Web Analytics Made Easy - Statcounter

درخت‌های تنها، در کنار همه خصوصیات‌شان، یادآور «عباس کیارستمی» هم هستند، آن‌قدر این یادآوری برای همه ملموس شده که سنگ قبر این کارگردان فقید هم با طرحِ یکی از این درخت‌ها ماندگار شده است ...

و همین یادآوری شاید مهمترین عاملی بوده که برخی افراد حوزه‌ی سینما از اوایل امسال تا کنون گاهی اوقات با خبرهایی مختلف ازثبت ملی دو درختِ تنها که یکی در دماوند سوژه عکاسی کیارستمی بوده و دیگری در روستای کوکر در شهرستان رودبار استان گیلان، سوژه‌ی فیلم «خانه دوست کجاست» او بوده است و حالا حکایت ثبت ملی این دو درخت هم به اندازه‌ی فاصله‌شان از یکدیگر از هم متفاوت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، تیر ماه امسال بود که مهدی شادی‌زاده در مراسم رونمایی از فیلمش خبر داد که تک درخت اواخر تیر ماه به یاد عباس کیارستمی ثبت می‌شود و حالا شش ماه پس از این اطلاع رسانی دوباره این کارگردان بدون اشاره به اظهارات پیشین‌اش اعلام کرد که «قرار است از چند روز آینده احمد عرب بیگی ساخت مجسمه عباس کیارستمی را آغاز کند که ساخت این مجسمه اواخر بهمن ماه تمام می‌شود و زیر تک درخت (در دماوند) نصب خواهد شد. در کنار آن پیشینه تک درخت و بیوگرافی عباس کیارستمی نصب و به نام این کارگردان برجسته ثبت می‌شود.»

این صحبت در شرایطی مطرح می‌شود که وضعیت ثبت ملی این دو درخت و ابلاغ شماره ثبت آن‌ها هنوز به صورت صد درصد انجام نشده است.

یکی از نقاشی‌های کیارستمی از سوژه تک درخت - جای دقیق این سوژه مشخص نیست

درخت دماوند در فهرست منطقه‌ای ثبت شده، اما ...

شهرام شریفی - مدیر اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان دماوند - در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا می‌گوید: خرداد امسال پرونده‌ی ثبت درخت دماوند که سوژه‌ی عکاسی‌های آقای کیارستمی بوده، تهیه شده و این درخت در فهرست میراث منطقه‌ای (دماوند) به ثبت رسیده است. اما هنوز کمیته شورای ثبت وزارتخانه تشکیل نشده تا بعد از بررسی در این شورا، در فهرست میراث ملی کشور به ثبت برسد.

او درباره‌ی فرآیند ثبت ملی هر اثر تاریخی در کشور توضیح می‌دهد: با شناسایی اثر تاریخی و تهیه‌ی پرونده‌ی ثبتی، اثر نخست در فهرست شهرستان (منطقه) به ثبت می‌رسد و سپس در مکاتبه با اداره‌های مختلف مانند فرمانداری‌ها، بخشداری‌ها، دهیاری‌ها و روستاهای منطقه برای اعلام ثبت اثر در فهرست منطقه‌ای، در نهایت پرونده ثبتی بعد از تکمیل به اداره کل میراث فرهنگی استان فرستاده می‌شود تا در زمان تشکیل شورای فنی وزارتخانه میراث فرهنگی، اثر مورد نظر نیز بررسی شود که آیا قابلیت ثبت در فهرست میراث ملی کشور را دارد یا خیر؟

وی با تاکید بر این‌که تک درخت دماوند نیز این مراحل را طی کرده و اکنون به اداره کل میراث فرهنگی استان تهران فرستاده شده است، می‌گوید: بعد از ثبت منطقه این درخت در خرداد امسال، همه‌ی قوانین ثبتی برای‌ آن رعایت می‌شود و حتی حریم درخت نیز به مدیریت شهری و فرمانداری منطقه اعلام شده است تا آن دستگاه نیز مکاتبات لازم را با دیگر دستگاه‌های متولی انجام دهد.

