Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-26@09:13:08 GMT

شیپور توسعه را از سر گشادش زده‌ایم

تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۳۵۴۳۶

شیپور توسعه را از سر گشادش زده‌ایم

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: امروزه با برنامه‌های نادرست کشور را گرفتار کرده و البته گرفتاری تنها به خشک شدن چند تالاب و دریاچه ختم نمی‌شود

به گزارش قدس آنلاین به نقل از  خبرگزاری تسنیم  عیسی کلانتری پیش‌از ظهر امروز در همایش روز جهانی تالاب‌ها که در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد، اظهار داشت: محیط زیست امروز جهان و ایران به‌ خاطر افزایش جمعیت و مصرف به شدت در معرض تهدید است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در کشور ما تا چندی پیش، محیط زیست را علمی فانتزی و تشریفات می‌دانستند تا اینکه محیط‌زیست مشکلات خود را بر جامعه تحمیل کرد.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه زیاده‌خواهی انسان و جامعه روز به روز فشار را بر محیط زیست وارد می‌کند، تصریح کرد: امروز هوای سالم نعمت است در حالی‌ که تا دیروز هوای سالم حق مسلم همه بود و قرار نبود گرد و غباری وجود داشته باشد.

وی عنوان کرد: چند سال پیش در مطالعات منابع آب کشور هیچ حقی بر حفظ حق‌آبه زیست محیطی در داده‌ها وجود نداشت و آب مورد استفاده و حق آبه محیط زیست مورد مطالعه قرار نمی‌گرفت.

کلانتری با بیان اینکه تالاب‌ها و رودخانه‌های کشور نخستین قربانیان محیط زیست هستند، گفت: اتمام آب‌های زیرزمینی، کمبود آب آشامیدنی، خشک شدن آب‌ها و دریاچه‌ها از مشکلات محیط زیست است.

وی اظهار کرد: خواسته‌های ایده‌ال و به ظاهر انقلابی به مصیبت‌های دائمی برای کشور و مردم تبدیل شده و باید سالیان طولانی آن را تحمل کنیم.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه شیپور توسعه از سر گشاد زده شده است، اذعان کرد: امروز با برنامه‌های نادرست کشور را گرفتار کرده و البته گرفتاری تنها به خشک شدن چند تالاب و دریاچه ختم نمی‌شود.

وی ادامه داد: فرسایش گیاه و خاک، عدم جذب رطوبت، خشک شدن جنگل‌های بلوط از جمله مشکلات محیط زیست و غیرقابل بازگشت هستند و یک‌سری تصمیمات زودگذر و بدون مطالعه امروز مصیب را برای کشور ایجاد کرده است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با اشاره به هوای آلوده کلانشهرها خاطرنشان کرد: امروزه در حالی که بیش از 90 درصد مینی‌بوس‌ها، 60 درصد کامیون‌ها و 70 درصد موتورسیکلت‌ها در کل کشور اسقاطی هستند نباید انتظار هوای پاک را داشته باشیم.

وی ابراز داشت: وقتی تالاب‌ها منبع خیزش ریزگرد و نمک شده نباید انتظار داشت که گرد و غبار نداشته باشیم.

کلانتری وجود مشکلات را ناشی از عدم برخورد علمی با محیط زیست دانست و افزود: برای رضایت یک عده خاص محیط‌زیست را قربانی کرده و مشکلات فراوانی، گریبانگیر همه شد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به شکار در محیط زیست و نابودی جانواران اشاره و اظهار کرد: 300 هزار اسلحه مجاز و غیر مجاز در طول 40 سال به بیش از 3 و نیم میلیون تبدیل شده و شکار، کشور را دچار اختلال کرده است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور بیان کرد: در طول 4 دهه گذشته محیط زیست را بازیچه قرار داده و اهمیت ما ظاهری بود تا فشار کشورهای دیگر را تحمل نکنیم اما در واقع ما از محیط زیست خود پاسداری نمی‌کنیم.

وی ادامه داد: از بالادست آب را برای مصرف برداشت و بی‌هوازی رشد کرده و بوتولیسم که 2 کیلو آن برای کشتن ده‌ها هزار انسان کافی است، افزایش خواهد یافت.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور عنوان کرد: گرچه ما زنجیره محیط‌زیست را پاره کرده و امروز شاهد گرفتاری‌های جزیره ای شده‌ایم اما خوشبختانه رئیس جمهور در حوزه محیط‌زیست، تاکید بر احیای تالاب‌ها دارند.

