Web Analytics Made Easy - Statcounter

نمایندگان مردم باید برای کاهش هرچه بیشتر نابرابری‌های اجتماعی به وظایف خود عمل کنند، در غیر این صورت افزایش این نابرابری‌ها می‌تواند تبدیل به شکافی عمیق شود، در آن صورت جامعه‌ ایران با بحرانی روبه‌رو خواهدشد که حل آن به سادگی میسر نخواهد بود. ۱۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۵ اجتماعی آسیب های اجتماعی نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ مفهوم «نابرابری اجتماعی» از جمله مفاهیمی است که در طی دهه‌های اخیر، کارشناسان و صاحب‌نظران بدان توجه خاصی نشان داده‌اند؛ آنان معتقدند که کاهش حداکثری این نوع از نابرابری می‌تواند موجب حل بسیاری از مشکلات جوامع مختلف شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر بپذیریم که نابرابری اجتماعی یعنی شرایطی اجتماعی که در آن فرصت دستیابی افراد یک جامعه برای رسیدن به اهداف اقتصادی، اجتماعی و رفاهی یکسان نیست، درخواهیم یافت که همین دستیابی نابرابر به موقعیت‌ها، می‌تواند زمینه‌ساز بروز بسیاری از آسیب‌ها و مشکلات اجتماعی شود.

به سبب ممانعت از بروز همین مشکل بوده‌ که در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بر عدم وجود هرگونه نابرابری اجتماعی تاکید شده‌ است؛ به‌طور مثال بر طبق بند نهم از اصل سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، دولت موظف به «رفع تبعیضات‏ ناروا و ایجاد امکانات‏ عادلانه‏ برای‏ همه‏، در تمام‏ زمینه‏‌های‏ مادی‏ و معنوی‏» است و طبق اصل نوزدهم آن « مردم‏ ایران‏ از هر قوم‏ و قبیله‏ که‏ باشند از حقوق‏ مساوی‏ برخوردارند و رنگ‏، نژاد، زبان‏ و مانند اینها سبب‏ امتیاز نخواهد بود».

یکی از عواملی که موجب نابرابری اجتماعی می‌شود، قرارگیری افراد در قشربندی‌ها و تقسیم‌بندی‌های اجتماعی مختلف است به‌طور مثال جنسیت یکی از متغیرهایی است که افراد براساس آن تقسیم‌بندی می‌شوند و ناگفته پیداست که نابرابری اجتماعی میان زنان و مردان در ایران، به صورتی قابل توجه وجود دارد و به رغم دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی ایران در کاهش میزان این نابرابری، همچنان فرصت دستیابی به مسولیت‌های اداری رده بالا برای زنان و به ویژه زنان جوان، کمتر از مردان مهیا است.

در مورد اقوام و قومیت‌های مختلف در ایران نیز می‌توان از وجود برخی نابرابری‌های جدی سخن به میان آورد، هرچند که تلاش مسوولان و دولتمردان همواره آن بوده است که اقوام و قومیت‌های مختلف در کشور از فرصت‌هایی برابر برخوردار باشند، اما مشکلاتی همچون سطح پایین درآمدی و عدم سرمایه‌گذاری‌های گسترده دولتی برای کاهش نابرابری‌های موجود باعث تداوم بخشی از این نابرابری اجتماعی شده است.

نابرابری اجتماعی، می‌تواند شکل جغرافیایی نیز پیدا کند؛ هم‌اکنون در شهر تهران نیز چنین شکل جغرافیایی از نابرابری اجتمای ایجاد شده‌ است و افرادی که در شرایط نامناسبی از نظر وضعیت اقتصادی، اجتماعی و رفاهی به سر می‌برند، در مناطق جنوبی و حاشیه‌ای شهر تهران سکونت دارند، مناطقی که ناگفته همه می‌دانند با چه مسائل و مصائبی روبه‌رو هستند.