شریفی با اشاره به این‌که این نوع ثبت، از نظر حفاظت هیچ تفاوتی با ثبت اثر در فهرست میراث ملی ندارد، ادامه می‌دهد: تنها تفاوت آن نداشتن شماره ثبت برای اثر منطقه‌ای است.

وی اظهار می‌کند: در حال حاضر در شهرستان دماوند، ۱۶۰ اثر وجود دارد که فقط ۷۳ اثر آن، در فهرست میراث ملی کشور به ثبت رسیده و بقیه‌ی آثار به صورت منطقه‌ای ثبت شده‌اند، اما برای همه‌ی ۱۶۰ اثر تاریخی قوانین میراثی، رعایت می‌شود.

درخت سوژه عکاسی‌های کیارستمی

مالک درخت گیلان، اجازه ثبت ملی آن را نمی‌دهد

شهرود امیر انتخابی – مدیر کل میراث فرهنگی استان گیلان – نیز در گفت‌وگو با ایسنا درباره‌ی تک درختی که در استان گیلان سوژه‌ی عباس کیارستمی بوده، می‌گوید: پرونده‌ی ثبتی این درخت که شهرستان رودبار قرار دارد، پرونده شده و حتی ثبت ملی آن در وزارتخانه‌ی میراث فرهنگی نیز تایید شده است، اما در این میان با یک مشکل مواجه هستیم.

وی با تاکید بر این که یکی از قوانین ثبت ملی آثار تاریخی، رضایت مالک اثر برای ثبت ملی آن اثر است، ادامه می‌دهد: هر چند درخت واجد شرایط ثبت است، اما چون ثبت ملی و تایید شماره ثبت اثر منوط به رضایت مالک است و درخت قرار گرفته در روستای کوکر در زمینِ یک شخص حقیقی رشد کرده است، به رضایت او نیاز داریم، اما وی هنوز به ما اجازه‌ی ثبت این درخت را نداده است.

به گفته‌ی او تا زمان اعلام نشدن رضایت مالک، امکان گرفتن شماره ثبت برای این اثر امکان پذیر نیست.

انتخابی اما تاکید می‌کند: براساس گفت‌وگوی انجام شده با معاون میراث فرهنگی استان گیلان، قرار است با برگزاری چند جلسه با مالکِ زمینی که درخت فیلم «خانه دوست کجاست» در آن‌جا رشد کرده، میراث فرهنگی تلاش کند تا با آگاه کردن وی برای وضعیت این اثر بعد از ثبت ملی، رضایت مالک را برای ثبت ملی این اثر کسب کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: درخت عباس كيارستمي ثبت تک درخت کیارستمی فهرست میراث ملی کشور کل میراث فرهنگی استان کیارستمی بوده عباس کیارستمی پرونده ی ثبت درخت دماوند استان گیلان ثبت ملی رضایت مالک اثر تاریخی ثبت ملی آن شماره ثبت منطقه ای ثبت اثر تک درخت دو درخت سوژه ی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۳۴۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور نوشهر از زبان رئیس منابع طبیعی

به گزارش صدای ایران از ایرنا، موضوع از این قرار است که در روز‌های اخیر متنی کوتاهی با عنوان " قطع درختان پهن پیکر در بخش کجور نوشهر"‌در شبکه‌های اجتماعی غرب مازندران منتشر شده است و در توضیح این اتفاق نیز عنوان شد:‌

این متن با اشاره به قطع ۴۰ اصله درخت در اراضی روستای منجیر بخش کجور توضیح می‌دهد: بیش از ۴۰ اصله درخت پهن پیکر در اراضی روستای منجیر بخش کجور نوشهر توسط افراد ناشناس قلع و قمع شد.

