین تجهیزات دانشگاه شریف سرمایه گذاری مورد نیاز تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۳۳۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر صنعت: برای تولید اتوبوس نیازمند خارجی‌ها نیستیم

عباس علی آبادی اظهار کرد: گاهی به بهانه تامین مالی و گاهی به بهانه زمان اینکه خودرو فوری مورد نیاز است واردات انجام می‌شود.

به گزارش صدای ایران از ایسنا،وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در حال حاضر یکی از بهانه‌ها این است که تامین کنندگان خارجی مایل به تامین مالی هستند، تصریح کرد: باید این بهانه را از بین ببریم و روش‌هایی را برای تامین مالی و مشارکت دادن مردم در این امر پیدا کنیم تا به این بهانه‌ها به سمت خارجی‌ها نرویم. یکی دیگر از عوامل واردات نیاز‌های فوری است، اما اگر از قبل این نیاز‌ها اعلام شود، تولیدکنندگان توان تامین آن را دارند.


دیگر خبرها

  • باید از ماشین‌آلات معدنی تولید داخل حمایت شود
  • وزیر صمت: مشکل اصلی صنعتگران تحریم نیست، تنوع نرخ ارز ام الفساد است
  • ۵.۶ میلیارد دلار ارز برای واردات تامین شد
  • رویداد صدرا بستر افزایش همکاری بین دانشگاه و صنعت است
  • اثر نامطلوب قطعی برق صنایع بر معیشت مردم
  • وزیر صنعت: برای تولید اتوبوس نیازمند خارجی‌ها نیستیم
  • برای تولید اتوبوس و کشنده نیازمند خارجی‌ها نیستیم
  • رویداد صدرا به دنبال همکاری با شرکت‌ها و صنایع بزرگ همدان
  • ظرفیت صادرات محصولات سلامت محور ایران به کشور‌های آفریقایی
  • ظرفیت صادرات محصولات سلامت محور ایران به کشورهای آفریقایی