Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@01:11:51 GMT

نظر محیط زیست درباره واگذاری حیوانات پارک پردیسان

تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۳۴۲۳۵

نظر محیط زیست درباره واگذاری حیوانات پارک پردیسان

درحالی‌که برخی گمانه‌زنی‌ها درباره تعطیلی مرکز بازپروری حیات وحش پارک پردیسان و انتقال گونه‌های آن به باغ‌ وحش‌های کشور مطرح می‌شود که مدیرکل دفتر مدیریت حیات‌ وحش سازمان حفاظت محیط زیست می‌گوید: این مرکز تعطیل نمی‌شود البته قصد نداریم آن را به باغ وحش تبدیل کنیم.

شهاب‌الدین منتظمی در گفت و گو با ایسنا  با بیان اینکه مرکز بازپروری حیات وحش پارک پردیسان قرار است که در چارچوب رسالت سازمانی ما به کار خود ادامه دهد، اظهار کرد: ما نمی‌خواهیم که این مرکز بازپروری را به باغ وحش تبدیل کنیم بنابراین گونه‌هایی که قابلیت رهاسازی دارند را در زیستگاه خود رها می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سایر گونه‌ها را نیز به باغ وحش‌ها یا مراکز نگهداری از حیات وحش که مجوزهای لازم را دارند، تحویل می‌دهیم.

مدیرکل دفتر مدیریت حیات‌ وحش سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: به ادارات کل محیط زیست در استان‌ها نیز اعلام کرده‌ایم گونه‌هایی که به هر دلیلی در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد را درصورت برخورداری از سلامت کافی در زیستگاه رهاسازی کنند و در غیر این صورت فقط گونه‌هایی را که نیاز به درمان، مراقبت و قرنطینه دارند را به تهران و مرکز بازپروری حیات وحش پارک پردیسان انتقال دهند.

 منتظمی در ادامه درباره شرایط واگذاری گونه‌های مرکز بازپروری حیات وحش پارک پردیسان به باغ وحش و مراکز نگهداری از حیات وحش توضیح داد: در درجه اول ما گونه‌هایی که قابلیت واگذاری دارند را به استان‌ها اعلام می‌کنیم و پس از آن مراکزی که مجوزهای لازم و شرایط نگهداری از آن گونه‌ها را دارند برای درخواست تحویل گونه به ادارات کل استانی مراجعه می‌کنند. ما نیز پس از تایید اداره کل استان گونه حیوانی را در اختیار مراکز نگهداری و باغ وحش‌ها قرار می‌دهیم.

وی در پاسخ به این پرسش ایسنا که چرا با توجه به شرایط نامطلوب باغ وحش ارومیه تعداد زیادی گونه در اختیار این مرکز قرار گرفته است، تصریح کرد: در ابتدا قرار بود تعدادی گونه پرنده، لاکپشت، مار، ایگوآنا و ... در اختیار این باغ وحش قرار گیرد اما پس از بررسی وضعیت این باغ وحش فقط تعدادی گونه پرنده به آن تحویل داده شد و با توجه به اینکه شرایط و جایگاه مناسب برای سایر گونه‌ها نداشتند مابقی حیوانات را به آن‌ها تحویل ندادیم.

منتظمی در پایان درباره توله پلنگی که اخیرا به باغ وحش تهران تحویل داده شده است، گفت: این توله پلنگ (ماوی) در دو ماهگی از طبیعت جدا شده بود و مدتی بعد از شکارچیان در استان آذربایجان شرقی گرفته شد. متاسفانه بر اساس نظر کارشناسان این توله پلنگ امکان بازگشت به طبیعت را ندارد و به دلیل ارتباطی که در بچگی با انسان گرفته ممکن است که به روستاها و انسان نزدیک شود و به نوعی به خطر بیفتد بنابراین تنها مرکزی که از نظر ما شرایط و جایگاه لازم برای نگهداری از این پلنگ را داشت، باغ وحش تهران بود که مدتی پیش به این محل منتقل شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پارک پردیسان کلینیک پردیسان باغ وحش ارومیه باغ وحش تهران سازمان محیط زیست ایران مراکز نگهداری باغ وحش گونه هایی توله پلنگ محیط زیست گونه ها وحش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۳۴۲۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت نخستین فیلم از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان

ایسنا/لرستان مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان از ثبت اولین مشاهده‌ گونه با ارزش و نادر پلنگ ایرانی در سال ۱۴۰۳ توسط عکاسان حیات وحش با هماهنگی این اداره کل در زیستگاه‌های استان خبر داد.

علی سالاروند امروز (دهم اردیبهشت ماه) گفت‌: با ثبت فیلم یک قلاده پلنگ در منطقه حفاظت‌شده سفیدکوه خرم‌آباد توسط عکاسان حیات‌ وحش با هماهنگی اداره کل حفاظت محیط زیست استان، اولین حضور این گونه ارزشمند در مناطق حفاظت‌شده استان در سال ۱۴۰۳ تایید شد.

وی ادامه داد: وجود پلنگ به‌عنوان گونه چتر یا سایبان Umbrella Species یا به عبارتی جانوری که حضورش در یک محیط برای سایر گونه‌ها جنبه حمایتی دارد، نشان‌دهنده پویایی آن زیست‌بوم و تکمیل زنجیره غذایی منطقه و زیستگاه‌ است.

وی با تقدیر از خدمات محیط‌بان‌ها، بیان کرد: دستیابی به این سطح امنیت در مناطق تحت مدیریت اداره‌ کل حفاظت محیط زیست استان در وهله اول حاصل برنامه‌ریزی و تلاش شبانه‌روزی محیط‌ بان خدوم در حفاظت از محیط زیست استان و در وهله دوم هوشمندسازی مناطق حفاظت‌شده و استفاده از فناوری‌های نوین است که نتیجه آن، ارتقای امنیت و افزایش مشاهده تعداد گونه‌های حیات وحش در مناطق حفاظت‌شده استان در دو سال گذشته بوده است.

سالاروند توضیح داد: در ایران ۱۰ گونه گربه‌سانان وجود داشته که با انقراض شیر ایرانی و ببر مازندران، این تعداد به هشت گونه کاهش یافته و از هشت گونه گربه‌سانان کشور تاکنون پنج گونه شامل پلنگ ایرانی، کاراکال، سیاه گوش، گربه جنگلی و گربه وحشی در لرستان شناسایی و ثبت شده که نشان‌دهنده غنای تنوع زیستی استان است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان اضافه کرد: پارسال سه قلاده پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های استان لرستان مشاهده و ثبت شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مشاهده پلنگ ایرانی در زیستگاه‌ های لرستان
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم
  • ثبت نخستین فیلم از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان
  • دستور استاندار خراسان رضوی بر راه اندازی تیمارگاه حیات وحش در استان
  • راه‌اندازی تیمارگاه حیات وحش در خراسان رضوی
  • تیمارگاه حیات وحش خراسان رضوی راه‌اندازی می‌شود
  • دو رأس بزغاله کوهی به دامان طبیعت بازگردانده شدند
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟
  • فصل زاد و ولد حیات وحش از راه رسید؛ زنده‌گیری نوزادان پیگرد قانونی دارد