انتشار تیتر این خبر با عنوان" فاجعه‌ای دیگر در البرز مرکزی / نابودی درختان پهن پیکر در کجور " در شبکه‌های اجتماعی برای تمامی دوستداران طبیعت دردآور و سخت و برخورد با عوامل این کار به طور قطع خواسته آنان است، اما جوابیه اداره منابع طبیعی و آبخیزداری منطقه مرهمی برای دوستداران طبیعت شده است چرا که این متن مربوط به سال گذشته بود و اکنون از وقوع چنین حوادث دلخراش طبیعی در حاشیه اراضی و عرصه‌های طبیعی روستا‌های بخش کجور خبری نیست.

رییس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان چالوس روز جمعه در خصوص خبر منتشره " نابودی درختان پهن پیکر در بخش کجور نوشهر " در شبکه‌های اجتماعی غرب مازندران آن را مربوط به سال گذشته ذکر کرد.



عبدالله شمس ادامه داد: محل قطع این درختان در عرصه مستثنیات اشخاص قرار داشته که این درختان در سال گذشته و با مجوز اداره منابع طبیعی قطع شده که در نزدیکی این باغ ساختمان اداره محیط زیست قرار دارد.

وی با تاکید بر حفاظت و حراست از عرصه‌های منابع طبیعی از سوی همگان اظهارداشت: برای حفاظت از جنگل و منابع طبیعی باید هم مردم تلاش کنند.

شمس از اهالی منطقه و همیاران طبیعت خواست در صورت مشاهده هرگونه تخریب منابع طبیعی، از طریق شماره‌های ۱۵۰۴ و ۱۳۹ یگان حفاظت منابع طبیعی را مطلع کنند.



استان مازندران ۲ اداره کل منابع طبیعی دارد که اداره کل منابع طبیعی منطقه نوشهر، بیش از ۶۶۰ هزار هکتار جنگل، مرتع و سواحل معادل ۲۸ درصد از مساحت مازندران را زیر پوشش دارد.

استان مازندران ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مساحت دارد که حدود ۲ میلیون هکتار از این مقدار را منابع طبیعی شامل جنگل‌ها و مراتع تشکیل می‌دهد.

حوزه منابع طبیعی مازندران منطقه ساری هم حدود ۷۰ درصد از اراضی ملی و جنگل‌های استان را زیر پوشش مدیریتی خود دارد.

استان مازندران ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مساحت دارد که حدود ۲ میلیون هکتار از این مقدار را منابع طبیعی شامل جنگل‌ها و مراتع تشکیل می‌دهد.



قدمت جنگل‌های شمال ایران به بیش از ۴۰ میلیون سال قبل بر می‌گردد و دارای ۹۰ گونه درختی و ۲۱۱ گونه درختچه‌ای و هزار و ۵۵۸ گونه علفی و بوته‌ای است. مساحت این عرصه‌های جنگلی در حدود یک درصد جنگل‌های اروپاست ولی تعداد گونه‌های آن ۱۶ درصد گونه‌های موجود در کل قاره اروپاست.

جنگل‌های هیرکانی با گستره حدود ۱.۹ میلیون هکتار از آستارا در شمال استان گیلان آغاز می‌شود و تا گُلی داغی در شرق استان گلستان به طول تقریبی ۸۰۰ کیلومتر و عرض ۲۰ تا ۷۰ کیلومتر پراکنش دارد بخشی کوچکی از جنگل‌های هیرکانی هم معادل ۲۰ هزار هکتار در کشور آذربایجان قرار دارد.

دیگر خبرها

  • قطع درختان در محدوده باغ موزه قصر
  • ماجرای قطع درختان در بوستان قصر چیست؟
  • حفاری بیل مکانیکی شهرداری در گورستان باستانی ری/ضرب و جرح مالک
  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور چیست؟
  • تصاویر قطع ۴۰ اصله درخت در کجور آرشیوی است
  • ۵ اتفاقی که شهرداری تهران پای درختان ایستاد | دیه قطع درختان شهر کجا هزینه شد؟
  • ۵ اتفاقی که شهرداری تهران پای درختان ایستاد | توسعه فضای سبز با عوارض قطع درختان
  • ۵ اتفاقی که شهرداری تهران پای درختان ایستاد
  • ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر
  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور نوشهر از زبان رئیس منابع طبیعی