وی یادآور شد: گرچه محیط زیست سازمان کوچکی‌ست اما عدم توجه به این حوزه، مسائلی را به‌وجود می‌آورد که امروزه درگیر آن هستیم چراکه مسائل بهداشتی هزینه‌های سرسام‌آوری برای کل جهان به دنبال خواهد داشت.

کلانتری با بیان اینکه هیچکس مانع توسعه نیست، گفت: توسعه خوب است اما این توسعه با بهای ویرانی محیط‌زیست در همه دنیا متوقف شده، بنابراین باید سلامت محیط زیست را هم در نظر گرفت.

وی خاطرنشان کرد: تالاب ها بخشی از محیط زیست بوده و در این حوزه بسیار موثرند چراکه منبع آب و جلوگیری از سیل بوده و بیش از 40 درصد منبع ژنتیکی در تالاب‌هاست.

معاون رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید به‌عنوان انسان و حامی محیط زیست، برای افزایش عمر تالاب‌ها تلاش کنیم، افزود: هر تالاب طول عمری دارد و هرچقدر آلایندگی آن کمتر شده و جریان هوازی را در آن افزایش دهیم، عمر تالاب بیشتر خواهد شد.

وی اذعان کرد: زه‌کشی اراضی تالابی و تبدیل آن به اراضی کشاورزی در برخی از مناطق کشور، باعث ایجاد مناطق خیزش گردوغبار شده است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه رفتارهای غیرعلمی باعث خسارت‌های فراوان برای نسل امروز شده است، گفت: محیط زیست امانت نسل‌های آینده است و طبق قانون با رفتارهای نادرست برخورد خواهیم کرد.

کلانتری با بیان اینکه احیای زریبار نیازمند مهندسی معکوس و می‌توان زریبار را با حداقل هزینه‌ها احیا کرد، وعده داد: تا پایان امسال هیچ فاضلابی وارد این تالاب نخواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: عیسی کلانتری احیای تالاب سازمان حفاظت محیط زیست رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور محیط زیست محیط زیست رئیس جمهور تالاب ها خشک شدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۳۵۴۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت، یارانه حمل‌ونقل عمومی را افزایش دهد/ آموزش حفظ محیط زیست باید از دوران کودکی آغاز شود

شهرام دبیری در نشست مشترک با علی سلاجقه معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور، گفت: در برخی شهر‌ها تعداد خودرو‌ها نسبت به ظرفیت آن بسیار بیشتر است و باید توسعه حمل و نقل عمومی جدی گرفته شود و کیفت نیز ارتقاء یابد و لازم است دولت در این زمینه یارانه توسعه کمی و کیفی حمل و نقل عمومی را افزایش دهد.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، شهرام دبیری، رئیس شورای عالی استان‌ها امروز در نشست مشترک با معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور، گفت: برگزاری این جلسه گام بلندی در جهت ارتقای تعاملات شورا‌ها و سازمان محیط زیست است.

وی افزود: دنیا در حال توسعه است که اگر جوانب محیط زیستی در توسعه لحاظ نشود، ممکن است خطراتی برای انسان و نسل آینده داشته باشد. از این رو، توسعه پایدار باید مد نظر باشد. ضمن تلاش برای رفع نیاز‌های جامعه، مراقب باشیم محیط زیست به خطر نیفتد و ضرری به نسل‌های آینده نرسد.

رئیس شورای عالی استان‌ها بیان کرد: امروزه تعریف باسواد نسبت به چند سال گذشته تغییر کرده است، زمانی فردی خواندن و نوشتن بلد بود باسواد بود، اما امروزه اینطور نیست. چند سال پیش در تعریف سواد ١٢ مهارت تعریف شده بود که یکی از مهمترین آن‌ها محیط‌زیست است چند سال بعد پا را فراتر گذاشتند و بحث عملیاتی شدن به تعریف باسواد اضافه شد یعنی هر کسی باید از آموخته‌های خود استفاده کرده تا تغییری ایجاد کند حالا آیا سیستم آموزشی ما با این تعریف همخوانی دارد؟

دبیری تأکید کرد: مجموعه شورا‌های کشور و شورای عالی استان‌ها با بیش از ۱۲۶ هزار عضو، ظرفیت بالایی برای تعامل با سازمان محیط زیست دارد. شوراها، نارسایی‌های جامعه را شناسایی می‌کنند و در ارتباط مستقیم با مردم هستند.