از همین رو است که به نظر می‌رسد مجلس شورای اسلامی و به ویژه نمایندگان شهر تهران، باید ضمن توجه به گسترش شکاف نابرابری اجتماعی در کشور ایران و شهر تهران، تلاش کنند از تمامی حقوق و اختیارات خود در قانون اساسی بهره برده و تمام تلاش خود را برای کاهش سطح این نابرابری به‌ کار برند.

تصمیم‌سازی در هنگام تصویب لایحه بودجه، ارائه طرح‌هایی برای کاهش نابرابری اجتماعی، الزام وزرا به ویژه وزرای کار، رفاه و تامین اجتماعی و صنعت، معدن و تجارت جهت حمایت از خانوارهایی که از نابرابری رنج می‌برند و تقویت تجارت و صنعت در مناطق کمتر برخوردار و نظارت بر حسن اجرای قوانین مصوب برای کاهش آلام و رنج مردم، تنها بخشی از وظایفی است که نمایندگان مردم باید جهت کاهش هرچه بیشتر این نابرابری برعهده‌گیرند، در غیر این صورت افزایش این نابرابری‌ها می‌تواند تبدیل به شکافی عمیق شود که در آن صورت جامعه‌ ایران با بحرانی روبرو خواهدشد که حل آن به سادگی میسر نخواهد بود.

"سمیرا فعلی؛ فعال حوزه آسیب‌های اجتماعی"

تشکیل ستاد ویژه در بهزیستی برای 5 آسیب اجتماعیحلقه آگاهی بخش فعالیت‌های اجتماعی یک جامعه کجاست/ معنای 6 آسیب اجتماعی

انتهای پیام/

 

R1534/P/S18,20,25,2,1417/CT4 واژه های کاربردی مرتبط معاونت رفاه اجتماعی آسیب‌های اجتماعی نمایندگان مجلس کمیسیون های مجلس کمیسیون اجتماعی مجلس

منبع: تسنیم

کلیدواژه: معاونت رفاه اجتماعی آسیب های اجتماعی نمایندگان مجلس کمیسیون های مجلس کمیسیون اجتماعی مجلس معاونت رفاه اجتماعی آسیب های اجتماعی نمایندگان مجلس کمیسیون های مجلس کمیسیون اجتماعی مجلس جمهوری اسلامی ایران نابرابری اجتماعی آسیب های اجتماعی قانون اساسی نابرابری ها برای کاهش شهر تهران آسیب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۳۷۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخالفت مجلس با افزایش ۴۰ نفر به تعداد نمایندگان مجلس

به گزارش «نماینده»، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه روز یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ صحن مجلس در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها درباره طرح اصلاح جدول حوزه‌های انتخابیه مجلس و تعداد نمایندگان آن‌ها، با ۱۲۰ رای مخالف، ۹۴ رای موافق و ۵ رای ممتنع از مجموع ۲۱۹ رای مأخوذه با این طرح مخالفت کردند.

این طرح خواستار افزایش نمایندگان مجلس از ۲۹۰ نفر به ۳۳۰ نفر بود.

دیگر خبرها

  • چطور هم وزن کم کنیم و هم از افتادگی پوست جلوگیری کنیم؟
  • تصاویری متفاوت از نمایندگان درحال اهدای خون
  • مخالفت مجلس با افزایش ۴۰ نفر به تعداد نمایندگان مجلس
  • لزوم اتحاد کشورهای اسلامی در برابر ظلم و جنایت رژیم صهیونیستی
  • پنج راه برای تکمیل «چرخه استرس» و جلوگیری از فرسودگی یا افسردگی
  • تاکید استاندار بر پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی دانش آموزی
  • لزوم جلوگیری از احداث ابنیه در مجاورت جاده‌های گیلان
  • ظرفیت‌های مردمی قزوین در اجرای «طرح نماد» به‌کارگیری شود
  • تاسیس انجمن در جهت کاهش آسیب اجتماعی در بین دانش‌آموزان
  • توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس/ رسیدگی به مسائل نابرابری اجتماعی