وی اضافه کرد: باید تغییرات اساسی اتفاق بیفتد به ویژه در زمینه محیط زیست، باید مسایل محیط زیستی از کودکی آموزش داده شود، چون در سن بزرگسالی تاثیری ندارد. فرهنگ سازی باید در رفتار نمود پیدا کند تا تاثیرگذار باشد. آموزش و پرورش، شورا‌ها و سازمان محیط زیست می‌توانند قدم‌های خوبی برای آموزش، فرهنگ سازی و ترویج حفظ حراست از محیط زیست بردارند.

رئیس شورای عالی استان‌ها اظهار داشت: کار‌ها و اقدامات باید به گونه‌ای باشد که مردم آن را لمس کنند، مثلاً در زمینه مصرف کیسه‌های پلاستیکی باید فرهنگ سازی و کار‌های اجرایی صورت گیرد، در بسیاری از کشور‌ها مردم باید برای کیسه‌های پلاستیکی پول بدهند، چون هدفشان کاهش مصرف پلاستیک است در کشور ما هم باید همین گونه باشد.

دبیری خاطرنشان کرد: ایران در زمینه انرژی‌های پاک ظرفیت خوبی دارد و می‌توان با برنامه‌ریزی از خورشید و باد و دریا برای تولید انرژی پاک استفاده کرد.

وی در مورد صنایع آلاینده، بیان کرد: گاهی یک صنعت آلاینده دیر شناسایی می‌شود که در این مدت خسارات زیادی به محیط زیست آن منطقه وارد می‌شود، شهرداری‌ها باید از عوارض آلایندگی برای بهبود وضعیت استفاده کنند.

دبیری درباره تعداد خودرو‌ها و آلایندگی آن‌ها نیز، گفت: در برخی شهر‌ها تعداد خودرو‌ها نسبت به ظرفیت آن بسیار بیشتر است. در این شهر‌ها باید توسعه حمل و نقل عمومی جدی گرفته شود و کیفیت نیز باید ارتقاء یابد و لازم است دولت در این زمینه یارانه توسعه کمی و کیفی حمل و نقل عمومی را افزایش دهد.

رئیس شورای عالی استان‌ها تصریح کرد: شورا طبق قانون می‌تواند لایحه و طرح به مجلس ارائه دهد، بنابراین در این زمینه هم می‌توانیم به سازمان حفاظت محیط‌زیست کمک کنیم و از این ظرفیت در راستای مسائل محیط زیستی استفاده کنیم، همچنین می‌توانیم از شرکت‌های دانش‌بنیان کمک بگیریم.

وی درباره اهمیت ملموس بودن اقدامات گفت: دریاچه ارومیه یکی از مطالبات مردم است که می‌خواهند بدانند چه اقداماتی در آنجا انجام شده است بنابراین مسئولان سازمان محیط‌زیست باید در این زمینه اطلاع رسانی کنند تا مردم در جریان امور قرار گیرند.

دبیری در پایان اظهارداشت: امیدواریم نتایج این نشست در آینده نزدیک بررسی و اثربخشی آن مشخص شود.

دیگر خبرها

  • تزریق ۳.۵ میلیون متر مکعب آب به تالاب هشیلان
  • صدور حکم قضایی علیه مدیرعامل شرکت دولتی در اصفهان
  • صدور حکم قضایی علیه مدیرعامل شرکت آب اصفهان
  • میزبانی تالاب قره گُل بوکان از پرندگان مهاجر و بومی
  • آبگیری یک کانون مهم گرد و غبار بر اثر بارندگی‌های اخیر | آب به جازموریان رسید
  • دولت، یارانه حمل‌ونقل عمومی را افزایش دهد/ آموزش حفظ محیط زیست باید از دوران کودکی آغاز شود
  • دولت یارانه حمل‌ و نقل عمومی را افزایش دهد
  • ضرورت توسعه حمل و نقل عمومی برای کاهش آلایندگی
  • دولت یارانه حمل‌ونقل عمومی را افزایش دهد
  • استفاده از پهپاد برای پایش‌تالاب‌ها